prosim prosim, DigitalDoome, mohl bys udelat nejake testy v Oblivionu? fakt by me zajimalo,jestli se vliv dualcore projevi,treba na min detaily... :)
Printable View
prosim prosim, DigitalDoome, mohl bys udelat nejake testy v Oblivionu? fakt by me zajimalo,jestli se vliv dualcore projevi,treba na min detaily... :)
Petre no tak nesnaž se pořád s tím dualem...jdem do dothana ne.:-)))Citace:
Původně odeslal Zorg
pochybuji, že zrovna v Oblivionu se projeví dualcore, nejsem si jist, ale jediná hra která je dnes na Dualcore stavěná je Q4 po patchy - myslím :) takže envím zda to má cenu testovat, ale mohl bych to do novějšího testu hodit, momentálně už, ale čekám na novinky, nechce se mi otestovávat výběhové modely, jak u AMD tak u intelu ... Ale brzy budu mít novinky takže testy budou ;)Citace:
Původně odeslal Zorg
Jinak zajímavý test je na http://www.tomshardware.com/2006/05/..._41_ghz_cores/ :) bez vodníka bych to nezkoušel, já svůj kousek ani se ninja scythe nedostal stabilně přez 3,8GHz :(
ty pochybujes a iny to uz davno zmerali http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=2747&p=3 prekvapivo zase nemas pravdu ;)
fajn kvůly tobě to nechám proměřit taky ...Citace:
Původně odeslal MadCap
Jj,promer,Andand sem cet taky,celkem me presla chut na P4, Kdyz vidim,jak od Athlonu dostavaj sodu...
Mozna by mereni bylo CPU-objektivni pri nizkych detailech a rozliseni s vykonnou kartou. Pak by byl limit procak. Treba ve meste nebo kde se musi hodne pocitat AI apod.
vyzkousej ;)
hmmm,asi vydarenej "novinarskej" kousek. pro obyc smrtelnika asi nedosazitelnej...Citace:
Původně odeslal Dr4k3
btw, z novy revize sou vsechny 805...
ale coby, kamos ma 805tku normalne z CC a 4,0-4,2 z nej vymlati ;)
jo a taky znám kousky co nedaj ani 3,6 ... prostě u taktování ti nikdo nic nezaručí :)Citace:
Původně odeslal MadCap
a povedal som snad nieco ine? len som tu kolegovi chcel naznacit, ze nie vsetky clanky su automaticky podplatene, alebo maju vyberovy hw alebo su robene na objednavku toho ci ineho obchodu/firmy/whatever ...
ano to souhlasím , ale také není vůbec nečastým jevem, že novináří dostanou k otestování výběrový kousek než co se pak povaluje na pultech ... :) a to není o tom že jsou ty články podplacené prostě to tak funguje no :)Citace:
Původně odeslal MadCap
fakt? ja mam bud ES a vobec neriesimnejaky overclock (alebo o tom pisem s velkou rezervou) alebo mam produkcny kus, ktory dostanem originalne zabaleny v krabici priamo z shopu. Zuajimalo by ma, ako sa daju taketo kusy "vyberat" ;)
jj, taky si myslim ze se na testy posilaji lepsi kousky, kdyz ne rovnou ESka
vysvetlis mi prosim, ako sa da poznat, ze nejaky ZABALENY box procak je lepsi od druheho ZABALENHO box procaku? a btw, ESka nejdu vacsinou nejak zvlast uzasne taktovat a kto z nich posudzuje overclock je blazonCitace:
Původně odeslal Wiruz
zaujimave je ako tu par tych co si "myslia" presviedca toho ktory to vie :) inak dd myslim si ze toto je dost nemiestna reklama co tu pachas .. a este k tomu dost diletantsky
Přikláním se k tomu, že bude lepší overclocking vůbec netestovat. Ať si čtenáři políbí pr***, když mají hned všechny za uplacené. Jenom pro vaší informaci - Opteron 144, který jsem získal na test a který spousta lidí považuje za "novinářský" kus, byl standardní prodejní čip z FOX Computers, který oni objednali a zaplatili za normální ceníkovou cenu velkodistributora pro Evropu, který ho koupil od AMD. Nějaký výběrový kus to nemohl i z toho důvodu, že AMD si nepřeje, aby se Opteron s939 prodával namísto Athlonů 64 - recenze byla tehdy pro AMD nežádoucí a situace vyvrcholila tím, že na přelomu roku byly dodávky Opteronů s939 do retailu zastaveny a v součanosti je dostávají už jen OEM.Citace:
Původně odeslal Digitaldoom
A k těm Engineering Sample - to jsou kusy vyrobené ještě před výrobou pro trh. Jsou tedy starší. Jak známo, výroba se vyvíjí, ten samý čip vyrobený o rok dříve má obvykle mnohem horší frekvenční potenciál. Z toho plyne, že ESka jsou na přetaktování dokonce obecně horší. Mimo to u nich nemusí být dodržen limit TDP, takže můžou mít vyšší spotřebu a být limitovány teplotou.
Tak se zas hned necerti :) jasne ze by bylo dobre udelat OC nejakeho statisticky alespon trochu vyznamneho vzorku procesoru. ale to je nezvladnutelne. takze proste nekdy se jeden povede a jindy ma clovek smulu. a jindy ma clovek stesti a jeste k tomu o tom napise ;D
kdybych ja pracoval v AMD a mel na starosti rozesilani procaku na testy znamym serverum, a reklamni vysledek by ovlivnoval moje premie, asi bych rozesilal velmi peclive prebrane kousky :D
Tim ale netvrdim ze vsichni novinari jsou podvodnici a maj specialni kusy, to urcite ne, zvlast kdyz maj kousky normalne z kramu (treba z FOXe;)) Mozna treba Tom's Hardware ma neco special ale zas tak cernobily to podle me neni...
Timto bych chtel podekovat lidem co procaky taktujou a testujou, cloveku to vazne helpne. Dik!
asi takhle:
testovat taktování bych dělal dále, já osobně se snažím o objektivní taktování tj, přiměřené, dosažitelné snadno programem stabilní a uchladitelné ... to je myslím dobře vypovídající a většinou se dostatnu na standardní hodnoty - a všichni sjou spokojení, nikdy neopomenu napsat, že taktování je věc kusu a prostě můžete mít větší kliku na kus a dostanete se víše , rpostě takktování je každé originál ...
jinak s těmi novinářskými kusy zase nepřehánějte, ano není to sice neobvyklé , ale také je spusta serevrů třeba stále i já, kterří máme produkty normálně od soukromníků či normálně vzané z obchodu a tak testujeme to, co si skutečně zákazník pořídí ... problém jsou ty kusy HW, který je testován před vydáním na trh a tam se může ještě ledascos změnit, navíc testování takových HW jde v ruku v ruce s nedostatky ze strany ovladačů atd ... důkazem může být test na SHW X1900GT ;)
tim jsem nemyslel kusy co se dostanou k nam do cech mesic po jejich uvedeni :-), tim jsem myslel kusy co testujou zahraniccni servery, co se jim zahadne podarilo sehnat. Tim ale nechci tvrdit ze by to neco znamenalo, stejne je OC o nahode. Uz jsem videl dva CPU ze stejne serie (jako ze jich v praci prijde vzdy cela paleta) a jeden sel pretocit a druhy bez zvednuti voltaze vubec, takze asi tak.
Ale zpet k OC D805, je to super procak, ale chce to poradnou desku zdroj a chladic, jinak je to o nicem. Na to spousta lidi dojela.
No netreba az taku "poriadnu" dosku. Ved vsetky dosky su certifikovane na 1066MHz FSB a to keby hned das na D805 tak vysledna frekvencia bude 5320MHz co vzduchom ani vodou nedas ani nahodou... Staci nejaky lacnejsi GB board. To chladenie je druha vec a zdroj staci tiez nejaky Fortron - sak jeden uzivatel tu bezi na 5900 (alebo 66GT) + D805@3.6GHz na 300W Fortrone a pohoda. Takych 350-400W musi stacit s prehladom. Je to zrut ale ta cena je proste best - ked sme pri tom momentalne stoji 4650Sk s DPH :)Citace:
Původně odeslal Wiruz
u zdroje jde o watty až v poslední řadě, mnohem důležitější jsou hodnoty proudů na větvích při zatížení a učiinost zdroje atd. U kvalitního a výkonného zdroje se to předpokládá u zdroje, co si na 500W jenom hraje to předpokládat nemůžeš ...
ja neviem co riesite ucinnost zdroja ... ked ma zdroj dajme tomu ucinnost 80% a 500w tak to neznamena ze vyda vlastne len 400w, ale ze zozere na vyprodukovanie tych 500w vystupu 625w .. cize zase len dalsi zvast :) dolezity je ripple a noise na vystupoch a samozrejme prudy .. najlepsie testy zdrojov ma v tomto ohlade suverenne xbitlabs
počkej jestli sem tě dobře pochopil ... co já vim (z testování Zdroje;) ) tak učinnost zdroje vyjadřuje to když máš 500W zdroj a při učinnosti 80% bude na dané zatížení odebírat ze sítě 625W při učinnosti 70% Což mají potíže splnit ty co si na to hrajou to bude 714W a to už je sakra rozdíl :) stejný rozdíl je při různém zatížení, typicky má zdroj nejlepší učinnost od 15-90% hodnoty výkonu ;)
neviem co ma spolocne rychlost otacania kolecka na elektrickych hodinach so schopnostou zdroja utiahnut nejaku zostavu ..