tak, skusal to uz niekto? ;D
Printable View
tak, skusal to uz niekto? ;D
Pekne, neco podobneho jako na X800 kartach. Zkuste to nekdo aspon tuzkou jestli bude nejaka zmena:) Verim, ze pri zatuzkovani A-Ground aspon tech 1.3V date.
no ja som zas nasiel v tom threade,navod na 1,4V...chcem sa preto opytat,ktory povazujete za lepsi?ten z predoslej strany s pinami alebo tento?treba k obom robit este nieco ine?nejake resistory?
ke konci toho threadu jsou veschny tri metody (ta treti je uz ale opravdu hardcore, jedna se o vymenovani soucastek na karte) odstupnovany dle obtiznosti. Ten tvuj postup je nejjednodusi, ale das s nim "pouze" 1,4V. S modem pinu toho cipu je to trochu tezsi, ale porad se nejedna o "trvalou" upravu, takze reklamaci to nevadi. Chce to jen pevnou ruku, jehlu nebo neco podobne tenkyho a trochu vodivyho laku. A dokazes si tam napeti odstupnovat daleko lip... 1,25; 1,3; 1,35; 1,4; 1,45; 1,5; 1,55 .. u toho posledniho naprosto nechutnyho hardcore modu muzes dosahnout napeti az 1,7V
EDIT: Link na ten "zebricek"
http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=188
EDIT2: Pokud jeste vymenite na desce jeden resistor (popsan na fotkach), budete mit default napeti 1,5V... Potom modem pinu toho cipu lze dosahnout napeti az 1,85V. To uz je ale myslim na uskvareni ty karty.
ja bych to skusil ale potreboval bych od nekoho znaleho par rad kdyzta kd oby byl hodny at se me napoji na icq 336484893 thx
super, uz sa tesim aky bude vysledok ;)
ja jsem zkousel pencil tu easy v mod a nic asi to spatne tuzkou dlam nebo to nejde budu muset pockat na lak
"Jeden z prvních výsledků je 705MHz při 1,5V" - tzn. zkoušel jsi již tu změnu napětí, nebo je to výsledek uveřejněný na netu? A ještě jedna otázka, chladíš na té grafárně jádro svým novým WB a paměti nechladíš?Citace:
Původně odeslal Pirs
"nebo je to výsledek uveřejněný na netu?" - toto bude spravna odpoved :)Citace:
Původně odeslal varan
tak tak ... ale během přistího týdne už to bude snad otestované i u nás v ČR - tedy pokud Levi dá :-DCitace:
Původně odeslal Erfelst
a kdyz neda, okolo 11.4. bych mel mit xfx z pixmanie a testnu to ja...
Mám už také objednaného Leadteka 7900 GT, snad to nebude dlouho trvat.
prodavam tu svoji, info na predchozi strance, prodal jsem desktop, tak se mi tady uz tyden vali na policce... :) Dyztak kouknete do bazaru.
Jinak skoda kdybych si ji nechaval, urcite bych voltmod zkusil...
No tohle byste si pravdepodobne nemeli nechat ujit ;)
http://www.vr-zone.com/?i=3437 - 7900GT: Unlocking the Beast Within >:}
800MHz na jadre - omg
a FPS sa zvysilo o 30, Ty vole a s akym "smiesnym" chladenim
nj, ale pre bezneho uzivatela bude jadro bezat okolo 700 Mhz...
zajímavý článek:
"NVIDIA GeForce 7900 GTX Lockup Issue Resolved – Mostly"
http://www.pcper.com/article.php?aid=235
Takže první moje poznatky ohledně této karty – konkrétně ASUS 7900GT.
Rovnou jsem udělal Vmod na jádře 1.5V, paměti na 2.2V, nasadil vodníka (viz. obrázky) a spustil to.
Teploty v klidu 40-43C. Při zátěži max. 52C.
Nebyl už moc čas taktovat, takže jen tak zkusmo 650/1600 MHz 3Dmark03 = 21200 a nějaké drobné. Potestuju a nahodím výsledky večer.
Nemáte nějaké zprávy o rozdílu mezi grafickými kartami Leadtek 7900 GT a Leadtek 7900 GT Extreme co se týče použitých komponentů např. pamětí, nebo ve výsledcích přetaktování. Podle mě se jedná o stejné karty se stejnými díly, jenom ta Extreme je od výrobce více nataktovaná 450/1320 vs. 520/1430. Nevím, jestli pro řadu Extreme nevybírají "lepší" kousky, které by pak šli dále lépe taktovat než "obyčejná" GT-čka.
Mam momentalne Leadtek 7900GT Extreme, jadro jde na 720MHz pri 1,5V, pameti na 1000MHz bez uprav napajeni. Karta se zda stejna s normalni 7900GT.
btw.
Nezkousels jste nekdo menit casovani na pametech? Standardne se pouziva tusim TS7.
0: 0916271F
1: 0B01080B
2: 2128060A
Jestli mate nekdo cas, tak to zmente na:
0: 0A192D23
1: 0B01080B
2: 2128080C
Ja se k tomu dostanu asi az o pristi tyden, pak dam vedet... ;)
Kde jsi to zjistil a co to má přinést ?
tady je bios s upravenym casovanim
http://www.oclab.cz/download/7900m.rom
Abych rekl pravdu, ta mi nijak zasadne nepomohl, dostal jsem se o nejakych 50MHz na pametech vys, ale vzhledem k volnejsimu casovani se to na vykonu neprojevilo. Mozna je tech 1GHz opravdu max.
No zkuste to nekdo jiny, treba budete mit lepsi vysledky. ;)
Testnu to...
Stejně jsi kouzelník 1GHz na pamětech :) ...
Já jim dávám 2.2V, chladím je vodou a při 940MHz už mám v ATI tools artefakty...
Pokud uz mas vmod na pametech, tak jim dej cca 2,35-2,40V na techto stale jeste rozumnych napetich davaji nejlepsi vysledky. Jestli se ani na 2,40V vyrazne nepohnou, tak bych vyzkousel ostrejsi casovani pri nizsi frekvenci. Ten vykon z te grafiky nakonec dostanes a v 3D05 tech 12k padne jak prd... ;)Citace:
Původně odeslal Don Carlos
A jaká je normální hodnota napětí na pamětech?