2 Marek
lebo mas Palomino a tie A9 rozoznava. Thoroughbredy vsak A9 nepozna, tie rozozna az B4
Printable View
2 Marek
lebo mas Palomino a tie A9 rozoznava. Thoroughbredy vsak A9 nepozna, tie rozozna az B4
tak ja jen potvrdim co MJC jiz zminil - zadna zmena se nekona, jen v biosu je misto 12above 12.5~17. zkousel jsem vsechny od ZT az po A9. v 3R je 12.5 a od 4A mame 12above, tot vsjo...
2MJC-co na biosmodu? nemaj ani a9ku...leda vyzkouset ty na kt7s
tak ako to je, da sa tam dostat dako ten vyssi nasobic
tiez koncim pri 12,5 ???
2 Petr Chovanec: Bohužel nedá. Jen po upravě(přemapovaná sada) :evil:
Tak jsem konečně správně flashnul bios(A9) :-) . celou dobu od ZT jsem to dělal nějak špatně (jen jsem ulkádal starý bios :oops: ). Jede mi to na 12x140(paměti turbo, cl2, 4-way) při 145 si paměti neškrtnou ani při minimu a cl3 (nějaký divný)
Peter Chovanec Ano da, ale len Hardwarovou upravou, nie nahratim ineho BIOSu alebo nejakeho softu.
Bud prerezes L3 mostik CPU ako mrba alebo upravis dosku - tak to idem robit ja. Potom ti pojdu nasobice 15 a viac, no v bose uvidis sale 5..12,5 akurat ze 5=13 5.5=13.5 6=14 6,5=21 7=15 7,5=22 8=16 8,5=16.5 9=17 9.5=18 10=23 10.5=24 11=?? 11.5=19 12=?? 12.5=20
Vela ludi pise ze nasobice 13..14 im nefunguju, az 15 z dodnes neznamich pricin ;D
Odporucam ti nahrat moj bios ;D ;D ;D Ale asi som tam mal zmenit aj niektore klucove hodnoty. napr. default nasobic po clere BIOSU 7 bo zrejme to ze 5 je default robi problemi po prechode na premapovanu sadu ;D a dalsie polozky ako Fast CPU decode - enabled ...
no mozno po skuske
FAJN A KDE NAJDEM AKO UPRAVIT TEN MOJ MB?
Peter Chovanec
Toto by malo fungovat aj na tvojej doske ;D
Sak uvidis ci zhori ci nie ;D ;D ;D
Alebo odpal ten 5ty L3 mostik a mas to, akurat, ze keby si zas chcel niekedy 5~12.5 musel by si ho spajat :-)
http://web.telecom.cz/aaaa/
no jeste ze zadnou modifikaci nepotrebuju ;D
je jeste nekdo komu thoroughbred nedela problemy?
zatim jedu na 12,5x133 a zadne problemy nemam
zkousel jsem i 12,5x144 ale prime hazel okamzite chyby (ostatni programy fpohode), nejspis to bude pemeti a celkovou koncepci kt133a, kteremu se vyssi frekvence nez 133 moc nepozdavaji :?
Peppa
Ty nepotrebujes HW modifikaciu, pretoze ti staci 12,5x133 2000+
Ja mam 12,5x145 2200+ pri 1,6V ale chcem skusit 15x145 co je mam taky dojem 2600+ alebo by som chcel min. aspon min 15x133 cc 2400+
Mimochodom mam to pri 12,5x145 a RAM vsjo na max uplne stabilne.
Jediny moj problem je ze musim po zapnuti PC restartnut - ale je mu uplne jedno na aku frek. mam nastavene CPU!!! Robi to aj ked mam
11*133 cize default 1700+
A resetovat musim len vtedy, ak odpojim ATX od siete. No umna to znamena zakazdym pretoze mam UPC ;D
Bude to nejak suvisiet s datumom vydania dosky - zrejme mas stastie a tvoja MB bola uz vyrobena s niecim co moja nema - nejaky iny casovaci obvod, alebo ky das ;D ;D
145 ti nejde koli RAm, som si isty na 99% alebo koli nejakemu PCI, AGP zariadeniu ktoremu vadi PCI 36MHz
Modifikaciu potrebujes ;D teda ak chces nasobic vyssi ako 12.5, alebo chces tvrdit ze mas v BIOSE nasobice 13~17 ? To tu uz raz bolo ;D ;D ;D
Peppa Ozaj ten tvoj Bravn CPU ma hnede jadro, alebo tu organicku dosticku???
Taky jsem to musel odpojovat ze sítě, protože se mi to nechtělo resetovat.
Změnil jsem strengh na 2 a je to zas v pohod, až nato že se nedostanu přes 133 MHz( se strenght to slo na 140MHz) ???
Momentalne beham 145x12,5 cize XP2200+ no zaujimave
by to mohlo byt aj s vacsim nasobicom :wink:
Peppa pokial ide o tie tvoje ramky bude to nimi
pretoze ja idem na 145 a vsetko na max.
Zaujimalo by ma ale ze dost rapidne mi isla
hore teplota chipsetu 32-36 ak si spravim upravu MB
ci to ta doska zvladne?Preto ak dakto behate s vacsim
nasobicom ako 12,5 dajte vediet
Peter Chovanec mrba ma nasobic 19 ;D Teplota chipsetu podla mna zavisi len o FSB. Inak ja som dal na chipset pasiv a pohoda - je teply no je to stabilne. tiez na 145x12,5
no ak mrba beha na 19 :eek:
tak je to len otazka casu kedy budem upravovat :wink:
dam potom vediet ako to dopadlo,ale zaujimalo by ma
vSandre mam teplotu CPU 33 a VIAHM mi ukazuje 41
co je pravda?
2MJC: no jestli te dobre chapu tak desticku mam hnedou a jadro normalni
ono se dela i jine nez normalni? :roll:
kdyz rikate ze je to pameti tak vam budu verit :wink:
me 133 staci protoze delicky jsou tak jak maji byt a tak kdyz se vyskytne nejaky problem tak aspon vim cim to neni ;D
no o zvyseni nasobice sem uvazoval, ale moc se mi do toho nechce, protoze mi to za to navyseni vykonu nestoji
ve win zadne brutalne vykonne operace neprovozuju a z her hraju jenom CS na ktery mi to celkem staci :-)
imho jak mate odemcene procesory?
klasicky rozpojenim mustku na procesoru nebo jinak?
nejak totiz zacinam uvazovat o odemceni ;D
peppa:imho jak mate odemcene procesory?
klasicky rozpojenim mustku na procesoru nebo jinak?
nejak totiz zacinam uvazovat o odemceni
v nasom pripade by mal stacit ten odpor na MB
aspon teda dufam :eek:
All
Zda sa, ze v tych co maju hnedu dosticku je nieco ine ako v tych zelenych.
Bo viaceri co maju hnede 1700+ pisu ze nemaju problem ako ja - ze musim
resetnut PC po spusteni.
Nebyva niekto s hnedou 1700+ v ZA, kto by bol ochotny odskusat jeho CPU
v mojom PC??? Bol by som mu velmi povdacny.
Peppa
No ked som kupoval 1700+ rev.B vo velkosklade, ukazali mi tam asi 8 CPU,
boli tam take ktorych jadro bolo fialove a take co boli skoro tmavosedo kovove.
Mimochodom to tmavosedo kovove trosku ofialovelo.
Teraz si nespominam ci tam boli aj na hnedych dostickach, ale mozno ano.
Mam toto:
AXDA1700DUT3C 9403647281115
JIUHB 0303XPMW 1999 AMD
http://www.adika.sk/P1010067.jpg
opravdu staci jenom ten odpor, jste si tim jisti?
MJC budes odemykat procesor?
a jestli jo tak jak? :-)
na tu modifikaci se v nejblizsi dobe chystam. doufam ze to pofacha i na Acku. jsem zvedav kam to ty nase abity dotahnou s tak skvelym procikem
no me se do modifikace desky moc nechce, jeste ji odpalim a co potom (uz asi neni v zaruce)
radeji bych odpalil ten procesor, kdyz uz bych mel neco odpalit ;D
ja si ji dnes nechal udelat a funguje to tedy i na acku. zatim jsem nemel moznost prozkouset co vsechno a jak funguje, zjistil jsem jen ze 15x133 ne a 20x100 jo. asi to vyssi fsb deska nustoji. zajimalo by me jak by to fachalo na v1.3. skoda ze tu nikoho nemame. zitra to trochu prozkousim. kazdopadne jsem rad aspon za ty 2 giga
takze z nasobicu funguji 15, 16, 16.5, 17, 18, 19, 20 a 22. u 23+24 nevim pac mi to uz nenajelo (POST 2200). zatim bezim na 2040 (17x120) dost pece chipset, tak po zmene chladice snad pujde fsb vys. problemy uz pominuly - zacal blbnout monitor, ktery se sam po chvilce vypnul, ale uz se zase zajel a bezi jako vzdy.
na webu jsem našel hacknutý A9 bios. je tam všechno co byste hledali i neco navic, co ma neznamou funkci. kazdopadne doporucuju flashnout. download here:http://nix.mysteria.cz/download.htm
btw: trochu jsem testoval a zjistil jsem, ze na premapovany sade vubec nechce fachat vsb 133. maximum u me bylo 122 a to na nasobici 15. na vyssich bylo i 117 nestabilni. asi zustanu na 12.5x145...s pristi deskou to pujde na max, zatim mi tohle postaci...
tak sem si vcera koupil thorougbreda 1700 a plny ocakavani som ho fukol do dosky (abit kt7a v 1.1). procesor nabehol ako uknown cpu type na 11*133 ide zatial v pohode akurat sa objavila taka dost zavazna chybicka. ked pustim 3d mark 2001 SE tak sa mi uplne poseru textury, preblikava to a vyhadzuje uplne nezmysli. ked som skusal c&c generals tak tam som mal uplne spatne textury a po chvili to vyhodilo serious error ocurred. tak nevie nahodu niekto cim to moze byt lebo inac sa to vsetko javi v pohode. taktiez by som potreboval poradit nejaky rozumny chladic lebo ta ND12 s 8 cm fanom uz jaksi nestaci a bezne mam teplotu i 55 C co je celkom dost si myslim.