Danone nejím, His a Adidas nenosím. Oblečení nakupujem u vietnamců a kupujem kravský mlíko od sousedů. A taky používám platformu AMD.Citace:
Původně odeslal kubajzz
Printable View
Danone nejím, His a Adidas nenosím. Oblečení nakupujem u vietnamců a kupujem kravský mlíko od sousedů. A taky používám platformu AMD.Citace:
Původně odeslal kubajzz
No, od začátku mi to připadá, že se jeden člověk - nechci hodnotit proč - pustil do obecné debaty "Intel vs AMD" a spooousta ochotných lidí ztrácela čas tím, že se rozhodla dostat ze sebe podle svého nejlepšího svědomí to, k čemu po (často letitém) bádání došla.Citace:
Původně odeslal Daemon
Zbytečně.
Zbytečně proto, že ten člověk byl dávno rozhodnutý, jenom chtěl rozpoutat debatu a utvrdit se případně v tom, že nesmýšlí stejně sám.
Nevím, každopádně mi to od počátku připadá, že Daemon by za tohle svoje fórum mohl od Intelu klidně dostat nadupanou mašinu :-) Spousta lidí si to přečte a řekne si - safra! - a není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu..
Co je to vůbec za kecy:
- jestli AMD nezkrachuje? Tady na tom světě může zkrachovat kdeco jedním mžikem!
- kde je ta spousta lidí, co nadává na VIA? Stejně tak spousta lidí nadává na všechno kolem sebe, IBM počínaje a Microsoftem nekonče.
- Co vlastně po nás Daemone chceš? Taktovat nechceš, tak proč se ptáš na fóru lidí, co taktovat chtějí? A ještě k tomu na OC/AMD?
Pokud já bych chtěl relevantní odpověď na takový dotaz, opravdu bych se neptal zde. Co takhle číst časopisy, recenze, dokumentaci a udělat si spíš vlastní úsudek, co je co a kdo je kdo?
ALE KDYŽ UŽ SE ZEPTÁŠ (a to je Tvoje nezadatelné právo), TAK SI SAKRA TĚCH ODPOVĚDÍ VAŽ !!! A to tak, že všech! A nesuď nikoho, nikoho nepodceňuj ani nevyvyšuj nad jiné, protože tady se Ti všichni snažili pomoci a poradit, jak mohli.
Co takhle trocha pokory? Tady Ti někteří lidé pověděli tolik informací, že v opravdu tržní ekonomice by jsi za ně u svého hardwarového poradce zaplatil tučný peníz! Co takhle si vážit názorů všech lidí?
Ostatně - rozhodnout se musí každý sám za sebe, takže od počátku bylo jisté, že i Ty se budeš muset rozhodnout jenom a jenom sám. A jestli se podle některých rad, které tady zazněly budeš také řídit, to už je jenom a jenom Tvoje věc.
Jedno moudro (viz A. Dumas - Tři mušketýři) zní:
"Pokud Tě někdo žádá o radu, tak buď proto, aby se podle ní neřídil, anebo proto, aby se jí řídil a v případě neúspěchu to mohl rádci vyčítat." To je volný citát, nemíním to teď hledat.
Chtěl jsi radu. Dostal jsi jich mnoho. Važ si toho a na city a emoce se vyser, dobře?
2santry
Aj keď som už napísal že je to posledné slovo k thredu AMD vs Intel, nedalo mi to aby som sa neozval (nikdy nehovor nikdy).
Po prečítaní mi už nič iné nezostáva len sa pripojiť k tvojmu príspevku s ktorým na 100% suhlasím.
Plne to vyjadruje aj môj názor ktorý nedokážem tak jasne povedať a tobôž nie napísať.
Pardón, těch co bydlí v jeskyni jsem se nechtěl nijak dotknout. :-)Citace:
Původně odeslal Staňour
;D já to beru s humoremCitace:
Původně odeslal kubajzz
;D Aspoň někdo normální ;DCitace:
Původně odeslal Staňour
To Santry:
O te nezadatelnosti by se dalo diskutovat ;D (znamena to, ze se toho prava nemuzes vzdat).Citace:
ALE KDYŽ UŽ SE ZEPTÁŠ (a to je Tvoje nezadatelné právo)
To ja jen tak rejpu ;D.
Tak se si to pročet celý( ufff :-o ) a chci ti poradit Deamon, urcite si kup Intel, ty si ho zaslouziš ;D ;D
jo, jo - to by jsi koukal :lol: Slusnak, jakejch věcí se v dnešní společnosti nemůžeme vzdát! :roll:Citace:
Původně odeslal Slusnak
Například máš svý nezadatelný lidský práva, a tak se nemůžeš ani euthanasticky nechat odborně zprovodit ze světa, taky nemáš právo na nějaký malinkatý rasismus, no, takže takhle to je :D
Sice jenom rýpeš, ale máš naprostou pravdu :lol:
Daemon napsal:
Citace:
Přátelé,díky moc,jsem rozhodnutý vstoupit do vln AMD a přemýšlím o nForce2 nebo KT400. Athlon XP B0 to jistí
Díky moc za rady
Atd....Citace:
Tak tedy páni,jdu do Intelu,protože to jaký zoufalý argumenty tady AMDčkáři plácají aby se snažili zoufale obhájit AMD...fuckt mi to stačilo. Jediný rozumný věci tady říká tuleň,BTW na jeho desce může jít v současné době na dnešní i budoucí každý proc. Intelu,nevím jak můžeš psát blábol že by potřeboval výkonnější desku... Zase zoufalý argument,zhe? Tos asi vyděl Intel jen z dálky,jinak bys tu takový krav*** nebleptal. A Radime,ukaž mi krám kde je P4 2400 o 2000! dražší než AMD 2400+ BOX...asi těžko,co? No nic,zatím co se AMDčkáři předháněli kdo dá do textu víc smajlíků,Tuleň bodoval...
Užívejte si těch AMD blaze...That is all friends
To by me zajimalo, co Daemona tak najednou popudilo proti AMDckarum, kdyz ze zacatku mu jejich rady nevadily.
Fakt je ale ten, ze predmetem tohoto threadu nemelo byt odsuzovani Tulene za koupi Celerona (napr. Glassman, ale i jini). Asi tohle zde nejvice poskodilo AMDckare a tim padem snizilo vahu jejich argumentu.
Nicmene na svoje 3 dotazy Daemon odpoved dostal.
K tem cenam procaku, koukam do pondelniho ceniku Monimy:
XP 1700+@XP 2400+ - 1.680,- Kc (VO bez dane)
Intel Pent. 4 2,4 GHz - 5.040,- Kc (VO bez dane) ;D
Ale Daemon nechtel taktovat (proc? stabilita by neutrpela), takze:
XP 2400+ a chladic (400,-) - 4.525,- (VO bez dane) - dobre, ten uz taktovat nebudem :wink:. Neni to o tolik, ale cenovy rozdil tam je.
Tak se mi zda, ze Daemon stale podleha mytusu o vetsi spolehlivosti, kompatibilnosti a vykonnosti Intelu. To platilo v dobach K5, ale dneska by se tohle tvrzeni dalo aplikovat mozna tak na Xeony (ale to nevim jiste). Kdo jinej by ale o stabilite a vykonu mel vedet vic nez lidi na tomhle foru?
Ja tvrdim, ze na jakekoliv koupi je nejdulezitejsi dobry pocit z ni, takze dopurucuju Daemonovi, at si radeji koupi Intela, aby pak nemusel premyslet, zda mu nejaky "pubertak" neporadil spatne.
Já měl s causou Pentium (Celeron) vs AMD co dělat například v praci. Spravoval jsem síť asi o třiceti počítačích plus deset notebooků, který do sítě přibývali tak nějak podle nálady a dostupnosti.
Ve firmě bylo seshora tak nějak dané, jaká platforma se bude používat (Intel) - takže je to stejné, jak už tady kdosi psal - a já jsem za živýho Boha nemohl nikoho přesvědčit, že dnes už je to jedno, jestli máš XP nebo P4, že ty aplikace zvládnou oba a problémy, když mají být, tak prostě budou, i kdyby jsi si koupil to nejlepší, co je na trhu.
Dokonce tam zůstal pracovat i předchozí "správce" (amatér, kterej se k tomu dostal jako slepý k houslím, teda ne, že já bych byl profík, ale přece jenom..) a ten mi povídá: jakej si mám koupit novej notebook, tak jsem mu sehnal nabídku od IBM!!!, cenově skoro zadarmo a všechny vychytávky, ale Celeron, a on na to, že: "..slyšel, že ty Celerony.. a že Pentium je Pentium, tak si prej radši vezme o mnoho pomalejší a zastaralý Pentium, než moderní nadupanej Celeron.."
O AMD ani slyšet, protože: ".. na tom ani nejedou všechny ty aplikace.." a po mé otázce, které aplikace jenom informace, že: ".. to slyšel od lidí, co se V TOM VYZNAJ.."
A tak se nakupovalo vesele u AutoContu a šlo se do Pentií - no nic proti tomu, když ta firma má peníze a filozofii, tak proč ne. Ale ona ta firma sice měla trochu peněz, zato ŽÁDNOU filozofii.
To je tak - lidi mají zažitý představy, který někde někdy někdo slyšel a dal k lepšímu, anebo prostě nějakej dobrák byl jenom pohodlnej a línej..
Vždyť vy sami víte dobře, že v USA móóóc dlouho prodávala IBM svoje počítače jenom tak ze setrvačnosti, protože lidi chtěli "jistotu" od Velký Modrý a bylo jim čerta jedno, kolik to stojí. Samozřejmě, taky byl Packard a pár dalších, no a pak ty NONAME - tedy SHIT.
A kde byl tehdy Dell? Kde byly takový firmičky jako ACER? Ani neexistovaly, případně byly v počátcích a majitel Aceru svých pět zaměstnanců tuze přesvědčoval, aby mu do jeho společnosti dali všechny svoje úspory, které chudáci (no, dneska žádní chudáci nejsou :-) ) měli..
A kde je dneska Acer? A proč mu Texas Instruments prodal svoji divizi notebooků, když to bylo to nej nej, co na světě tehdy bylo?
A ošklíbá se snad někdo dnes nad tím, když si v letadle někdo položí na klín Acer?? Asi dost těžko.
To byl jenom jeden příklad za všechny ty Samsungy a spol.
Jenomže v lidech (některých lidech) jsou silně zakořeněné podivné pravdy. Sám jsem tou propagandou byl prosáklý skrznaskrz, tak vím, o čem mluvím. Byly doby, kdy jsem na výrobky Made in Taiwan, China, Malaysia etc. hleděl jako na něco, co je NEPOUŽITELNÉ, jeden den si to koupím a druhý mi to exne. Zaboha bych nekoupil nic co smrdělo zeměmi s levnou pracovní silou a světový tisk (renomované americké i evropské časopisy) můj názor vesele podporovaly. Často jsem četl recenze na kartu, vyráběnou tam a tam a většinou začínala slovy autora asi takhle:
"Cesta z letiště po napůl vyjeté cestě džunglí trvala tři hodiny. Potom jsme přijeli do průmyslového areálu, sestávajícího z jedné hlavní a deseti vedlejších chatrčí, kde domorodí dělníci, placení dvěma centy za hodinu.."
Ne, dneska už je to dávno. A my všichni se prostě musíme přizpůsobit době, odhodit své falešné názory a ničím nepodložené teze a řídit se jenom a jenom fakty. A fakta, jak se přátelé zdá, jsou neúprosná! Kdo si koupil poslední dobou desku od MSI a díval se na DVD disk, který k nim většinou přísluší (ne všichni naši prodejci je dodávají k desce ale já mohu s radostí přepálit), nestačil se asi divit, jaké má tahle firma výrobní prostory, jaké haly, jací lidé a jak tam pracují. A i kdyby to bylo jenom to nejlepší, co ta firma má a ukazuje světu, tak je toho sakradost, abych se na ní díval s úctou (ostatně hlavní ukazatel je burza, že? a tam mají jasno)!! Ne, koupě jekékoliv desky od MSI nebo čehokoliv jiného od téhle firmy není dnes vůbec nic špatného. A MSI zdaleka není sama!
Takže - otázka zní - kdo se bojí AMD, kdo se bojí VIA, kdo se vůbec bojí mít za málo peněz velký výkon?? Není to náhodou tím, že vše levné je pro nás apriori nebezpečné a shit?
Je načase se probudit, podívat se na Net, poslechnout si uživatele toho shitu a pak... Pak nám třeba dojde, že počítače jdou tak rychle dopředu a s tak nepředvídatelnými změnami, že nějaké "obecné pravdy" si holt musíme odpustit. Dneska mají obecné pravdy v elektronice cenu zlámaný grešle a životnost jepice.
A za tím si stojím! :wink:
To bylo jako pohadka o hloupem Honzovi, ktery ve svete zmoudrel ;D. Ale taky bych se pod to podepsal.
Jak dlouho jsi to psal?
bohužel to se zmoudřením není tak jednoduché :-)Citace:
Původně odeslal Slusnak
píšu dost rychle, asi dvacet minut
Dneska uz je stejne vsechno made in China. Od hadru (obleceni) az po grafarny. Kdyz si koupis discmana od Sony je z Ciny. Mam pocit, ze Cina je takove budouci Japonsko, ti taky nejdriv nic neumeli, ale rychle se ucili. Koneckoncu i ty nase XPecka jsou z Malajsie a nikdo rozumny jejich kvalitu nezpochybnuje.
Jo, je to přesně tak. Nedávno jsem si toho lépe všimnul v hračkářství (obchod jako kráva), kde jsme kupovali něco pro neteře, tak si představ, že nejenom panny z umělý hmoty, auta, angličáky, stavebnice a puzzle jsou všechno Made in China, ale i knihy pro děti (samozřejmě v češtině a s obrázkama třeba od českejch tvůrců) jsou Printed by China!! Já tomu moc nerozumim, ale aby se mi vyplatilo knížky tisknout a vázat v Číně a pak to sem vízt takovou dálku, tak to musí teda bejt sakra levnější, než to nechat vytisknout tady, nebo třeba na východ od Košic.. Takže..?
Takže kolik to tam vlastně stojí? Není to zadarmo, a neplatěj´ nám za to, že to tam tiskneme?
Jinak s tou elektronikou máš taky pravdu. Jsem trochu audiofil, a tak vím, že jenom ty nějvětší šupy (videa, zesíky a tak) jsou Made in Japan (takže třeba video za sto tisíc nejspíš bude z Japonska, jinak je to Malaysia, China, Korea, Taiwan a spol., a že to nejsou rozhodně žádný šmejdy je jasný, protože jinak by s tím v Audio a Video časopisech rychle vyběhli..
prostě už uměj´ vyrábět kvalitně a levně. A vo to de!
Ja jsem s tou Cinou nemyslel jen vyrobu, tzn., ze japonska firma postavi v Cine fabriku, najmou lidi a jedou. Myslel jsem tim i vlastni produkci - firma je cinska. Dost veci (treba elektronika) uz Cinani vyrabi sami, ze zacatku to sice byly samy levny smejdy (par let nazad), ale postupne se cim dal vic snazi.
To je možná pravda, já nevím, protože asi nevysledujeme, jak to je doopravdy s licencema a tak. Ale Čína kdysi byla o tisíc let před Evropou (o Americe nemluvě ..), takže proč ne? Myslím, kdyby tam nevládli komunisti, tak by se buď už mezi sebou lidi tam pomlátili v občanský válce, anebo by byli technicky na úrovni USA. Já sice zatím vidím spíš ty licence anebo přímo cizí fabriky naˇčínském území, ale je možný, že je to tak, jak říkáš.
Veľké firmy tamer celú svoju produkciu majú na rozmiestenú na východe u Číňancov, Tajwancov, Indov, Kórejcov a podobne...
Zamestnanci budú radi, že pracujú a firma rada, že zarába... Keď majú vyspelú techniku a prísne normy s poriadnou kontrolou, tak by to nemal byť taký problém...
Poznám jeden príklad zo Slovenska. Pri Martine je fabrika, kde sa šijú nejaké veci. Firmu majú Amíci a z okolia to nazývajú Otrokovice... Zmeškáš do práce raz - upomienka, druhý krát - posledná výstraha a keď by si mal zmeškať tretí krát, tak už ani chodiť nemusíš...
Ochorieť maximálne raz do roka - inak podozrenie z ulievania - vyhadzov...
Bufet, výber hocičoho ako v najlepšom supermarkete a tamer nikto tam nekupoval... Oddychové miesta s mieráloku z vodovodu a tiež tam nikto nebol...
A ľudia sa tam priam tlačia... Zarobia o 2-3 tisíc viac ako je priemerný plat v oblasti a robia ako draci...
A podobne to bude aj na východe...
2LtK - Zdravím na Slovensko (prožil jsem dva dobré roky na Liptově :-) )
Myslím, že to není jenom otázka Číny a Slovenska, tady nedávno Philips (Hranice na Moravě) postavil taky fabriku a používá tam metody, že by se za to nemuseli stydět ani nacisti - přesně, jak to popisuješ Ty LtK..
Holt jsme jedna z rozvojových zemí :-) Ale neboj, i my i bratia Slováci se z toho vybabreme, ozaj!
Len to chce kúsok tej onej.. trpezlivosti :-)
Je asi zřetelně jasné že Daemon žádnou radu nechtěl.Buď je duševně nemocný nebo jen provokoval a dobráci mu na to skočili - vidim to na tu druhou možnost..Já jsem taky trochu sběratel procesorů a desek ale je možný že Tuleň taky jen tak mlží.
Jinak jsem přesvědčen že zásadní otázkou dneška a vůbec je bejt ovce a jít se stádem a bečet,nebo si zachovat zdravej rozum a vlastní názor (podle toho rozumu).Tchaiwan byl vždycky obávanej a Čína taky.Každá firma/země začínala výrobou lacinejch kopií a přešla k supertechnologiím.Jiná cesta totiž neexistuje.Největší problém lidstva je ta zabedněnost a neschopnost přijmout fakt že časy a poznatky se POŘÁD měněj a vyvíjej.Takže okolo země se točí jen měsíc a není placatá.To je bordel co?C3 taky není poslední slovo od VIA.A mušketýři jsou dle mýho gusta. 8-)
řek´s to za mě CHESSMAN :-)