Aj 22k je viac než moc vysoká cena oproti 15k, a reagoval som na to, že Nikon v danej oblasti nič nemá (čo je zavádzajúce). Kebyže bavíme aj o cene, tak napíš, že Nikon v tejto cenovej relácií nič nemá. ;)
Printable View
Aj 22k je viac než moc vysoká cena oproti 15k, a reagoval som na to, že Nikon v danej oblasti nič nemá (čo je zavádzajúce). Kebyže bavíme aj o cene, tak napíš, že Nikon v tejto cenovej relácií nič nemá. ;)
Eh clovece pripominas mi trosku crashe, budiz budu se priste snazit abych nenamichl i hypercitlive jedince ;-)Citace:
Původně odeslal e1
(boooze, mam pocit ze kazdej uvazujici clovek by to z toho pochopil)
no nekde tu je o ni dred , doctes se tam ze je na ni hodne kvalitni sklo ( tak kvalitni , ze se mu zadne ze setovych nevyrovna) proto mi prijde ze pro uzivatele , ktery uz nechce moc investovat to neni vubec spatna volba .Citace:
Původně odeslal Mirtex
mohl by mi prosim nekdo nejak helpnout s tim mym vyberem?
jak pisou u toho olympusu E1, ze ma v hledacku 92% sceny to je asi nic na co bych mel byt pysny ze :(
Maji smysl ty setova skla co jsou u nich?
Zadna levnejsi dslr neukazuje v hledacku 100%. Tech 92% je sice v teto skupine horsi cislo ale nijak dramaticky (vetsinou je 95%) jinak setovy objektivy u Olyho jsou dobry, lepsi nez u setu ostatnich. (v dane cenove kategorii (poznamka kvuli E1))Citace:
Původně odeslal Commander
e-1 nema interni blesk , aby jsi to nahodou neprehlidnul :)Citace:
Původně odeslal Commander
tahle tokina se mi taky docela zamlouva, az na tu aberaci - http://www.photozone.de/8Reviews/len...24_4/index.htmCitace:
Původně odeslal russianblue
na film by mela jit taky, otazkou pak bude vinetace
ja omlouvat se ja hajdalak zamenil E1 s E330... myslim ve vsech postech vyse teda E330 :)Citace:
Původně odeslal DOT
to je sice fakt, na vsech serverech vyslo hodne dobre, ale to na faktu, ze to neni zrcadlovka a na manualni ostreni muze clovek (i se zvetsenim) zapomenout , nic nemeni.Citace:
Původně odeslal DOT
Je to hodne dobry EVF. Nic vic, ale nic min. Jen to nemichat do DSLR, tam to nema co delat.
Mel bych takovy dotaz na lidi, kteri dokazi subjektivne porovnat rychlost ostreni napr. u setovych objektivu Olyho(zatim muj favorit) vs setak Canon/Nikon. Docetl jsem se, ze Canon dokaze ostrit i pri rychlosti 300Km/h (coz budou asi jen profi USM skla) to same i Nikon, ale jak je to u techto customers zakladnich skel? U kompaktu jsem to resil zaostrenim a namacknutim/lockem na predem stanovene misto a pak cekal na objekt, ale jaksi pak nedochazelo ke kyzenemu oefektu maznuteho pozadi ;) Celkem rad bych fotil i dynamiku, ale zatim pevne vim, ze kesone na lepsi skla mit v nejblizsi dobe nebudu ;)
PS> plno lidi pise "rychle jak slak", ale nikdy to s nicim neporovnali. Napr. jsem si kdysi hral s Olym E-10 a uz to mel mnohem sviznejsi nez kompakt - tak se mam aspon od ceho odpichnout, kdyz to nekdo dokaze porovnat ;)
takový srovnání je docela těžký, zahrnul bych do toho dvě složky.Citace:
Původně odeslal Antiloopa
1-rychlost ostření 2-přesnost ostření
subjektivně porovnám E-20 s Nikonem D50+18-50.
v rychlosti ostření mě přišel lepší oly, ale dost často ostřil jinam (dodnes jsem nepochopil jak mu vnutit aby při AF neostřil na stěnu, nýbrž na osobu před stěnou-když nebyla na středu).Takže sem většinou ostřil na MF, hledáček na něm byl docela velký. Narozdíl od nikonu, ten sem zatím testoval ve špatnějch světelnejch podmínkách, a přejetí celýho rozsahu mu trvá tak "delší vteřinu". Někdy neostří vůbec, ostření mám AF-A / dynamic area vždy mu zvolím bod(momo střed) kam ostřit a on nic, potom zvolím střední bod (namířím ho na cíl)a on si zaostři hned.možná dělám nějakou chybu :/
celkově mě ale přijde mnohem použitelnější ten nikon, hlavně proto že oly E-20 je strašně pomalej při práci s kartou, cvakneš 4fotky a finito...čekáš, čekáš 5sec a pak pokračuješ.
No ja nevim, ale muj Oly E-500 ostri docela spolehlive, tedy pokud neni zrovna tma, coz je logicke. Je to jednoduche vzdycky vybere jeden z 3 pointu a zaostri na ten nejblizsi, tedy je vylouceno aby ti ostril na zed, kdyz ta je az za portretovanou osobou.. A voleni pouze jednoho AF bodu je taky mozne. Jinak samozrejme dneska Oly pracuje s rychlou kartou naprosto v pohode a s maximalni rychlosti karty.Citace:
Původně odeslal russianblue
nikdy som na fotaku nepouzival automaticky vyber zaostrovacich bodov a nevidim dovod v tom zacinat, osobne mam radsej nad tym kontrolu a prepnutie bodu je otazkou zlomku sekundu (d70). Nemam rad, ked si fotak mysli, ze vie lepsie ako ja, kam chcem ostrit ;) Pouzivam teda rezim single area co je plne manual alebo dynamic area ked fotim nieco co mi moze z bodu teoreticky aj ujst aby to este chytil ...
P.S.> nechapem ako to mozes porovnavat, ked si podla vsetkeho nikdy ziadne ine zrkadlo nepouzival ;)
Jo mas pravdu, taky posledni dobou zjistuji, ze vlastne ve vetsine pripadu mam vybrany ostrici bod rucne, mam DSLR ne moc dlohou dobu, tak na takovehle veci tak trochu teprve prichazim, tak koukam, ze snad prichazim na dobre veci, kdyz mam taky rucne vybrany point.
PS: ja porovnaval? Ja jen na zacatku napsal, ze ostri docela spolehlive, to znamena ze s timhle nemam problemy. Jinak jsem jen tak btw jeste mel v ruce 350D a 30D (tam jsem se moc, ale neorientoval popravde).
Hodil jsem to i na grafiku a uz par lidi napsalo a na rezim C-AF pri dobrem osvetleni to dokaze dobre ostrit, ale byl uveden beh maleho ditete, coz asi nebude sprint ;)
PS> 8GB CF karta je doma, takze prvni krok ke koupi zrcatka je hotov - u A85 staci na ccca 3900 fotek s max. nastavenim :mweheh:
Neviem si predstaviť, že by som nechal voľbu ostriaceho bodu na foťák, aj keď ored týždňom som mal v ruke PiTovú 350-ku a to prepínanie bodov je na nej dosť ťažkopádne. Je to tak riešené aj na 30D? K tým kartám:Stačí? >:}Citace:
...u A85 staci na ccca 3900 fotek s max. nastavenim
na "cacsich" canonoch sa to robi tym uchylnym koleckom, takze to neni o moc lepsie :) celkom useless oproti krizovemu volicu alebo napr grupovaniu vacsieho mnozstva bodov ako ma D200 atp.
Na 30D (a myslím že i na 20D) se výběr jednoho z devíti ostřících bodů dělá malým joystickem a přijde mi to naprosto dokonalé...Citace:
Původně odeslal MadCap
aha tak to ma aj 20D, to som nejak prehliadol ked som sa tym hral, ono to vyzera ako tlacitko :) kamarat reporte mi ale vzdy vravel ako sa mu na to kolegovia s canonom stazovali (rychlost vyberu af bodu) tak neviem (zeby to nenasli? :D alebo to neni take "fast" v terene?) nevermind, ja mam krizovy volic a nemenil by som
O com prosim ta tocis? Na 350D sa vyberaju ostriace body bud koleckom alebo krizovym volicom podobne ako na D70ke... Jedine minus je krok potvrdenia navyse :rolleyes:Citace:
Původně odeslal e1
Mne sa na tvojej D70ke zasa nepacila "rychlost" reakcie po namacknuti spuste. Kym zacal objektiv ostrit, ubehla dobra tretina sekundy, mozno viac... Neviem, ako je to s ostatnymi zoom objektivmi u Nikonu, ale okrem pevnej 50ky, ktora bola ok, som skusal este tu tvoju 70-300G a setak 18-55 k D50ke a oba su aj oproti shitovemu kitu (ef-s 18-55) od Canonu hodne pomale... Je mi jasne, ze je to tym, ze lacnejsie nikkory nemaju motor a ostri sa pomocou tela.
Za najvacsie nevyhody 350D povazujem.
1) Velkost (kto ma male paprce [ja napriklad], nema problem)
2) Kvalita buildu... Pekne to vidno napr. na tlacitku spuste, tam to ma Nikon aj Olympus podstatne robustnejsie.
No, porovnávať AF 70-300G so svetelnosťou od F4-5.6 s USM Canonom je dosť mimo, nemyslíš? Je jasné, že D70 sa takýmto Nikkorom nechytá. :) Ale späť k tým voličom. Je to dosť blbé, že pred tým než niečo navolíš, musíš stlačiť to tlačítko a potom ešte voliť ostriaci bod. Mal som v ruke aj 300D, tam mi to majitel ukázal tak, že to menil kruhovým voličom. To už bolo rýchlejšie, ale stále je to o tom, že niekedy musiš prejsť cez polovcu ostriacich bodov, kým nastavíš ten, ktorý potrebuješ. Na D50/D70/D70s/D100 ti na to stačí jedno kliknutie, pri D200 maximálne dva (kvôli väčšiemu počtu bodov), čo je v teréne dôležité. Samozrejme keď je času dosť, tak je to jedno. K bulidu 300D/350D sa zase vyjadrovať nebudem, lebo zbytočne by sme spúštali flame. Treba ohmatať - každému vyhovuje niečo iné. ;)
KDE to porovnavam s USM sklom ??? :rolleyes:Citace:
Původně odeslal e1
Nechapem komentar vzhladom k mojmu predoslemu. Spodna trieda Canonov ma build oproti spodnym triedam lubovolnej inej znacky DSLR uplne na hovno, takze nie je o com flamovat...Citace:
Původně odeslal e1
K voleniu ostriacich bodov uznavam, ze tebe stacia 2 kliky a ja potrebujem 4 pripadne 2 a potocenie koleckom, no nepovazujem to za taky velky handicap, kedze aj tak 90% fotiek je ostrenych strednym bodom a tam, kde mam cas menit body a komponovat, ma 2 kliknutia navyse nezabiju...
každýmu vyhovuje něco jinýho. Já sem si taky už pár hodin hrál s 350D a je to hodně slušnej foťák. Navíc cena s gripem v setu je dobrá. Ale nikon 50/70 mě přijde tak nějak logičtější a všechno se mě ovládá dobře. Rychlost seťáku (18-50) mě přijde lepší u canonu...
Co se týče výběru AF bodu, tak v tom mě vyhovuje Nikon.
Ono je celkem jasný, že canon to udělal tak "blbě" naschvál aby lidi přinutil kupovat drahý modely. Protože kdyby byla ergonomie u 350D dobrá, kdo by si pak koupil 20/30D?
mam 300D a nemam s vyberem AF bodu sebemensi problem... jak uz tady padlo - je to jen a jen o zvyku... pro me byl treba nevyhodny vyber bodu na Nikonu (a to uz nemluvim o Minolte, kde jsem si pripadal jako Alenka v Risi divu). :)
a vybirat dnes DSLR, tak sahnu asi po starsim modelu - 20D... da se sehnat za pekne penize a urcite clovek neprohloupi (me osobne zacina u "tristovky" trochu prudit plast...)
celkem zbytecny dohady . jak je videt tak kazdymu vyhovuje ten jeho fotak , takze sme vsichni spokojeny ne ?
btw: oly af points --> 1x zmacknuti + pootoceni koleckem