Konečně rozumný člověk. Líp bych to asi sám neřekl. :oops: Taky jsem z těch,kteří na své železo museli poctivě vydělat,tak proto jsem se tak ohlal po tom nazváší šrotem a bůhví čím dalším.
Printable View
Konečně rozumný člověk. Líp bych to asi sám neřekl. :oops: Taky jsem z těch,kteří na své železo museli poctivě vydělat,tak proto jsem se tak ohlal po tom nazváší šrotem a bůhví čím dalším.
...no ak si si ESTE STALE nevsimol - NIKDY som sa do teba nenavazal ze mas shit zostavu, kartu ci nebodaj procesor... Si poriadne precitaj meno autorov jednotlivych prispevkov, a az potom zacni urazat ludi okolo seba... :evil:Citace:
Původně odeslal Noxx
...vpodstate som netvrdil nic , co by bolo v ostrom rozpore s tym co napisal "Mac Manar" ... 8-)
Tak pánové, dávat TV-OUT u GF4 od MSi jako referenční kvalitu obrazu je přinejmenšim zaujatost, jak určitě všichni víme MSI ještě pořád (už od GF3) je známá nejhorším TV-outem ze značkových GF. Viděl jste někdo (na pořádný TV) TV-out na Gainwardu 700XP/GS ? Asi ne, protože byste nemohli napsat, že ATi je znatelně lepší. Porovnejte jenom design (počet filtrů obrazu atd.) a použité čipy (TV-OUT) MSI a Gainw. - nesrovnatelné co? Ten obraz je min. srovnatelný a pro mne je podstatná výhoda v možnosti HW grabovat video přes TV-in v reálném čase v plném PALu, což s ATi nehrozí (nebo jo?). Prostě srovnávejte vlastnosti karet od předních výrobců (MSI je někde až 4. 5. nejlepší). Jo a pokud se nepletu, tak Gainw. 750XP/GS (design stejný jako 700, ale 4600 proc.)byla vyhlášena nejlepším kouskem HW roku 2002 (na více českých servrech je to publikováno). Muj názor je - kdo chce za málo peněz hodně muziky tak kupuje ATi, ale musí počítat s nějakým tím časem stráveným laděním k obrazu svému (to samé platí o AMD) a naopak ti co si za tu dobu nestrávenou laděním vydělají nějakej ten šesták navíc kupujou GF4Ti a Intel.
P.S. Minulý týden si přinesla mátinka z práce notebooka 1,8P4 se značkovou ATi 7500 a ten TV-out no fuj - ale neberu to jako referenci - ATi 7500= GF MX
Tak a teď bych se chtěl už konečně dozvědět (souhrnem pro a proti) co je lepší 8500LE nebo GF4 ve stejné cenové relaci -taky mne to zajímá (chci postavit levné PC kámošovi).
To Mc Manar:
Je to jsem si oddechl, ze nekritizujes me :D. Nicmene je nutno si uvedomit, ze kazdy ma se svym hardwarem trochu jine zkusenosti. Nekdo je spokojenej se svoji Manli nebo Innem, jiny zase nadava treba na Gainwarda. Napr. me muze bejt nejakej TV out absolutne u prd.le (viz prispevek greenhorna66), protoze jsem ho ani jedinkrat za tech 8 let, co mam doma pocitac, nepouzil. Takze bych se s MSI klidne spokojil (pokud by nedelala problemy a sla dobre pretaktovat). Treba jsem divnej. Chci tim ale dokazat, ze vsechny prispevky jsou neobjektivni (tedy i ten tvuj), protoze vychazi ze subjektivnich poznatku a potreb jednotlivych lidi. Kdybychom chteli byt absolutne objektivni, mohli bycom sem psat pouze prispevky typu "karta X ma takt Y/Z a podporuje nasledujici featury..." To by cele tohle forum bylo ale uplne zbytecny, protoze to si lze precitst na strankach vyrobce.
Co se tyce kvality obrazu, zapomnel jsi napsat, ktere karty jsi porovnaval (tj. typ a znacka). Je to dost dulezity, protoze ne vsichni vyrobci dodrzuji referencni design (vetsina), takze si tam kazdej muze prasknout uplne jiny filtry. Navic to srovnani obrazu je opravdu znacne subjektivni zalezitost a zalezi jaky ma kdo oko. Takze by bylo lepsi napsat: "Porovnaval jsem kartu X a kartu Y na monitoru Z a po porovnani pomoci prosteho vizualniho srovnani se mi nezdalo, ze by kvalita obrazu jedne z karet nejak prevazovala, a to ani ve 2D, ani ve 3D, vyjma defaultne vyssi barevne saturace u karty Y, coz se vsak da korigovat pomoci dodanych ovladacu rovnez u karty X."
S kolisanim framerate absolutne souhlasim, i kdyz pripoustim, ze zde hrajou znacnou roli i ovladace.
To greenhorn66:
Ale tohle je thread GF3 vs. R8500LE, pokud chces srovnani GF4 vs. R8500LE, precti si jine thready nebo zaloz vlastni (meli bychom se drzet tematu).
tak nevim jak v CR ale tu, GF4Ti4200 (jedina skutocne vyhodna kupa u nVidie) NIE JE v rovnakej cenovej relacii s R8500LE resp. dnes uz skorej R9100 ...
...vzhladom na moju financnu situaciu a rozsah pouzitia PC a moje naroky by som volil znova to co mam t.j.R8500LE (9100)
...no ale ak to chce len na hry, tak bude lepsie priplatit tych cca 1000 az 1500,-Sk a kupit tu GF4Ti4200 - na sucasne hry a este aj najblizssi rok to vpohode postaci - hry masivne vyuzivajuce DX9 tu nebudu skorej jak buduci rok a to uz by mu bola naprd aj 8500-ka ...
...staci precitat toto forum (ATI resp. NVidia najdes dost podobnych dotazov)a dosvis sa co chces - ale chybu rozhodne neurobis ani v jednom pripade - zadna z nich neni VYRAZNE lepsia alebo horsia ... ich vlastnosti zodpovedaju ich cene...
To noxx: Ak som ťa urazil, tak sa ospravedlňujem, rozhodne som nemal v úmysle nejako sa ťa dotknúť. Ale stačí sa pozrieť, na čo som reagoval a pochopíš, prečo som narážal na tvoju grafiku a CPU. Jednoducho je známe, že R8500 nemá zmysel používať s proc. slabším ako XP1700+, zatiaľ čo GF4MX440 tam už melie z posledného. Pri XP2000+ je to viac ako 50% rozdiel v prospech R8500LE. Takže rozhodne nie je GF4MX podobne výkonná ako R8500LE, a už vôbec nie ako GF4TI. Mimochodom práve karty s GF4TI majú nielen vysoký výkon, ale aj slušný obraz, takže prirovnávať ich k GF4MX nie je absolútne na mieste!
Môjho "bohatého ocinka" som videl naposledy pred mnohými rokmi, takže všetko čo mám som si vždy musel tvrdo odmakať :evil: . Práve preto tvrdím, že R8500LE je dnes pri rovnakej cene, vyššom výkone a podpore novších funkcií lepšou kúpou ako GF3TI200. Ale zrejme nebolo cieľom založenia tohto threadu reálne porovnať, čo sa dá za rovnaké peniaze získať u Nvidie a ATI :idea: .
To Marco:
Nemuzu souhlasit s tim vyssim vykonem LE oproti GF3. Ty vykony jsou srovnatelne.Citace:
Práve preto tvrdím, že R8500LE je dnes pri rovnakej cene, vyššom výkone a podpore novších funkcií lepšou kúpou ako GF3TI200.
2 Noxx: tak dufam , ze teraz si si uz KONECNE vsimol , ze "Marcelino" a "Marco" NIE JE jedna a ta ista osoba !!! :roll: 8-) :wink:
To Noxx:
Marcelino je pes (nebo co to je) a Marco je procesor. To bys taky mohl poznat, ne? :lol:
Mám na mysli TI200. Kvalitnú TI200 už asi ťažko dnes kúpiš (myslím Gainward, Leadtek a pod.), preto radšej R8500LE (R9100). To som sa snažil po celý čas vysvetliť, len sme zatiahli našu diskusiu trošku bokom.Citace:
Původně odeslal Slusnak
P.S. Súhlasím, cca GF3=R8500LE(R9100), GF3TI500=R8500.
Slusnak: tady se snad psalo taky obecně o nVidích (tzn. i GF4)vs. ATi a to o srovnání kvality 2D a TV-outu atd. - prostě bych nerad, aby si někdo po přečtení této diskuze řek - pokud chci kvalitní 2D nebo TV-out, tak jedině ATi - což je nesmysl.
To, že nepoužíváš TV-out je mi jasný, protože tvoje VGA na to není patřičně vybavená (nevysmívam se ti) a jestli mi chceš tvrdit, že máš lepší zážitek z DVD filmu na 17" moňasu (nevim jistě-beru podle označení) než na pořádný TV (třeba LOEWE) 72cm tak to si asi ,,jinej".
Já tu LOEWku mam doma( má plně digitální šasí,2*větší řádkování, 100Hz,2D digit. hřebenový filt atd.)-mam tudíž docela dobrý srovnání- více méně daleko víc odpadá subjektivní dojem(ne, že by nezůstal) na takový TV už je všechno (kazy obrazu atd.) vidět daleko víc než na klas. TV. Pustil jsem si na tom pučený DVDpřehrávač (,,bohužel" DENON :-) ) a mojí VGA a ten rozdíl neni nic markantního(samo ostrost je lepší)-chcete mi snad tvrdit, že ATi má stejný nebo lepší obraz než DENON? Asi ne, tak už přestaňte vychvalovat znatelnou kvalitu ATi oproti GF ve 2D a TV-out. - je to nesmysl.
P.S. Doufam, že jste si všimli - neházim žádnou špínu na ATi :!:
... jo to je, a este jaky ... - cca 70Kg "Newfoundland dog" ... ;DCitace:
Původně odeslal Slusnak
...ale bohuzial moj milovany psik uz takmer 3roky nezije ... coskoro ma vyrocie... :cry: , tak si ho pripominam aspon takouto ikonou... no ale to sem nepatri... :oops:
2 greenhorn66: tak to gratulujem, konecne sa nasiel vyrobca, ktoremu zalezi aj na kvalite obrazu ... aky pouzivaju cip na TV-out/in ?
...prave som dostal super spravu - kamos z nemenovanej predajne zacal predavat uz aj prave Gainwarda :D ... pri najblizsej zastavke ho otestujem , pretoze je to snad jediny vyrobca dostupny u nas, od ktoreho som si nemal doteraz moznost otastovat zadnu kartu... som velmi zvedavy, lebo ani Asus ma moc neoslnil... :?
Plne súhlasím, zážitok zo sledovania DVD na kvalitnom TV sa nedá porovnávať s monitorom. Rozdiel je v tom, že tvoja karta predstavuje kvalitatívne absolútny vrchol u NVidie, zatial čo u ATI je to štandardom.Citace:
Původně odeslal greenhorn66
Takže omlouvám se Marcellimu. Byl to opravdu Marco,který navezl do mé sestavy. Btw. Tvou omluvu beru. Trochu jsem se nechal unést horkou debatou.
Jenom dodatek k tomu,že kvalita obrazu na GF4Ti a GF4MX je podle mého stejná,je tu použitý víceméně stejný chip. MX je pouze níže taktovaná a osekaná o nějaké fce.
...omluva prijata, :D nic sa nedej, to sa stava... 8-)Citace:
Původně odeslal Noxx
no tak to nemas pravdu ... su to TOTALNE odlisne cipy - GF4MX je LEN vylepseny GF2 , kdezto GF4Ti je vylepsena a pretaktovana GF3 8-)Citace:
Původně odeslal Noxx
Marcelino: ...aky pouzivaju cip na TV-out/in ? - jo to označení už ti nepovim (Philips), protože už jí nemam a jdu do poslední verze Gainw. Ultra/750-8x XP GS (4800SE) s rozlišením až 1024x768 pro TV-out (ta předchozí měla jen 800X600) a Picture-in-Picture (PIP) - lze tedy sledovat obraz z Video-in a zároveň přehrávat další video. Označení čipu nevim.
Marco: Rozdiel je v tom, že tvoja karta predstavuje kvalitatívne absolútny vrchol u NVidie, zatial čo u ATI je to štandardom. - to je pravda ono se ani jinde nedá srovnávat (do detailu) kvalita 1 zařízení na 2 fce. a 1 na 1 fci. - doufam, že mi rozumíte.
Noxx: Jenom dodatek k tomu,že kvalita obrazu na GF4Ti a GF4MX je podle mého stejná,je tu použitý víceméně stejný chip. MX je pouze níže taktovaná a osekaná o nějaké fce. - to s tebou nemůžu souhlasit-čip může být eventuelně stejný, ale obraz nedělá jenom čip nýbrž celá koncepce cesty (filtry atd.)
Nekde v diskuzi padlo, ze s ATi se clovek stejne jako s AMD musi pohrat aby mu to jelo.
Ja kdyz jsem prechazel z nVidie na ATi, tak jsem delal to same co u GF, jen s tim rozdilem ze misto Detonatoru jsem nainstaloval Catalyst 3.1 a Control Panel. Tot vse a karta slape. Samozrejme ze jsem se s ni pak jeste dva dny hral kdy jsem zkousel vykon vs. kvalita, ruzne biosy, jine drivery, taktoval apod, ale to same jsem delal i s GF.
To ze ATi ma nanic drivery uz prestava platit.
To same s AMD XP T-bred, je to procesor stejne vykonny jako Intel P4 a "ladi" se uplne stejne jako P4, jenom u neho neni syndrom nahleho umrti a je PODSTATNE levnejsi.
To ze AMD procaky jsou o nicem skoncilo s Thunderbirdem.
Jinak jeste k ATi, muj subjektivni nazor je, ze ma peknejsi obraz nez GF, porovnaval jsem s mym drivejsim ASUS GF2 GTS
Chvili jsem stal a jiz stojim opodal... :D
To Marco:
V Proce se da celkem bez problemu sehnat Gainward 450 golden sample, ktery ma udajne 3,5 ns. pameti. Mel by jit pretocit zhruba na 260/580. Cena je 2390 Kc (velkoobchodni a bez dane - takze ja osobne bych za nej zacaloval 2916).Citace:
Kvalitnú TI200 už asi ťažko dnes kúpiš (myslím Gainward, Leadtek a pod.), preto radšej R8500LE (R9100).
To greenhorn66:
Pripoustim urcitou obecnost, nicmene ja osobne jsem to porad bral v ramci debati GF3 vs. LE. Pripada mi nespravne se v tomhle threadu najednou cilene zacit bavit o jinem srovnani. Rad bych si o tom pokecal, ale myslim, ze by to bylo vhodnejsi v jinem threadu (uz jen proto, ze tenhle zacina byt moc dlouhy a neprehledny).Citace:
tady se snad psalo taky obecně o nVidích (tzn. i GF4)vs. ATi a to o srovnání kvality 2D a TV-outu atd. - prostě bych nerad, aby si někdo po přečtení této diskuze řek - pokud chci kvalitní 2D nebo TV-out, tak jedině ATi - což je nesmysl.
To tvrdit v zadnem pripade nechci, kdybych mel poradnou TV, tak budu TV outu prikladat vetsi prioritu. Vzhledem k tomu, ze mam skutecne 17" monitor, na ktery koukam z 0,8 - 2 metru (2 metry pri sledovani DVD z postele) a vcelku obycejnou TV s uhloprickou 51 cm, na kterou koukam ze 2,5 m., davam pri sledovani DVD prednost monitoru. Krome toho bych musel pro propojeni TV s VGA natahnout asi 10 metrovy kabel, coz se mi nechce. Chtel jsem tim jenom vyjadrit subjektivnost priorit.Citace:
To, že nepoužíváš TV-out je mi jasný, protože tvoje VGA na to není patřičně vybavená (nevysmívam se ti) a jestli mi chceš tvrdit, že máš lepší zážitek z DVD filmu na 17" moňasu (nevim jistě-beru podle označení) než na pořádný TV (třeba LOEWE) 72cm tak to si asi ,,jinej".
Slusnak: Jsem rád, že si nezačal vyskakovat kvůli tomuhle :To, že nepoužíváš TV-out je mi jasný, protože tvoje VGA na to není patřičně vybavená (nevysmívam se ti).
Lopan: Jinak jeste k ATi, muj subjektivni nazor je, ze ma peknejsi obraz nez GF, porovnaval jsem s mym drivejsim ASUS GF2 GTS - to ti musím přiznat (až po většinu GF3), ale od GF4 (většina značkových)už to není pravda.
To greenhorn66:
Proc bych mel, me je to fuk, kdyby tam ten TV out vubec nebyl, bylo by mi to taky ukradeny. Ani jsem nepocital s tim, ze tam bude, kdyz jsem ji kupoval. Takhle je to spis horsi, protoze bez TV outu by byla levnejsi.
No ale tu se porovnava R8500 s GF3, ne s GF4 a vo tom to je :idea:Citace:
Původně odeslal greenhorn66
Neustale tu padaly otazky v cem je R8500LE lepsi nez R8500, a uz se to reklo, obraz, vlastnosti, cena, o trochu rychlejsi, je sice vice taktovana, ale je levnejsi!!!
Ted si polozme opacnou otazku, v cem je lepsi GF3 nez R8500LE? Me osobne nic nenapada.
Pomer vykon/cena/vlastnosti vede R8500LE
ne TBred ide ladit LEPSIE nez P4, pretoze sa da taktovat nielen pomocou FSB (treba slusnu dosku a pamate), ale aj pomocou nasobica , pretoze ten ma defaultne ODOMKNUTY 8-) , takze aj majitelia 2rocnych dosiek ho mozu pouzit (do dosiek pre PIII asi P4 nikto nenarve... :wink: ) ...ALE TOTO SEM UZ VOBEC NEPATRI... ospravedlnujem sa spravcom fora... :oops:Citace:
Původně odeslal Lopan
To vim, jen jsem se o tom nechtel moc rozepisovat nebo nam sem vtrhnou hardcore P4kari a bude tu naprosty OT flame :PCitace:
Původně odeslal Marcelino
To Lopan:
Chtel jsi snad rici "v cem je LE lepsi nez GF3 Ti", ze? :wink:Citace:
Neustale tu padaly otazky v cem je R8500LE lepsi nez R8500, a uz se to reklo, obraz, vlastnosti, cena, o trochu rychlejsi, je sice vice taktovana, ale je levnejsi!!!
LE je srovnatelne rychla jako GF3 Ti 200, ne rychlejsi.
Zalezi jake znacky srovnavas. Krome toho bychom si mohli polozit otazku: Vyplati se mi jit do LE, kdyz mam GF3 Ti200? Moje subjektivni odpoved - NE.Citace:
Ted si polozme opacnou otazku, v cem je lepsi GF3 nez R8500LE? Me osobne nic nenapada.
Pomer vykon/cena/vlastnosti vede R8500LE