-
Re: Windows XP Profesional - SP3
A taky sem na MSFN nasel, jak rozbehnout XPlite. Staci na dvou mistech v reg. zmenit (docasne) verzi systemu na SP2:
i had a problem with XPLite (it didn't run on SP3). i know it's not pinnacle, but solution may work for U too.
i've changed reg keys:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion]
"CSDVersion"="Service Pack 2"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Windows]
"CSDVersion"=dword:00000200
restart required
-
mam dotaz k te nove vzdalene plose - je v tomto smeru sp3 zpetne kompatibilni s sp2 a treba i sp1? nejak se mi to nezda.
v domaci siti se na z pocitace s sp3 na pocitac s sp2 nepripojim. ale obracene - tedy z pocitace s sp2 se na pocitac s sp3 v pohode pripojim. samozrejme vzdalena plocha je na obou pocitacich povolena, patricne porty taky.
casem budu mit sp3 na obou pc, ale v tuto chvili nic moc.
-
Takže po instalaci české verze SP3 (nefinální verze) jsem měl následující problémy:
1) používám Firefox Mozillu a nefungovalo tam korektně odkazování na jiné stránky a ani přechod někam jinam, prostě mi naběhlo "hotovo" (přičemž se nic nestalo) a třeba až na 8. klik se stalo co se stát mělo (= hodilo mě to tam kam jsem chtěl) :-)
2) problematické stahování přes uTorrent (= některé odkazy nešly vůbec spustit, některé se rychlostí vyrovnaly vytáčenému modemu :-)).
Odinstalace = původní funkčnost. Asi počkám na tu ofiko finální verzi SP3...
-
Citace:
Původně odeslal
Jey
mam dotaz k te nove vzdalene plose - je v tomto smeru sp3 zpetne kompatibilni s sp2 a treba i sp1? nejak se mi to nezda.
v domaci siti se na z pocitace s sp3 na pocitac s sp2 nepripojim. ale obracene - tedy z pocitace s sp2 se na pocitac s sp3 v pohode pripojim. samozrejme vzdalena plocha je na obou pocitacich povolena, patricne porty taky.
casem budu mit sp3 na obou pc, ale v tuto chvili nic moc.
Prave jsem to testoval v praci...nemam sebemensi problem. Remote desktop ze SP3 - SP2, Win 2003, Win 2008...vse jede.
Nutno podotknout, ze SP3 jeste nepouzivam, stahl jsem si pouze ten novy Remote desktop.
-
No odkedy ho mam, tak som videl castejsie BSOD ako je zdrave. Vytrvale hlasi koliziu IRQciek, hoci ziadnu nemam. Asi niektory ovladac :(
-
SP3 nemam. Pockam na oficialni verzi a navic jej aplikuji az pri dalsi instalaci pocitace s "novou" instalackou obsahujici SP3.
Pokud si vzpominam, tak i SP2 se po instalaci na rozjety a zaplatami obsazenymi v SP2 zaplatovany system nechoval prilis korektne.
-
Citace:
Původně odeslal
Prtik
SP3 nemam. Pockam na oficialni verzi a navic jej aplikuji az pri dalsi instalaci pocitace s "novou" instalackou obsahujici SP3.
Pokud si vzpominam, tak i SP2 se po instalaci na rozjety a zaplatami obsazenymi v SP2 zaplatovany system nechoval prilis korektne.
Oficialni verze uz snad vysla ne? :)
Jinak ja jsem jej instaloval uz asi do trech notebooku a dvou PC, (jak formou instalacky, tak update) a vsechny notasy i PC bezej naprosto korektne a bez problemu. Naopak se mi zda, ze systemy jsou lehce rychlejsi (hlavne pri praci s pameti a spustenymi vice aplikacemi) na druhou stranu kdo mam malo RAM (512 je pro nej minimum) pak widle hodne kesujou (instalil jsem ho vcera na starsi PC s 256MB a stalo se z nej PC lehce nepouzitelne=musim tam kolegovi dokoupit RAMku). Nicmene u mne zadny problem a spise naopak. A vse bylo samozrejme instalovano na dost starsi instalace s postupnym "prepakovanim" SP1 a SP2.
-
Ofic sice vyšla, ale našli tam nějakej bug či co, tak to pozdrželi... něco takovýho jsem zaslechl.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Ofic sice vyšla, ale našli tam nějakej bug či co, tak to pozdrželi... něco takovýho jsem zaslechl.
Jop...
SP3 má problémy s programem Dynamics Retail Management System (RMS). Opravný balík tedy není zatím k dispozici ke stažení pomocí služby Windows Update, lze jej ale stáhnout jako samostatný instalační program o velikosti zhruba 308 MB.
zdroj: http://www.zive.cz/Titulni-strana/Tr...5/default.aspx
-
Citace Lupa.cz
...SP3 pro Windows XP lze sice stáhnout i v české verzi, ovšem vydání není stále oficiální, takže na Microsoft Download Center jej běžným postupem nedohledáte. Fungují jen přímé odkazy. Stejně jako v případě prvního servisního balíčku pro Windows Vista se i u třetího servisního balíčku pro Windows XP objevil problém v kompatibilitě s Dynamics Retail Management System (RMS). Microsoft se proto rozhodl oficiální uvedení SP3 pro Windows XP oproti posledním plánům odložit. Na Windows Update bude nasazen filtr, aby se SP3 pro Windows XP nenabízel v případech, kdy je využíváno Dynamics RMS. Zároveň Microsoft testuje opravu základního problému, ovšem zatím se neví, kdy ji bude mít hotovou. (BetaNews)...
Tedy je to v tomhle, nicmene ja mel asi pred tydnem moznost ho u notasu stahnout z update, ale asi diky corporatni instalaci widli. Nicmene RMS nepouzivam v zadne forme, takze mne tohle moc netrapi a jinak se mi skutecne vsechny stroje chovaj naprosto normalne. (zatim-klep klep klep a bohudik :) )
Ja to vnimam spis jako rychlou a pohodlnou instalaci bezpecnostnich a jinych zaplat pro bezne usery, neni to asi nic pro ty, co si z aktualizaci hodne prebiraji, co si vlastne do PC stahnou, nicmene casem predpokladam vlozenou kontrolu nekterych softwaru, ktere se nebou chtit standartne naintslait, pokud nezjisti pritomnost SP3 (coz by pak bylo pro bezne usery bez SP3 neprijemne) :)
-
-
Asi te zklamu, ale nejedna se novou verzi s opravenym RMS bugem.
Je to stale ta sama, na kterou tu byl odkaz jiz pred 2 tydny, takze jestli se te RMS tyka, tak si budes muset na final jeste chvili pockat.
-
panove, jina verze SP3 nebude, M$ nebude predelavat celej SP3, ten zustane tak jak je, jen se vyda patricnej patch a jak vidno, tak i ten uz existuje (on demand)
-
Citace:
Původně odeslal
monsoon
Asi te zklamu, ale nejedna se novou verzi s opravenym RMS bugem.
Je to stale ta sama, na kterou tu byl odkaz jiz pred 2 tydny..
Nikde jsem nepsal, že se jedná o přepracovanou verzi, ale to, že je venku oficálně.
=>
Citace:
Původně odeslal
monsoon
..tak si budes muset na final jeste chvili pockat.
Jiná verze SP3 nebude.;)
RMS bug: Lze stáhnout na to patch (na vyžádání) od MS => http://support.microsoft.com/kb/951937
-
Je v tom SP3 integrovaný to avizované zčernání obrazovky?
-
Citace:
Původně odeslal
Slayer(CZ)
Je v tom SP3 integrovaný to avizované zčernání obrazovky?
Mno prej se neco na ten zpusob melo implementovat (pokud myslis kampan: necekejte, az se Vas digitalni svet ponori do tmy...), ale nevim. Mam legalni.
-
Instalace trva docela dlouho :-(
-
Teraz mi to v pohode prebehlo v praci cez windows update, mam tu EN XPcka.
-
Taky jsem dnes doinstalovaval notaslenovo R61i a SP3 mi to normalne nabidlo, stahlo i nainstalovalo, takze bud uz je problem "v tichosti" vyresen, nebo nevim, nicmene jen dokladam, ze se mi ted stahnul automaticky sam z Windows Update.
-
Citace:
Původně odeslal
Heady
Mno prej se neco na ten zpusob melo implementovat (pokud myslis kampan: necekejte, az se Vas digitalni svet ponori do tmy...), ale nevim. Mam legalni.
Tak to radši ještě s instalací počkám na zkušenosti jiných. SP2 šlape celkem obstojně a cpát ten něco, jenom kvuli tomu, že to teď vyšlo, to nehodlám.
-
Myslim, ze hlavni vyznam SP3 bude pro nove instalace, kdy nebude potreba stahovat tisice updatu. Ja do toho taky zatim nepujdu
-
já jen čekám na aktualizovanou verzi nLite, jinak už ho mám zadělaný do cdček :)
-
Na notas jsem jej nainstaloval. Stolni pocitac si pocka az na reinstalaci.
Do ceho je lepsi integrovat SP3? Do WinXP SP1 ci WinXP SP2?
Podle mne je to jedno.
-
Citace:
Původně odeslal
Prtik
Do ceho je lepsi integrovat SP3? Do WinXP SP1 ci WinXP SP2?
Podle mne je to jedno.
Myslim, ze je to uplne jedno. Ja to integroval do dvojek (takovy ten klasicky kolobeh), ale nekde jsem na netu narazil na info, ze by to melo byt prave uplne jedno do ceho to nasypes. Kazdopadne jak psal wong, je to obrovska vyhoda!!! V rozmezi par dnu jsem instaloval dva kompy, jeden ze stareho CD s SP2, druhy s SP3.. Rozdil je cca hodinova uspora casu a 442 MB :-) ve prospech SP3 (skoda jen te WM11, OE).
EDIT:
Tak zrovna dneska na cdr.cz pisou, ze:
Integrace SP3 do instalačky Windows XP
Potřebujete k tomu samozřejmě instalačku Windows XP, ideálně původní ještě bez jakéhokoli integrovaného Service Packu, ale nebude vadit, když budete mít třeba tu se SP2.
-
je jedno, jestli se aktualizuje ze SP1 nebo 2 - soubory se prostě zaktualizujou a hotovo...
mě osobně zase nepřítomnost WMP11 a IE7 vůbec nevadí, ba dokonce jsem rád, že to tam nedali, když to stejně nepoužívám (ale v nouzi se to hodí, takže to v nLitu neodebírám)