já vím s tou teplotou a V, jsem se překlapl.. :-)
ptal jsem se ptoto, že v aide32 u položky napájecího napětí +3,3 V mám zobrazené napětí 1,50 V a neumím ho k ničemu přiřadit, protože ho neukazuje ani Usdm.. nevíte co to je za napětí?
Printable View
já vím s tou teplotou a V, jsem se překlapl.. :-)
ptal jsem se ptoto, že v aide32 u položky napájecího napětí +3,3 V mám zobrazené napětí 1,50 V a neumím ho k ničemu přiřadit, protože ho neukazuje ani Usdm.. nevíte co to je za napětí?
2 gorge: to mam v aide taky tak. aida nektere informace nekdy zmrvi.
ach jo a já na ní už spoléhal víc než na sandru.. ale dík :idea:Citace:
Původně odeslal hr
tak sem vcera kupil epoxa
a jeste ho nemam rozjety, ale je to na novem MB a nektere kondiky jsou nafoukle vice jak na mojem 5 let starem P2B :?
a to ma byt epox super stabilni atd.. Uvidim
ty kondiky vyhlazuji napeti pro pameti, procak NB. tim ze sou nafoukle maji mensi kapacitu a tim se to napeti vice vlni = nestabilita(presne to co tu nekeri popisuji) a kolikrat nepomuze ani lepsi zdroj.
kdybych si tim neporusil zaruku tak si je vymenim ale tak?
Tak mam vyjadreny od epoxu.
There is always a 10% marge, and 110% from 2.5volt is 2.75volt. This default voltage for this chipset is normal, on the nForce based mainboard is this 2.63volt and for the Intel based chipsets is this 2.6volt for default.
Flashnul sem novej bios a uz prez ESC nemam nabidku pri startu boot menu co vy? Aspon si myslim ze to bylo esc.
Ja sem flashnul novej bios tedka posledni vikend byla to verze
28.8. 2003 a nabidku na boot menu tam mam klasicky jako pred tym cez ESC.
Vse bez problemu. ESC funguje s kondiky v poradku.....
To KoniKlec: Kondiky nafoukly nemam, napeti na pametech je dafault 2,7 V !!!!! S poslednim BIOSem, bacha na to ......
Jinak EPoXe jsem si koupil proto, ze narozdil od MSI a Aususu jsem na nem jeste kondiky nevidel vyfoukany .......
Abit kupuje taky kvalitni kondiky, nebot se uz jednou napalil (BX chipsety)
se zarukou pameti bych se nebal, pac Ti nikdo nedokaze, zes do toho poustel vic jak 2.5 ci 2.6, pamet na sobe nema zadny voltmetr ani registr hodnot. a pokud by se tak stalo, tak muzes uplatnit zaruku u vyrobce/prodejce.
co do nabidky ESC me to dela furt a to mam bios z 28.8.2003. mackam to vzdy kdyz mi to nastartuje monitor ( tzn hned po pipnuti ).
...stejne je to divny.Ja do nich peru 2,9V a sou jen trochu vlazny.Citace:
Původně odeslal mISHA
mimochodem ted sem se koukal presne a na AGP mam 1.48V a na pametech 2.64V nicmene mam jen rezervni zdroj pac mam svuj v oprave...
No ty kondiky mam fuckt nafoukle :?
Vcera sem to nakopl
Docela dobry, az na napeti 12V je 12,9 to uz neni az zas tak v poho ne?
ja mam na AGP presne 1.5V az 1.504V, takze je to celkem v pohode, na pametech 2.736V, ale se starym 250W zdrojem jsem tam mel 2.72V...Citace:
Původně odeslal mISHA
ja sice nemam zadnej fortron, ale celkem spolehlivou 320ku. nicmene jsem ji dnes prinesl z reklamace ( ulitlej kodan ) a kdyz sem to zapnul, tak to asi po 5 minutach luplo a rekl bych, ze je tu stejna vada. ach jo.Citace:
Původně odeslal IntEx
to je smůla! asi už nebude tolik spolehlivá.. nevymění ti ji?Citace:
Původně odeslal mISHA
[quote=gorge]no hele ja to pres vikend zkouknu a pokud bude opet kodan v prcicich, tak jim to pujdu hodit na hlavu a toho fortrona si asi koupim :?Citace:
Původně odeslal "mISHAja sice nemam zadnej fortron, ale celkem spolehlivou 320ku. nicmene jsem ji dnes prinesl z reklamace ( ulitlej kodan ) a kdyz sem to zapnul, tak to asi po 5 minutach luplo a rekl bych, ze je tu stejna vada. ach jo.[/quote
Jestli máš 320 Toptech tak jsou některý vadný. Jednou se vracela celá objednaná série.Měl jsem ji na k3a a jak jsem na ni pověsil kra tak už se nerozjela. Druhou 300 (starší) mi tahle deska odpálila při cpuburn. Teď mám cy300pfc a při fsb210 se zadrhává zvuk. Zkoušel jsem už asi 20věcí ale sblive nic. To napětí je na týhle desce nějaký divný. Krom toho v návodu je snad minimum 300w zdroj. Nebo 250?
no hele zatimco sem mel ten zdroj ( uhodl si ) v reklamaci, tak sem jel na vslayerovym 300w nonamu ( kterej ma velice podobny parametry novej 250ce ) a jelo to bez problemu. no ja vim ze je to vadny, ale nemam s tim problemy. ted hlavne nevim, jestli znovu odlitl ten kondik aniz to rozdelam. kdybych aspon vedel do jake vetve patri.Citace:
Původně odeslal chessman
btw kdyz uz ten zdroj znas, jak to reguluje ty otacky? me to jede furt jako letadlo...
Potvrzuji predchozi zpravicky, ze chlazeni chipsetu pomuze!! Mne stabilizovalo 200x12. ;D
Jinak pro statistiky:
Teploty
Na 200x11 default Vcore systém 40 cpu 46 při zatezi max. 51
Na 200x11,5 Vcore 1,675 systém 42 cpu 48 při zatezi max.53
Na 200x12 Vcore 1,85 systém 36 cpu 50 při zatezi 58
Chladic original box, otevreny bok skrine a Global WIN CF8 80x80 honi vzduch dovnitr. U 200x12 mi Vcore nesmi klesnout pod 1.80 a teplota procesoru jit nad 60. Dva tri stupne v mistnosti, kde je beznych 23, jsou při zatezi nebezpecne.
Vcore mi místo 1,70 ukazuje 1.680 a 1.696. Tj. podle jejich Diagnostic Managera.
U 1.650 hodnoty1.632 a 1.648.
U 1.675 ukazuje 1.648 a 1.664.
U 1.800 ukazuje 1.776 a 1.792.
U 1.825 ukazuje 1.798, 1.808 a 1.824.
Zdroj mam Fortron, nekdy zdroje umi udelat peknou paseku, je to ale kus od kusu, s jednim blbym nonamem jsem bojoval a do te doby nikdy vice. A deska oproti prechozi od Iwillu je mnohem stabilnejsi. Aspon po mych pokusech. :lol:
Musim říct že teď máme 3 Toptechy a jediný 2 věci se mi líběj - jsou tichý a maj dlouhý,silný kabely. tak nevim proč ti tak fičí.Otáčky stoupnou až při heavy loadu.Používá je i Autocont.Jo,jeden je na ecs se sis746 a na fsb200 tam moc nestíhá.
Chlazení: na north jsem prdnul kostku z boxu od 600celera,na south řízlej ježek z pI,na šváby ics taky.Ale pomoc žádná.Takže čekám na zdroj.Moje ocz musim žhavit na 2,8v,cmd3 a tras7.A teplotka s tim co mam-62idle,vcore 1,65real.Na 2400 a 1,7se po loadu komp hodí do jakési polohybernace a nejde ani reset.Při loadu stoupá napětí na 12v větvi přes 13.
no ja taky nevim proc? ale delal to ten pred reklamaci a dela to i tenhle ( nevim, jestli je to ten samej, ale mel cistej vetrak, takze ... ) a tichej fakt neni. predtim sem mel ten Eurocase zdroj 250W hozenej na 5V vetrak a byl jak miminko ( kdyz nerve :wink: ) a tenhle hreje pekne. no dnes to asi rozdelam a zkouknu jestli neni zase odpravenej.Citace:
Původně odeslal chessman
jo a cim si pridelaval chladic na SB? a na NB jen malej vetracek nebo tam mam zkusit pridelat neco vetsiho?
pac se to nekde resilo s tim pridelanim a do stylu teplovodiva pasta a na ruzky sekundak se mi moc nechce a teplovodivy lepidlo sem jeste nikde nevidel a nevim ani kolik stoji...
Tichej myslim relativně,na neznámý zdroje bez reputace/značky.Ještě ho v práci omrknu.
Ten box od celera se mezi ty úchyty na sever vejde akorát,mám ho tam bez větráku a je taky pěkně rozpálenej.Lepim to silikonovym lepidlem,nesmí se dát moc málo.Přitiskneš,počkáš,a drží jak víra.Když se sundavá,dá se krásně sloupnout.Časem tam dám vysokej sunon6x6 na 5v.Na jih se nic moc nevejde-omrkni a uvidíš.Jsou blízko odpory o kondik,pci,agp.Když tam dáš ten původní ze severu-může to vadit některý grafice-chladič,nebo delší pci kartě.Teď si nejsem jistej jestli se tam kvůli tomu odporu vůbec vejde.
jj taky sem na to koukal. zkousel sem na to dat malej vetracek, nicmene to sou takovy chrchlatka, tkerych se snazim zbavit, tak sem ho zas sundal. no zkusim ten box od celera sehnat.Citace:
Původně odeslal chessman
a s SB mas recht, tam se toho kulovy vejde a taky docela topi. no musel bych to promyslet a pak sehnat neco na seriznuti vhodneho...
já dal na NB box z bartona (bez ventilátora)... a na SB dám asi origoš z NB... a lepil jsem to sekundáčem..
Dotaz:
Nekteri uvadeji novejsi verzi BIOSU, co realne prinesla?
Sel vykon nahoru? ;D
Uvazuji o prehrani, jen nevim jestli to ma cenu.
DIK ZA INFO.