JOHA. Ako si meral teplotu cipsetu s tym Zalmanom NB47J?Citace:
Původně odeslal TYMMY
Resp. oplati sa ho tam dat?
PS: ked nan prilozis ruku ako asi pecie (Zalmana NB47J)
Ďakujem
Uz ma len 947 ot.!!!! :evil:
Printable View
JOHA. Ako si meral teplotu cipsetu s tym Zalmanom NB47J?Citace:
Původně odeslal TYMMY
Resp. oplati sa ho tam dat?
PS: ked nan prilozis ruku ako asi pecie (Zalmana NB47J)
Ďakujem
Uz ma len 947 ot.!!!! :evil:
S tym istym chladicom na CPU som mal teplotu sys BURN 56 s Zalmanom max47.OPLATI, je troska teply :wink: :wink:Citace:
Původně odeslal BYko
Ale ako si zmeral teplotu na cipsete ked doska nema cidlo? Mes nieco externé.Citace:
Původně odeslal TYMMY
Kúpil som KV7 a TB-A0 2200+ (43. týždeň 2003 - unlock ...). Zatiaľ ho nechávam zahorieť ale len tak som skúsil 9x200. Systém nabehol, bol stabilný a tak som skúsil 10x200 a ... čierna obrazovka ... tak som zbehol pre skrutkovač a že idem clear CMOS, ale len tak som comp ešte raz zapol a ... čuduj sa svete, ono to nabehlo na default hodnotách. Stalo sa vám, že v priebehu pár minút sa CMOS resetol "sám od seba" ? Ja som s tým stretol prvýkrát.
Ad secundum: prečo mi nenabehol 10x200 ?
Externe pozicane :wink: :wink: :wink:
Mam problem s drivrami Via 390a....ked zapnem SMART5.1 tak mi nejde Mikrofon...Nestretli ste sa s tymto niekto????
.... nekdy staci jen pockat ....Citace:
Původně odeslal -m-
No nekdy se mi to urcite stalo. Ale jen kdyz se neco nepovedlo, :-) jako tobe. CMOS reset u tyhle desky snad ani nepotrebujes, staci po startu drzet INSERT a aspon u me to funguje tak, ze to nekdy prenastavi jen hodnoty procaku na normal (nekdy i na minimum :?: ) a nekdy to udela komplet CMOS reset - nevim, na cem to zalezi, ale sem rad, ze to nemusim porad otvirat ;D
Uz som ha aj ja kupil (ZALMANA NB-47J) ale necakal som ze je tak uzky! Ked si ho tam daval tak ti asi nezakriva celu plochu cipsetu KT600? (ake su jej rozmery KT600?). A aku si dal pastu(je ta od Zalmana lepsia ako Titan strieborná)?Citace:
Původně odeslal TYMMY
Ďakujem
Tak tak je mensi ten Zalman NB47J ako klasik FAN :-( .Pastu neviem presne aku som daval ale nebola to samizda od zalmanu....
Uz aj mne zacina blbnut ten NBfan ,zacal strasne vrcat a otacky mu klesli na 3000. Premazal som ho vazelinou ,vrcanie prestalo aj otacky sa zdvihli ale vysplhaju sa na max. 4800ot/min ,aj to az po dlhsej dobe nez sa ta vazelina zahreje a zredne. Nepoznate nieco vhodnejsie na mazanie ? A co je zac ten zalman ? Nestacil by na chladenie NB obycajny pasiv z inej dosky (cca 8-10mm vysoký) ???
nevite někdo k čemu je tam ten jumper crom1?Je tam napsano Strapping from boot ROM a nebo Strapping from hardware.
JOHA. http://www.chladice.sk/article.php?sid=456Citace:
Původně odeslal sako
TAK ja by som tam radsej dal nejaky 15-20 mm min.
Ten moj zalman ma 28°C na pasive!
Ziadny problem. Je tam OK!
To by aj mna zaujimalo!Citace:
Původně odeslal Turok
cili jak se doctete v manualu k desce na strane 3-3 dole, tento jumper zapina v biose v SOFTMENU polozku CPU FAST COMMAND DECODE (časování cpu). Nastavenim teto polozky na fast.. lze vytriskat jeste par procent vykonu na vic . Probirali v threadu o epoxacke desce http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...command#482985Citace:
Původně odeslal Turok
zrejme vsak moc nezvlada pri fsb nad 200 .. takze zkousejte
Jo jinak k vetraku na cipsetu. vcera sem ho odmontoval a nechal tam jen ten pasiv. mam zalmana7000 kerej pri svy velikosti fouka trochu i na cipset. A uchladi to :-) takze vivat cool kt600!!!
No a som len ďalší v poradí, ktorému odišiel chladič z NB pískajúc do večných lovíšť. Asi sa zajtra stavím v BA a kúpim toho Zalmana. ..."))))ak to tam nájdem...
chtel bych se zeptat jaky mate s odstupem casu pocit z presnosti tepelneho cidla (mereni jadra) na zacatku threadu byly nejaky poznamky k jeho nepresnosti (nemyslim ted problem prohozeni udaju sys/cpu teplota) Mam ted zalmana a ani po porizeni arctic silvera5 nedosahuju uspokojivych vysledku cili se ptam jak je to u vas :?:
JOHA. No ja mam na full 50°C. bežná práca 46°C A nemam rozdiel medzi SYS a CPU= su uplne identicke. Pružnejšie reaguje sys teplota a potom sa upravi aj CPU.
JE to ok.
ja mam full tak 55.. coz by vcelku odpovidalo tomu tvymuCitace:
Původně odeslal BYko
ale rozdil mezi SYS a CPU mam stim zalmanem 10-15 stupnu :-o
pri nïzkych otackach az 20
To je nejake divne, ved by mali byt rovnaké!
PS: ale mozno ti viac tepla odobere chladic a nehreje to tak do cidla pod procesorom, co by ten rozdiel aj vysvetlovalo. No neviem je to len domienka. :D
mno rozhodne by nemeli byt stejne dyt v jadre a mimo jadro by mel byt teplotni rozdil... ¨je asi to tak ja rikas ze to teplo odebira chladic. Kdyz sem tam mel jeste intel box chladic tak byl teploty skoro stejny ted je tam ten rozdil cca10 stupnuCitace:
Původně odeslal BYko
No ja mam v klidu pri SW chlazeni 57°C, v klidu bez SW chlazeni 63°C a na full load (CPUBurn - zahreje nejvic) 76°C .... rozdil mezi SYS a CPU mam 10-15°C. Takze bejt vama, tak nic neresim, i kdyz tu zas vyvstava otazka, jestli to meri spravne ...? :-))Citace:
Původně odeslal Hrochoslon
mno to teda nemas malo :lol:Citace:
Původně odeslal HAVTOM
Tak nam vysel novej BIOS 1.4 .... nic echtovniho tam teda neni ....
kv714.exe Bios Issue Date:2004/02/24
BIOS ID:1.4
1.Please use the AWDFLASH v8.24F flash utility to update the KV7 BIOS.
2.Beep before boot.
3.Added new "Master Delay Transaction" item and set default to "Disable" for better compatibility with SATA RAID cards.
4.BIOS Compile date: 02/24 /2004.
http://www2.abit.com.tw/page/en/moth...pPRODINFO=BIOS
Ten bios uz mam ale 3mesiace :wink: :wink: :wink: :wink:Citace:
Původně odeslal HAVTOM
http://fae.abit.com.tw/eng/download/bios/kv7.php
Hmm, koukal jsem, ze tam je naky stary datum a nebylo me to jasny .... driv jsem ho tam nak nevidel ... asi jsem zvolil spatnou sajtu :? ... ale stejne mi to krom trapnyho pipnuti po startu nic neprineslo :-) :-)