NOD 4, built 314 a rovněž bez problémů
Printable View
ot: je čtyřka ještě větší pomalá splácanina než trojka (oproti skvělý dvojce), nebo udělali krok k lepšímu?
Nero mi fici v pohode. Nevim jakou mam verzi, ale jak 8 tak 9 jede.
Antivir jsem mel AVIRU,AVAST,NOD a vsechny jely v pohode.
Ja zkousel virtualizaci na svem notesu kde mam T9400 tak neporadim na tvoji otazku, ale taky planuju prejit na W7 na desktopu kde mam 4300 a tak poviiim.
ad Opera - zkoušel jsem první vřejnou betu (tuším 7068), pak 7100 a teď RC, k tomu Operu 9.26 a 9.6x. V betě se 9.26 používat nedala, co jsem zkoušel 9.6x v 7100, tak padala také, ale s menší frekvencí, teď v RC mi zatím spadla jednou 9.26 (přičemž s 8.54 ani 9.26 jsem jinak nezažil jediný pád).
ad Petr - Nero jsem nezkoušel, ale asi to bude jako s Vistama (=> staré, stabilní, rychlé a ještě poměrně malé verze nejspíš ne-e). Nabídka je tam skutečně jen ta nová, M$ spoléhá na řešení třetích stran (spolu s těmi složkami jediné slabiny nového OS). Na nové nabídce mi vadí i to, že je mnohem hůře upravitelná a nastavitelná - teď neberu v potaz to, že mám možnost nastavit každou kravinu, ale např. že mi dřív stačilo nakopírovat adresář se zástupci. Zkrátka si myslím, že tam měla zůstat, proto to přirovnání s joystickem v autě. Krom toho se nedá rozumně ovládat klávesnicí.
Nevíte někdo, zdali je ve Win 7 opraven ten stupidní bug se zpomalením sítě při přehrávání multimedií? Síťová karta na notebooku bohužel nepodporuje Jumbo Packety a to zpomalení je docela drastické.
Nezaznamenal ten bug nebo jestli je to opraveno? :) Mám na mysli tohle -> http://blogs.technet.com/markrussino...7/1833290.aspx
Kooca: Jestli myslíš zapnout jumbo packety, tak ne všechny síťové karty to umí a zkousnou to. A jiný způsob jsem prozatím neobjevil.
Kooca mel pravdepodobne na mysli, ze jedinou upravou registru lze vypnout ta sluzba, ktera zpomaluje sit.
Vice najdes primo v threadu, ktery se tomu venuje: Vista MMCSS - aneb degradace site kvuli MP3
Kazdopadne Windows 7 tim uz podle meho netrpi, ted jsem zkousel vedle nejake kopirovani a jelo to kolem 35MBps nezavisle na tom, zdali bylo pc v klidu nebo prehravalo fullhd. Neni to sice moc, ale vyuzivani multimedii na to podle vseho nema vliv.
monsoon: O tomto řešení vím, jenže má jeden háček. Vypnutím MMCSS mi začne lagovat přehrávání zvuku a videí při vyšším vytížení cpu. Takře pro mě nepoužitelné.
Posledni dobou mi pri prehravani videa zacne lupat zvuk pri vyssim zatizeni CPU. Nechapu jak z toho ven. Mam posledni RC na svem notebooku dle podpisu. Pred tim jsem mel Visty a v pohode, dokonce i na 7057 to slo v pohode. Jo mam X64ky. Asi jen nejaky drivery, nebo nevim :( Diky za rady
Prehravani zvuku/videa je vubec fajn, v XP sem moh delat co jsem chtel a mp3ky prehravane ve winampu se NIKDY neseknuly ani na chvilku, dokonce i kdyz zamrznuly, tak winamp vetsinou hral :mweheh:
Ve vistach (a mene i v 7kach) si otevru jedno okno exploreru a zvuk se skube jak epileptik na diskotece, proste super.
To stejne s mysi, bezdratovka MX1000, v XP nikdy zadnej problem, ve vistach (a v 7kach tradicne "o neco mene") se nekdy da se rici z niceho nic hybe kurzor o vterinu zpozdene, pak zase pul hodky treba v pohode.
Ani BSOD kdyz mam rozdelanou nejakou praci me nedokaze tak vytocit jako tohle...:confused:
all: měl jsem na mysli upravu throttlingu....
Vyjadřoval se k tomu přímo vývojář MS. Stačí upravit následující:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile]
NetworkThrottlingIndex na hodnotu např. 80 (desítková) > restart
Funguje to dobře, gigová síť jede naplno a multimedia ze sítě jedou bez lagu.
HollyG:
Tak pod tohle se podepisuji.
Dotaz... Ve Vistach nejde u DX10 her pouzit zadny force refresh a protoze je to tak systemove znemoznene, zmizela tato polozka i z grafickych driveru... takze... Je tato featura uz zpet nebo po vzoru Vista jedeme stale na 60Hz? Je to jeden z duvodu, proc tu mam stale XP a do Vist lezu jen sporadicky.
Zdarny priklad je Crysis pod Vistama v DX10 modu, ktere se zatim nikomu nepodarilo rozjet na vic jak 60Hz.
Chcete-li si vyzkoušet Windows 7 bez kompletní reinstalace, či přerozdělování disků, tady je jednoduché řešení:
Instalace Windows 7 do virtuálního VHD disku
1. Nabootujte PC z instalačního média Win7
2. Vyberte jazyk instalace a pokračujte kliknutím na "Next"
3. Na obrazovce "Install Now" stiskněte Shift+F10, otevře se Příkazový řádek
4. Zadejte diskpart
5. Zadejte create vdisk file=c:\win7.vhd maximum=25600 type=expandable
6. Zadejte select vdisk file=c:\win7.vhd
7. Zadejte attach vdisk
8. Zadejte create partition primary
9. Zadejte format fs=ntfs label="Win7" quick
Pozn.: samozřejmě v bodě 6. je možno dle libosti změnit jak umístění VHD souboru, tak maximální velikost image (25600MB=25GB) a v bodě 9. jmenovku (label) disku.
10. Pokračujte zavřením Příkazového řádku
11. Pokračujte v instalaci klepnutím na "Install Now"
12. Jako typ instalace nevybírejte "Upgrade", ale "Advanced"!!!
13. Vyberte disk na který se bude instalovat, v našm případě je to ten se jmenovkou "Win7"
14. Ignorujte hlášku, že na tento oddíl není možno systém nainstalovat a pokračujte standardním způsobem v instalaci. Hláška se objevuje proto, že současný bootloader (z Visty/XP) ještě neumí bootovat do VHD, po instalaci se však nainstaluje bootloader Win7 a vše poběží, jak má.
Není to moje, komplet převzato odtud:
http://www.extrahardware.cz/forum/vi...hp?f=40&t=6566
navod dobry psis by me zajimalo jestli to po smazani nedoprasi boot kdyz to bere loader ze sedmicek
Loader by měl být uložený na klasickém disku, ne? Z virtualu se načítá jenom systém.
EDIT: Tak jsem na zkoušku nahodil W7 na svůj ntb a bohužel pujdou pryč. Po přepnutí do grafického režimu (logon obrazovka) se roztočí naplno chladič cpu. Prozatím jsem nepřišel na to, kterak se toho zbavit (zkoušel jsem různé ovladače gpu, chipsetu, atd. a nic).
EDIT2: Hmm, jenom co jsem to dopsal a zkusil restart, tak se to vzpamatovalo. Nechápu.
Takže já mám nainstalováno dle návodu a zatím se to tváří ok. Testovat ale budu až zítra.
Teď jsem se u RC setkal s takovou nepříjemností, že poměrně pravidelně po startu zruší stávající profil sítě, odpojí se od internetu a straší tam druhá síť ("unknown"). Nelze ji vykopnout, jediné, co pomůže, je na chvíli zakázat síťovku, znovu ji povolit a nechat "troubleshoot" připojení k internetu. Pak už se do dalšího restartu nebo hibernace neobjeví.
Jinak Opera 9.26 po několika pádech z prvního dne od té doby zatím naprosto stabilní.
Další věc, která mi vadí, je to, že se při otevření např. MP3 z Windows Commanderu (asociováno do Winampu) Winamp vždy spustí na pozadí.
Můžu vědět, co pořád máte s Operou 9.26? Aktuální o rok nebo kolik novější verze vám nevoní? :)
po 20 minutach zbezneho klikani spokojenost. zadny zadrhel, coz je fajn :) zatim me zaujaly jenom zivy nahledy a jak se krasne meni kdyz prechazim z jedny aplikace do druhy.
V souvislosti s tím virtuálním diskem bych se rád zeptal, jak se zbavit předchozí instalace bez formátu hdd? Zkoušel jsem převzít práva, leč po hodině marného snažení jsem to vzdal.
mno ja to delal normalne prevzetim prav. Musis je prevzit vlastnictvi a pak zmenit opravneni...jde to:)
Jinak sem dneska upgradoval 7057 na RC (7100) a vypada ze to probehlo ok, ted jeste hledam jak odstranit z plochy napis evaluation copy :)
Kdo by měl zájem o CZ MUI do 32bit i 64bit RC1 => PM ;)
http://bordel.kecinzer.cz/windows7cz.png
Kdo chce řešit původ toho MUI, ať to řeší prosím přes PM.....díky
chtěl bych se zeptat, jdou ve win7 nastavit panely nástrojů např. na hořejšek plochy? jako mi to šlo ve win XP? tedka mi nový panel nástrojů zustane jen dole v lište a nezle nikam přetáhnout. diky
Mám takový dojem, že to nejde. Teď jsem to zkoušel a prostě to přetáhnout jinam nejde.
Děkuji adminům za smazání mé zprávy bez vysvětlení. Možná by pro příště bylo vhodné dát do pravidel, že použít slovo "warez" v jakémkoli významu je proti nim a bude se trestat smrtí..
Kurnik chlapi, nepřehánějte to..
Pěkný den
2 Kooca: bylo to smazáno, protože šlo o OT...
Panely nastroju, co tim mas konkretne na mysli?
MikeD: sypu si popel na hlavu...
http://deepxw.blogspot.com/2008/12/r...-20081210.html
použil jsem na 7068, ale mělo by to jít prakticky na jakékoliv verzi
dik,uz sem neco nasel primo pro RC,jen sem to tu zapomnel napsat:)
Můžu se zeptat zasvěcených, jak je to s tím VMWarem, jestli pod Windows 7 RC má již plnou funkčnost (tedy včetně síťařiny)?
Minimalne vmware server zatim porad stejna verze z 31.3.2009, takze tezko, na workstation jsem nekoukal.
EDIT:// Doplnim, tyka se to jen vsech ostatnich modu nez je bridge
Tak pri upgradu KB bankovnictvi profibanka na verzi 1.12 jde profibanka do kopru.
Nova verze nejde ani na B7000.
Zkousel jsem nainstalovat 1.11 a pak dat upgrade na 1.12. Behem patche to padne.
Tak kvuli KB se budu muset vratit k Vistam :-(
Jeste zkusim instalaci primo verze 1.12 z CD, ale to si pro ni budu muset zajit.
Zkusím se poptat jestli se na tom předběžně nejak nepracuje - ale silně pochybuju, neb v KB jsou všude XPčka a o Vistách ještě neslyšeli, takže šance někde pod nulou ;D
Octopuss: Psal jsem jim tam a poslali mi full patch, ne ten, co byl ke stazeni pres profibanku. Ale ani ten nezabere.
Pak uz jen doporucili pouzivat podporovany OS. :-(
Dokonce jsem jim tam posilal logy. Kdyby slo pouzivat puvodni verzi 1.11, tak by mi to stacilo, ale to nejde.
Na tohle existuje snad jedina vhodna reakce, zmenit bankovni ustav.Citace:
Pak uz jen doporucili pouzivat podporovany OS
Jezevec: I o tom jsem uvazoval, ale ne kvuli tomuto problemu :-)
Já se osobně KB nedivím, musíte si uvědomit, že se jedná stále pouze o testovací verzi OS. A jakožto takový se nedoporučuje ke standardnímu používání.
Vždy by jste měli mít i jiný OS. Ale to jsou jen mé úvahy.
Jde spis o to, ze pokud by KB pouzivala "normalni" aplikaci, tak by fungovala bez potizi na jakymkoli OS. A specielne KBcko je primo proslusly tim, ze "proste nefunguje". Napr jejich inetovy bankovnictvi dlouhodobe nefungovalo v nicem jinem nez IE6.
Blackknight: Mne jde spis o to, ze mam ctecku cipove karty jen v NB. A tak si na stolnich Vistach profibanku "neuziju".
Dualboot - Da se pridat do stavajicich W7 dalsi XP?
Nebo se musi nejdriv udelat XP a pres ne W7?
PetrT: vidis, na to jsem zapomnel. Sice jsem uvazoval o VMWare, ale nechtel jsem toho tam mit moc. A nevim, jak by fungovalo probojeni s cteckou cipove karty.
Na Windows XP Mode jsem zapomnel.
EDIT1:
Nainstalovano. Dokonce to chodi i na B7068. Obaval jsem se, ze Virtual Windows XP pobezi jen na Windows 7 RC.
Profibanka tam jede bez problemu, jen ted resim ztracene pripravene prikazy k uhrade ze zalohy.
Dal bych to K+, ale ted nemohu. A proto prosim ostatni, dejte K+ PetruT za mne. Diky!
Jeste pozor na to, ze na WinXP se pouziva MSDE 2000 a na WinVista MSSQL 2005, coz zpusobi spatne obnoveni ze zalohy - napr. pripravene prikazy se neobnovi apod.
EDIT 2:
Nakonec jsem si do Virtual PC nainstalovat Windows Vista, abych mohl bez problemu obnovit data ze zalohy.
Downgrade zalohovanych dat nelze provest.
Virtual Windows XP zabiraji 3,7 GB
Virtual Windows Vista zabiraji 13,8 GB
Tak jsem přesunul W7(x64) z vmware na testovací disk a zatím jsem vyzjistil následující:
* nvidia ok
* beta drivery creative x-fi ok
* creative console launcher (vista) x64 ok
* speed commander x64 ok
* MPC:HC x64 + ffsdshow x64 = artefakty :(
* agnitum outpost 2009 x64 = BSOD (ovšem jde o vista verzi, takže...)
Pro mě osobně zatím nepoužitelné. Snad se to ovšem do vydání změní..
all: funguje někomu outpost? Mám verzi 2009 6.5.3 a vždycky mi to padá do BSODu :(
Zkousel jste nekdo instalaci na virtualni pevny disk? Podle me celkem dobra vec, pokud si clovek chce system otestovat na svem hw "na zivo", ale bez rozkopani stavajicich dat :-)
Asi to zkusim, az se mi povede uklidit si aspon tech potrebnych 16GB na disku ;D
http://djsnail.bloguje.cz/772626-vyz...nym-diskem.php
Jo, zkoušel. Ustoupil jsem od toho, kdy mi sleep spadl do BSOD a hibernaci vůbec není možné nastavit/využívat. Toliko v výhodám virtálního disku, ještě to nemají odlazené...
Windows-7-beta-konci
Windows 7 Beta, alias sestavení 7000, jsme si poprvé mohli legálně stáhnout v lednu, kdy kvůli nevídanému zájmu navýšili vývojáři limit licenčních klíčů na nekonečno a rozšířili kapacitu příslušných serverů.
Ti z vás, kdo stále betaverzi používají, by měli co nejdříve upgradovat na Windows 7 RC (případně se vrátit k původnímu systému), přičemž lze (bez použití speciální finty) provést pouze čistou instalaci. Počínaje 1. červnem se totiž betaverze začne automaticky vypínat v dvouhodinovém intervalu.
Definitivní konec nastane 1. srpna 2009, kdy systém přestane fungovat úplně. Na tento fakt samozřejmě nezapomene předem upozornit jak samotný OS, tak Microsoft pomocí e-mailu. Nemáte-li stále novější RC verzi staženou, spěchejte na web MicrosoftuEN, dokud je stále k dispozici. S automatickým vypínáním počká až do března 2010, tedy dost dlouho na to, aby stihla vyjít i finální verze.
Tak na me zrovna z windows update vykouklo 31 language packu, vcetne cestiny
Je to tak, čeština už je oficiálně vydaná.
http://www.zive.cz/Clanky/Cestina-a-...9/default.aspx
Taky jsem na to koukal, co to na mě z Windows Update vyskočilo :D
Wow! Překvapili
jj, dnes ráno to bylo příjemné překvapení
Tak již je venku i "neoficielní" čeština pro build 7127 a musím říct, že obsahuje nové překlady.
Např. jeden nepřeložený string, který mě bil do oči byl "Next Desktop background" po kliknutí pravým tlačítkem na ploše (pokud bylo nastaveno víc tapet na pozadí). Nyní je již přeložen.
Ono už při instalaci se mi čeština hlásila jako 198 MB soubor, kdežto pro RC verzi to bylo 149MB.
Jak odstranit vodoznak? Koukal jsem na utilitu Remove7Watermark.exe, ale rozhodně v ní nemám důvěru. Určitě bude existovat ruční postup..
jozlnejakou utility a v pohode....vlastne se pustil nejaky skript tusim...
Jojo, nějakou jsem našel, ale tohle řešení se mi nelíbí..
Člověk ani neskončí upgrade na 7127 a už je venku 7137 včetně CZ MUI packu :D
Já si asi fakt počkám až na final ;D
Kooca: Když půlka věcí nefunguje jak by měla, tak ani ne :). A to jsem W7 dával šanci docela dlouho, než šly pryč.
2sAd: já kromě outpostu funguju v pohodě. Ten jsem dočasně vymněnil za comodo
Za chvilku jdu akorát dávat build 7137 na PC, kde Visty šly dost pomalu.
Momentálně je tam Windows XP, ale je to tak zadělané, že to jde snad ještě pomaleji než s Vistama.
Tak jsem zvědav, jak tam sedmičky pofrčí. A taky jak se nainstaluje HP LJ 1010 :).
info: na D630 jedu uz nejaky ten tyden s RC7100 64-bit bez jakehokoliv mnou postrehnuteho problemu, vsechny ovladace si to stahlo a nainstalovalo samo, pravdou je, ze jsem nezkousel zadne "vylomeniny".
Zabezpeceni jsem zkusil Kaspersky pro W.7 - zatim bez problemu.
Vse vcetne antiviru jede celkem svizne.
Pro zajimavost sem nainstaloval i na DELL mini 9 s 8GB ssd, bohuzel i po odebrani nekterych nepotrebnych fci a her je tech 8GB triskni. Takze sem tam zase hodil ubuntu.
Ony W7 primárně jedou dobře. Mám je na routerserveru. Ovšem na mém HP ntb nejede 3D guard na disku, což je u ntb docela problém. Pak nejede Credential manager, což už takový problém není, dokud nepoužíváte TPM a kryptování. O drbání se s AverMedia TV kartami jsem psal i samostatný thread.
Dokud tohle vše nebude vyřešeno, tak na ntb jsou pro mě W7 bohužel nepoužitelné.
Nechci to zakriknout, jako se mi jiz jednou podarilo, ale nahodil jsem posledni build 7137 a zda se, ze televize zacala chodit a uz se nerozsypava.
7137 ? ja vim jen o 7127, asi mi neco uteklo. Ale tak jako tak uz od 7000 nejsem schopnej provest aktualizaci, vzdy kdyz to pustim tak i po odebrani softu co hlasi chybi mi to vyblije tu samou chybu a ani krok dal. Pech, nevim co s tim...Tak zatim mam RC a staci, relativne :-)
Nu ano, ona fakt vysla. 21.5. Super, To vidim zase na reinstal komplet systemu :-D
S timto error logem se potykam uz od verze 7057 od kdy mam na notesu W7 a chci upgradovat. Ted mam 7100 od MS stazenou a na 7137 neupgradnu stale ani kdybych se rozkrajel. Mam update poustet jinak nez kdyz mam zkoply dvdcko na disk a zeditovany ten cversion.ini na min version 7000 pro zichr. mam to vypalit ? Nebo v Nouzovem rezimu? Mam vypnout vsechny programy bezici na pozadi?? par jich tam bude :) Vite nekdo co s tim, nikde jsem nenasel reseni a uz me to pekne .....Kód:The following issues are preventing Windows from upgrading. Cancel the upgrade, complete each task, and then restart the upgrade to continue.
An error prevented a required compliance check from completing. Cancel the installation and try upgrading again.
Upgrading Windows will affect the following devices and/or programs:
These programs might not work properly after the upgrade. We recommend uninstalling these programs before upgrading. Cancel the upgrade, open Control Panel, and search for "uninstall a program". (Note: Programs marked as * can be safely reinstalled after the upgrade.)
Daemon Tools
VMware Player *
mas odinstalovany ten soft coto pise?nezustal po nem treba nejaky bordel v registrech?
Po odebrani vsech tech programu zbyva uz jen tato hlaska, pro zichr jsem to nechal znova vypsat. Proste uz me to stve, nejvic teda to ze tady ctu jak ten a ten si vesele upgradoval a me to nejde :-DKód:The following issues are preventing Windows from upgrading. Cancel the upgrade, complete each task, and then restart the upgrade to continue.
An error prevented a required compliance check from completing. Cancel the installation and try upgrading again.
Kdybys to neřešil a rovnou to načisto přeplácnul, už to mohlo být doinstalovaný :)
Po upgradu na 7137 mi přestal fungovat v IIS URL Rewrite plugin. Resp. funguje jen do první úrovně. Fakt nechápu :(
chci se zeptat uzivatelu 7cek, zda jde vypnout to priblble zobrazovani velkych ikon na liste. Preferuju to jak to funguje u Vist, a prijde mi docela zhovadile miti na liste permanentne 30 ikon
http://news.softpedia.com/images/ext...37_89large.jpg
EDIT: nemuzu se zbavit dojmu ze se mrkvosoft snazi tou listou priblizit MacOsu.... fuj.
EDIT 2: a jeste jeden dotaz, deni kolem 7cek nesleduju, bude tam ten toliko avizovany novy system souboru , ktery mel byt uz ve viste ? Diky
Co vim, tak ve vlastnostech listy se da nastavit "zobrazovat male ikony" nebo tak nejak.
ani by mi tak neslo o velikost, jako o to aby z ty listy, proste ZMIZELY :D
jojo, DNF, ja vim.
EDIT: ted koukam build 7138 ma uz SP1 (vzdyt ten system jeste nevysel) :)
http://www.vista123.net/content/wind...service-pack-1
Nevim jestli myslime oba to same je moznost kdyz das na liste pravy tlacitko a vlastnosti a vyberes nikdy neseskupovat. potom funguje jako normalni panel s tim ze si muzes nechat pripnuty aplikace jako takovy upgradovany quick launch.
No ja si je taky hned vypl. Dal jsem klasicke zobrazeni a ted mi lista u startu vypada stejne jako v XP, tak jsem to mel i ve Vistach a ted ve Win 7. Dle me nejpraktictejsi moznost.
Jak na to najdes zde Quick launch, teda pokud je to to co mame oba na mysli :)
ok, takze posledni otazka, jaky je hlavni rozdil mezi Vistama a 7kama ?
a da se ten taskbar zmensit, tak aby nebyl pres dva radky, mysleno tak ze je treba u datumu cas a pod tim jeste datum ? (zkratka aby ta lista byla vysoka max, jako u vist, pres jeden radek textu?
Dle toho, co jsem se zatím dočetl a chvíli vyzkoušel, nejedná se o nic převratného. Win7 je prakticky placeným SP pro Vistu (čili je svižnější), která obsahuje pouze nový vzhled (a s ním spojených několik málo novinek co se ergonomie povětšinou týče), lepší podpora dotykových monitorů, nový DirectX (tuším že 11, nejsem si jist) a toť vše. Jo a některé aplikace (malování, kalkulačka) mají nový kabátek (ribbon), ale funkčnost zůstala myslím +- stejná. Zbytek nových verzí programů můžete stáhnout i do Visty či XP (IE 8, WMP....)
Naopak neobsahuje WinFS.
Pokud jsem na něco zapoměl, klidně mě opravte, rád se přiučím :) Dle mého je WIN7 dobré pro hráče her s nejmodernějšími GF s podporou nových directů či s dotykovým displejem. Ostatním si myslím, že klidně postačí Vista či XP, či jiná alternativa :)
Vsechny hry jsou stejne pro DX9 (kvuli konzolim), takze to jako moc velke + neni. Dotykovy monak (mluvime-li o stolnich PC) ma jen semo tamo nejaky extremista no a drivery jsou sporny, starsi HW pro zmenu nefunguje vubec.
Takze suma sumarum (z meho pohledu) nevidim zadny duvod proc XP vymenit za Visty/W7. Samotnyho me zajima, zda to podobne vidi spravci firem s tesitkami kks PCcek. Krom ukonceni supportu na XP a s tim spojenymi bezpecnostnimi problemy zadny duvod k prechodu nevidim.
Zeby hrebicek do rakve M$ ?
Tak zrovna u nas uz jsme zvazovali i prechod na Visty (8GB RAM), pak prisla krize atd a nic nebylo, ale Win7 pusobi trochu jako vysvobozeni, sice postaveny na vistach, ale porad mnohem lepsi a uz i trochu pouzitelny.
Ono uz i ted jsou visty/w7 docela potreba, pokud se clovek nechce porad prihlasovat na DC kvuli kazdy kravine.
Ano, nejlepší cestou, jak donutit klienty k nákupu nového OS je ukončení podpory staršího, jinak výborně dostačujícího, OS :D Jenže v tom ukončování podpory je mírný guláš, pokud se nepletu, každý SP to má myslím jinak a osobně jsem zmaten, koukal jsem i na stránky MS a zmátlo mě to ještě více :D.
Právě postupné ukončování podpory XP a existence pouze Visty mě dokopala k používání konkurenčních produktů, ale o tom se tady bavit moc nechci....
Mě by třeba potěšilo, kdyby Windows 7 měl alternativu ke klávesové zkratce ALT-CTRL-Backspace, která se mi hodně zalíbila u Mandrivy (a každé jiné Linuxové distribuce), ale těch věcí , které ve světě Windows postrádám, je daleko více...
co to je DC?
Nevite proc ve Win7 i Vistach jsou MDI okna bez "glass" efektu pri zapnutem aeru?
Viz treba zde http://www.virgentech.com/stuff/aero...ications_2.png
2Jezevec: já bych tak skeptickej nebyl. Podle mě je třeba významný přínos vist/7 64bit architektura - jen škoda, že vydali i 32bit verzi. Jo, na XP nějaká je, ale je a: bastlená, b: nemá podporu vývojářů.
Jako další výhodu bych viděl např ve stabilnějším kernelu (vista/7)..
Firmy: ty bych sem vůbec netahal. Situace je daleké složitější. Koneckonců nejde o to, že úředníkům nepojede word2000, ale o to, že nepojede např celý core bankovní systém. Veškerý SW je velmi specificky programovaný a častokrát nebývá kompatibilní ani mezi 2000 a xp :)). O nějakém překlopení většinou nemůže být řeč, takže v úvahu připadá nový sw, nové db struktury, napojení na stará data....no prostě šit :D