Tak to vypada, ze lepsi vysledky jsou s P4C-800E- Deluxe. Skoda, ze je ponekud drazsi. Jakou desku by jste doporucili vy?
Printable View
Tak to vypada, ze lepsi vysledky jsou s P4C-800E- Deluxe. Skoda, ze je ponekud drazsi. Jakou desku by jste doporucili vy?
no nekrestanska, jak se to vezme ... nezapominej, ze tohle neni reseni urcene pro "masy", takze bych s nejakym prudkym poklesem ceny moc nepocitalCitace:
Původně odeslal kecinzer
podpora jinych desek je jina vec, kazdopadne mne osobne se P4C800-E Deluxe libi moc :wink:
ze by? ATcomp ji maji mit 26.4. skladem prvnich 12 kusu ;D
http://u-san.net/c-board/file/M760-3443_21.203s.gif
zajimave FSB :o
Co FSB... Ta core frekvencia je :oCitace:
Původně odeslal Baron
zase tak ojedinele neni, ale tak vysoke FSB s P-M jsem jeste nevidel!Citace:
Původně odeslal PiT
Akorat me stve ze se hosi od asusu s tim rozsirenim poctu pouzitelnejch desek trosku loudaj - nechapu ze jedou porad jen ty tri desky chjo
na druhou stranu oni chteji hlavne prodavat ... proto podpora pouze pro desky s S478, ktere jsou stale v prodeji resp. sehnatelne ... ber to tak, ze S478 je uz pul roku hodne na ustupuCitace:
Původně odeslal leviatan
Dalsi deska ASUS podporovana: P4GD1....je to dobre ja mozu :-)
http://www.station-drivers.com/page/...us%20p4gd1.htm
No chtel bych videt nejakou skusenost hlavne jestli najumprovani 400 FSB procesoru na 533 je bezbproblemovy hlavne pro desky co sami neumoznujou OC
To IMHO pojde bez problemov - bude sa to tvarit ako keby procesor mal naozaj vyssiu FSB (rovnako ako 66/100MHz jumper na niektorych redukciach do Slotu 1). Problem bude vtedy, ked to s vyssou FSB nebude stabilne - napatie nezmenis bez podpory dosky (jedine nejakou upravou).
redukce jsou jiz v ATc skladem ... ;D
mozna zitra ji budu mit v ruce
V Alze (ikdyz ji taky zrovna nemusim) je podle ceniku do 4 dnu, vcera jsem objednaval a nijak se netvarej, ze by ji nebyli schopny do tech 4 dnu dodat, tak uvidime, podam zpravu :)
no, ted uz asi jo (viz. ATc), ale driv napred taky vsechno OK a za par dni telefonat, ze ji nejsou schopni dodat :roll:Citace:
Původně odeslal tiktak
No napada me ze kdyz ta redukce cpe 479 do 478 tak by se mela dat "zadratovat" stejne jako kdyby slo o procesor.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Jinak lehce OT - v Alze mam blokovanou do zitra redukci, (nechci ji pro sebe, ale zkusmo jsem ji v e-shopu nakoupil), takze asi ji tez umej dodat, nicmene moc jich asi nemaj, bude to jen par kousku :)
(a blokovanou, znamena, ze ji skutecne maj a je k vyzvednuti :) )
redukci mam, zatim testuji na P4P800-VM ... naprijemnosti: hlucnost ventilatoru (fuuuuj, ale nic co by se nedalo omezit), horsi je, ze (asi) redukce dost zere Vcore - ma Aopenu ma CPU pri zatezi 1.326V, kdezto na redukci kolisa mezi 1.296-1.312V coz u MB ktery neumi tweakovat Vcore je dost pruser
pozitivni je ze jsem se zcela bez problemu dostal s pametma na DDR400 (FSB150, pomer FSB:RAM - 3:4) ... Adata original DDR400 (SPD DDR400 2.5-3-3-8 ) ... primestable
... a funguje PCIlock ;D
vice info zitra ... snad uz i s P4P800SE
No tak vida zatim samy pozitivni zpravy ale za ten ventilator at se stydej stejne by sel ven jo a co sem postnout nejaky vysledky ???
tak P4P800-VM moc idealni adept neni ... cize nezajem
P4P800SE uz je to lepsi ... hned jsem naflashoval BETA 1009.1 ... Vcore jde menit nadherne az do 1.600V po jemnych krochich, ALE nejde menit nasobitel CPU a dost me prekvapilo, ze at nastavim pameti jak chci, tak vzdy jedou v pomeru 3:4 by SPD :evil:
jinak jsem se stabilne dostal na 2.7GHz pri 1.425V (real 1.380V)
hledam jine moznosti (jinou betu nebo upravu biosu)
BTW: jak se urcuje takt pameti pri pomeru 3:4?? pri FSB 150 tam bylo na pametech tusim realne 177MHz, coz rozhodne neni pomerove nominalni takt PCI
Baron :
Nemas moznost sehnat na test P4GD1? Tohle spojeni by mohlo bejt maximalne idealni :)
Je to muj favorit a zajimalo by mne prave to spojeni ohledne zmeny nasobice. Vcore, pameti atd. Pokud by tam vse popsane fungovalo, neni co resit, co je pro mne za desku - favorita na nakup :)
Predpokladam, ze na 2.7GHz tenhle CPU valcuje skoro veskerou soucasnou produkci v testech odvislejch na vykonu CPU :lol: :lol:
Mojim snom je aby ten adapter zacal vyrabat aj niekto dalsi a aby konkurencia znizila cenu a zlepsila kompatibilitu s doskami a este aby to slo do nforce4 intel edition... Myslim si ze ak by bola tato kombinacia mozna, tak by dost vela ludi ktory vahaju medzi a64 a intelom, ale aj zopar tych ktori su uz presvedceni o a64 preslo na P-M a nforce4 IE. Uz k tomu chyba len aby sa potom do takejto dosky s adapterom dali dat dual core Pentia M az budu vydane :wink:
No ale to si este pockame a je otazne ci vobec nejake ine dosky ako od asusu budu podporovat nejaky adapter na PM.
To je ale podle mne velky obchodni + ASUSteku, ze tohle predpokladal a alespon on se touhle cestou podpory biosu a desek + redukci vydal. (jeste s par vlastovkama mATX desek pro s. 479 od jinejch vyrobcu)Citace:
Původně odeslal THX
Pokud budu uvazovat logicky, budu chtit maximalni vykon s nizkym prikonem/teplotou/cenou, pak pro mne deska od Asus + redukce + Dothak bude hodne zajimava volba, samozrejme pokud bude vse fungovat a nebudou s tim obecny problemy.
A jestli takhle bude uvazovat vice lidi, kteri nejsou zas tak moc ovlivneni masazi reklam atd. a lehce problematice rozumej, pak nebudu sam, kteryho pristi fosna bude od Asusu, redukce od Asusu a mobilni CPU od Intelu = slusnej zisk pro Asus korporaci. :lol:
A na jednu stranu jim fandim a Asus mam rad uz od jejich P3BF na BX chipsetu :) - pametnici vedi :)
kolik je takovejch lidi v pomeru k uzivatelum typu "ja chci pocitac"? 2% ?Citace:
Původně odeslal tiktak
To i mozna tohle cislo je moc :) Ale taky me to laka, ale to bych musel mit tiskarnu na penize :( Je to na me dost drahe, za ty penize porad malo muziky :) IMHOCitace:
Původně odeslal Fox!MURDER
uz i P4P800 rev.1, ikdyz zatim ne dokonale:
"Good I have a mother chart p4p800 asus (1ere of the name ] and I tried to place the celeron-m following the setting at the disposal of new a bios beta (1021__3) on the ftp of asus.
Thus boot and recognition of the celeron-m.
In the bios, there is not the possibility of controlling the voltage of the processor...
Even if the agp/pci fix is present, in practice it is impossible to go beyond approximately 150 of fsb.
It is not a problem of vcore because I connected vss to vid4 for a vcore of 1.5v
To approximately 150 of fsb, the graphics board thus makes an error (cheksum bios invalid and search for a bios validates) the agp is undoubtedly not fixed.
For those which will think of clockgen, I tested and frequency CPU increases at the same time as the agp and the NCV.
Edict: except when the fsb is to 133 in the bios, with a memory with 266 report/ratio 1:1
In this case one can modify the frequency of the agp and NCV.
By increasing the frequency of the fsb, the agp and the NCV are fixed.
But actually to 150 of fsb and by making set been worth, there is no more posting...
Here I thus await next the bios...
The p4p800 is finally compatible even if that is not perfect."