Muzu potvrdit, ze HP ted dava do nx9020 4.4mAh baterky. Pri 11.1V to dava nejakych 49Wh coz sice neni zadna slava ale na 3h provozu to staci.
Printable View
Muzu potvrdit, ze HP ted dava do nx9020 4.4mAh baterky. Pri 11.1V to dava nejakych 49Wh coz sice neni zadna slava ale na 3h provozu to staci.
Není to sice ani HP ani Acer, ale nechci zaklád nový thread.
co říkáte na Fujitsu Siemens Amilo Pro V2000:
NB FSC Amilo PRO V2000 C-M340 1.5GHz, 256M, 40GB (4200ot.), Combo, Intel 855GM, int. VGA až 64MB, 15", PCMCIA, audio, FIR, FireWire, Klock, LAN, modem, LPT, TV out, 3x USB2.0, čtečka 3v1, Wi-Fi, Li-Ion (4h), 2.9kg, Linux
cena: 25 250 vč. DPH
Mně se to celkem zamlouvá - má to WiFi, silnou baterku, FireWire...Co vy na to? Popř. jaký jiný ntbook s podobnou výbavou/baterkou a cenou?
pomaly disk, na muj vkus velka hmotnost, ale za tu cenu asi nic lepsiho nesezens.Citace:
Původně odeslal Anduril
jo jeste se podivej na rozlozeni klavesnice, protoze to se zmenit pak uz neda :-)
Je moc velký rozdíl mezi 4200 vs. 5400ot diskem?
A co tohle:
NB LEO SB 8942 C-M340 1.5GHz, 256(333), 40-5400, Combo, i855GME, int.VGA až 64MB, 15", audio, mic, CardBus, 4x USB2.0, TV out, VGA, modem, Lan, Kensington, Li-Ion (4h), 2.6kg
Má to rychlejší disk a je lehčí, ale nemá WiFi (musel bych dokoupit, což snad není problém) a nemá FW a čtečku karet (nevadí)...A vypadá celkem pěkně...ale zase ta značka... ???
Je, precti si tenhle test a uvidis. Ja sam sem mel 40GB 4200rpm a vymenil sem ho za 20GB 5400rpm a je to o poznani rychlejsiCitace:
Původně odeslal Anduril
http://www.xbitlabs.com/articles/sto...i-25-7200.html
ta znacka je opravdu nic moc, ale jinak by to bylo OKCitace:
Původně odeslal Anduril
Hm. tak rozdíl tam teda je dost :(
No ale zase jsem si všiml, že u toho Lea nepíšou LPT port, což je pro mě problém...LPT potřebuju kvůli tiskárně..
EDIT: Ještě jsem našel Prestigio Nobile 156; C-M 1,3 ale má 5400ot 30GB a LPT, FW, čtečku...Řekl bych že ta značka ale taky asi nic moc, že?
Já bych to nekomplikoval nezkačkovýma a šel bych do toho Fujitsu, když má všechno co potřebuješ a je to značka...Citace:
Původně odeslal Anduril
No ale wong mě trochu nahlodal tím diskem ;)
Ten Prestigio se nezdá být špatný...oproti FS nemá WiFi a má o něco slabší cpu (1,3GHz vs 1,5GHz), ale zase má ten rychlejší disk a píšou i delší výdrž (6h oproti 4h u FS)...K tomu disku...jde mi o to, aby s tím šlo bezproblémově grabovat video z kamery...půjde to s tím 4200ot. ?
to nevim, ale rozhodne u tohohle pocitace je ten disk vyrazne nejpomalejsi cast pro praci... a pak grafika (ale to jenom na hrani...)Citace:
Původně odeslal Anduril
mozna bude lepsi trochu priplatit nebo se porozhlidnout po necem pouzivanym (ano daji se sehnat i pouzite v zaruce :wink: )
Hry mě už moc nezajímají, chci to hlavně kvůli mobilitě, ale zase do toho nechci dát více než ~25 000Kč (ještě chci k tomu dokoupit 256RAM) a hcic aby to mělo usb2.0, pokud možno firewire, alespoň combo, LPT, VGA výstup a S-Video výstup a hlavně baterie aspoň 4h...WiFi se dá dokoupit, takže to není takový problém...Mrknu na nějaké použité...
Zatím se ale rozhoduju mezi tím FS Amilo Pro V2000 a Prestigio Nobile 156...
sorry ze sem zase taham ECS ;D ale tohle je zajimavy prinejmensim uz jenom cenou http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30134
grafika je tam AGP Volari XP5 s 32MB pameti - HW DX8.1 nevi nekdo priblizny vykon?
a procesor Efficeon taky vcelku novinka, testy jsem nenasel
:-(
Typ procesoru: Transmeta 1 GigaPro, 512KB L2 cacheCitace:
Původně odeslal MV
hmm tak to mas asi jako Celeron 400-600 :roll:
Typ baterie: 4-cell Li-Ion battery pack : 26.64Whr/1800mAhr
neverim, ze to s touto baterii vydrzi 3 hodiny
takze jednoznacne NE
Vzhledem k tomu že za cenu o 1200 Kč vyšší máš HP 9020 (Celeron M 1,4GHz), tak bych o tomhle ani nepřemýšlel.Citace:
Původně odeslal MV
Cau, mel bych dotaz :
Notebook v cenový relaci +- 36000k
zatim mam vybranej ASUS M6738RB
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29740
popripade jestli se vyplati pockat na nejakej tablet od ACERa, nevim za jak dlouho by mohl bejt CZ Tablet WinXP, nevite to nekdo???
A jak hodnotite tenhle notebook, samozrejme bych raci Toshibu, ale to sou zase jiny money
to maj blbe, procesor je Transmeta Efficeon viz http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Product...=Specification a ma 1MB L2, myslim ze vykon s tou grafikou by mel byt vetsi nez CelerM + i852....Citace:
Původně odeslal wong
baterka je asi taky spatne :roll: vydrz 3h bude s 8clankovou
Tak jsem si asi vybral:
Prestigio - Nobile 156 1,4 CELERON/256MB/40GB 5400RPM/Brašna Dicota XX + rovnou dokoupím WiFi Intel 54mbps MiniPCI + 256MB RAM DDR333... Myslím, že to bude slušné :)
no LOL ty si joker. co to je zac ten procesor to sice nevim, ale ty asi nevis co je to CelerM - to je Pentium M ("Centrino") s polovicni cache, ktera se na vykonu az tak neprojevuje. druha vec je absence speedstepCitace:
Původně odeslal MV
dokonce i podle benchmarku je to pomale
http://www.vanshardware.com/reviews/...5_efficeon.htm
takze tento procesor je shit, ECS taky, cena zas tak super neni
grafika je mozna o trochu lepsi Intel Extreme, ale k cemu to je bude to nevim. na hry bude porad pomala. dneska neni problem mit v notebooku r9600/r9700
co dodat? zapomen na to :roll:
tento notebook vypada velice slusne :wink:Citace:
Původně odeslal Valhalla
jj ten asus je v pohode...mam notas ze stejne modelove rady ale s 15"disp. (1024*768) a slabsim cpu (taky uz ho mam delsi dobu)
Maju NB zalozene na cipsete Intel 855 (zvukovka Intel 82801DBM ICH4-M - AC'97) viac ako dvojkanalovyt zvuk? Ide mi hlavne o Acer Aspire 1412WLMi.
ACER Aspire 1362LC
AMD Sempron™ 2800+,
Čipová sada VIA K8N800
Microsoft® Windows® XP Home Edition v české verzi,
Integrovaný grafický čip UniChrome™ Pro IGP až 64 MB VRAM
256 MB DDR333 SDRAM,
ATA-100 HDD
15” XGA TFT barevný LCD displej s rozlišením 1024 x 768 bodů,
40 GB HDD,
DVD/CD-RW,
10/100 LAN,
modem
1 x IEEE 1394
4 x USB 2.0
1 x S-video-out (NTSC/PAL)
1 x FIR (infračervený port)
63 Wh Li-Ion baterie
Ake hry na tom pojdu ??? neviete niekto ???
Hodně notebooků se prodává integr grafikou Intel Extreme Grafic2 až 64MB. Jakej to má výkon. Nikde jsem to nenašel.
Já bych bral nějakej Acer s 5400 diskem 512 ram, a cel-m 1,3 a víc+ tu IEG2 jo nějakou velkou baterku. To by šlo ne?
No je to extremne ... na prd grafika ;D
Ale vazne, ak neplanujes hrat na tom hry tak staci.
Ty integrované grafiky jsou vážně na nic...moc her si na tom teda nezahrajete...možná nějakou tu starou... Raději bych se mrkl po něčem lepším. Teď jsem kupoval za 22 bez daně ASUS, s 3000+ Athlonem, 256Mb, 30GB, firewire, 5 usb, 15tka display, čtečka sd.mmc, bez OS....a s ati radeon 9200 sice jen s 32MB DDR ale nesdílené.... za ty prachy paráda..
Jo samo ten ASUS s cdrw combo mechanikou..:-), jo mrkněte na www.notebook.cz, a www.notebooky.cz. Tam mají testy těch integrovaných zázraků.
2 Marty...
a kde si ho kupoval, popripade aky to je typ ?