njn, chtel jsem fan, ktery bych mohl hodit na 7700alcu a tam by bohuzel ac fan 12 nesel. nicmene uz je tam nexus. ;)Citace:
Původně odeslal GABO
Printable View
njn, chtel jsem fan, ktery bych mohl hodit na 7700alcu a tam by bohuzel ac fan 12 nesel. nicmene uz je tam nexus. ;)Citace:
Původně odeslal GABO
Tak to je dobra volba (ak ide hlavne o NEXUS silent fan 120mm).
Takze dnes jsem se odhodlal a koupil Scythe S-FLEX™ 12cm Case Fan SFF21D (800rpm, 33.5CFM / 8.7dBA / DC12V / 0.10A)... budu to davat na chladic Noctua NH-U12, takze z toho duvodu jsem nesel do AC FAN 12, protoze AC FAN 12 na to nejak rozumne nedam:(
Nejdriv jsem chtel na to dat papst a stahnout trochu otacky, ale... cena je dost draha a nechal jsem se nakonec nejak zlakat na scythe:) Ze v nejhorsim 4 stovky si otrepu o hlavu:)
Kedze v okoli je bezny hluk bytu, tak jsem natahnul kabel do koupelky, zavrel se a pustil vetrak (tzn povazuji to za tiche prostredi pro subjektivne porovnani). Prijmne mne prekvapila hlasitost... teda spis tichost:) Neni slyset... teda kdyz se snazite a date ucho 3cm od vetraku tak jo...
Motor nevibruje, zadne jine zvuky nevydava...
Nejak se mi to nezdalo, takze jsem to hned porovnal s vetrakem glacial, co se plantal kolem...
Vysledek -> glacial kurevsky rve, dokonce i pri stahnuti otacek... scythe v defaulte vs glacial stazeno = cca rovnaky pruvan, hlasitost se neda porovnat...
Takze bych to videl, ze se jedna o vyjmecny vetrak, ktory fakt stoji za pozornost i za cenu:) ...a parametre odhadem z praxe odpovidaji co udava vyrobce:) Prece jenom by tam nedali naprosto blbost kdyz jiz maji dobre jmeno na trhu:)
Jinak taky jsem zkusil stahnut otacky na scythe... rozdil v tichosti jsem nepoznal, v prutoku jiz ano.
Jeste premyslim, ze zitra zkusim AC FAN 12 nebo AF12025 + stahnout otacky, ale bojim, ze budu sklaman:(
EDIT: Abych nezapomnel... porovnavano s Glacialtech Silent Blade 120x120x25mm
Otáčky ventilátora: 950 ot./min
Prietok vzduchu: 37 CFM
Odber: 12 V, 0.14 Amp.
Úroveň hluku: 19 dB(A)
Váha: 154 g
Konektor: 3 pin + 4 pin Molex
Ložiská: 2 guličkové
není špatnej, používám ho za ten, co je standartně v EC zdrojích (term.regulovaný). Ale moc nefouká :(Citace:
Původně odeslal Neller
2macher: musel si mat nejaky vadny kus lebo Glacialtech nereve mam to odksusane...na trhu su vsak aj akesi nepodarky ktore su v krabici kde je napisane 950 ot. ale tocia na 1300 rpm a tie fakt revu...pozeral si aj pri pusteni kolko mal ten vetrak tebou testovany otacok?
Jsme se zle pochopili:) Glacial je tichy vetrak, s tym souhlasim, ale s porovnanim so scythe "rve". Ano, byla to verze 950.Citace:
Původně odeslal GABO
recenze na nové ventilátory AC
http://www.svethardware.cz/art_doc-2...50067BE43.html
žádné překvapení, je to tak jak napsali, mám stejný názor
Tazko povedat ci ano alebo nie nakolko ak by tak recenzovali napr NEXUS 120mm tak by dosli k zaveru ze B/W ma tiez na lopatkach podobne prelisy ako AC Fan rada napr. Hodnotili sa aj detaily ktore pre mna nie su az tak podstatne a vlastne vobec neovplyvnia chod / hluk vetraku.
Ja som svoj nazor povedal...AF rada mala ist skor len ako OEM pre montaze...kvalita a cena tomu nasvedcuje ... je chyba ludi ze cakali od toho nieco extra ze.
Fan rada sa podla mna vydarila pekny prietok, hoc loziska mierne vrnia, po regulacii velmi fajn.
Fakt neviem co sa cakalo kedze vieme ze AC neprinasa EXTRA KVALITU za EXTRA CENU ale dobru kvalitu za dobru cenu. Na extra veci su tu ine znacky ze...napr. spominane NEXUS alebo Scythe.
Tak som si vcera doniesol doma 2ks AC FAN12 .. a bol som hodne sklamany. Potom co som tu napisal som v dobrej viere myslel, ze budu lepsie ako tie Ximove .. ale ani zdaleka. Obom rovnako cvakaju loziska a mierne vybruju. Pri cca 800ot sice pretlacia viac zduchu ale ich hod je o poznanie hlucnejsi ako chod tych ximovich na rovnakych otackach. Skumal som rozne polohy a hodinky asi 2h .. ale nakoniec tie AC dnes vratim.
A teraz neviem co kupit na radiator .. pretoze u toho jedneho ximovho fanu som uz raz musel mazat lozisko a teraz pred vymenou za tie AC sa o5 zacal trosku ozyvat .. tak by som chcel skusit nieco ine. Som pzoeral po tych Xilence .. ale moc sa mi nezdaju.
Nemate niekdo skusenosti s tymito : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33200 ? dik
Akoze vibroval Frame toho vetraku alebo samotny vetrak?? Zaujimave. Preco si nedas na ten radiator NEXUS alebo tie Scythe...ci je primarna cena?
No najradsej by som bral este raz tie ximove fajny .. ale uz niesu :(
Inak tie AC vibrovali celkovo (aj ten prichicovaci ram) .. aj ked jemne, no predsa. Najviac mi ale vadili tie cvakajuce loziska :(
A tie Nexus/Scythe by boli fajn, no na max tocia iba 1000/800rpm .. co by mohlo byt pri mojich pokusoch malo :) Takze by som potreboval nieco vykonne a zaroven tiche po zregulovani na 700-800rpm :???: Preto by mi napriklad mozno vyhovoval ten TT (odkaz ^^ ) ktory na max toci 1400rpm. No chcelo by to zjistit, ze aky hlucny je pri tych 700-800rpm. Cena je samozrejme tiez dolezita polozka, ale pri zaujimavej ponuke by som bol ochotny investovat viac no :)
Vsak tie scythe su i s vacsou rychlostou... pozri http://www.scythe-eu.com/products/fa...FLEX-120mm.phpCitace:
Původně odeslal janko_hrasko
800rpm Version: 33.5CFM / 8.7dBA / DC12V / 0.10A
1200rpm Version: 49.0CFM / 20.1dBA / DC12V / 0.15A
1600rpm Version: 63.7CFM / 28.0dBA / DC12V / 0.20A
Na nexus 120mm jsem se prave kouknul - lopatky ma sice ostry, ale jsou rozhodne lip zpracovany nez u novych AC. Navic to u 1000RPM Nexusu neni ani tak moc podstatny, ze nema kulaty lopatky, ale u 1500RPM AC se to uz sakra projevi.Citace:
Původně odeslal GABO
A muzu se jeste zeptat, jaky nepodstatny detaily se hodnotily? Dik.
Mno prave tie prelisy som myslel nakolko ako fakt som naschval rozbalil zo 10 ks AC Fan 12 a tie prelisy su fakt porovnatelne s NEXUS 120 B/W tak bud su fakt v roznych zasielkach rozdiely, alebo neviem :(.
Asi som mal skor napisat ze sa hodnotil nepodstatny detail ako napr. ten prelis ... ono by musel byt fakt velky a hodne viditelny, aby nejako ovplyvnil ten chod (aspon si myslim). Skoda ze si nenafotil ten prelis na Super Macro...to by hodne pomohlo v porovnani.
Pripadne to mozem pondelok skusit nafotit a hodim to tu...Macro NEXUS 120mm B/W vs Macro AC Fan 12...?
Bohuzel, tak dobry fotak nemam, aby ty otrepy zachytil opravdu poradne. A je asi pravda, ze kazdy kousek na tom bude jinak, vsak otrepy nejsou 'feature', otrepy jsou nehoda.
Jinak z vlastni zkusenosti vim, ze ventilatory s takovymi lopatkami maji u vyssich otacek (u 120mm staci cca nad 1300) vyse polozeny aerodyn. hluk, co je hlavne nestaly - proste meluzina.
Zkus to plz nafotit.
no ja bych se chtel zeptat jaky ventilator je lepsi jestli AC FAN 12 nebo Xilence 120 Red wing
Nafotim hned ked mi pridu NEXUS 120 B/W na sklad ... zial rozpredal som aj posledne kusy skor nez som stihol odfotit.Citace:
Původně odeslal Vitus
AC FAN 12 lepsie fuka, pri mierne vyssom hluku, kazdopadne obom treba znizit otacky, pre uspokojivy zvuk. Pri uchu AC fan jemne bzuci a ten Xilence zase seveli nieco ako "švšvšvšv". Xilence spomaleny, ale fuka velmi slabo (akurat na in-take). Pri ocakavani zazrakov treba mat na pamati ich cenu.Citace:
Původně odeslal Ballnazzar
no ja mam prave xilence 120 a premejslim jestli je mam vymenit za AC FAN 12 jestli to ma vubec cenu a jestli neni ten AC hlucnejsi
ventilatory mam ulozeny takto a jeste me zajima kdybych si koupil ty AC FAN 12 nevadi to kdyz sou hned vedle sebe kdyz nemaji plastovej ramecek ?
http://img454.imageshack.us/img454/592/p12301309bw.jpg
Tak ten test mě překvapil, Nexus hlučnější než Thermaltake silent wheel.
Hmm tazko povedat nakolko tie grafy su naozaj fajn co sa tyka porovnania medzi sebou, ale bezny clovek by z jedneho tazko vycital, aky bude v konecnom dosledku ventilator hlucny a pod. Nechcem tym kritizovat autora pretoze test je odvedeny velmi dobre.
Chybal mi tam vsak Scythe Sflex a par inych ventilatorov. Ten Thermaltake posudit neviem absolutne. Stvrtok mi dojdu Scythe SFLEX 800 tak porovnam s NEXUSom.
Nexus byl proste o chloupek horsi, loziska byla trochu slyset, zatimco u thermaltaku jsem neslysel absolutne nic. Jenomze u nej je problem prave jeho velikost, napriklad se mi o fous nevesel na misto vyfukujiciho vetraku v case, pac je ramecek zbytecne moc masivni - ale to se da spravit, je to jenom plast.Citace:
Původně odeslal Squish
Gabo> Scythe Flex se do testu nestihl sehnat, takze bohuzel :( Uvitam ale tvoje zkusenosti, az se ti dostane do rukou.
Ano skoda zas ze mne sa nedostane pod ruku ten Thermaltake :(....NEXUSU pocut loziska ale to musim mat ucho tak blizko ze mi ho ide urezat (este ze ich mam nanestastie velke :( )...je to vsak taky jemny suchot.
Zajtra pozajtra pridu tie Scythe co ich tak inde ospevuju tak som velmi zvedavy, skepticky som k tym FSB loziskam...u AC sa moc neosvedcili (predsa len sa mi zdali keramicke lepsie) zas toto je hodne pomaly model kde uz asi ten suchot lozisk pocut nebude. Ono by to chcelo potestovat aj tu 1500 otackovu verziu...
SCYTHE S-FLEX SFF21D - 800ot.
Měl jsem velký očekávání, ale jsou slyšet ložiska. NEXUS @800ot. je tišší.
Ještě asi zkusím ten TT Silent Wheel....