To skoro vsetky A64 dosky :wink:Citace:
Původně odeslal Spajdr
Printable View
To skoro vsetky A64 dosky :wink:Citace:
Původně odeslal Spajdr
Měří relativně dobře, ale nesmíš mít vodníka :wink:
Já mám na CPU třeba v Prime 45C a když máknu na Zalmana, tak je o něco málo teplejší, než moje ruka, odhadem kolem 35-40C, takže té teplotě docela věřím... když jsem měl Zalmana na XP-M a ukazovalo to 56C, tak to byl kua rozdíl, to nebylo potřeba na chladič pomalu šahat a bylo cítit to teplo...
mam par dotazov, za odpovede vopred diky
1. chladic na chipe na mb - da sa lahko nahradit za napr. zalman nb47j (tak ako abit nf7-s)?
2. chladis na cpu - vyzera to, ze zalman 7700 tam nepojde, 7000 o usi, mate tam niekto jeden z tychto chladicov? ide to? alebo mozete odporucit iny dostupny?
3. je potrebny novsi bios na podporu 90 nm a64 ako na abit av8?
4. zvuk - na webe je uvedene ze bud stereo alebo 8-kanal, ja mam teraz 4.1 (creeative/soundworks fps2000) tak dufam, ze to pojde zapojit
2. půjde i 7700, ale asi se to bude cpát do dimm slotů, ale pokud použiješ jenom dva, tak jsi v kliduCitace:
Původně odeslal ace
3. není třeba
4. půjde
Citace:
Původně odeslal killerGBU
zdroj mam tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29293
pozeram, ze tato doska by mala mat 4 sata konektory
2 vidim medzi agp slotom a chladenim cipu na mb co je dost na prd kedze mam 2-slotovu vga a este tam chcem rvat zalman nb47j
http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=50425
asi zle vidim ale kde su tie dalsie dva?
a este dotaz na zaver, je to nejaky problem ako na inych doskach, ze pri vyssom oc (fsb) treba sata disk zavesit na urcite konektory? pri inych doskach vzdy jeden radic bol locked a druhy nie, co mi tiez nie je jasne, kedze to by znamenalo, ze tie sata radice su stale zavesene na pci?
Ja ho dal hned dolu a vrazil tam modrej Zalman...pri zatezi je celkem horkej...mozna by chtel krapet ofukovat...ja ji mam zatim v zabehu cca 5h ;D Proti Abitu lahudka...Este cekam na new CPU.Muj smejd nejde synchro.Ale 300x8 da asynch.Teploty uplne nadherny :-)Citace:
Původně odeslal ace
diky za info, no snad to nebude velmi piect, uvidim... tiez planujem asynchro lebo kupovat dalsie pamate sa mi zda moc a tieto co mam so celkom good ale na vysoke synchro stacit nebuduCitace:
Původně odeslal nex
Doska je 9NDA3J, teda orezana verzia 9NDA3+. Ked tak na nu pozeram, orezali ju o firewire radic aj o dva SATA konektory. Tieto by mali byt medzi chladicom cipu a IDE konektormi. Ked sa pozries pozorne na treti obrazok v poradi jednoznacne vidno prazdne miesta.Citace:
Původně odeslal ace
EDIT: Podla specifikacie ma mat 9NDA3J len 2 SATA konektory.
dik, moja lenivost, sorryCitace:
Původně odeslal Comby
Hele kuci..me jde menit nasobic jen na 8(z9)...u Abita to slo az na 5..resi tohle novej BIOS?..mam nejakej z 11/04..
Nevím jestli to řeší, každopádně na 9NDA3+ rev 2.x s biosem z února 2005 mi jde měnit násobič 5-9 naprosto v pohodě.Citace:
Původně odeslal nex
jasne.ok...mam taky rev.2.1 ale starej bios ;D
No já už mám jistotu, že tohle moje prkno má problémy s časováním pamětí na 1T - měl jsem ULL, teď mám otestované Mushkiny, ale na T1 mám prostě strop kolem DDR500 při jakémkoliv časování i voltáži...
Přitom ty paměti umí tutově i DDR520 při 1T a na 2T mi daly skoro DDR600...
ty moje adata PC500 dají 1T při 260FSB v klidu, ale je třeba 2.8V :? takže fest topí.
Sakra nemel sem prodavat 566 <:( Zase na druhou stranu bych mohl zkusit 600 ;D
hmm ta deska je fakt zvláštní, 260FSB v pohodě, dokonce s 1.45V voltáží to je v klidu (akorát paměti chtějí těch 2.8V), ale jakmile dám 265FSB, tak konec, navíc pak v biosu lítají kráviny, nějaký E_NAME.BIN nápis, ale jinak je se vše hýbe, ale čím tam jsem déle, tím horší to je, paměti jsem zkoušel dát níže, nic .. ani vyšší voltáž cpu nepomohla :-(
Ani 8x320 nešlo, 8x300 ještě ano, paměti samozřejmě jsem dal asynchro.
spajdr nevim, zda je to deskou, ja u DFI nForce4 mam podobnou zabavu
stabilni vsude na 260x10 Vcore 1,504 a pameti na 2,50 Vdimm
jakmile jdu vys, at menim co menim, at nastavuji co nastavuji, zatim nic neni vsude stabilni, memtest86 sice na 265 probehne ok, win taky naskoci, ale dal to pak zlobi
Tady jsou rady na naší desku
TIP: you have to disable cool n quiet when ocing
TIP: disable fast writes
TIP: use HTT multiplier 4x up to ~260 and 3x up to ~290
TIP: SATA ports 3&4 are not locked, use slots 1&2 (closest to the agp slot)
TIP: if you cant get command rate 1t to run try memory slots 3&4
short24 : zkoušel si taky HTT3x nad 260 dát?
jo zkousel ja 3X nastavuji od 250 vys, u stare k8n neo2 jsem musel a ted to delam ze zvyku :wink:
já si to nejdřív nevšímal, ale měl jsem i 5x HTT při 260 a pohoda ;D
Ja sem ted dost s pohorel s novym 3200+ :-( ..budu holt tejrat svuj 3000+..esli by nedal 7x345 :?:
Existuje na tohle prkno nějaký OC BIOS?
Ten origo z letošního února je dobrý, ale určitě z desky lze vymačkat víc...
Pořád mě trápí ty paměti - ani s Mushkiny se nedostanu na stabilních DDR500 při 1T a stejný problém byl na ABiTu a Kingstonech ULL. Začínám podezřívat svůj procesor, že horší správa paměťového řadiče je daní za slušné frkvrnce, kterých dosahuje... :?
Asi sem si odprásk bios . Flashoval sem na nejnovější bios přes ALT+F2 a napsalo to že bios nejde flashnout že je poškozenej , myšleno asi o diskete . pak už se to nehajbalo tak sem resetoval a od tý doby píše P88 display CF a FF to se mění asi po 5s . clear cmos nepomáhá.
Tak se ptám jesli nekdo neví jak to vyřešit , slišel sem o horkym flashy což bych asi potřeboval jen sehnat nekoho se stejnou deskou 9NDA3+ a ten bazmekt na vyndavání bios čipu . Pak se za chodu vyndá s funkční desky bios a dá se tam ten vadnej a normálně se na nej flashne funkční bios.
Ze je problem v CPU je dost mozne, mel jsem v PC dva winchestery (jinak vse uplne stejne) a jeden jel synchro 1T cca 270FSB a druhy konci u 220.Citace:
Původně odeslal Darth Maul