-
Re: vase OSOBNI zkusenosti s LCDs 19"+
Citace:
Původně odeslal Aradan
Viewsonic je predni vyrobce LCD z hlediska technologickeho vyvoje. Rozhodne patri mezi ty nejrychlejsi na trhu.
No pokud muzu rict svuj postrech, tak v normalnich LCD, je IMHO spicka LG, do nejakych 50kKc urcite. Jediny co mi vadi, je, ze ty jejich pekny LCDka vidim jen na vystave, prodavat jsem je nikde nevidel.
(Viewsonic si dela ty panely sam? To se mi fakt nezda)
-
Vzhledem k situaci, kdy je asi už asi nemožné koupit lepší 19" CRT monitor a koupit něco z druhé ruky je opravdu o štěstí a nerad bych měl za půl roku o 26kg el. odpadu navíc ;-) , jsem začal uvažovat o LCD.
Prošel jsem tímhle threadem, ale pořád je asi pravda, že u LCD jde asi o nejlepší poměr kompromisu, za ještě přijatelnou cenu. Hledal jsem v aktuální nabídce prodejců a vyšel mi zatím jeden kandidát od Aceru, který ale nepatří k mým nejoblíbenějším značkám. Jedná se o model Acer AL1951Cs a konkrétně od tohoto prodejce. Sice monitor vyjde skoro o 300.- dražší, než v jiném obchodě, ale chci do toho jít z důvodu, že ručí za to, že monitor nebude vykazovat "vadné body". Nikdo jste tady zatím tuhle řadu (As, Bs, Cs) nekomentoval, a proto chci požádat, máte li s ním někdo jakoukoliv zkušenost, tak prosím sem s ní.
-
Citace:
Původně odeslal flash
Vzhledem k situaci, kdy je asi už asi nemožné koupit lepší 19" CRT monitor a koupit něco z druhé ruky je opravdu o štěstí a nerad bych měl za půl roku o 26kg el. odpadu navíc ;-) , jsem začal uvažovat o LCD.
Prošel jsem tímhle threadem, ale pořád je asi pravda, že u LCD jde asi o nejlepší poměr kompromisu, za ještě přijatelnou cenu. Hledal jsem v aktuální nabídce prodejců a vyšel mi zatím jeden kandidát od Aceru, který ale nepatří k mým nejoblíbenějším značkám. Jedná se o model Acer
AL1951Cs a konkrétně od tohoto prodejce. Sice monitor vyjde skoro o 300.- dražší, než v jiném obchodě, ale chci do toho jít z důvodu, že ručí za to, že monitor nebude vykazovat "
vadné body". Nikdo jste tady zatím tuhle řadu (As, Bs, Cs) nekomentoval, a proto chci požádat, máte li s ním někdo jakoukoliv zkušenost, tak prosím sem s ní.
Ja o nem taky uvazuju.Vypada dosti dobre (jak kvalitne,tak i funkcne).Uz je ale i novejsi verze AL1951Ds jeste o neco lepsi...Zatim jsem ho ale jeste nevidel v prodeji.
http://www.acer.cz/acereuro/page4.do...crc=1315990416
-
Citace:
Původně odeslal flash
Prošel jsem tímhle threadem, ale pořád je asi pravda, že u LCD jde asi o nejlepší poměr kompromisu, za ještě přijatelnou cenu. Hledal jsem v aktuální nabídce prodejců a vyšel mi zatím jeden kandidát od Aceru, který ale nepatří k mým nejoblíbenějším značkám. Jedná se o model Acer
AL1951Cs a konkrétně od tohoto prodejce. Sice monitor vyjde skoro o 300.- dražší, než v jiném obchodě, ale chci do toho jít z důvodu, že ručí za to, že monitor nebude vykazovat "
vadné body". Nikdo jste tady zatím tuhle řadu (As, Bs, Cs) nekomentoval, a proto chci požádat, máte li s ním někdo jakoukoliv zkušenost, tak prosím sem s ní.
Opět klasický TN displej se všemi nevýhodami TN. K tomu cena blížící se slušným PVA/MVA (jako FSC P19-2). Šílený velký jas, s tím budou velké problémy. I na TN udávané rovnou dost nízké úlhy, takže úhly budou asi hodně mizerný. Já bych takový LCD nevzal ani za 7k.
Pokud někomu nevadí TN a chce na tom pouze hrát, tak by se o tom modelu dalo uvažovat, ale jinak ruce pryč.
To už raději http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18843374
Parametrově vypadá moc dobře, ale neviděl jsem v reálu, takže se chce nejprve podívat. Ale je to nejlevnější LCD, které je dle parametrů ok (není to TN, slušná odezva, dobrý konrast, žádný šíleně vysoký jas).
Docela by mě zajímal názor někoho na tu Belineu, kdo ji viděl a může porovnat s dalšími dražšími dobrými LCD (jako FSC P19-2, Samsung 193P+, 970P, Eizo S1910). Známí se mi často ptají na to jaký vzít LCD a když nechtějí dát 13k+ za osvědčené modely, tak abych věděl podle osobních zkušeností, zda je ta Belinea k doporučení.
-
Našel jsem na fóru na grafice 2 lidi co maj tu Belineu. Brali jí při rozhodování mezi Samsungem 970P a FSC P19-2, když neměli tolik peněz a jsou s ní spokojený. Ovšem žádné přímé srovnání s 970P a P19-2.
-
Citace:
Původně odeslal MlokCZ
Opět klasický TN displej se všemi nevýhodami TN. K tomu cena blížící se slušným PVA/MVA (jako FSC P19-2). Šílený velký jas, s tím budou velké problémy. I na TN udávané rovnou dost nízké úlhy, takže úhly budou asi hodně mizerný. Já bych takový LCD nevzal ani za 7k.
Pokud někomu nevadí TN a chce na tom pouze hrát, tak by se o tom modelu dalo uvažovat, ale jinak ruce pryč.
To už raději
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18843374
Parametrově vypadá moc dobře, ale neviděl jsem v reálu, takže se chce nejprve podívat. Ale je to nejlevnější LCD, které je dle parametrů ok (není to TN, slušná odezva, dobrý konrast, žádný šíleně vysoký jas).
Docela by mě zajímal názor někoho na tu Belineu, kdo ji viděl a může porovnat s dalšími dražšími dobrými LCD (jako FSC P19-2, Samsung 193P+, 970P, Eizo S1910). Známí se mi často ptají na to jaký vzít LCD a když nechtějí dát 13k+ za osvědčené modely, tak abych věděl podle osobních zkušeností, zda je ta Belinea k doporučení.
Takže ta Belinea třeba ZDE , FSC P19-2 je prostě pomalá, Samsung 970P co jsem četl tak lidi hodně brečí kvůli podsvícení a stabilitě stojanu, Eizo S1910 v testech nic moc, pomalé a navíc nejdražší.
Ta Belinea je sice ošklivá, používá panel AU-Optonics, ale za ty prachy jestli je opravdu dobře použitelná ve hrách, by možná mohla být neodolatelná ;-) .
Ještě pozor na starší recenze -
Citace:
Původně odeslal belinea.cz
5. 12. 2005
Belinea 10 19 20 v novém kabátě
LCD panel 10 19 20 je v novém designu a s vylepšenými parametry. Hlavním změnám došlo ve vylepšení paramtrů a to odezva z 25ms na 8ms a kontrast z 700:1 na 1000:1. Integrované reprodukotry, panel otočný o 90° a výškově nastavitelná noha zůstaly zachovány.
-
No ono asi záleží ta pomalost jak pro koho. Mě subjektivně přijde S1910 rychlá dost a je to pro mě etalon dostatečné rychlosti, vše co je rychlejší nebo stejný je ok. Někomu to možná stačit nebude ta rychlost, pokud někdo nedělá nic jiného než hraje.
Mě přijde rychlostně ok i FSC P19-2, nejsem prostě žádný pařan, hraju málo.
Mám ještě starší Samsung 193P (bez plus), ten je už opravdu pomalý i na mě. Ale podsvícení má ok a i když jsem viděl si lidi stěžovat na podsvícení u 970P, tak co jsem viděl u levnějších LCD (převážně TN), tak tam je skoro vždy podsvícení mnohem horší.
Ono podsvícení je problém téměř všech LCD, zatím úplně perfektní jsem viděl pouze na panelech od Eiza. To ale neznamená, že u těch ostatních je to až tak tragické (vidět je to většinou jen na černém pozadí).
A k S1910, v testech je opravdu pomalé (oproti konkurenčním PVA/MVA panelům), ovšem v praxi bych řekl podle subjektivních pozorování, že vůbec tak pomalé není jak píšou v recenzích (pro muj subjektivní pocit když jsem zkoušel doom3, quake 3 arenu a pár dalších her, tak nemůžu k rychlosti říct žádnou výtku). Kvalita obrazu je o třídu lepší když srovnám se všemi o něco levnějšími konkurenty (především lepší podsvícení, barvy včetně nastavení barevných profilů a kontrast - ten když vezmu u S1910 že je 1:1000, tak mě přijde u ostatních konkuretnů , že 1:1000 není ani náhodou). A o moc dražší taky neni.
Obecně k rychlosti, doporučuju neřídit se recenzemi a někde si panel vyzkoušet. Je to hodně o subjektivním pocitu u té rychlosti.
Všechny ty modely, kromě Belinei jsem viděl v reálu, FSC P19-2 a S1910 jsem měl alespoň měsíc na stole dlouhodobě, Samsungy jsem viděl jen chvíli.
Takže u všech mám dobrou představu, jak na tom jsou, akorát tu Belineu jsem neviděl zatim vůbec, proto mě zajímalo srovnání od více lidí a názory lidí, kteří mají zkušenosti s těmi dražšími modely, především S1910 (co je tady v diskuzi jsem četl, ale moc toho tu k té Beline není)
-
Citace:
Původně odeslal flash
Takže ta Belinea třeba
ZDE , FSC P19-2 je prostě pomalá, Samsung 970P co jsem četl tak lidi hodně brečí kvůli podsvícení a stabilitě stojanu, Eizo S1910 v testech nic moc, pomalé a navíc nejdražší.
no a jaky panel pouzivas ty, resp. jaky bys doporucil? vicemene sdilim tyto nazory a popravde se mi zatim nepodarilo narazit na kvalitni pva panel s rychlosti do 10ms a kdyz uz na nejaky narazim, tak ma zvrhly ovladani pres soft jako 970P apod
-
Vnimanie rychlosti odozvy je vyrazne subjektivne, odporucam si najprv vyskusat LCD u nejakeho kamosa, alebo v obchode. Ja som presiel z 19" CRT Iiyama na to co mam v podpise akurat pocas hrania HL2 a mozem povedat ze absolutne ziaden problem som nezaznamenal. Kazdy ma ine oci a mozog.
-
Je vůbec něco alespoň papírově rychlejší než 970P? teda mva nebo pva?
btw: já poznám mazání právě i na tomto monitoru :-( (je ale pravda že ne ve všech hrách) nejhorší jsou přechody z bílé do tmavé či naopak
-
Citace:
Původně odeslal Bomba
Je vůbec něco alespoň papírově rychlejší než 970P? teda mva nebo pva?
btw: já poznám mazání právě i na tomto monitoru :-( (je ale pravda že ne ve všech hrách) nejhorší jsou přechody z bílé do tmavé či naopak
Pravděpodobně není (aspoň já o žádném modelu nevím).
To máš docela smůlu, že ani 970P ti rychlostně nestačí. Nebo já mám štěstí, že to tak nevnímám a že mi naprosto stačí o chloupek pomalejší Eizo S1910.
-
Chcel by som si kupit nejake to lcd 19" a z tohto threadu som vycital ze najlepsie lcd za cca 14000SK s dph(moj cenovy strop) je belinea 10 19 20. Aj ked su od nej rychlejsie lcd, avsak su to TN a tieto sa asi neoplatia, ci na hranie hier ano?? ale na pozeranie filmov a pracu s grafikou nie?
LCD chcem pouzivat najme na hry ( CS:) ) a pozeranie filmov. Co ma u tej belinei strasi, je prave pozeranie filmov, je to az take strasne?? Alebo sa to da nejak zlepsit? (jas,kontrast, podsvietenie,alebo ja neviem co). Samozrejme, ze chcem mat panel s rychlou odozvou, ale chcem aj aby mal pekne farby, atd. da sa zohnat nieco take za 14000?
EDIT: a este sa mi k tomu ten lcd panel zda dost skaredy z obrazkov:(
-
Mě by zajímal tenhle Samsung SyncMaster 940FN, je to PVA, 8ms, pivot a i když je to samsung, tak má čudlíky! :mweheh:
Zajímalo by mě jak na tom ve skutečnosti je s odezvou a podsvícením, na které nadává hodně lidí u 970P...navíc se mě docela líbí.
-
Este jedna vec k tej belinei 10 19 20. Videl som rozne fotky na nete, na jednych ma na prednej liste repro a je dost hnusna a ta druha ma len tenky pasik plastu a je celkom pekna:) tak aka je vlastne ta belinea 10 19 20?? alebo su nejake revizie???
-
Citace:
Původně odeslal UnderT
Este jedna vec k tej belinei 10 19 20. Videl som rozne fotky na nete, na jednych ma na prednej liste repro a je dost hnusna a ta druha ma len tenky pasik plastu a je celkom pekna:) tak aka je vlastne ta belinea 10 19 20?? alebo su nejake revizie???
Jestli se nepletu, tak ta "hnusná" je ta rychlejsí=nová.
-
Citace:
Původně odeslal flash
Jestli se nepletu, tak ta "hnusná" je ta rychlejsí=nová.
Tak to je potom v... Nechapem ako moze normalny managment firmy vymysliet nieco take, ze lepsiemu lcd daju horsi dizajn?!
-
Nasiel som nejaky Acer AL1952 ale nikde ziadnu recenziu:(
http://www.acer.co.uk/acereuro/page9...crc=4213652647
Podla specifikacii nemusi byt az taky zly, ale asi nikto z vas ho este nevidel co?:(
-
Citace:
Původně odeslal flash
Mě by zajímal tenhle
Samsung SyncMaster 940FN, je to PVA, 8ms, pivot a i když je to samsung, tak má čudlíky! :mweheh:
Zajímalo by mě jak na tom ve skutečnosti je s odezvou a podsvícením, na které nadává hodně lidí u 970P...navíc se mě docela líbí.
Ak nieco o nom zistis tak napis, vyzera celkom pekne a ani ta cena nie je zla aj ked som nasiel lepsie, ale zatial len v nemecku:( .Dufam ze sa bude dat zohnat aj na slovensku, ak bude dobry
EDIT: nasiel som tohto samsunga v cenniku jednej firmy rovno u nas v SNV ale stoji az 16600Sk:(
Aj by som ho kupil,len sa bojim ze to bude zas nejaky z mojich sprostych napadov, na ktore doplacam svojou hlupostou:) Kupim ho bez precitania recenzie a stavim sa ze to bude najnepodarenejsi model samsungu v jeho historii:D
-
Samsung SyncMaster 940FN je LCD na ktore som cakal. pohla sa priaznivim smerom i cena, asi si ho kupim, este hladam info po internete.
nasiel som ho i tuto http://www.x-computers.sk/cennik.htm za 16 243,-
-
Už jsem ho chtěl objednat, ale dočetl jsem se na jednom ruském fóru, že má display AU-Optonics :eek: . Sakra, já myslel že je to pro Samsung konkurence? Jinak prý opět asi největší neduh podsvícení - světlejší rohy. Nějaký objektivní test by nebyl od věci.
-
Citace:
Původně odeslal flash
Už jsem ho chtěl objednat, ale dočetl jsem se na jednom ruském fóru, že má display AU-Optonics :eek: . Sakra, já myslel že je to pro Samsung konkurence? Jinak prý opět asi největší neduh podsvícení - světlejší rohy. Nějaký objektivní test by nebyl od věci.
A v čem soudíš, že to konkurence pro Samsung není? :) Resp. jaký by měla mít Belinea panel, aby konkurencí byla? Totožný panel AUO je užit i v mnohem dražším modelu ViewSonic VP930 ;) Resp, proč je AUO horší?
A ad model Samsung 940Fn - doporučuji pohledat na webu, jaké má podsvícení tento typ... Možná se budete divit. Belinea je proti němu zlatá.
Ahoj Pt
Jo a nemáte někdo reference na NEC 1970NX (S-IPS, 800:1, 250 cd, 18ms)??? Chci něco univerzálního s důrazem na fotky...
-
Citace:
Původně odeslal -pt-
A v čem soudíš, že to konkurence pro Samsung není? :) Resp. jaký by měla mít Belinea panel, aby konkurencí byla? Totožný panel AUO je užit i v mnohem dražším modelu ViewSonic VP930 ;) Resp, proč je AUO horší?
A ad model Samsung 940Fn - doporučuji pohledat na webu, jaké má podsvícení tento typ... Možná se budete divit. Belinea je proti němu zlatá.
Soudím podle toho, že Samsung sám "panely" vyrábí a proto snad nemá důvod nevyužít vlastní výrobní kapacitu a pod svou značkou prodávat přímou konkurenci? Nebo jsem snad něco špatně pochopil? Jinak Belinea se svou cenou rozhodně dobrá konkurence je a nechápu proč by měla mít jiný panel, když je u ní nejhorší vlastnost to, jak vypadá
Mimochodem snad jsem nikde nenapsal že je AUO horší. Jestli si našel na webu něco víc o 940FN, tak sem hoď odkaz. Já jsem za polsedních několik dní o tom monitoru moc informací nenašel.
Vzhledem k tomu, že ještě dodáváš, že Belinea (myslíš Belinea 10 19 20?) je proti 940FN "zlatá", předpokládám že jsi oba monitory měl možnost někde vidět a srovnat jejich parametry v reálu. Potom nám tedy napiš nějaké důvody po kterých jsi došek k tomu tvrzení. Osobně se potřebuji nejlépe do pondělka rozhodnout a tak uvítám důležité fakta ;) .
Co se týká toho ViewSonic VP930, tak není zase o tolik dražší....
-
Citace:
Původně odeslal flash
Soudím podle toho, že Samsung sám "panely" vyrábí a proto snad nemá důvod nevyužít vlastní výrobní kapacitu a pod svou značkou prodávat přímou konkurenci? Nebo jsem snad něco špatně pochopil? Jinak Belinea se svou cenou rozhodně dobrá konkurence je a nechápu proč by měla mít jiný panel, když je u ní nejhorší vlastnost to, jak vypadá
Mimochodem snad jsem nikde nenapsal že je AUO horší. Jestli si našel na webu něco víc o 940FN, tak sem hoď odkaz. Já jsem za polsedních několik dní o tom monitoru moc informací nenašel.
Vzhledem k tomu, že ještě dodáváš, že Belinea (myslíš Belinea 10 19 20?) je proti 940FN "zlatá", předpokládám že jsi oba monitory měl možnost někde vidět a srovnat jejich parametry v reálu. Potom nám tedy napiš nějaké důvody po kterých jsi došek k tomu tvrzení. Osobně se potřebuji nejlépe do pondělka rozhodnout a tak uvítám důležité fakta ;) .
Co se týká toho ViewSonic VP930, tak není zase o tolik dražší....
Mno, jsem v podobné situaci jako Ty... Taky potřebuji vybrat něco v brzkém termínu :confused: Ad AUO... Samsung má PVA, AUO pak MVA... Kde jsou rozdíly, ví asi jen někde v TOP managementu obou firem a mají to v sejfech. Na vlastní oči jsem měl možnost vidět pouze onu Belineu a to "křížové podsvětlení" v rozích jsem skoro nezaznamenal... Jen z hodně ostrých úhlů a musel jsem se snažit to vnímat - to vše navíc pouze u blackscreenu. Na ploše to nezaznamenáš. Každopádně s podsvětlením u ní problémy nejsou. Co se týče Samsungu, našel jsem pouze uživatelská review. Žádná recenze snad ještě není (bohužel). V obchodě Ti ho taky nikdo neukáže, páč pokud ho nechceš koupit, obchodník Tě "dlabe". Nenaskladní! Ale co jsem obecně slyšel (četl), tak Samsungy mají problémy s podsvícením obecně... A ad cenový rozdíl Belinea 101920 (mimochodem 101915 je to samé za cca 8tisíc bez DPH v jiném obalu) vs VP 930. 8600 bez daně vs 11400 bez daně mi celkem jako rozdíl příjde.
Jinak konkrétně u toho Samsungu 940Fn - uživatelé si stěžovali na nedokonale podsvětlený displej, navíc ty samé vysvítající rohy, jako je tomu v případě Belinei a navíc na to, že jim neseděl panel přesně v šasi (nekvalitní zpracování).
Tady je pár screenshotů: http://www.prad.de/board/thread.php?...tuser=0&page=3
Když si to projedeš, najdeš více názorů. Jinak na MVA měnil nějaký týpek tu Belineu za ten Samsung a co jsem pochopil, tak kromě možná lepšího úhlu pohledů hodnotil oba panely jako +- totožné...
Asi tak mno
Ahoj Pt
-
Mno a navíc jsme se možná asi i špatně pochopili... Jestli jsi tedy psal o tom, že onen Samsung 940Fn má podle oněch ruských stránek v sobě užit panel AUO? Já myslel, že mluvíš o Belinei, která používá panely AUO. Jinak to prosvítání rohů je typická vlastnost matric AUO.
Pt
-
Díky za odkaz, to vypadá že nakonec skončím u klasiky FSC P19-2, nebo ještě počkám, protože přibývají nové hodně zajímavé modely - Nec 20WGX², za zajímavé ceny. Jen velká škoda, že to není 19".