samozrejme mi je jasne ze sa jedna o max OC...Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
po nazoroch na tomto fore by tu Abitku nekupil len pako.... ;D
Printable View
samozrejme mi je jasne ze sa jedna o max OC...Citace:
po nazoroch na tomto fore by tu Abitku nekupil len pako.... ;D
Chystám sa na plánovaný upgrade. Uvažoval som o Sockete 939. Problém je ten, že som bol doteraz u Intelu a tak trochu ma desí problematika chipsetov.
Jednoducho povedané chcem niečo také, aby mi to chodilo minimálne rovnako spoľahlivo, ako u Intelu ich CPU+chipset. Zatiaľ požadujem AGP, nakoľko moja 9600XT ešte rok nejako vydrží...
Čítal som tu rôzne veci o dvojkanáloch na Soc939, náročnosti na RAMku a pod.
Pri tej RAMke si môžem vyberať z Apacer, A-DATA, AM1, Kingmax, Kingston, MDT (ponuka Agem+Alza) ... preto by som rád vedel čo bude pre vychcané AMDčko najlepšie.
Na akú frekvenciu mám brať RAMky? Je dobré si nechať OC rezervu?
No a z dosiek
ABIT AV8 3rd Eye
ASUS A8V
MSI K8N NEO2 (jediná s nForcom, ostatné VIA)
Požadujem hlavne spoľahlivosť a stabilitu (PC pustené 24/7), kompatibilitu s komponentami (kedysi bol problém, dúfam že to bude ok), v rámci možnosti dobrý OC potenciál do budúcnosti.
Zdravim xcel by som si kupit novu dosku a neviem sa rozhodnut, ktoru si z tychto dvoch mam vybrat. Prosim tych skusenejsich aby mi pomohli vybrat.
Co som cital na nete o tychto doskach kazda mala svoje pro i proti.
staci to tu trocha pochodit a zistit ze su to v podstate tie iste dosky akurat ze AN7 ma nieco navyse :wink:
No ja som to pochodil ale neviem sa rozhodnut ktoru si vybrat. Preto by som xcel pocut ze ktoru by mi kto odporucil a preco. Zatial som najviac prikloneny k NF7-S rev.2. Ale zase AN7 ma to uGuruCitace:
Původně odeslal NOD
ak si myslis ze tu ti niekto povie ze si kup tuto dosku alebo tuto dosku tak to asi nie.vsetko je na tebe ty si musis zvazit pro a proti
Ja by som sa potreboval poradit, ze ktora doska je lepsia na oc. Asi pred polrokom som kupil ASUS A7V880 a to su podla mna zbytocne vyhodene peniaze, lebo mi mrzne pada a mam s nou kopu problemov. :(Citace:
Původně odeslal NOD
No myslim ze ani jednou doskou neprehlupis. Su fakt skoro totozne dosky az nato uGuru (ktore ale nieje nic extra), ale zase s NF7-S je asi o nieco malo lepsie na OC. Rozhodnut sa musis ty a ak neplanujes HC OC tak je to jedno ktoru zoberes.
No a ak by som planoval HC OC ktoru dosku by si mi odporucil potom???Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Nieco take ako DFI LANPARTY tu nenajdem, takze zostanme pri ABITe ;) V oc som zatial iba zaciatacnik, ale raz budem xciet vela muziky za malo penazi ;D
A este som sa xcel spytat je soket(nie A), v ktorom chodi Athlon 64bit aj Barton???
tak potom jedine NF7 s mod biosom aby ak mas velmi good ramky si mohol ist na vysokej fsb
Och pre boha to snad nie. Ved su to uplne rozdielne sokety ... to ju uplne zakladna vec ktora je jasna uz len z obrazkou :wink:Citace:
Původně odeslal zero
A64 ma socet 939 alebo s754
A Barton ma socet A
a to dohromadyvobec neide :wink:
Btw ... uz len to ze vies ze barton je do socetuA a pises o neSocetA doske, by ta tomu malo viest.
kup NF7-SCitace:
Původně odeslal zero
je to lepsi deska
na uGuru se muzes zvysoka ***
tohle je husty:
A este som sa xcel spytat je soket(nie A), v ktorom chodi Athlon 64bit aj Barton???
:D :D :D
zmenim temu:moze mi niekto poradit chladic na chipset na MSI K8N NeoPlatinum?ci uz pasivny alebo s vetrakom?samozrejme mi ide o to z neho vytiahnut co najviac(OC:-))nieco s cim mate dobre skusenosti...o hluk resp. ticho mi az tak nejde,ale ako hovorim moze byt aj fanless.a hlavne aby sa to tam zmestilo:s754-mam NX6800 ktora je dost velka.
poradte,dik
Pripájam sa....Ber NF7-S....Citace:
btw...ten socket kde by behal A64 a Bart veru nie je.....
Ahoj chci koupit Athlon 64 3200+ a k němu MicroStar K8N Neo4 Platinum nForce4 je to dobrá volba ?? A prosím doporučte paměti aby mi to frčelo pokud to budu chtít kapku přetočit na CC jsem našel tyhle - GeIL Ultra DIMM 1024MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2, může být ?
Dobra kombinacia CPU+MB ... ale pamete ber tieto ak nato mas : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29160
Ak xces nieco vediet ohladne pameti viac .. tak mame aj sekciu pamete :wink:
a prima díky za radu ...
a mne neporadi nikto,co???
Mluví se tady často o motherboardu ABIT NF7-S v2.0,tak nevím,byl jsem přesvědčený,že je dobrá,ALE:První jsem koupil v říjnu 2003,v květnu jsem do ní dal CPU AMD Athon XP3200+ /400MHz/ a nastaly velké problémy,Procesor nešel na plný výkon.Systém se hroutil.V červenci 04 úspěšná reklamace.Začátkem ledna začalo PC bez příčiny zamrzat,deska jednou dlouze pískala/refresh DRAMky/dělo se tak hlavně při nenáročné práci,nebo v klidovém stavu PC,MemTeast86 dával spoustu chyb.Nejprve jeden a pak druhý modul.RAMky1024MB KINGSTON HyperX DDR DIMM PC433MHz /2x512MHz/Dual/ CL-2.0
Zjistil jsem,že je vadná opět deska,v pondělí si jdu pro třetí exemplář.Faktem je,že má perfektní a přehledný BIOS.
Dále bych chtěl podotknout,že reklamace v CzechComputeru,byla vždy bez problému,rychle vyřízena.
tak to mas sakra smuluCitace:
Původně odeslal reifik
znam 10 lidi co maji tuto desku a reklamoval jedinej=>spatnej flash biosu, takze to nebyla ani chyba desky :wink:
Zdravim vsetkych, chcem kupit procesor AMD 2800+ 64bit a potrebujem poradit s tychto dosiek, ktora je najlepsia, co sa tyka pomeru cena/vykon a oc potencialu do buducnosti
1.Epox 8KDA3J ..................... 3390,-
2.Asus K8N .......................... 2900,-
3.Microstar K8N Neo FSR ...... 3250,-
Ceny su s Focus computer KE k dnu 23.1.2005
Popripade doplnte nejake ine cool dosky. :-)
Nechod do 754 ale kupuj rovno 939 na 754 budu len max. tie procaky, ktore sz doterz v ponuke.Citace:
Původně odeslal Tomas Ruzicka
Mam ten EPOX, na OC je velmi vhodna, vse v poradku,akorat mi pousti do cpu hned na default 1,6-1,65V (rev.2.2),proste ta deska chce taktovat sama od sebe... ;D Dneska me nastval ten aktivni chladic na chipsetu, tak sem zkusil vytahnout ten ventilator z napajeni a ono se to vubec nehreje...o 2°C vic :mweheh: (na 38°C)Citace:
Citace:
Původně odeslal finkis
Dobre ale je 2800+ socket 754 kompatibylny s doskou so socketom 939?
U nas sa da zohnat sice doska na 939 > EPoX 9NDA3+ ale cena je uz na mna dost zabijacka :?
Inac Epox 8KDA3J sa mi zda dostatocne vykonna ale cena je troska vysoka. Ale za kvalitu sa plati :-)
PROCESOR Athlon® 64 AMD® A64 2800+ Socket 754 BOX .... 3830+DPHCitace:
PROCESOR Athlon® 64 AMD® A64 3000+ Socket 939 BOX .... 4690+DPH
MB Microstar® K8N Neo2 Platinum .... 3799+DPH
EPoX 9NDA3+, Nforce 3 ULTRA, socket 939, ATX .... 3791+DPH
nie su to velke rozdiely no je to do buducnosti lepsie riesenie hlavne dual Chanel 2*1000MHz zbernica mal som 754 no je to citit teraz ten rozdiel. 754 sa skor hodi pre Sempron tak na zaciatok no ked chces rovno A64 potom radsej priplatit a ist do 939.