Taky si myslim ze grafika neni v tomhle systemu brzdou(slusne taktnuta). Kdybys jel na 200FSB tak by vykon znatelne stoupnul, takze brzdou je tva 166FSB :lol:
Printable View
Taky si myslim ze grafika neni v tomhle systemu brzdou(slusne taktnuta). Kdybys jel na 200FSB tak by vykon znatelne stoupnul, takze brzdou je tva 166FSB :lol:
Jo, 200FSB... ale KT333 má pouze děličku 1/5 a přetaktovávat PCI sběrnici nechci. 2200/2100 MB/s v Sandře jsou docela pěkný. Takže asi tak. Jinak je jasný, že do týhle konfigurace by slušel nějakej Radeon 9600Pro nebo 9700, ale teď nejsou chechtáky, snad někdy jindy :wink:
Takze brzda ma jmeno KT333 :-) . ja mam v sandre cca 2800/2600. Jinak, ted jsem kamosovi kupoval R9600pro za 5200,- s DPH. jadro jede na 500MHz MEM jen 310MHz, jsou 3.3ns nezname. Za ty prachy myslim super karta.
Já tu desku kupoval před týdnem, předtím jsem měl ECS L7S7A2 a musím říct, že hry mi teď jedou MNOHEM plynuleji, než s tou ECSkou. Jinak stála mě 1050,- Kč takže maximální spokojenost ;D Jinak Sandru ber jenom orientačně při ladění, výkon ve hrách je záležitostí celého čipsetu, ne jenom propustností pamětí...
Mě se tomu mému Duronu 1400 taky moc nechtělo, teď mi jede stable na 2,1GHz ale peru do něj z 1,5V bohužel 1,85V, takže topí pěkně, idle je na 42 stupních, zátěž něco kolem 50, ale šel by vejš, ale už ho nechci trápit.
Série MIUHB
za ty prachy je i KT333 dobre, u nas maji Solteka s KT600 za 2350,- to zas neni takovej rozdil.
MIUHB je T"B"red a mohl by jit i na 2,2GHz a vyse :-)
Tak se mi vcera povedlo otevrit L2 cache na mim Duronu, ale bohuzel jsou nestabilni pouzil jsem lak EL-1
Tak koukam,ze snad zacinaji prevazovat Ti,jejichz plna L2 cache je nestabilni ... to je docela skoda :?Citace:
Původně odeslal Deimos
nekde jsem cetl ze se da jeste povolit jen 128KB L2, prerusenim L2 mostiku, ale ted uz nevim jakeho. To by ale pak uz opravdu zbohem zaruko.
Jde to,mrkni sem: http://fab51.fc2web.com/pc/palomino/athlon-e5.htmlCitace:
Původně odeslal vik
Ale vzhledem k tomu,ze novy pouzdra kryjou mustky,tak uz by to bylo asi dost narocny ;-) a samozrejme sbohem zaruko :lol:
parada uz to studuju :-) docela me to laka 128 je lepsi ne64 :-)
mam hnedyho "A" Durexe a nema mostiky zalakovane.
Trochu jsem si vyhrál s nastavením BIOSu a teď mám v Sandře 2400/2200 MB/s. Při teoretický propustnosti 2600 MB/s při 166 FSB mám ještě místo na zlepšení :D Ještě si s tím pohraju ;DCitace:
Původně odeslal vik
Hodne zalezi jak mas kvalitni pameti. Nejvic ze vseho pametovej vykon ovlivnuje FSB, takze kdyz to zvednes na 180(KT333 zvlada) tak ti to hodne vzroste.
Kolik poustis do tveho R8500LE?? 295 je slusny, muj R9100 ted zkousim 290 pri AGP 1.6V 295 uz vytuhava.
chci se zeptat kolik mate L1 cache u svych duronu protoze vsude pisou ze maj 128 Kb a ja mam na svym 64 Kb
64 kB je spravna hodnotaCitace:
Původně odeslal Deimos
a proc vsude pisou L1 128 Kb :?:
http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...25466&level=25
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=18578
Tak to jste trochu vedle!
pokud se nepletu(nejsem az takovej odbornik) tak vsechny "K7" maji 2x64KB(128) L1 - 64KB data;64KB instrukce
Samozrejme,moc se omlouvam,moje chyba ... spatne sem si precetl dotaz a psal jsem o L2 ... sem hold slepejs :oops:Citace:
Původně odeslal vik
..mam dotaz na Honzu001..zajimalo by mne jaxi nastavil to napeti-jestli pomoci dratkovani nebo jine upravy ??? ..dikec..
Ty moje paměti jedou v pohodě i na 200FSB, ale trochu se bojím zvedat FSB nad 166 MHz, kvůli tý maximální děličce 1/5 na KT333. Nerad bych přišel o data :?Citace:
Původně odeslal vik
Ten Radeon chodí i přes 300 MHz, teď ho šetřím :D AGP mám na 1,5 V, při 1,6 V to topí o dost víc... Jde o to, že jsem zvedal napětí GPU tak, že jsem maloval tužkou po určitých odporech na kartě... Někde v ATi sekci je na to návod. Stačí pentilka a voltmetr a 10 minut času ;D Škoda, že nejde zvednout napětí i pro paměti, ten šmejd si bere 3,3 V přímo ze sběrnice AGP.
Pouzil jsem postup,ktery je trosku narocny a nebezpecny (pozor na zkrat!!!), ale za to velice efektivni ;-)Citace:
Původně odeslal sycz4k
mrkni sem: http://www.ocworkbench.com/hardware/...k7s5amodp2.htm
Misto rezistoru jsem pouzil trimr (50 kOhm) a muzu si napeti regulovat plynule ... :wink:
btw: predpokladam,ze kdyz se ptas,tak mas stejnou desku ... :-)
.. ..Honzo dikec..mam K7S5A:-).. ..ja jsem to nakonec "predratkoval".. ..zatim zkousim jeho moznosti.. ..ted prave jedu na 147x14(1.75V) a vzhledem k tomu ze moc netopi(pri plne zatezi tak max.52(otevreny case)) tak mu jeste nalozim na 1.8V a pozenu to vejs:-).. ..doufam ze ty voltiky rozdejcha:-).. ..jo jinak mam Durona 1600 ("B0"-zelenej) a mustky jsem spojil pomoci EL-3 z GM-ka za 79Kc.. ..
panove ted se me do ruky dostal bezva kousek D1400, hnedej, "MIUHB" zatim zkousim 12x200=2400MHz 8-) pri 1.825V
To je HUSTY!
mam takovej problem... mam Durona (2346=11,5*204 1,825v) ale ta teplota
okolo 60 °c to je dost ale nam EP 8k3ae a ta prej meri teplotu přímo s cpu?
ktera je 10-15 stupnu vetší a chci se zeptat jestli je to ok? a neda se nejak vypnout to mereni s cpu zase na to čidlo v socketu?
Já bych řekl, že ta teplota je ze socketu, jádro má o těch 15°C víc... Nechce se mi věřit, že by na takový frekvenci a při takovým napětí měl jenom 60°C :?