...celkom zaujimave a hlavne prehladne porovnanie ;)
(zelene percenta ukazuju o kolko je rychlejsia 7800GTX oproti X1900XTX; cervene hodnoty znacia vyssi vykon ATiny)Citace:
Původně odeslal MikeC@nvnews.net
Printable View
...celkom zaujimave a hlavne prehladne porovnanie ;)
(zelene percenta ukazuju o kolko je rychlejsia 7800GTX oproti X1900XTX; cervene hodnoty znacia vyssi vykon ATiny)Citace:
Původně odeslal MikeC@nvnews.net
fantazie :-), po tomhle jsem touzil, jednou jiz jsem se v minulosti spalil, kdy obecny kral nekraloval v me tehdy oblibene hre
Chápu, že se tohle tvrzení třeba někomu nemusí líbit, ale skutečně to tak je:Citace:
Původně odeslal no-X
X1600 / 3DMark05:
Catalyst AI off: 3758
Catalyst AI low: 3797
Catalyst AI high: 3769
Rozdíly nepřesahují 1%, tzn. jsou v rámci chyby měření. ATi pro 3DMarky nepoužívá žádné specifické optimalizace; použity jsou pouze ty, které jsou přístupny i všem ostatním hrám. Bohužel ATi na tohle neupozorňuje (PR to možná ani nevědí), čímž si docela škodí.
Výsledky naměřil cool.user, kterému za to děkuji :-)
(tento post je určen jednomu konkrétnímu člověku, což předpokládám pochopil sám)
tak nic, nevydržel jsem to a X1900XTX mi zítra dorazí :-)
no-X : pro koho to je? :-D
Muj clovek, taky sem to nevydrzel a X1900XT mi dorazi az ji sezenou :)Citace:
Původně odeslal Spajdr
Tak mám X1900XT od pátku a teprve dnes jsem se dostal k OC. Jak se zdá, tak nic funkčního krom ATI Overclocker není.
Zkoušel jsem ATI Tool 24 beta 12, ale nějak to zatím nefunguje.
Už se těším, kdo první zlikviduje moje rekordy... ;)
V této chvíli je cena mého grafického subsystému cca. 16.600 Kč a doufám, že mě nedonutíte k upgrade na SLI 2x7800GTX 512... ;)
No to te donutit casem muzem, ale i tak by ti to bylo prd platne, protoze sehnat 7800GTX512 je slusna fuska a sehnat 2 do SLI to je nadlidska prace :))Citace:
Původně odeslal Darth Maul
No nevím, Radim má zrovna dvě skoro skladem... ;)Citace:
Původně odeslal Haste
ASUS GF7800GTX 512MB DDR3, DHTV&2xDVI, VIVO, PCI-E
Sice 17500 za kus ale co už? :D
z toho co jsem si tady napsal los datlosem na ICQ, tak to vypadá že první kusy co mají paměti 1.1ns verze X1900XT jsou vlastně úplně identické s XTX, protože jeho známý si koupil XTX verzi a oba podávají identické výsledky v taktování, už mě sapphire fakt točí. Vlastně člověk jenom platí za to že má o kousek rychlejší RAMky, že je to jistota a trojka hned nahoru.
Nevíte někdo jaký bodový ohodnocení obdržela u 05-ky ??
06 jsem ještě neměl možnost vidět takže jsem stále radši u starší verze...
To není úplně přesné. Los Datlovi nejde tak vysoko jádro. Je to sice jen cca 20 Mhz ale jeCitace:
Původně odeslal Spajdr
Crossfire X1900XT@X1900XTX @vrforums.com
http://www.vrforums.com/showthread.php?t=56379
Muj kus Sapphire X1900XT ma take 1.1ns pameti, jde bez problemu preflashovat na XTX, akorat i po flashi je maximalni OC stejne jako s XT BIOSem, a to podle zahranicnich for rekordnich 735/880! se vzduchem a bez artefaktu! Taktovano AtiOverclockerem.
A kolik je teda max overclock u Tebe?Citace:
Původně odeslal OBR_PCT
OBR_PCTCitace:
Původně odeslal Spajdr
Banned ;)
Takze odpovedi se uz asi nedockas.
...no ved neni treba, v poste #115 to predsa napisal ;)Citace:
Původně odeslal Masster
Citace:
Původně odeslal OBR_PCT
No on sa pytal na max OC u OBRa a nie na rekord na zahranicnych forach ;)Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
EDIT: Alebo som to len zle pochopil ? :-/
...no podla tej formulacie porovnava svoj o/c s vysledkami na zahranicnych 4ach ;)Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Neda se bez sundani chladice poznat, jestli jde o 1.1ns resp 1.2ns verzi ? Treba seriovym cislem nebo necim...
to by me take zajimalo jestli to jde poznat
edit: kolik mate teplotu podle CCC v klidu (stock chladic) ? me to ukazuje 68 stupnu, pricemz otacky vetraku jsou take ,,default,, a to mam oddelanou bocnici
mně to ukazuje 47° a taky mám otáčky na default
hmmm to je divne, ted nam 70st a to jen serfuju po netu. ATI overclocker ukazuje 1945 ot/min.... musim to prozkoumat, to je nejak moc. V zatezi to ani nechci vedet...
to je fakt divný, já mám dokonce jen 1740 ot.
netvrdím, že je to příčina tohohle konkrétního problému s teplotou, ale už to tu jednou bylo zmíněno - pokud jsou v case pouze odsávací větráky (zdroj + jeden nebo dva pod), může dojít k situaci, že se v case uděálá příliš veliký podtlak a velice to sníží účinnost chladič na grafické kartě (jakoby se přetahuje o vzduch s ostatními větráky). Dá se to snadno ověřit - stačí vylomit dvě záslepky pod grafikou, nebo mírně pootevřít bočnici a pokud se teplota nebo otáčky sníží, je problém vyřešen... Když ne, alespoň víš, kde problém není :D