TO: Robert ... no tak tohle vim ale nevim co se tim taktuje, kdyz se nezvedaji mhz a ani vykon v 3D marku ?? proste bych potreboval nejak bliz vysvetlit jak to funguje ?? :)
Printable View
TO: Robert ... no tak tohle vim ale nevim co se tim taktuje, kdyz se nezvedaji mhz a ani vykon v 3D marku ?? proste bych potreboval nejak bliz vysvetlit jak to funguje ?? :)
vzadu na krabici je to vysvětlenýCitace:
Původně odeslal hulda
podle mého soudu dost zbytečná věc.ale teoreticky by to mělo zvyšovat frekvenci paměti a jádra podle zatížení a teploty,ovšem jak je to v praxi nevim-přetaktuj kartu normálně a máš klid,tohle je na nic ;DCitace:
Auto overclocking wise - easiest way to optimize the gpu and memory speed for maximum performance - smartly detects and saves gpu from overheating and overspeeding
Konecne mi dosla MSI 6600 GT. Tak su hned isiel testovat. Kedze mam len semprona 2300+ a ide na 11*150 a dosku K7S5A necakal som nic moc. Taktovat mi ide v pohode na 550/1140 a viac ako 1140 mi nechce dat ovladac ani riva tuner. Ovladac mam 7125_whql. Mohol by som dat viac pamäte keby som dal iny ovladac? napr. 71,80 beta?
Vysledky na 550/1140 : 3DMark 03-7700b a 3DMark 05-3300b. Na to aky mam procak a dosku podla mne akurat.
parada, urcite to mas lepsie ako keby si kupil silnejsi processor a slabu grafku, podla mna viac ako slusny vykon, moze byt 8-)Citace:
Původně odeslal tomprost
par dni spat som si kupit novu grafcu a zatial som sa nedostal k nejakemu odladovaniu (nebol cas - tie skusky su pekny bordel :evil: ) ale skusal som len tak namatkovo oc pamati (lebo tu na fore sa vysledky roznia) a dospel som k vcelku peknemu vysledku - 1200mhz co ma driver pustil. Par dni uz na tom ficim a ziadne artefakty. Ale zo skusenosti zo starej grafce (msi 5600) na 90% pojdu pamate este vyssie ak sa vypne test v driveroch bez artikov!!! Skusil som auto OC co je v driveroch a vycapilo mi OC na jadre 580mhz. Tak tesime sa na konec skuskoveho a HOR sa do OC!!! ;D . Potom capnem vsledky. Sevas
No lenco ju dostanu do Agemu tak si idem pre nu, ale mam otazku. Uchladi tuto kartu zalman ZM80D-HP ??? Prievan v bedni je dostatocny (5ventakov dohromady)
Da sa nejak vypnut ten test ktory musim dat ked si v ovladaci pretaktujem VGA. Lebo mne to vezmä iba 1,15 a ked dam viac tak mi to neprejde cez test. To iste mi roby aj v Rivatuneri. Tomas
a nepremyslel jsi nad tim, ze ti ramky vic nezvladnou?Citace:
Původně odeslal tomprost
zkus tam dat pasivy a lehce ofukovat
aji kdybys tam treba dostal vic ja tech tvych 1.15 tak ti to bude hazet artefakty
neby vyzkousej jinej bios
Pasivi tam davat nebudem lebo mam MSI 6600 GT a pamäte su na dotyk ledva letne. A ono mi to na tych 1,15 ide bezchyby tak by som chcel skusi 1,16 mozno sa dostanem aj na 1,2. Tomas
Zdravim. Kamos ma MSI 6600GT na PCI-E a pri hrani her se mu sekne komp. U Farcry uz v menu, u Dooma 3 po cca 10ti minutach. Prolezal jsem forum a zda se,ze to dela spise u 6800vek pri prechodu jadra z low power modu. Je mozne, ze je to ten samy problem u tehle MSI 6600gt? Jinak ovladace jsme zkouseli asi 4 verze /prilozenou na install cd,nejnovejsi a pak jeste nejake jine..musel bych se mrknout/ a porad to dela to same. Uz jsem z toho krapet zoufaly, protoze cely ten komp jsem mu skladal ja :oops: takze za to nesu urcitou odpovednost. Deska je Asus s VIA K8T890 + A64 3000+ a 1GB Ram A-DATA, zdroj 350W.
vis urcite ze je to zalezitost graf. karty?Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
bylo tady hodne problemu, co se tyce 3D na A64 a doslo se k zaveru, ze to neni GK
Hmm jisty si asi nemuzu byt nicim, ale nikde jsem se nedocetl ze by A64 byl spatny na hry. Navic sam mam A64 i kdyz na jine desce a s jinou kartou a nemam nejmensiho problemu. Mozna by to jeste mohlo byt zdrojem, ale podezrivam predevsim grafiku. Podezrele ovsem je, ze dost lidi s 6800 melo tenhle stejny problem tj zasekavani ve hrach pri jinem taktu jadra ve 2d a 3d.Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
cus dnes som dostal 6600 GT od MSI sprvil som testy a v 2001 3d marku som mal len 12 800 bodov, no viem ze je to uz starz test stavany na nieco ine, ale preco tak malo, napriklad kamarat ma na x800 XL 25 000
no inac zatial slape v pohode, treba jej len trochu zvysit sebavedomie nataktovanim :-)
za prvý jsi nenapsal co máš za sestavu....Citace:
Původně odeslal emilio
a za druhý X800 je výkonově někde jinde....
Nevim co řešíš, 3dm01 je hodně závislej na systému (cpu,fsb,paměť,deska) a taky nový jádra nvidie maj trochu horší výsledky v 3dm01,ale koho to štve,když rok 2000 je už nějakej ten pátek za námi že? :idea:Citace:
Původně odeslal emilio
ja nerikam, ze A64 je spatna na hryCitace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
je urcite lepsi jak socket A
uz jsi vyresil ten svuj problem?
bylo to opravdu rozdilnou frekvenci ve 2D a 3D?
Bohuzel karta blbne porad, napr u 3d Mk05 se zasekne hned v prvnim testu. Zkousel jsem nekolik ovladacu, nepomohlo ani vyrovnani 2d a 3d taktu jadra, taky jsem formatoval c: a instaloval ciste XP a schvalne nenainstaloval ovladace na desku...jsem bezradny. Zitra s celym kejsem zajdu do shopu kde jsme kupovali hw at se na to podivaji. Nejspis to bude reklamace, ale pokud jsem jen prehlednul nejakou blbost, tak budu jedine rad.Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
no aby som uviedol aj zostavu mam dosku MSI k7n2 delta 2, barthon 2,5 MHz, Ram 256 mb 400 MHz twinmos, disk 200Gb maxtor 8mb cache, a 6600GT od MSI, tak a teraz by som rad vedel ci mal niekto tiez s trou grafikov v 3d 2001 12 800 bodov
Bez ohľadu na to, či je ten tvoj barthon :mweheh: 2 500 MHz alebo 2 500+ je to málo. Idú ti pamäte synchrónne s CPU?Citace:
Původně odeslal emilio
Hodně záleží na vyladění sestavy,takže hraje dost velkou roli jestli máš třeba fsb 200,jestli ti jedou paměti synchronně,jaký máš časování pamětí atd atd,takže tenhle výsledek bych bral s rezervou,nicméně je fakt, že hodně to neni.Ale z žádný 6600GT nedostaneš tolik jako z R9800Pro v 3Dm01, to je fakt.Ale myslim, že tohle neni to, co by tě mělo trápit.Citace:
Původně odeslal emilio
Neboj nic to score je trochu male ale i ja mam len dakych 15000. Skus zvysit FSB to ako prve zvysuje bodiky v tomto teste, potom potaktuj grafiku a zvys realnu frequenciu CPU /pripadne daj CPU interface na agressive/ a co sa tyka casovania neviem co s tym mate taky humbuk je jedno ci ma nastavene 2-2-2-9 alebo 3-3-3-9 robi to rozdil len nejakych 2% - aspon u mna - ak vobec.
A dufam ze si preinstaloval winaky.
ano su preinstalovane, ten bartho je 2500+ ale cakam uz na druhu twinmos a zdvihnem mu fsb tak na 199 , mal by ist, uz som to skusal, co sa tyk testu nejako ma ten vysledok netrapi len ma zaujimali vysledky inch, ozaj aj vam pisalo ze pamate su nastavene na 900 Mhz, pricom pisu v MSi ze su na 1 000, viem ze original 6600GT maju 500/900 ale preco teda MSi na svojej stranke udavala 500/1 GHz, ked si to muss clovek prehodit sam, je to len technicky mala vec ale zaujimalo by mato
PCI-e verze ma default 500/1000, AGP jen 500/900Citace:
Původně odeslal emilio
http://www.msicomputer.cz/clanek.php?id=6822 ja som odtialto cerpal, tak neviem preco len msi ma 1ghz ram, inac som ju dal na 550/1100 a v 2003 dala 8080 a v 2005 3405 no asi v celku dobre ale nieco sa tam asi nema rado, ozaj mozem skombinovat Twinmos a kingston, lebo som pocul ze pri niecom nefunguju dobre
ja som kombinoval Twinmos a Goodram co mam teraz a bol to horor, vysoko ti to nedoporucujem :?Citace:
Původně odeslal emilio
Twinmos je najnaladovejsia pamet aku som nielen ja ale aj moji kamosi mali, najlepsie je sa jej zbavit ako som to urobil ja , a dokonca zadara takmer ;D
dokonca aj 2twinmosky v dual channely proste nie vzdy 100percent stable, po mnohych skuskach mi to stabilne slo, ale twinmos uz nikdy viac :-(