Re: nVidia GeForce 7900GTO (=7900GTX)
som majitelom 7900GTO,710/1600 ,chcem sa opýtať či je nejaké riziko pri prechodu z GTO na GTX,myslím flash bios
može,možem niečo pokašlať?
a ked sa to podarí a bude vše OK čo dosiahnem? len viac taktu na pamäte?
aký je narast výkonu?
dík za odpovede
Shoty
to si fakt nevies pozriet grafy. may the force of google be with u
tak odpovie mi niekto rozumne ? je nejaké riziko na prechod s GTO na GFX?
Citace:
Původně odeslal
shotocan
tak odpovie mi niekto rozumne ? je nejaké riziko na prechod s GTO na GFX?
Myslim, ze ani nie, najviac tak moze dojst k chybe pocas flashovania, to sa da ale opravit pomocou PCI karty zaloznej v PC a znova to naflashujes, pripadne flash naslepo. Kazdopadne pokazit HW nemozes tak aby si ho ty znova neopravil...
Citace:
Původně odeslal
misokgb
Myslim, ze ani nie, najviac tak moze dojst k chybe pocas flashovania, to sa da ale opravit pomocou PCI karty zaloznej v PC a znova to naflashujes, pripadne flash naslepo. Kazdopadne pokazit HW nemozes tak aby si ho ty znova neopravil...
opraviť ?
pomocou založnej PCI karty v PC
čo to je ako? dalšia GTO?
Citace:
Původně odeslal
shotocan
opraviť ?
pomocou založnej PCI karty v PC
čo to je ako? dalšia GTO?
GTO je PCIe karta. PCI karta se strká do PCI slotu (neplést s PCIe). Ještě se dá koupit za pár stovek. V biosu máš položku "Init display first", tam nastavíš PCI a systém nejprve kontroluje, zda není grafárna v PCI slotu.
Citace:
Původně odeslal
Max Casper
GTO je PCIe karta. PCI karta se strká do PCI slotu (neplést s PCIe). Ještě se dá koupit za pár stovek. V biosu máš položku "Init display first", tam nastavíš PCI a systém nejprve kontroluje, zda není grafárna v PCI slotu.
dobre to chápem a čo tým dosiahnem,ako opravím ten bios na 7900gto pomocou tej pci karty,mohol by si to trošku popísať?
on ti vysvetluje na co sa pouziva zalozna PCI karta. Ked sa ti nepodari flash biosu na GTO->GTX tak ti karta ani neblikne. Takze na to aby si naflashoval povodny bios potrebujes zaloznu PCI kartu, prip. to mozes flashovat naslepo. (tzn. nevidis co pises)
Citace:
Původně odeslal
tomase
on ti vysvetluje na co sa pouziva zalozna PCI karta. Ked sa ti nepodari flash biosu na GTO->GTX tak ti karta ani neblikne. Takze na to aby si naflashoval povodny bios potrebujes zaloznu PCI kartu, prip. to mozes flashovat naslepo. (tzn. nevidis co pises)
jaaaj takto to je.ja som bol v tom ze sa nedá naspäť flash bios na GTO
oki dík
Citace:
Původně odeslal
shotocan
jaaaj takto to je.ja som bol v tom ze sa nedá už flash bios na GTO
oki dík
Xlope si bystry :)
kazdopadne sa nic nemoze stat (za normalnych okolnosti ;) )
Citace:
Původně odeslal
ricixxx
Xlope si bystry :)
kazdopadne sa nic nemoze stat (za normalnych okolnosti ;) )
tak vieš každý neflashuje bios grafiky kazdý deň
a zničiť kartu za 8000sk sa mi moc nechce,radšej sa pýtam a nechám si poradiť
tot vše
Citace:
Původně odeslal
shotocan
tak vieš každý neflashuje bios grafiky kazdý deň
a zničiť kartu za 8000sk sa mi moc nechce,radšej sa pýtam a nechám si poradiť
tot vše
Přesto si myslím, že by to nějaké aspoň elementární samostudium chtělo ještě předtím, než začneš pokládat dotazy - takhle to je trochu jako když se chystáš tunit auto a s překvapením zjistíš, že to má motor... >:}
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Přesto si myslím, že by to nějaké aspoň elementární samostudium chtělo ještě předtím, než začneš pokládat dotazy - takhle to je trochu jako když se chystáš tunit auto a s překvapením zjistíš, že to má motor... >:}
10 rokov taktujem procáky no flash bios grafi nikdy,tak sry že sa pýtam.
flash ale asi nieje tá správna volba si myslím,radšej vytaktit GTO do max čo dá ostane lepšie časovanie pamäte
Citace:
Původně odeslal
shotocan
flash ale asi nieje tá správna volba si myslím,radšej vytaktit GTO do max čo dá ostane lepšie časovanie pamäte
No hura ze si na to dosiel, flashovat bios ma vyznam len ftedy ak si tym pomozes k vacsiemu vykonu co vsak neplati pri tejto karte, jedine zeby si ju xcel predat niekomu ako 7900GTX :)
chcel by som sa opýtať majitelov NX7900GTO/GTX ako im funguje ventilátor na grafe.cez rivatuner je grafa nastavená na AUTO to je 49percent na ventilátor,ked hrám gamesky tak ventilátor ide stále na také isté otáčky ako vo win v režime 2D.teplota v idle 40st, burn61st.
nemali by sa aspoň trošku zvýšiť tie otáčky v 3D režime v hrách?
napadlo ma či tam nieje kaput regulátor otáčok,tak ako je to na vašich grafách?
PS:manuálne tie otáčky ide regulavať
dík Shoty
Tak to slo aj u mna :) ale blizsie ti k tomu nepoviem nic. Samozrejme GTO je uz prec. Mam pocit ze sa to zvysuje asi az od "urcitej" teploty.
presne tak grafika se musi trochu vic zahrat a vetracek se sam zrychli aspon me to tak dela
Citace:
Původně odeslal
Lukes
presne tak grafika se musi trochu vic zahrat a vetracek se sam zrychli aspon me to tak dela
pri akej teplote asi tak? ,lebo mne teplota nevystúpi nad 61st
Citace:
Původně odeslal
shotocan
pri akej teplote asi tak? ,lebo mne teplota nevystúpi nad 61st
nechapu proc to rezis kdyz ti teplota nevystoupi pres 61stupnu coz je u grafik skoro nic
Citace:
Původně odeslal
imaxik
nechapu proc to rezis kdyz ti teplota nevystoupi pres 61stupnu coz je u grafik skoro nic
presne tak neresil bych to
Citace:
Původně odeslal
Lukes
presne tak neresil bych to
mna to zaujíma len preto že tie heat trubice na grafe sú fakt dosť horúce na dotyk ,prst na nich neudržím,tak preto ma to zaujíma.nechcem aby neco na nej odišlo.