Mate nekdo novy ESET Smart Security? Sam mam NOD32 antivir a jsem max spokojen, toto reseni by melo mit i firewall, coz by mohlo byt fain :idea:
Printable View
Mate nekdo novy ESET Smart Security? Sam mam NOD32 antivir a jsem max spokojen, toto reseni by melo mit i firewall, coz by mohlo byt fain :idea:
tak je tu nový Comodo 3.0, změnil se look podle mě k lepšímu a přibyly funkce jako Defense+ a další. zatim to testuju tak 5 minut, tak uvidíme jaký to nakonec bude.
to bohužel zkusit nemůžu, už dlouho sem nic nehrál.
K tomu esetu, nevíte jak definovat vlastní pravidla v automatickým režimu? Vždy musím přepnout do interaktivního, tam to udělat, a pak při vrácení do automatu mám pocit že to nebere na ty definovaný ohled.
Mám na PC FTP server (LAN) a vždy musím přepnout do interaktivního, aby to prošlo, což je dost naprd.
iptables
a nahodou nekdo nevi o nejake mutaci do woken?
nic takoveho neni, iptables je vylozene vrstva na linux kernelu neni to tedy jen nejaky program co se da portnout ....
To sice neni itables, ale dobre, ani jsem o tom nevedel ... :-)
Nicmene si myslim, ze je to takovy "bastl"
Vraj to nevie modifikovat pakety, takze je to oproti iptables alebo ipfw nepouzitelne. Ako firewall by to stacit mohlo.
http://www.matousec.com/projects/win...ewalls-ratings ... zkusil sem teda viteze (Online Armor) a je to dobry, akorat treba v nastaveni firewallu nejsem schopnej povolit treba TCP/IP, aby mi bezel ping z druhyho kompu
prubeh instalace, gui, intuitivnost nastavovani, sprava pravidel !? z toho mnozstvi, co sem mel moznost vyzkouset, mi z toho proste vysel jako dobrej ... :rolleyes:
To je sice hezky, ale ja jsem tim myslel to, ze kdyz si v nem neumis nastavit ani tak zakladni vec jako je ping, tak asi nebude tak jednoduchy na spravu a pokud mas firewall co neumis poradne ovladat, je ti na dve veci ... Nemyslim to ve zlem, to nemusis kroutit ocima ..
Ok. Ale ja chtel jen rict, ze bys mel pouzivat to co ti jde dobre pod ruku a orientujes se v tom, jestli to myslis s FW vazne ...
Nerikam, ze je to spatny nebo dobry program ...
Jak teďko "řeším" problémek s přiložením obrázku k postu, přemýšlel jsem nad svým stávajícím firewallem (Spyware Terminator) a následně se díval na web, jak si ten který FW stojí.
A narazil jsem na tuhle stránku s výsledky testu firewallů 2008, které mě docela překvapily (hlavně teda umístění oblíbeného Sunbelt Kerio Personal Firewallu a dále to, že 1. a 2. místo obsadili neplacené FW):
http://www.matousec.com/projects/fir...ge/results.php
Myslíte, že se tomu testíku dá věřit, že má vypovídací hodnotu?
já používám Comodo. akorát má jedinou velkou nevýhodu, resp. charakteristickou vlastnost, že když je mnoho otevřených spojení, tak relativně dost zatěžuje CPU. jediná věc, se kterou jsem měl problém, bylo povolení příchozích spojení (windows shares, vzdálená plocha). samozřejmě byla blbá chyba - měl jsem špatny pořadí pravidel :mweheh:
ale celkově jej můžu jenom doporučit, fakt dobrej, žádny problémy jsem s ním neměl, akorát je komplikovanější na konfiguraci
Ja som mal Comodo na Vistach a mal som s nim jeden problem - nedokazal si zapamatat pravidla, stale dookola sa pytal na to iste, hoci som mu zaskrtol zapamatat nastavenia. Moznoze treba nahodit novsiu verziu. Teraz mam momentalne na 30 dni Agnitom Outpost a u toho vytvaranie pravidiel funguje bezproblemov. Asi po tych 30tich dnoch znova skusim novsi build Comoda.
Daggy a aku verziu outpostu mas? Lebo napr. posledna verzia na 64bit vistach je nejaka "nedoladena". Self protection zo zahadnych dovodov blokuje pristup na windows update a do VSS, GUI zere neuveritelne mnozstvo pamate ...
Doma jsem schovanej za gatewayi s iptables. Na notasu, kdyz nekde roamuju, mam Core Force. Kdyz se tomu vypnou ty ptakoviny kolem, tak je to windows port OpenBSD packetfiltru ... sikovna zalezitost :-)