fotka je pekna, ale nevim jestli je uz pekny to co se stalo.. Jak se to prihodilo?
Printable View
fotka je pekna, ale nevim jestli je uz pekny to co se stalo.. Jak se to prihodilo?
Spadol mi batoh. Filter bol na skle a krytka mi ho prerazila. Naštastie sklo to prežilo ale to ma neprekvapuje, lebo batoh mi už podobným spôsobom pár krát spadol. Väčšinou keď prídem domov a neuvedomujem si, že to nie je batoh zo školy. Takže ponaučenie je také, že filter radšej nenechávajte na skle (pokial má tenký závit) a nehádžte svoj batoh (aj keď tentoraz mi vypadol z ruky). Najviac ma sere, že tým filtrom som nespravil ani jednu fotku. Bál som sa vinetácie ale riskol som to. Za 75 dolárov som sa nedozvedel ani to či to bola dobrá alebo zlá kúpa, aj keď nasadiť ten filter ešte môžem. Teraz vás poprosím hodnodte fotku. :)
Líbí se mi tonalita, takové nenásilné, jemné světlo. Ale ta škoda :(
Ta fotka je taková... taková drahá... :DCitace:
Původně odeslal e1
zkus jen tak pro zajimavost neco blejsknou s tim rozbitym filtrem . treba z toho vyleze nejaka husta haluz . :)
Moc veľkú šancu tomu nedávam, ale možno že skúsim niečo. :)Citace:
Původně odeslal DOT
jj presne tohle me taky napadlo :D
no fotka je to pekna. popravde stat se me to tak se nase*u tak ze na to abych to vyfotil bych nemel vubec myslenky.
napada me presne co psal DOT. zkus tim neco blejsknout
no jo, tak u zto vidim... tak taky uprimnou soustrast,. takova skoda.. Jinak fotka je moc "pekna". Libi se mi to.
JInak na druhou stranu hazet s taskou na fotak, to by se asi nemelo ;-). Ja svuj batuzek i pomalu pokladam na zem a nosim ho jako v bavlnce.. dore zato, ze ostatni technika neutrpela skodu
A ja si na batoh dávam pozor, ale stalo už že som ho položil trocha tvrdšie (neuvedomil som si, že je to ten fotobatoh) a nebol problém. Tentoraz to nebolo tvrdé položenie ale pád. Drahá škola, ale čo už? :confused: Ďalší filter si už na toto sklo asi nekúpim, časom ho aj tak plánujem predať.
btw: co to je za batoh? Já teda nevím, ale s brašnami, které používám bych klidně i házel a nestalo by se nic. Moc nechápu, o co se ten filtr rozbil ...
Lowepro Orion Trekker II - filter bol nasadený na skle, prerazila ho krytka objektívu. Betón je betón. :(Citace:
Původně odeslal jan555
ale preci jenom i proti temto padum by to melo byt uchraneno, ja tam mam v brasne polstrovani ze vsech stran, prakticky z dvou metru nerozbitne i kdyz je nasazeny cokoliv, prachu i vlhku odolne.. asi by se to rozbit spravne nemelo
Vy to nechápete. Ono sa to nerozbilo tým pádom, ale tým že pri páde krytka z objektívu prerazila ten filter. Ten filter má závit hrubý iba 1-2mm a krytka oproti tomu minimálne 3 milimetre. Keď padol celý batoh plnou váhou na spodnú stranu, kde bol ten objektív s filtrom priamo nasadený na sklo, je jasné, že centimeter poliesteru to neuchránil. Náraz je náraz.Citace:
Původně odeslal Pocket
je mi to jasny.. ale mne se predek objektivy vubec nedotyka dna batohu.. je tam nekolik centaku vule.. jinak to chapu ;-)
Ja neviem či sa to dotýka alebo nie (nikdy som to neštudoval), ale keď predĺžiš objektív o filter (+0,5 cm), pridáš z druhej strany DK-21M (+1 cm) + krytka na objektív, tak je to tam už pomerne na tesno. Pridaj ešte gravitáciu a pristátie na tvrdom povrchu a máš po rezerve. Keby si to videl, tak by si to určite pochopil, neprekvapuje ma "výsledok" toho pádu.
e1: jasné, to chápu (a nenapadlo by mě to).
Pocket: ale pokud nemáš objektiv s neměnnou délkou, tak tímhle způsobem vzniknou postupně vůle.
Tohle jistí nasazená sluneční clona (ovšem mnohdy dražší než objektiv) a e1 se tam zřejmě už nevešla, já to mám v brašně udělané úplně super (nehrozí vůbec nic), ale to drtivá většina jiných neumožňuje.
Mne sa tam už objektív so slnečnou clonou nevojde, bez nej je to tak akurát. Aj tak, povedzte mi niekoho, kto nasadzuje na objektív s polarizákom slnečnú clonu. ;)Citace:
Původně odeslal jan555
Když se ptáš, tak třeba já ;) (nevím, jakou v tom hraje polarizák roli)
Keď máš nasadenú slnečnú clonu, tak ako točíš polarizákom?Citace:
Původně odeslal jan555
treba se mu objektiv pri ostreni, ani zoomovani neotaci...proste jednou nasadi:)Citace:
Původně odeslal e1
A ty myslis, ze nasadis a ficis na furt? :D To by platilo iba v pripade, ze by slnko stalo na oblohe stale na tom istom mieste a ine zdroje svetla by neboli ;)Citace:
Původně odeslal Sadam.
Třeba tam strčím prsty, od toho mají ty filtry vroubkovanou objímku :rolleyes: (alespoň všechny moje polarizáky je mají/měly)
(nakonec i kdybych měl clonu sundat, tak po naštelování polarizáku jí nasadím)
Sadam: to nic neřeší, obvykle totiž nefotíš všechny fotky pod stejným úhlem dopadajícího světla ;) (proto taky nevidím otáčení předku při ostření a použití polarizáku jako fatální problém - narozdíl od spousty jiných, u přechoďáků je to horší)
jasne ze ne;) samozrejme, ze muj prispevek byl myslenej s jistou mirou nadsazkyCitace:
Původně odeslal PiT
ja to delam tak, ze pokud pouziju polarizak, otocim slunecni clonu "naruby" jinak tam ty prsty oprad nestrcim... naruby ji mam i v batohu