no mam new bios pro desku (1007.002) takze dnes vecer bude flash a pokud mi to konecne umozni zmenu VCORE tak pujdu na vec :)
zkusim 2,6GHz or up :)
EDIT: takze slava se nekonala... VCORE change still unsupported :evil:
Printable View
no mam new bios pro desku (1007.002) takze dnes vecer bude flash a pokud mi to konecne umozni zmenu VCORE tak pujdu na vec :)
zkusim 2,6GHz or up :)
EDIT: takze slava se nekonala... VCORE change still unsupported :evil:
no já právě testuju s dvěma moduly a zatím 2440 MHz. S jedním modulem mně to určitě stable pojede i na 2650, ale co z toho. 512 MB je už dnes málo.
Tak sem pořídil Semprona 2800+ (Palermo) a MSI K8N Neo-FSR, zejtra to budu montovat.
To sem zvědavej jestli z toho něco vyždímu :))
Ja tu mam v tom NTB jeden 2800+, standardne zere tusim 1,075V pri 800MHz, letecky som skusil 1V a v pohode, kolko moze priblizne zniest?? Myslim ze aj 0,8-0,7V by mohol dat, nie? Je to 90nm 25W verzia... Cez vikend by som ho prevetral, lebo teraz neni moc casu...
A ten 1006 jsi nezkoušel ? Nemyslím kvůli VCORE, ale jestli má cenu přejít z 1004...Citace:
Původně odeslal ALFik
nezkousel... jelikoz ve stejny okamzik byl dostupny i 1007.002 (vysli soucasne) automaticky jsem flashoval vyssi verzi.
OK, a ještě něco. Jde ti zapnout regulace CHASSIS FANu ? V diskusi na CC u této desky někdo tvrdil, že mu to jde. Já to mám v manuálu také uvedeno, ale v SETUPu mi :-( to nejde.
tahle fce je tusim v menu HW monitor pod Q-Fan regulace vrtule na procaku facha a esli jede i ta pro ten v kysne netusim... nepotreboval jsem to pac tam mam prdnutej rezistor a tim padem natvrdo 1000rpm :wink:
EDIT: btw. flashni tam tu 1006tku a uvidis ze to pujde
no tak alfe, kam jsi se dostal? ty PQI stojej za ho*no co do stability. Možná by se dalo udělat i přes 2,8 GHz, ale nechce se mi kupovat nové paměti. Stejně to je kompl, tak na rok.
Zdravim.
Mám dotaz...Ty 2800+ s 256Kb cache L2 jsou jen s jádry PARIS??
nee, v notebooku to je Sonora ;DCitace:
Původně odeslal Bomba
stolne jadra su vsetky dnes dostupne nazyvane Palermo, to len pre upresnenie s mobilnym som sa este nestretol fyzicky, ale SiS v notebooku je imho za trest :roll:
Já jen že jsem koupil 2800+(1,6GHz) skt.754 256KB a je to PARIS :?
Tak nevím jestli na tom není hůře než ty palerma ???
Jde přetočit na 2500MHz ale musím mu už přidat napětí...na default jede tak asi do 2300-2400MHz :?
MB: NF8
pocuj, vies citat? o jeden post vyssie som napisal ze VSETKY jadra stolnych sempronov su dnes PALERMO, a ked uz nic ine, na tom nazve nezalezi .... tebe pride oc z 1,6 na 2,3-4 resp 2,5 ako slabe? no neviem, asi zijeme v inej dobe, kde je 50% slabota :)Citace:
Původně odeslal Bomba
Edit> pre upresnenie > Paris sa tie jadra nikdy nevolali, to je viacmenej stary dohad ako sa volat mohli ;)
umím :-)Citace:
Původně odeslal MadCap
Jako slabé mi to nepříjde :lol: ale víš jak to je...když tady píšou že se dostali až na 2600...Citace:
Původně odeslal MadCap
OK takže je to palermo...ale CPU-Z mi piše že je to jako "paris" :D OKCitace:
Původně odeslal MadCap
Tak už sem toho Semprona testoval (2800+ 1.6 256) a jako docela hustej procáček oproti prskotu co mam ta teplota je jako nesrovnatelná :)).
Na 230FSB bez zvýšení voltage docela v pohodě. Dál sem to nezkoušel, přeci jen je to mladý comp a to nějak nevyužije.
Ale přeci jen, když bude čas někdy, tak z toho zkusim vyždímat co to dá :))
2 MadCap: Paris nebyl jen napad jak by se mohli jmenovat, existuji. Kup si Sempron 3100+ a bude to na 85% jadro Paris.Citace:
Původně odeslal Bomba
jinak Paris = light verze 130nm NewCastle a Palermo = light verze 90nm Winchester. takze rozdili mezi temito dvema semprony je obdobny jako mezi 130nm a 90nm A64kou. u 2800+ me jadro Paris dost prekvapuje myslel jsem ze to byli jen 3000 a 3100+ no mozne je vse...
2Meridius: stale stojim na 2520MHz, stale cekam na new bios ktery mi umozni zvednuti VCORE. to me Asus pjekne :evil:
Hádat se o názvech nemá moc smysl, protože podle jistých dokumentů AMD je název pro procesor s určitým množstvím cache, bez ohledu na použité jádro. Takže například...
Athlon 64 3500+ s939 s 512kB L2 celou zapnutou (jádro DH7)
a
Athlon 64 3500+ s939 s 1MB L2 cache půlkou odpojenou, tj. funkční 512kB (jádro SH7)
... jsou oba značeny jako NewCastle. Proto navrhuju držet se osvědčeného CH7 (256kB / 0.13um), DH7 (512kB / 0.13um), SH7 (1MB / 0.13um), CH8 (256kB / 90nm), DH8 (512kB / 90nm), SH8 (1MB / 90nm), DH9 (512kB dual-core / 90nm) a SH9 (1MB dual-core / 90nm) ;-).
no tady jde spis o to ze tu je zasadni rozdil v
Paris 130nm
Palermo 90nm
OT
nemluve o tom ze kdyz reknu "jo to je jadro DH8" tak drtive vetsiny lidi to rekne stejne asi jako kdyz jim povim atomovou hmotnost a budu chtit vedet co je to za prvek.
/OT
mluvme o tom jaky sou to za par supu libovy procaky :)
tak vo tom žádná...je to asi nejlepší CPU v poměru cena/výkon. Samozřejmě po nějakém tom OC.Citace:
Původně odeslal semeno.
Dal jsem za ten CPU cca 1800kc pretaktovane to bezne provozuju na 2400MHz a kdyz potrebuju krapet vice vykonu pumpnu to na tech 2520MHz. navic tenhle procak by klidne dal aj 2,7G s lepsi deskou nez mam ja viz Meridius....
na 2,4GHz se nejaky celeron nejblizsi cenou moc jako nechytacka a tomu athlonu 3000 - 3200+ se to taky vyrovna, takze mi reknete lepsi pomer/cena vykon
Skládal jsem levné a tiché PC pro jednoho známého a tak volba padla na Semprona 2800+, MSI K8N Neo platinium, GB G6600 Silent pipe, RAM 512MB jakésy Transcend DDR400 CL2.5 JR,Case s 120mm větrákem,....a nějaké další drobnosti.
Byl jsem opravdu hodně překvapen minimální hlučností, prostě skoro ticho. Kazil to jenom HDD Seagate, který je kupodivu hlučnější než jeho o rok starší kolega (je tichý ale hrozně nahlas chroupe). Na tento komp je vodník úplně zbytečný.
Teploty při standardním taktu idle/load 35/40°C.
Teploty při OC 1.6 @ 2.3 37/44°C.
OC:
1.6 @ 2.32GHz při FSB 290 a defaultním napětí 1.37V
RAM dělička na 133 což dělalo 193Mz při časování CL2-7-3-3-5 1T
6h prime stable
vše při 1.5V:
1.6@2550Mhz ....1h primestable (déle jsem nezkoušel)
@2.7 už vyhazoval po pár minutách chyby
@2.8 po chvilce modrá obrazovka
Zajímavé bylo, že jsem se dostal s ramkama přes 200MHz (max238) pouze s děličkou pamětí na 200 a nepomohlo jakékoliv časování. Výkon při 2.32GHz oproti 2.55GHz z důvodu lepšího časování pamětí skoro stejný. Fakt libové procáky ty Semprony.
jj, fakt se pak směju když ctu nekomu pres ramenu casak s PC hrama a tam pisou "volte radeji s939 pro jejich vyrazne vyssi vykon" :)
takovej upgrade stoji o 3-4t vic.
no trochu jsem risknul a nastavil na desce 1,7 V...v realu to dávalo tak 1,66-1,68 V.............procák najel do Winů na 2,8 GHz, ale teplota šla dost nahoru, už to šlo k 50 a stoupalo to, tak jsem to killnul. Jen, co se mi bude chtít tam dát thermaltake tower, co se mi tu válí, to zkusím znovu.