btw B&W jsou na ebay levnejsi nez hoya pro1;)
Printable View
btw B&W jsou na ebay levnejsi nez hoya pro1;)
btw: ad Ebay - pokud potkáte za rozumnou cenu Heliopan SH-PMC, tak to je moc dobrá volba ;)
Pred pol hodinkou som vybalil balík z Hong-Kongu a čo som v ňom našiel? Hoyu Pro1 CPL 67mm. :cool: Šalalala... :p
Teraz už aby svietilo slniečko. :)
Krajinka velmi pěkná, malá DOF dodává opravdu prostoru na hloubce, ale chtělo by to větší formát...
Kdyz se divam na posledni fotku tak mam zaludek na vode, takovej difnej pocit, nediva se mi na to dobre. Muze za to ta SW uprava, ktera ja udelana takovym skokem. Na jedne strane preostreny kameny a hned za nima uplne rozmatlany pozadi. Sorry.
Edit k tem filtrum: ja uz na filtry kaslu, mel sem jich na sonacich plno a ted mam na D70 uz jen slimovej polarizak od Marumi, mozna budu muset koupit NDcko, ale jinak na ne prdim, ani UVcko nepouzivam, stejne pokud uz prileti radnej sutr tak rozmlati vsechno co mu bude stat v ceste a kdyz bude malej tak predni cocka na objektivu vydrzi dost a proti skrabnuti necim mam nonstop nasazenou slunecni clonu. Jo a kazda dalsi vrstva skla zhorsuje opticke vlastnosti a kresbu.
tady musim souhlasit s Carlosem. I bez SW uprav by to byla zajimava fotka. Takhle to pozadi vypada jako z nejakyho 3Dmarku z testu na pixelshadery
Foto se jmenuje "...radost..."
...žádný kýč, žadný západ slunce, žádné hory, žádné krásně bíle mraky na modré obloze, jen drobný pocit radost a štěstí, kterého není nikdy dost. Přeji všem krasný den.
http://www.fotoaparat.cz/g/06/04/18/219957_ffcf0.jpg
tak z toho bych nepoznal ze je to tva fotka.
libi (rikal sem uz ze portrety jinak nehodnotim;) (liib/nelibi))
Ešte trošilinku väčší kontrast a šup s tým do albumu, alebo na nočný stolík ;)
vim, ze je to albumovka, ale mne se to proste libi..
Taky se mi to líbí - je tam všechno, co od takové fotky čekám... a děti mám rád nejen na česneku... ;)Citace:
Původně odeslal Pocket
No prave, proto me to nejak nebere, ale je pravda, ze ja ani moc deti nemusim, takze mozna proto ty antipatie. Ale takova typicka na stolek no...Citace:
Původně odeslal Pocket
Je to jen takovy pokus, jak to na vas pusobi? Je tam pouzit stredovej oteplovaci gradual z PhotoShopu
Působí to na mě tak trochu starorůžově... :DCitace:
Původně odeslal Pocket
Nějak si neumím představit denní dobu, ke které bych tyhle barvičky přiřadil... jinak kompo a technická kvalita standardně v pohodě...
Jo a horizont nepadá - evidentně tak už byl... :D :D :D
Kompo/krajinka fajn -> foto pekne.
V PS otepluj farbami slnka (viac do zlta), nie tou default oranzovou... ;) Saturacie by to imho tiez este trochu znieslo :)
Ta fotka sama o sobě mi přijde dobrá, ale PP se mi moc nezdá - celkově z toho mám dojem podexpozice a malé dynamiky. Navíc ty zelené a žluté louky/pole (hlavně zelené) mi kontrastují s výrazným nebem - jsou zašedlé. (imho jsou tón a saturace zelené na takových fotkách hodně důležité) Možná kdyby v tom vypíchlém popředí byla nějaká zvonička/pomníček, tak by to tak nevadilo ...?
No myslím že tam máš lepší krajinky, taato mi kompozičně nepříjde nic moc. navíc ten horizont ve mne silně vyvolává pocit že to padá i když to nepadá :-)
no pro me to taky neni uplne to prave. i kdyz se to blizi...;)
Tiež mi nesedí tá fotka. Zaujme, ale keď na ňou začnem rozmýšlať, tak nie je možné aby si v reále chrbtom proti slnku vyfotil niečo podobné. Ale pre potešenie pekná fotka len škoda toho "horizontu"...
Tak jsem v Patek fotil kamaradovi svatbu, poslu par ukazek aby jste mi rekli co si o tom myslite..
BTW> tem co se nelibi ramecek tak nebojte, na finalnich neni, to jsem si hral jen ted narychlo.
Promin, mozna se mylim, ale mne se zda, ze technicke provedeni (zvlaste u tebe) je docela slabe :( .
1) Zenich je ve stinu. Hlava nevesty ve stinu.
2) Zajimavy namet. Ale vadi mi ty stiny a budova v pozadi
3) Opet pekny napad, ale ta ruka se mi zda moc velka.
4) Ta je pekna.
5) Zenichovi kouka z hlavy tyc a obliceje maji ve stinu.
Jinak ramecky mi nevadi az na 3. i kdyz ti dal asi nejvetsi praci.
Promin, ale u tebe jsme zvykli na kvalitnejsi fota.
ad1> jezisi, to byl rpave umysl!!! o to na te fotce prave slo!Citace:
Původně odeslal Camillek
ad2> opravdu tam vadi???
ad3> jak velika? ;-)
ad5> ta tyc to chapu, ale u takovehle budovy bude porad neco koukat :-(. Stin v obliceji mi tak nevadi, je to prisvicene bleskem, takze kresba v obliceji je, ale diky za komentare..
ad 1> to mne napadlo, - bila nevesta a cerny zenich. Ale ta nevestina hlava je ve stinu a to podle mne uz umysl nebyl.
ad 2> budova mi az tak nevadi
ad3> proste je pres celou fotku. Ale to je ciste subjektivni vec.
ad5> jo u ty jsem se dlouho rozmejslel jestli to psat. Ale kdyz uz kritizuju tak poradne ;)
Jinak moje nazory ber s rezervou.
diky moc za tve komentare... byl to docela fofr, tady jsem jeste nefotil a narychlo neco vymyslet, komponovat, inscenovat apod bylo docela makacka.. fakt jsem se zapotil.. ale dulezite bude, jestli se bude libit jimCitace:
Původně odeslal Camillek
1 - chapu ten umysl ale ty tmave hlavy me proste vadi
2 - pekan, ten barak me nedrasa
3 - me vubec nebere a rekl bych ze nejen kvuli ramecku. nevim mozna jinej format. nebo spis vyfotit z uplne jineho uhlu... ale je to tve foto
4 - se me libi hodne
5 - skoda te tyce z hlavy. tady bych ja mozna i retusoval