haha nekdo se mohl chvalit davno uz v Cervenci :) jako mezi prvnima v CR :D ;DCitace:
Původně odeslal uberguru
Printable View
haha nekdo se mohl chvalit davno uz v Cervenci :) jako mezi prvnima v CR :D ;DCitace:
Původně odeslal uberguru
správně čím dřív se pochválil..tím lépe... ;D ;D
Zdar jsem uplny amatjer :oops: v OC...
Chtel jsem se optat...Zkousel kerisik odemknout pipeline na 16 u teto grafiky?
Excalibur Radeon X800Pro,256MB GDDR3/256b,DVI,VIVO
nebo u teto?
ASUS AX800PRO-VIVO,256MB DDR3,DVI-I,TVout
No a jeste jedna otezacka musím k tomu abych to odemknul kopit novy zdroj kdyz mám 300W??? ??? a predpokladam novy vykonejsi vetrak...
S tím zdrojem, jsi poměrně na hranici možností tak jako tak, ale k otevření pipek určitě nový zdroj nepotřebuješ, pakliže Ti starý zdroj utáhne kartu aspoň na default. Nový větrák?+ stejně zjistíš až po aktivování a když pojedeš 500/500 nebo na taktech pročka, tak s nejvyšší pravděpodobností nebudeš potřebovat žádnej jinej větrák. Jenom když půjdeš na takty XT PE 520/560 a výš tam už budeš něco muset koupit.
U karet X800pro to zatím vypadá všude na stejnej referenční design od Sapphire ať koupíš co koupíš, ale Asus se poslední dobou malinko zhoršil a navíc tam zbytečně připlatíš peníze.
Prostě jí kup a uvidíš sám podle štěstí na kus co budeš nebo nebudeš potřebovat. Jestli máš ten zdroj třeba od Fortrona, ten kartu asi utáhne protože je skoro stejně výkonej jako 350tka. No a větrák nepotřebuješ, když nebudeš chtít hnát maximální takty karty.
Ten Excalibur mám já, viz. podpis (odemknout šel)Citace:
Původně odeslal Jardal Wurst
Ten nový zdroj bych ti doporučil, např. ten samý zdroj co mám já :-)
A ten vtrak mas jaky?A bylo to spojeno nebo jsi to musel skrabat?Citace:
Původně odeslal Spajdr
myslíš chlazení na grafiku? mám vodníka. Škrábat jsem to musel.Citace:
Tím pádem...Jednoznacny vitez u mne na koupi je Sapphire Atlantis ATI Radeon X800 Pro 256 MB VIVO tam se to nemusi skrábat...Staci to jen Flashnout...Citace:
Původně odeslal Spajdr
No a jetsce cím to uchladim do pohody?Poradí nekdo?:) 8-)
udelal bych to presne tak..kup Sapphira...kazdopadne, si ho na zacatku nezminoval!!! , ale je to dobra volba, vyndas z krabice rovnou ho flashnes a na99% jedes, kdyz bude moc topit koupis silencer.
Ale ved to tu bolo uvedene uz x-krat... vsetky tri spominane karty su VIVO varianty, teda "skrabat" netreba. Staci flash vhodneho BIOSu.Citace:
Ja vím ze to tu bylo X-Krat ale pro uplnost si to ujasnuji...vis jak 14.000-15.000 tauznu za grafarnu je prece jen dost a...at pak nesplacu nad vejdelkem...dvakrat mer jednou rez:D... :lol:Citace:
Původně odeslal sisi
Samozřejmě se může stát že ti ten tvůj kousek zrovna nepůjde předělat, ale šance je velice velká, že půjde :-)Citace:
Ako uz hovoril Spajdr, to sa Ti teoreticky moze stat aj s tym Sapphire-om, nikto Ti neda 100% zaruku. V tomto ohlade su vsetky tie tri alternativy absolutne identicke - to je to jedine, co som sa pokusal naznacit.Citace:
Tak ukecali jset mne a jdu do toho Sapphire...Pak vám zdelim jak se to povedlo:D...Uz sem si ji objednal:) :drool:
Nemohl ??? jsem se rozhodnout zda li Radeon X800XP a nebo nejaky GeForce...Treba 6800 a predlat ji na ultra...neco jsem o tom
cetl...ale nekde kde jsou pipeline ktere jsou zamkle poskozne tak proste poskozne zustanou ale ze pry z 60-80% mivaji stestí:)... :roll:
Tak se taky přidám mezi šťastné kteří předělali X800 Pro na XT PE ;D
A ja zase k tým ktorí X800 (neVIVO) s modrým PCB neprerobili...
Nuž čo sa dá robiť :)
Tak už ji tyden mám ...Ale nějak to zlobi...Někdy na 1 sec ztmavne obraz...neptrně jen malinko...Jde to poznat hlavně když mám bíle prostředí otevřene na monitoru...Taky mi nejde spustit 3D Mark 03 od te doby co jsem to tam strčil:)Ale to bude nejspíš problem ovladaču...nebo něčeho jíneho....
Tak musim zjistit jestli to nemám reklamovat z tím problemém přebliknuti...Každopádně musím pořešit přebliknuti a karta se bude tvařit redy tak pak jen počkat na new ventilator :Dmuheheheh
3Dmark03 ti nejde kvoli suboru Direcpll.dll v adresari 3dmarku...treba si stiahnuť z netu opravenú verziu a už to pojde...mne tak blbol aj aquamark.
Ja mam ten isty problem 3Dmark03 sa nepusti vobec a aquamark sa mi vypne niekde pocas testu kde stiahnut ten opravny patch :?:
No z tím 3D markem se mě to podařilo vyřešit už včera...soubor ktery ti to opravi se jemnuje Direcpll.dll tento soubor jsem stahnul zde...
a jak ho tam dostaneš se dozvíš zde...
dálo mi to 10046...není to malo?u tak nabušené karty?
Apropo ukazuje mi to ve správci zařízeni že mám dvě karty...
RADEON X800PRO
a
RADEON X800PRO Secondary
...to je taky v pořádku?
ja mam MSI X800XT a tiez mi to vypisuje X800XT a X800XT secondary asi to ma co docinenia z VIVOm ale neviem je to moja prva ATI
Edit: skusal si kolko ti da 3Dmark05 mne dal 5234 bodov
Ano.Citace:
Nema.Citace:
Původně odeslal jakub08081988
karta ma dva ramdacy a fyzicky je ti schopna hrat oddelene do dvou displeju nebo monitoru, (velmi hrube receno), proto se tam obevuje dvakrat...prolezte si forum a poctete o tom... ;D ;D
v patek me dojde tato karta, ma nekdo zkusenosti primo s kartou tohoto vyrobce, ohledne falshnuti biosu z "pro" na "xt"? zajimalo by me, jakou mam % sanci, ze se me to podari?. p.s. nize uvedeny postup stale plati? nebo uz jste prisli na neco jineho?
1. zalohovat bios pomoci flashromu verze 2.37. Prikazem: flashrom -s 0 nazev.bin.
3. flashnout pomoci gigabyte utility (verze gvf11) gigabyte bios verze r80x256v.f1 Prikazem: gvf11 -p -f r80x256v.f1.
4. zkontrolvat ati toolem, jestli se me aktivovalo vsech 16 pipelines.
5. flashnout zpatky zalohovanej bios. Prikazem: flashrom -p -f 0 nazev.bin.
s pozdravem sgt.hicks.
Stále platí. Jen pokud Ti to bude zvládat frekvence X800XT nebo i Platinum edition ,tak tam místo zálohovaného biosu X800Pro hoď ty z XT nabo XT PE viz FAQ.Citace:
Původně odeslal Sgt.Hicks