Takže video zabralo - problém byl v té TV - prostě karta ji nenadetekovala.
Printable View
Takže video zabralo - problém byl v té TV - prostě karta ji nenadetekovala.
KONEČNĚ!!!!(Doufám) Konečně se mi potvrdilo, co jsem si pořád myslel - ten krám jménem FUNAI (ač Japan made) nedokáže vybudit grafiku přes SCART, ač v zapojení SCARTu má jasně popsáno, že konektory VIDEO IN (č.20) maj impedanci 75 ohmů!!!!
Díky za to, že jste se podělili o vyřešení tohohle zajímavýho problému, teď už to snad konečně rozhejbu.Ještě jednou dík, chlapi!
Prosím Tě, až na to přijdeš, dej mi taky vědět !!
Tak prd - žel video má jen jeden SCART a RF výstup.Přes RF ven nic nejde a dvojitej SCART kabel + cinch nemám, ani nevím, jestli by to i tak bylo co platný, ačkoliv ve SCARTu je video in i out.Televize odolává, nepustí z compu nic a záložka TV furt mrtvá.Asi si koupím novou TV ;) .
Ten 8 pinový výstup na ATI je vlastně k ATI ALL in Wonder kartam--
Tady je popis,ale proc to montujou na všechny???
Minidin 8 Pin Female (On the ATI video card)
Signal ATI connector
Composite Video Signal (I/O) 1
Composite Video Ground 2
Audio Ground 3
Audio Right Signal (I/O) 4
Ground 5
Color (Chrominance) (I/O) 6
Audio Left Signal (I/O) 7
Intensity (Luminance) (I/O) 8
Shield Ground
Trable s TV-outem na FDX 8500LE maj (doufám - pokolikátý už?) vysvětlení:po proměření redukce z s-videa na kompozitní cinch se ukázalo, že na redukci (originál přiložený ke kartě v balení) je ke konektoru cinch vyvedený signál z pinů č.4 (ground) a 6!!!!!(I2C SDA) - podle schémat,který jsou dostupný z odkazů tady ve fóru, to ale nemůže zaboha fungovat!Stejně tak by to vylučovalo použití 4pinového s-video kabelu, což je taky nesmysl, jak dokazují zkušenosti mnoha přítomných, kteří tento kabel bez potíží používají.Nemůžu si pomoct, ale pověst Herculese jako dodavatele kvalitních a renomovaných komponentů dostává aspoň v mých očích další trhlinu - chápu, že redukci odebírají,ale snad by aspoň proboha mohli kontrolovat její funkčnost - na nefunkčnost přiložených redukcí už jsem totiž narazil u více přispěvatelů na netu.
Nemohli byste někdo vyzkoušet správné zapojení na originál redukci s-video - cinch u FDX 8500LE, pokud ji někdo používáte a s úspěchem?Předem díky!
Uff - takže je to skutečně tak, jak jsem zmiňoval výše: nemajíc pohotově normální s-video kabel ,zkusil jsem jen tak zasunout do TV-outu dráty z telefonního čtyřžilového kabelu a to do obvodových pinů,tj.: 1,4,5,7 a do SCARTu v TV na 17 a 20 pin.(Z TV-outu 1 a 4 zem na 17 ve SCARTu TV a 5 a 7 video signál na 20 ve SCARTu)Neměl jsem ani kondenzátor, který se doporučuje zapojit na výstup z pinu č.5,kabel je pochopitelně nestíněný,délka cca 20 m - jak říkám, šlo pouze o zkoušku pro potvrzení či vyvrácení, že dodávaná redukce je vhodná tak k nasunutí zhotoviteli mezi hýždě.
Zapnul jsem TV,režim AV a světe div se,na TV byl najednou bez problémů,v barvě a přes celou obrazovku obraz z karty.Záložka s nastavením TV samozřejmě přístupná, vše v poho konfigurovatelný.Všechny trable se zprovozněním TV-outu tedy měla na triku ona geniálně zapojená redukce s-video x cinch, přibalovaná Herculesem ke kartě.Takže, kdo jste měli podobný problém s FDX 8500LE a redukcí, kupte hotový kabel či si spájejte svůj a myslím,že problém budete moct považovat za vyřešený.Tímto také dík všem diskutérům z fóra, díky jejichž postřehům jsem konečně svůj problém vyřešil ;) !
Já bych spíš viděl cestu ke zkvalitnění obrazu směrem RGB, zkoušel to někdo? Já kdesi na netu (asi nějací rusové) trefil na TO JAK TO POVOLIT, ale hlava děravá ??? A taky do jaké telfize to nakrmit