sony hs73p only
Printable View
sony hs73p only
mam IIYAMA E431S a nemozem si vynachvalit ;) krasny design, uzasny obraz, rychla odozva, prirodzene farby, DVI a nie prilis vysoka cena.
a co třeba
Samsung SyncMaster 174T - LCD 17
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26699
vypadá moc pěkně hlavně doba odezvy je pěkná
Tak jsem procetl thread a mam dotaz - v soucasnosti mate kdo jakeho favorita mezi 17" LCD? Je to (ted uz dostupny) NEC 1760NX, nebo Samsung SyncMaster 172X, nebo je to Iiyama Vision Master ProLite E431S? Nebo jeste jiny kousek, nejaka novinka, kterou jste tu jeste neprobirali?
Uvazuju ho jak na hry a filmy (ne majoritne, nemam na to moc cas), tak na kancelarskou praci, internet... Vsechna ta LCD se pohybuji plus minus v podobne cenove relaci (neresim par stovek, ani tisicovku).
Kdybys neřešil pár tisícovek, tak uvažuj o SONY HX73S (B). Je špičkovej. :-)
uff, chcem si kupit 17" lcd, presiel som kompletne cely thread, ale neviem si stale vybrat.
to sa nenajde jeden monitor, na ktory niekto nieco "nevytiahne"? :-(
osobne mam skusenosti len s aoc 729 a ta odozva sa mi fakt nezdala, vo vice city, ked som vecer pozrel na cestu a sledoval auta, tak boli poriadne rozmazane, na druhej strane, kamos, co ho ma, je maximalne spokojny, tak neviem, neviem
Uz 2 mesice jsem stastnym majitelem Iiyama Vision Master ProLite E431S a naprosta spokojenost. Pred ni jsem mel 17" ADI 5GT coz sveho casu byl spickovy montas, ale po prechodu na Iiyamu sem utrpel sok. Hodil jsem to hned pres DVI na 75 Hz a malem mi vypadly oci z dulku nad ostrosti a sytosti barev. Samozdrejme jsem hled testoval odezvu na kdejake 3D FPS gamese, kde jsem nepoznal rozdil oproti CRT, ale co me opravdu dostalo bylo, ze mi to "nemazalo" ani v excelu, coz u CRT nemuzu rict. Mam snad jedinou vytku a to jsou pozorovaci uhly, ale kdo z vas cumi na montas z boku? Takove samozdrejmosti, ze pres DVI neni treba vubec posouvat s obrazem, nebo ze vidim krasne i kdyz mi do pokoje pere slunicko asi neni treba rozvadet. Pro tento montas sem se rozhodl diky tomuto foru a nekolika dalsich a mohu ho vrele doporucit.
a jak by podle vas dopadla konfrontace samsungu 172X vs sony HX73?
Kde a za kolik jsi ho sehnal?Citace:
Původně odeslal Pedro-x
Takhle pozitivní reference člověka vždycky nabudí... :wink:
ja si ale dovolim tvrdit ze samsung 172x je jeste o velky kus lepsi. predevsim ma lepsi uhly, ale i barvy a take odezvu (12 ms). je taky ale drazsi. :-)
Je lepsi nez co? Sony HX73S, NEC 1760NX, Iiyama Vision Master ProLite E431S?Citace:
Původně odeslal Braindead
myslim ze lepsi nez vsechny 3 ktery uvadis. prosel sem hodne recenzi a testu a podle me je fakt nejlepsi. ale je drazsi
Nemate nekdo jakoukoliv zkusenost s timto panelem: Acer AL1751wm? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25335
Nemohl jsem o nem nikde nic kloudnyho najit... cenu v pomeru k parametrum ma celkem priznivou a tech 16:9 se mi fakt libi, diky...
Možná, že jsi prošel hodně testů a recenzí, ale já jsem osobně s kolegou z práce tyhle dva moňasy testoval. V té době jsem už měl HX73S doma a kolega si chtěl vybrat monitor. Nakonec se rozhodl pro HX73S. Připadal nám o kapku lepší.Citace:
a v cem? ??? navic ma naprosto prisernej design. samsung je tenkej 1,5 cm a ram ma 1 cm. to ten sony ma ram jak hovado. fakt hnus. a navic ten sony maze o dost vic.Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
mno design sony se mi libi dost... design je veci dost subjektivni takze ho tu nemuzes predhazovat jako zasadni klad nebo zapor. Me spis zajimala kvalita zobrazeniCitace:
ale vod stredy mam toho Samsunga 172X takze uz jen tak pro zajimavost :-)
Braindead: SONY že maže? Tak to je vtip dne. :lol: :lol: :lol:
Čumim do něho už pár měsíců a nevšim sem si, že by dělal duchy.
Takže než něco postneš, dobře si to promysli. Vim o čem mluvim.
Samsung taky nemaže, je parádní. Jak jsem napsal, testovali jsme oba dva a subjektivně se mi zdál SONY lepší. Kvalitou odezvy a zobrazení jsou si nastejno. Design je věc podle každýho.
Jinak se nejspíš jedná o dva nejlepší kousky včetně EIZA mezi 17" LCD.
no tak to si asi delas srandu vid to co sony dava do svych monitoru je ta nejstarsi a nejnedokonalejsi tn technologie kt. ma vyhodu jenom v rychlostiCitace:
s monitorama pva/mva nebo dokonce s-ips to nemuzes srovnavat ani nahodou
PŘESNĚ TAKCitace:
Původně odeslal Nicx
Každá technologie má svoje výhody/nevýhody.
PŘESNĚ TAKCitace:
jasne ze jo, ale podle me samsung 172X ma nejdotazenejsi TN panel. je asi momentalne nejrychlejsi a navic ma i celkem dobry uhly a podani barev je skvele (to byla vzdy prednost samsungu, drive ale chybela ta rychlost - myslim tedy u LCD).
k tomu designu: jasne ze neni nejdulezitejsi, ale stylovy, jednoduchy, stribrny, kovovy 1,5 cm silny (spis hubeny :)) panel hodne potesi. teda aspon me docela jo. proto nechci o litr levnejsi 174T :wink:
Jo jo. Je špičkovej :-)
teda ja sa chstam kupovat LCD az o nejaky ten rok ale jedno z dalsich kriteri po kvalite obrazu, rychlosti odozvy a takych zakladnych veci bude otacanie monitora o 90 stupnov (na stojatu A4) ... moc to nesledujem ale sa mi zda ze sa od toho dost upusta
neni kovovy .. nevim jak na to v te recenzi vCC prisli. Je to plastCitace: