IHS je IHS a pokud není zrovna přilepený, pak je nejlepší tu žvejkačku před sundáním nahřát. Pochopitelně, že bez žiletky se stále neobejdeš, ale nevidím důvod s ní sahat ještě na jádro... ;)Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
Printable View
IHS je IHS a pokud není zrovna přilepený, pak je nejlepší tu žvejkačku před sundáním nahřát. Pochopitelně, že bez žiletky se stále neobejdeš, ale nevidím důvod s ní sahat ještě na jádro... ;)Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
pokud nemáte vodníka, co se šroubuje na desku, tak nesundávat, neumím si představit, že to holé jádro přežije pod nějakým normálním chladičem
pod skype ninjou prezije, ale kdyz jsem ze sranky zkousel jestli dosedne boz chladic tak ten nedosedne, je nutne upravovat
Tiez podla man pokial mas klasicky chladic, ktory sa sroubuje, tak nie je problem ;) a takych je naozaj dost.Citace:
Původně odeslal sid
Tak mi to nevyreklamovali :( :D Neopravnena rma a este asi aj platit budem :D Potom ten CPU naskenujem... :)
co se stalo? ja uz se rozhodl.. pres tyden jdu do toho. asi streda.. mozna uz utery :)Citace:
Původně odeslal misokgb
Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
Nj, ale ja sem pletem aj Intel procaky, sry. Nepodarilo sa to na zalepenom Celere LGA... Ked ho budem mat, naskenujem ho, ani moc nebol doondiaty podla mna :P
Ehm edit: takze brat si zo mna vystrelil, zatial je to stale na RMA vo fazy reklamacie, maju cas do 18. snad daju nove CPU, potom zas napisem, ej kua brat ma dostal :roll:
A co bys mel platit? Neopravnenou reklamaci? Nevim jak v SVK, ale u nas za tyto praktiky (pozadovani penez za neopravnenou reklamaci) dostal T-Mobile nejakou pokutu! :DCitace:
Původně odeslal misokgb
A zabil jsi ho? Tohle bych trestal smrtí!!!Citace:
Původně odeslal misokgb
Chystám se sundávat IHS z 4400+ a každá Tvoje informace je pro mě důležitá...
2Maul: A toto co odkazoval misokgb http://files.filefront.com/IHS_remov.../fileinfo.html si videl? nemelo by to byt podobne nebo stejne?
Asi jo, ale chci mít absolutní jistotu, než se do toho pustím... :cool:Citace:
Původně odeslal mokus
ale stejne pozor se ziletkou na spd soucastky okolo jadra, kde jich bude asi vic nez na sempronu z videa :)Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Mne by jeste zajimalo jak je to s pritlakem chladice na jadro, prece jenom ten plech ihs ma taky nejakou tloustku, ne?
tou žiletkou to jde naprosto v pohodě, ani si neumím představit, že by si zajel tak hluboko a poškodil nějaké součástky okolo jádra, ta "guma" je tak 3mm široká a když projedeš skrz, tak to i poznáš, IHS není kus plechu, ale poctivý kus kovu
jinak osobně bych to doporučil jen vlastníkům vodníka co se šroubují na desku, možná i ty šroubované vzduchové, ale měl bych trochu strach
Já nevím, ale zdá se mi, že NINJA má tak velký přítlak, že bez IHS musí dosedat na jádro jen s trochu menším, což IMHO při křehkosti samotného jádra určitě nevadí... :rolleyes:Citace:
Původně odeslal sid
Ninja je na sponu ? no při instalaci a následné manipalaci s PC asi opatrně, šak je to tvůj procák,
Dvě spony - zacvakávací do specialního rámečku kolem procáku... má to dost velký přítlak, ale zase IHS má dost velkou výšku, takže bez něj se přítlak sníží...Citace:
Původně odeslal sid
a ani se nadaj pripadne moc ohnout, co? no drzim palce, aby to dostatecne dosedalo!Citace:
Původně odeslal Darth Maul
jde to - viz fotka, snad bude dost podrobna, ninja skutecne doleha.
aby byl pritlak, protoze se ty packy upravi dle procaku s ihs tak jsem pak po sundani ihs pod ne sekundovym lepidlem prilepil kousky medeneho dratku, jinak se mi pritlak nelibil, byl velky rozdil v tlaku pri upevnovani s ihs a bez ihs, ted spokojenost :-]
otazka na telo: pomohlo to k niecomu?
jo, u O144 stabilni 300*9 pri vetraku v case na 1000 otackach a to same zdroj. castecny ofuk pameti a ninjy jednou 90 take max. na 1000 otackach. ja rad ticho a u tohodle kompu nemam vodnika. [nepozivam ho jen sam a dalsi jsou lamy]. v zatezi - prime mam ted velmi podobne teploty digitalniho mereni core a analog. mereni deskou.
myslel som skor ci to prinieslo nejake MHz navyse, prip. stabilitu pri nizsom VCore. Ako tak pozeram, tak ziadne, cize efekt 0 bodov.
Inak neviem preco sa kazdy boji toho, ze bez ihs musi mat mensi pritlak ako z ihs. Pokial ta guma okolo napomaha tomu, ze ihs prenesie tkla na nuc, tak to pochopim este, ale inak je to jedno, ze ci tlacim chladicom priamo na jadro alebo cez kus plechu.
Staci podla mna, rezat uplne hore ako je ihs a guma okolo by mala zostat rovnako vysoka, cize pri nasedeni chladica nemoze byt problem ;)
te gumy je tam minimum, akorát na zasunutí žiletky, takže po "obřezání" skoro nic nezbude, umím si představit, že bych si na procák nalepil někaké kousky správně vysoké gumy, aby se chladič nekvedlal
X2 Toledo chvíli po sundání IHS