Tak se divam ze se objevuji dalsi lidi s CNC. Takze je tu uz nekdo schopen vyrobit naky WB na zakazku?? Uz bych neco potreboval, protoze uz mam vsechno ostatni pripraveny, cekam jen na waterblock. A navic uz zacina byt venku teplo :-o !!!
Printable View
Tak se divam ze se objevuji dalsi lidi s CNC. Takze je tu uz nekdo schopen vyrobit naky WB na zakazku?? Uz bych neco potreboval, protoze uz mam vsechno ostatni pripraveny, cekam jen na waterblock. A navic uz zacina byt venku teplo :-o !!!
myslim ze tu spoutu zakazniku ceka... najde se nekdo hrdinny, kdo by nam poskytl nejaky ty WB? ;D
no s pomalym prichodem tepleho pocasi uz by to neco chtelo...s air-coolem zrejme pudu pres 50 stupnu pokud bude pres 30, a to bych teda nechtel, hlavne se mi vari grafika a chipset tak pliiis snazne vas zadam neco vyfrezujte!!
vzdyt Radek udelal WC !
jeho zavinac uz je na ceste ke me ...
staci se s nim domluvit .
Zvladl jsem wb na gpu. Takze kdo chcete poslete mi mail s typem karty a pokud mozno s nejakymi rozmery.( nebo foto treba s pravitkem)
Udelal jsem sobe Ati Saphire R9000pro. A pro Lookas Daytona ATI9100 / 128.
Na cpu stale pouze zavinac a cibule(ve stare verzi).
A typ procesoru.
U cipsetu potrebuji roztece upinacich otvoru v desce.
Dot zatim nic nedostal, (neprislo to zatim) a Lookas to poslu hned jak se ozve. Doufam ze brzo / ma fotak.
jo, koukej si od něj honem rychle něco obědnatCitace:
Původně odeslal DOT
najde sa niekto na Slovensku kto by mi vedel vyrobit waterblok alebo poradit kde ho zohnat?
tak az budou vysledky, tak sup sem s nima :wink:Citace:
Původně odeslal DOT
2RADEK-B: RADKU MEL BYCH ZAJEM O TU CIBULI!! JESTLI BY SE TO DALO USKUTECNIT TAK MI PROSIM POSLI SZ.. dik (vyzvednu si to klidne, jsi tusim z olomouce ne? )Citace:
Původně odeslal DOT
dik
Radek> chtel jsem se jen zeptat jestli neuvazujes nekdy do budoucna o
wb do zdroje - ja vim ze to je asi nejtezsi protoze kazdej ma jinej
typ zdroje - ale mozna by to slo udelat tak ze by se vybral nejakej
jeden konkretni typ na kterym se shodne vic lidi a pak by ti ho lidi
primo mohli poslat na upravu ?@ .. :eek:
tohle bych bral nejradeji:)Citace:
Původně odeslal DOT
2 berraneck:
Vzdyt todle Radek vyrabi viz str. 18 :wink:
To sem se vydupal,
TAk jak sem psal ze budu mit AMD2,2 tak uz mam, ale poslali mi jinou desku (bphuzel s mym souhlasem) a ta ma snimac otacek vetraku pri startu PC. Chtel sem si tam dat hned WC ale muzu si tak maximalne nekde shanet pasiv, abych to aspon rozchodil (potom to pry jde vypnout v Biosu)
Nesetkal jste se nekdo s timto problemem, jak jste ho Resili, poradte.
Dot ma zavin na poste , urcite ho blyskne a da sem .
jo vypnes to v pohode. To doma nemáš nějakej 80mm větrák? si tam dej vodnika a zapni ho s tim větroněm a vypneš to. Co je to za desku? A procák Athlon XP 2200+ anebo 2,2 GHz?
tak zavinac mam doma vypada suprove, proste tak jak na obrazku od slovince . akorad je potreba jeste nejak domyslet to viko ...
fotky budou co nejdriv
test ucinnosti bohuzel az dyl ... musim si nejdriv upravit case + predelat veskere sroubeni na cerpalde a vymeniku ...
nad tim se samozrejme premysli.Citace:
Původně odeslal mesuge
Nemate nekdo presne rozmery a udaje o mk4? Kamos rikal ze by to pro nej skoro nemel byt problem, takze by to mohl byt dalsi potencialni vyrobce WB :wink:
no mi se to nechtelo hledat :roll:Citace:
Původně odeslal Mirectec
Jen k tem chladakum na grafiku: Jak hodlas vyresit uchyceni chladice na grafiku? Ja ma GF 4200 a na ni je chladak pridelanej jen 2 plastovima uchytkama a zrovna idealne to tam nedrzi. Nevim jak je to u jinych karet, ale zadny jiny diry tam nejsou.. :?
no ja mam ďur celkem 6 takze si muzu klidne i vybirat :wink:
no ja mam dur celkem 6 takze si klidn muzu i vybirat :winky:
chceš říct že k tomu radek nedělá horní kryt!!!Citace:
Původně odeslal DOT
sam sobe sem to vyresil takovym hlinikovym U-ckem (jako kdyz zajistujes ubrus na stole, takove ty sponky)Citace:
Původně odeslal Hunt3r
Já sem jedině pro mk4. až mi to fotřik uděla v práci tak udělam ňáký fotečky. Myslim si že ten člověk má mk4 mooc promyšlený :idea:
Jasne, good idea..Citace:
Původně odeslal Radek-B
S MK4 souhlas, ja to budu opet skouset asi za 14dni.Citace:
Původně odeslal m4jty
(ted mam rozdelanych 5kousku typ cibule)
Nemate niekto nejaky konkretnejsi nakres toho MK, zvrchu, zboku ... V pondelok maturujem a potom to mozem dat kamaratovi nech to skusi. Lebo furt frajeri, ze to zvladne lavou zadnou....
je to tu nekde okolo stranky 10 az 20 myslimCitace:
Původně odeslal andux
Moje karta s blokem od Radka:
http://home.tiscali.cz/public/gpu.jpg
nejspis hotova cibule od Radka (chybeji uz jen diry pro uchyceni):
http://home.tiscali.cz/public/cibule.jpg
wow fakt mazec...chladi to i ty paměti??
a ta cibule - MAZEC 8-)
bude k tomu davat radek i plexi?
Ta cibule je fakt super.... premejslel jsem nad necim do vodnika bez cerpadla a asi uz mam favorita?
To uz je finalni verze volne k dodani? Jestli jo, tak beru!!
no tak to vypada velice dobre ta cibule...ale budu potrebovat neco jineho na grafiku takze si cely den muzu hrat s nejakym CADem :-)
jj, chladi to jadro i pameti, jenze porad jedu na vzduchu, pac to ted mam rozebrany pac to musim slepitCitace:
Původně odeslal joXerus
blby dotaz-jakou vahu udrzi ta karta? protoze to co se mi rodi v hlave vazi cca. 700g dyz sem to spocital,po delsi dobe by se to mohlo pekne hnusne zkrivit
to LookAS: ... a co paměti na druhé straně karty? ... nebo máš jen z jedné strany?
2LookAs drazky u toho waterbloku( na radkoj) jsou frezovany do plexi nebo do medi?
Bud rad ze mas vobec niake diery :!:Citace:
Původně odeslal Hunt3r
Tie dve diery su v poho. Horsie je ked je to len prilepene :-(
Aj ja mam DierY, mam tam pasiva z TITAN D5TB ;D ;D ;D a drzi jak prikovany :wink:
pameti mam jen z jedny strany.Citace:
Původně odeslal Vapno
je to frezovany do plexiCitace:
Původně odeslal Bruggi
socket na cpu ma papirovou nosnost na sponu 600gCitace:
Původně odeslal berraneck
takze u grafarny bych vic neriskoval...
a nosnost doporucenou dokonce jen 300g :-(Citace:
Původně odeslal DOT
neni to dyvny do plexi frezovat??
tak sem dnes konecne dostal od radka WB, je to upraveny pro P4, jelikoz jsem chtel zachovat originalni zpusob upinani vymysleli jsme toto reseni
funguje to dobre ale par vylepseni by se na tom jeste dalo udelat, protoze pri upinani dochazi ke staceni celeho bloku tak by bylo dobry to plexi rozsirit na stejnou sirku jako ma chladic => opre se to o ten ramecek a je to v pohode
vazi to presne 450g
http://www.sh.cvut.cz/~romis/wb/vyber/1.JPG
http://www.sh.cvut.cz/~romis/wb/vyber/3.JPG
http://www.sh.cvut.cz/~romis/wb/vyber/4.JPG
http://www.sh.cvut.cz/~romis/wb/vyber/6.JPG
Citace:
Původně odeslal DOT
A co se vydat cestou intelu? Ten musel tak zurive chladit, ze ma tak tezke chladice, ze je musi sroubovat ke casu, aby to neurvalo socket ;). Podobne by sel uchytit chladic na grafarnu....
Dlouho jsem nebyl na netu, a tak jsem nemohl sledovat diskusi. Kdyby to tu ale někomu k něčemu ještě bylo, můžete se podívat na dokumenty z http://www.formfactors.org/ - tam najdete přesné rozměry socketů, rozteče otvorů na deskách atd., protože tam jsou vyznačeny specifikace form faktoru ATX.
Mám dotaz - jak už jsem řekl, nemohl jsem diskusi příliš sledovat (a další týden moci opět nebudu), a tak by mě zajímalo, jaké bloky může Radek nabídnout a za jakou cenu, případně jak to je s finální kompletací - jestli ji provádí on nebo někdo jiný. Co jsem tu někde viděl, mluvilo se ještě o nějakém lepení, ovšem nevím, v jaké souvislosti. Díky za odpověď,
Fx
Si myslim, že celkem ryskuješ s těma PVC hadičkama.. Bych to ještě nečím pojistil :o
jj dej si tam ješte ty plastovy pasky ale jinak fakt cool
2 radek - GJ! a kolik za to teda chce??
a jak to teda chladi?Citace:
Původně odeslal Galaxi
videl sem ty bloky a vypadaji moooc dooobre chladi taky dobre jeste vymyslet neco na gf3 a chipset
sorry, za krapet offtopic prispevek, ale velice jsem se nasmal :lol:Citace:
Původně odeslal pety
Jinak jsem si velice zbezne prosel tento thread a jelikoz o prazdninach nejakou vodu planuju, tak velice diky za napady, postrehy a hlavne moznost to dat nekomu vyrobit.
Hele co sem nasel na netu..
http://www.hartware.de/media/reviews...ro_channel.jpg
Nekdo se inspiroval Radkovou cibulí... :-)
Ale Radek umi lepsi. :wink:
tak sem si trosku hral s tou cibuli co poslal radek a zkusil par veci
dnes sem odmrazoval lednici tak sem samozdrejme udelal par testu, pouzil sem asi 3litry vody s ledem, teplota vody klesla na 4°C, na procesoru sem pustil CPUburm a po 15 minutach se teplota na procesoru ustalila na 24°C, dyl jak tech 15 minut sem to pusteny nenechal protoze hadice se zacaly silne rosit takze dlouhodoby chlazeni ledem nepripada v uvahu :-)
jelikoz tu nemam jeste zadnej vymenik tak pouzivam 10litrovej kybl s vodou,v beznem provozu je teplota procesoru priblizne o 14°C vyssi nez teplota vody, pri plnem zatizeni je to asi o 19
pouzite komponenty:
procesor P4 1600A pretaktenej na 2300MHz - ztratovej vykon 92W
cerpadlo SELTZ S20 - 480litru max prutok
hadice PVC 10/14
kybl s 10l vody :-)
realnej prutok po zapojeni WB je 240l/h
pridavam par fotek bloku "zavinac"
http://www.dot-mod.com/upload/18.JPG
http://www.dot-mod.com/upload/17.JPG
Galaxi: jax prisel na realnej prutok? to necim meris nebo jen odhad?
mam taku otazku: z coho by mali byt hadice, aby boli co mozno najmenej tepelne vodive? ??? neukamenujte ma za tuto (pravdepodobne blbu) otazku, ale teoreticky by sa mohlo pouzit aj nieco ine ako PVC alebo silikon...Citace:
Původně odeslal Galaxi
btw: aka je cena tej cibule? a je dodavana aj so sponou? (ja nemam diery na doske :-( )
Tepelná vodivost je přímo úměrná vodivosti elektrické.
Na silikonových hadičkách se mi nelíbí jejich snadná deformace, snadno dojde ke zmenšení průřezu...
a co pouzit sponu ktera se dodava s AQcoolem?
http://www.vodnichlazeni.cz/img/foto_pri/04.jpg
jinak stranky primo jsou http://www.vodnichlazeni.cz
bylo by teda potreva upravit plexi aby do nej sel natocit ten sroubek a taky jde o to jestli by to vydrzelo...
a co pouzit sponu ktera se dodava s AQcoolem?
http://www.vodnichlazeni.cz/img/foto_pri/04.jpg
jinak stranky primo jsou http://www.vodnichlazeni.cz
bylo by teda potreva upravit plexi aby do nej sel natocit ten sroubek a taky jde o to jestli by to vydrzelo...
EDIT
safra omlouvam se... :oops:
zmeril sem si za jak dlouho to precerpa 5 litru do druhy nadoby a dal uz to jen prepocitas na hodinuCitace:
Původně odeslal Hunt3r
zdravim vsechny,
Vzhledem k tomu ze prestava byt cas, tak me navstevy a odpovedi zde doznaji urciteho zpozdeni a i jednani s vami bude probihat s urcitou odezvou.
(mam novou masinu k predelani na CNC a v provozu bude tak v zime a myslim ze az pak to poradne rozjedem.)
MK4 definitivne presouvam az bude novy stroj.
RADEK
pro otevrenej obeh je to jasny, ale kdyz mam uzavrenej obeh, tak to takhle nezmerim. Kdybych ho rozpojil , tak bude prutok jinej...Citace:
Původně odeslal Galaxi
ta teplota je dost, podle me by hranice rozdilu voda/cpu mela byt v dobrem vodniku kolem 10CCitace:
Původně odeslal Galaxi
rozdil kolem 17 stupnu mam tedka a to ten chladic ma hooodne nevychytanych much .
nj, ale asi si zapomel, ze u P4 se bere teplota z interniho cidla, takze je dycky tak o (minimnalne) 10C vyssi nez u socketu, takze ten tepelnej rozdil voda/cpu u nej odpovida...Citace:
Původně odeslal Hrochoslon
bylo by dobry kdyby par lidi udelalo obdobny testy at konecne muzem porovnat par tech bloku
az mi (nejspis) pristi tejden prijde taky cibule, tak nejaky testy udelam. Uz se tu negde na foru vali ode mne porovnani mezi BOXem a Aquacoolem na P4Citace:
Původně odeslal Galaxi
a jen tak pro uceleni mych neuplnych informaci.. odkud to berou tuleni?Citace:
Původně odeslal LookAS
už se tesim na ty testy ;D
testy:
cibule od radka
raditor innovatec maxxxpert MONO+120 fan sunon
cerpadlo seltz s20
v celem systemu mam asi 3 deci vody, vetrak je pripojen na 5V ale stejne je jeste slyset takze asi prijde na radu PWM regulace
pri nezatizenym procesoru je teplota na procesoru 40°C pri plne zatezi po 10 hodinach je to 47°C
testovano na P4 1.6@2.3GHz tepelna ztrata 92W
Tuleni to berou z diody která je v jádře CPU.Citace:
Původně odeslal Hrochoslon
a interni cidlo je tedy novejsi lepsi a dalekovice dokonalejsi zalezitost? ???Citace:
Původně odeslal LM
To je celkem dost, ja mam na Aquacoolu (P4 1.6@2.1 + v serii GF4Ti4200), Aquacool vymenik (mimo PC, bez ventilatoru) 42°C pri zatezi 53°C.Citace:
Původně odeslal Galaxi
2lookAs - tak co budou nejaky ty testy?? :drool:
dneska mi to prislo, ale mam takovy shit pvc hadice ktery se nedaj ohnout, takze musim sehnat negde silikon. hadice. Neporadite gde se to da treba v Praze sehnat? (a vubec treba i fitinky a tak pod...)Citace:
Původně odeslal joXerus
Jinak co jsem to zatim na chvili zkousel bez chipsetu a vymeniku, pouze s 10l kyblem, tak pri 18*175 a 1.7V sem mel teplotu po cca pul hodinovy zatezi v prime neco kolem 50C. Se starym aquacoolem (a jinym procakem) sem mel pri 18*160 a 1.65V pri zatezi 51C. Pro zajimavost, prutok vody sem nameril 420l/h, coz oproti predchozim 66l/h s 6mm hadicema je slusny ;D.
420 l/h je fajn
taky by me zajimalo kde sehnat treba i na netu fitinky a silikonovy hadice
jaky použivate pruměry?? ja mam 17/14 nebo co PVC
ja mam rozdil voda/jadro 10C +-5 podle vytizeni procesoru, vsecko homemade, cerpadydko s mizernym vykonem, vodu dolevam az kdyz to jede skoro naprazdno. Na webiku uz mam nove fotky.
na tom tvym webu sou drsny obrazky z 3DSMax
fakt kdo umi ten umi
No vedra jsou šílené a můj WB furt nikde :-( Radku jedině ty mi můžeš pomoct od tohodle: http://www.overclocking.cz/4um/viewt...23690&start=20
JJ...taky potrebuju sehnat silikon hadice. ty PVC, co se prodavaj v OBI, Hornbach, atd., jsou na prd. Kdyz se ohnou, tak se splostej, jsou strasne tvrdy, nepoddajny a strasne se kroutej.
Jinak par fitingu na vyber (je to tedy v Praze) na Namesti bratri Synku. Je tam docela velky zelezarstvi. Jedny maj vepredu u vzduchotechniky a pak dalsi nekde vzadu u sroubovejch spojeni. Shanel jsem redukce na eheima, abych tam moh dat tlusci hadice a docela jsem si vybral.
Pisete tady o ruznych Vodnikach,
Mate nekdo chlazeni od zminovane firmy AQcool (www.vodnichlazeni.cz).
Vim ze distrubuuje Mironet, ale nikde jsem nenasel kontakt primo na vyrobce.
Pokud to mate nekdo doma, tak mozna se to da najit v dokumentech ktere jste k tomu dostali.
Shanim kontakt na vyrobce, nebo alespon obchodni nazev firmy.
diky
david
toto atdy ma jen jeden boreček kteryho od toho každej odrazoval
suleky se jmenuje myslim
Čaute,sháním nějaké chladiče pro mého vodníka.
Zajimalo by mě,jestli by se daly udělat i nějaké pasivy na GPU a kolik by to stálo.
CUste,
vubec tomu vodnimu chlazeni nerozumim...muzete mi napsat nakej odkaz, kde by bylo vysvetleny, co vsechno potrebuju,jak to funguje, popr jaky je nejjednodussi vodni chlazeni?
Dik
HHUU
zkus tohle http://www.pretaktovani.cz/text/kosina.aspCitace:
Původně odeslal HHUU
Ty foe ani nevis jak jsi me chybel :lol: :lol:Citace:
Původně odeslal Tlapka
Jaktoze nepíšeš velkýma pismenama? A kde mas avatar? Slyšel blbě.. Tvoje rady by nám asi nepomohly :? Protože stále nevíme, jaká by asi měla být tlouštka mědi...Citace:
Původně odeslal Tlapka
Wow, ubohost sama, ten Tlapka... Vrať se do hrobu ty ubožáku :wink: ...
na jake je to straně?? ja ho tu nikde nevidim
Uz mu to asi nekdo smazal... nastesti...
no more Tlapka!!!
aha tak to jo ;D
hele jak to dodava radek?? i s plexi??
Momentálně Radek nedodává nic :roll:
a kdy by tak mohl ?Citace:
Původně odeslal Mirectec
Já nevim. Nedávno jsem mu psal SZ a nic.. Nedávno něco psal, že koupil nový stroj a že ho bude mít až v zimě a pak začne naplno.. :?
jj, rikal ze az v zime, taky rikal ze se mu neco rozbilo a hlavne nato nema cas... smula co..
Hodně blbý :? Už mám sehnano vše kromě bloků.. Zatím jsem do toho dal 700 Kč :roll: Zajímalo by mě, kolik staly ted ty prvni bloky, co jeste stihl udělat ??? Hlavně ten co tu kdosi měl na Radeona 9100 ???
Pockame do zimy a to uz bude Radek vyrabet WB na nase nove Athlon64 8-)
Jak ja se tesim ;D
Mirectec: Sme natom podobne - taky uz mam vsechno krome tech bloku..
Ja sem mel objednanej CPU (cibuli) a GPU i s chlazenim pameti na GPU za 1000Kc. takze asi 1 blok=500,- 8-)
njn asi musite koupit nekde jinde...nebo budete čekat 4měsice?? ;D asi ne
cekat az do zimy nevydrzim... musime sehnat nekoho jinyho....
no prave...me kamoshuv tata udela medenej na GPU a mozna i NB a s tim na cpu budu muset vydržet
potrebuju taky nejaky novy hadice..trochu užši
Já to hold budu muset vydržet :roll: Nemám vůbec možnosti. Ale ani mě to nevadí, protože přes prazdniny tady moc nebudu a pak už to nějak vydržim :? Jsem si objednal Sapphire 9100 64MB a je to momentálně nedostatkovy zboží :evil: Mě to připomíná časy, kdy se čekaly fronty i na záchodovej papír :lol: ;D
A co ty od Aquacoolu? Zase tak extra drahe nejsou, ne?