no samozrejme, tudlema jsem si winflashem naflashoval 2" palce navic na LCDcku .... ;D ;D :lol: :lol:Citace:
Původně odeslal Tantalos
Printable View
no samozrejme, tudlema jsem si winflashem naflashoval 2" palce navic na LCDcku .... ;D ;D :lol: :lol:Citace:
Původně odeslal Tantalos
opravene ! ospravedlnujem sa :oops:
2tomase : no tak som to skusil ,ale my to vypapulovalo, ze je tam naistalovany power now ,ale tato doska to nepodporuje :-( takze som to dalej ani neskusal doinstalovat :-( tak neviem ci to mam risknut alebo niekto pozna nejaky original soft aby som mohol spustit c n q na tejto doske { podotykam ze mam x2 mozno toto je zatial problem :-( }
Takže zdrojem to nebylo, myslim že to bylo u pameti 1T, po nastaveni 2T OK, sice sem tam dal i new beta bios 15/8/2005, ale tim to asi neni, zkusil sem vse stokrat ho zapnout a nic, takze problem vyresen, dokonce je stabilni 5x HTT, drive to tuhlo (musel sem mit 4x), proste to 1T u pameti nesnese, asi by to chtelo nejake poradne.
Zdarec, mam takovy dotaz vsiml sem si ze tu nekdo provozuje 4x 512MB pameti, facha ti Dual Channel (128bit) ???? Ja mam NF3-Ultra-D 2x 512MB a dual jede, zkusil sem tam od kamose prdnout do 2 volnych slotu 2x 256MB a porad to fachalo (1,5GB - 2x 512MB a 2x 256MB Dual CH. 128 bit v pohode), sice se rychlost snizila na 333MHz, jelikoz 2x 256 jeli na 333 a ty me na 400.Chtel bych dokoupit dalsi dva 512MB 400MHz CL2,5 moduly a mit 2GB na 400MHz CL2,5 v Dualu, ale nevim jestli zutane frekvence na 400MHz.
Jinak ty me pameti jsou Corsair a ty kamose Kingston, takze uplne jine znacky a velikosti a presto Dual Channel jel v pohode, ale nevim jestli pri obsazeni vsech slotu se nesnizi frekvence ze 400 na 333 diky za rady.
2 all : takze ten power now mi proste nejde :-( Ako vy , ak vobec niekto , prevadzkujete c n q ? ja som na to u dfi nenasiel ziaden soft { driver je }
2 All Potreboval bych PLS poradit. Mam problem, na desce je vsude sileny napeti :( Nahral sem novej bios a asi po dni se to podelalo :( Ukazuje mi to i sileny teploty na CPU- mam Tt 112 +2xAC Pro 2L. Pred tim bylo vse OK. Teplota na O 144 kolem 25C a ted to skace 25,45,38 atd. ptoste se to neustaly. Napeti taky bylo v poho mam LC S 480W.
http://www.csiszar.wz.cz/smart.jpg ted mam na CPU 1,55 napeti a pise to tohle :( a ty dalsi hodnoty sou taky peklo :(
Muze mi nekdo PLS poradit? [/img]
Skus flashnut bios alebo vyskusat iny zdroj ..
Bios sem flashoval a zdroj sem zkousel na jiny Dfi a v pohode. Proste je to zraly na reklamaci :(Citace:
Původně odeslal Champion
Tak nevim, co si o tehle desce myslet, mam uz druhou a HT x5 je naprosto nestabilni (i pri FSB 200), pomaha jedine podtaktovani na HT x4, HT x2 nechodi ("vlastnost chipsetu"). FSB nad 230 deska tez nezvlada ... na druhou stranu jsou lide, kteri tvrdi ze ji provozuji na FSB 300+, tak jak to krucinal delaji? Testovano jak na defaultnim BIOSu co v desce byl (711), tak i s poslednim 824, strsi BIOSy jsem nezkousel. S temito problemy, jak jsem zjistil, nejsem zdaleka sam.
Caukes a co mas za RAMky? kolik mas delisku? Ja jedu na FSB 312 a je to v pohode :) jinak mam HT x3Citace:
Původně odeslal Lovok
DDR500 Hardcore Kingmaxy ... ale na tom nezalezi, kdyz necham vse na desce na dafault, jen menim HT mezi x5 a x4, tak na x5 to do patnacti minut po startu bud vytuhne nebo hodi modrou ci rebootne se. Pri nastaveni x4 to jede v pohode. To same FSB, neni problem drzet takt pameti a jadra CPU nizko a jen zvysovat FSB a tim vyradit vliv ostatnich veci, ale kolem 240 to zacne byt presto naprosto nestabilni. Jak jsem psal, mel jsem dve desky a obe se chovali naprosto stejne. Mozna je to jen vadna serie, ale donekonecna ty desky reklamovat dokud nedostanu funkcni skutecne nemam naladu. Jen tak mimochodem, BIOS 824 DFI preradila z oficialnich mezi beta ...
bios 824 je cisty grc aspon u mna .. Daj starsie biosy napr. 7/11 ramky do slotov 3/4 zlte sloty a prepni s 1T na 2T ..Citace:
Původně odeslal Lovok
ja idem 330x8 1,6V HT3 ramky nastavene na 166mhz /554mhz/ 2,9V lc3 3 5 3
Ja vim ze BIOS 824 je dobry, diky nemu lze Opteron 144 provozovat i se tremi pametovymi moduly, jen rikam, ze mu proste DFI zmenilo status, co ja vim proc (mozna proto, ze ma defaultne HT na Auto misto x4 jako starsi BIOSy a nove desky s tim maji jaksi problemy). Tezko vas presvedcim, pokud vase desky jsou ok, ale s temi co jsem mel tu cest ja skutecne neni neco v poradku. Jak jsem uz psal, klidne muzu dat pameti na 133, nechat FSB 200 a pak cela stabilita zalezi jen na nastaveni HT x4 a x5. Stejne tak muzu FSB nechat na 200, pameti nastavit na 250, a opet je to jen o tom jestli se HT da jen x4 ci x5. Stejne tak FSB, klidne muzu dat pameti 133, HT x1 a nejaky nizsi multiplikator na CPU, presto se stabilne prez cca 235 FSB nedostanu.
Takze jiz zrejme vim, kde je chyba, a to v tom pitomym pridavnym PHY na S-ATA radici (porty 1 a 2). Ono totiz nestaci pouze tam nezapojovat disk, ale je potreba to vyslovene v BIOSu vypnout ... dostal jsem se na FSB 287, dal me uz nepusti CPU, zacina byt Prime unstable ... problemy s HT na 1GHz vsak pretrvavaji, v soucasnem nastaveni me vsak nastesti neomezuji, i tak to ale casem vidim na reklamaci ...
Tak jsem zkousel RMClock, CrystalCPUID, a podobne softy na zmenu nasobice a napeti za chodu. Nasobice to meni v pohode, ale napeti se ani nehne. Programy se sice tvari, ze ho zmenili, ale ve skutecnosti se nezmeni. Delam neco blbe, nebo to tahle deska (BIOS) nedovoluje ??
vo windowse je blbost taktovat, tak sa necuduj ze ti to robi haluze..Citace:
Původně odeslal Don Carlos
jediny dobry OC je v biose
:roll:Citace:
Původně odeslal Champion
...myslim, ze tie softy chcel pouzit na podtaktovanie a undervoltovanie toho Opetrona vo win ala CnQ
Ano presne tak, iGor me pochopil...
Mas pravdu zlobi kdyz pouzivas ty softy :( ja to delam tak e nastavim nasobic v tech softech a pak pomoci nTune sratim napeti. Je to sice ukor navic ale trva aasi 10s a vyplati se to !!!Citace:
Původně odeslal Don Carlos
Hoj mozna je to OT ale chtel jsem se zeptat jestli nekdo nevite proc kdyz instaluju drivery na desku a dojde na ethernet(sitovku) tak me pokazde spadne PC a restartuje se ... ??? Dela to jen pri instalaci ovladacu na sitovku jinak all v poho.
To isté robí aj mne. Robí mi to pri ovládačoch 5.11 -asi sú fakt nejaké blbé. Mám dosku Abit NF8.
Tak a mam tu dalsi problem <:( Po nekolika minutach se me sam vypne komp (na tvrdo spadne) ??? Nevite nekdo cim to je ???
trochu viac by si mohol napisat ci mas nataktovane CPu a tak ..Citace:
Původně odeslal Nowic
Moze to byt aj zdrojom aj to ze ci tvoje pc je vobec Prime stabilne ..prebehni primu a odsleduj si napatia ci ti nekolisaju 12V 3.3V a V-Core .. popripade skus iny bios a pamate do ineho slotu .
Prave ze taktovanej neni vubec vsechno je na default ... podle everestu mam na +2,5V vetvi 1,6V napeti .. tak nevim estli to nemuze byt tim ..Citace:
Původně odeslal Champion