To ti nepovim,ja mam noname shit kartu,kera neni OC friendly.Ja jsem se dostal z core 293 Mhz na 360Mhz zatim.Predtim to padalo uz pri 325Mhz.
Printable View
To ti nepovim,ja mam noname shit kartu,kera neni OC friendly.Ja jsem se dostal z core 293 Mhz na 360Mhz zatim.Predtim to padalo uz pri 325Mhz.
Tak to je snad odpověď za všechny ;D Podobných zlepšení dosahují i ostatní, já z 340 na 380...Citace:
Původně odeslal nex
No prave ze moc ne, jeste jsem nenasel nikoho kdo by to zkousel dat na Harcules :idea:Citace:
Původně odeslal jan555
Ses snad ptal na učinnost, ne ???
hmm, co ja vim, tak ten medenej hladic na herkulesu chladi hur nez ty ati original...
Toz planuju koupit 9800nonPro od hercules, a take by me zajimalo, jak si vede...
Ja ho mam na Herculesovy a z puvodnich 420 jde jadro nekam k 440 a pameti si taky trochu polepsily :-)
Pamäte si prilepsili asi preto, lebo to jadro uz nevydava take teplo ako predtym a tym nezahrieva okolie pameti az tak velmi :)
Tak to je snad jasny :)Citace:
Původně odeslal GABO
Karta je cela o dost chladnejsi a hlavne PCB nad jadrem je uz jenom vlazny :-)
Me by hlavne zajmalo, jestli to za to stoji, menit vettrak z Herculesu na ten Silencer.
2 Fila and all: Jak je to stou hlucnosti? Pocitujes nejaky rozdil? (doufam ze je tissi)
No high je to asi stejny jako ten hercules, na low neni skoro slyset :-)
hrozne by me zajimalo,jak muze tahle veta vypadat v praxi....Citace:
Původně odeslal Fila
asi takle: sem v noci v pokoji,naproste ticho (co se tyce okoli),jede akorat AC cooper silent 2 TC rekneme 1500otacek
+ten VGA silencer na LOW, sedim 2metry od zavreneho PC, uslysim ho ?
(doufam,ze ne,jinak je to rvout)
Inac dost naserie ze ten Silencer nejde na GF4 TI....:(((
Neuslysis :wink:Citace:
Původně odeslal Chihuri
Safra ze oni si to tady vsichni vychvalujou schvalne co... :eek: ;D :-(Citace:
Původně odeslal GABO
Pro nás vlatníky GF4Ti je to utrpeni, grrr
Kdyz se budeme bavit o "LOW", tak si to taktnul vic nez s Herculesem? A teplota? (ani nevim, jestli ji Hercules dokaze zmerit :oops: )Citace:
Původně odeslal Fila
Pokud pojede na low, tak bude stejně chladit líp než stock coolery... Jinou věcí je, kdy zkoušíš na kolik to jde max. - ve chvíli, kdy pustíš komp, tak dosáhneš samozřejmě stejných frekvencí v obou módech, postupem času se ale bude tahle schopnost na low zhoršovat, proč, to je asi jasné... Jinak v praxi nevidím na obou módech žádné extra rozdíly, druhotnou výhodou rychlejších otáček je kromě lepšího chlazení i větší výfuk (ostatního) teplého vzduchu z PCčka.Citace:
Původně odeslal commander
Jinak je to nadimenzované fakt dobře - osobně se mi nestalo, že by se mi např. 3DMark kousnul - začnou být mnohem líp vidět problémy, ale i když se nechá běžet, tak se nekousne - prostě teplota nevyleze nikdy tak vysoko a tak rychle, aby se tohle stalo... Ale to na pořádně nataktované R9800 nemusí být samozřejmě pravda...
Uz jsem vyresil chlazeni svyho R9500. Nemam tam od AC tuhle lahudku, mam tam normalni chladak pro Athlony do XP3000+ ;D AC slim silent PRO s tepelnym rizenim otacek. Sice to neni na pohled moc hezke, ale chladi to teda prasecky. Jadro jsem zatim zkousel z defaultnich 276 na 407MHz a zadne artedakty, pricemz je to porad stejne vlazne a ventilator na chladici toci max 1500 otacek. Kvalita fotky je spatna, omlouvam se.
http://www.sweb.cz/Kritik.Pavel/R9500.gif
Se standardnim saphire chladicem sem byl schopnej jet na 350jadro a 330pameti. Pameti sem jeste nezkousel zvysovat, ale u jadra sem se dostal na 400. pri 400Mhz uz byla cela grafika vrela a oteplovala pameti, coz pusobilo mirne artefakty v obraze. Jinak s XP2700+ (11*200)nforce2 ultra, dual 1GB ram, neutral catalyst 3.8 400/330 sem se dostal na tyhle hodnoty:
3D mark 01SE 1024*768*32 6*AA 16*Aniso + vse v ovladacich na max kvalitu 9600bodu
3D mark 03 1024*768*32 fastest 5800bodu
budu muset ofukovat :wink:
Chladic je pritom na low otacky neslysitelnej a pri vysokejch otackach je uroven hluku mensi nez ma muj fortron 350w. Ten je taky "to nejhlucnejsi" v mym kompu(na cpu je coper silent2 TC.
Tot vse:))
2Wrestler: Uz si zkousel ten VGA Silencer? Taky vo tom premejslim, kdyz uz mam tu 9800 :)
Kdyztak WeSTLeR, ok? :-)Citace:
Původně odeslal Atila
Ne, zatim ne, ale nejspis do toho pujdu, teda pokud bych nesel uz rovnou do vodnika...
Whups sorrac :)
Na kolik tu grafiku tocis s default chlazenim ?
Moc jsem to nezkousel, ale sla na 380/340 pokud si pamatuju... :-)Citace:
Původně odeslal Atila
Hmmm to je zaklad 9800Pro. Ja to taky vo moc vic nevytocim. Tak prave uvazuju vo silencerovi. Nevim nevim :)
No asi som konecne nasiel niekoho kto mi pozicia Radeona na test Silencera...dufam ze coskoro...:)