-
Re: nVidia GeForce 8800GTX/GTS
Citace:
Původně odeslal
Radim Štěpanec
ber to tak, ze budou o cca 250Kč levnější
No ja uz jsem se s tim smiril, ale nove ceny jsem si nevsiml, takze diky ;)
-
Uz se nemuzu dockat az vyjde directX10 a prvni dx10 hry (nebo aspon prvni dx10 patche pro starsi hry)
Jen jsem zvedavy, zda ten dirextX10 opravdu vyjde jen pro Vistu, a nebo casem nakonec i pro XP. (Zname marketing - s AGP se uz taky puvodne nepocitalo, ale trh udelal sve..)
Defacto mi to prijde jako nefer vuci uzivatelum, kterym XP vyhovuji, a nemaji zadnou potrebu vynakladat dalsi financni prostredky za Vistu....
Uvidime, co cas prinese, treba nekdo vyda neoficialni dx10 pro xp..
-
Citace:
Původně odeslal
milka
Defacto mi to prijde jako nefer vuci uzivatelum, kterym XP vyhovuji, a nemaji zadnou potrebu vynakladat dalsi financni prostredky za Vistu....
MS si moc dobre uvedomuje, ze by je bez nejakeho tahaku asi hned tak neprosadil. Uprimne, kolik lidi by prechazelo na Vistu kdyby DX10 nebyl Vista only. Osobne nikoho neznam. Kdyby pak umoznili DX10 pro XP, tak by si zrusili svuj nejvetsi tahak, ktery si tak pracne budovali placenim studii aby delali hry uz na DX10 a tim padem Vista only. Je to prasarna, ale prasaren jak z nas vytahnout prachy je tu hodne :) A je to celkem OT...
-
Citace:
Původně odeslal
milka
Uvidime, co cas prinese, treba nekdo vyda neoficialni dx10 pro xp..
Nedavalo by to smysl delat neoficialni DX10, pokud ty hry na XP proste nepujdou nainstalovat ;)
Pokud je bude DX10 oficialne jen pro Vistu, tak ty samozrejme pobezi pouze pod Windows Vista.
-
ATC opět zklamalo, takže testy až v pondělí
-
Kingpin in action: 680i a 8800 GTX sli, aneb prekonani vsech rekordu.
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=122394
a co rekordum predchazelo, daval jsem to do vtipu, ale patri to i sem:
http://download.nvidia.com/downloads...eless_360P.wmv
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Oci v akci, aneb cteme poradne :)
-
Citace:
Původně odeslal
misokgb
Tak to se omlouvam, thread sleduju poradne, ale tohle mi uniklo.
Aspon ta reklama pro pobaveni. ;)
-
-
Lidi nevíte někdo jestli nvidia vydá do léta ještě něco výkonějšího? další řadu nebo tak? nemáte někdo odkaz na nějaký roadplan na další čtyři čtvrtletí příštího roku?
-
nic nove nebude, maximalne nejaky g80 ekvivalent 7950gx2, ci zvysenie taktov dnesnych g80 cipov, nic prevratne ;) zase taky rychly v grafickom priemysle nie su
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
nic nove nebude, maximalne nejaky g80 ekvivalent 7950gx2, ci zvysenie taktov dnesnych g80 cipov, nic prevratne ;) zase taky rychly v grafickom priemysle nie su
JJ šlo mi o to jestli vzít dneska GTX a na jaře třeba druhou do sli nebo počkat na další řadu. jestli nic převratnýho do léta nevyjde tak beru GTX teď a hotovo. díky
-
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
JJ šlo mi o to jestli vzít dneska GTX a na jaře třeba druhou do sli nebo počkat na další řadu. jestli nic převratnýho do léta nevyjde tak beru GTX teď a hotovo. díky
Podle meho po vydani R600 prijde od NV 8900GTX a pripadne i X2. Obe by uz mohly byt na 80nm. Ale to bude tak brezen.
-
jj cetl jsem, ze nvidia je pripravena na vydani r600, nejvic se spekuluje o ekvivalentu 7950gx2. nakup zavisi na tobe, takhle by jsi mohl cekat do nekonecna :-(
-
Citace:
Původně odeslal
short24
jj cetl jsem, ze nvidia je pripravena na vydani r600, nejvic se spekuluje o ekvivalentu 7950gx2. nakup zavisi na tobe, takhle by jsi mohl cekat do nekonecna :-(
Rozhodne je to jeste pomerne daleko, kdybych chtel novou grafiku, tak bych 8800 koupil hned ted. Pokud bych nespechal(jako ze nespecham), tak bych pockal jak se vykonove i cenove vyvrbi soubor s R600. Je ale lepsi se nenechavat strhnout hypem kolem novinek, za to clovek vzdy nejak zaplati a nemusi to byt ani z pohledu financi...
-
Já jsem šel do NVIDIA i proto, že prostě se neslušně řečeno "sere" vyvojářům her a jejich logo u her se objevuje dost často, to jestli je to pak pomalejší než s ATInou už neřeším, protože např. stíny vypadají v pořádku a né ty kostrbaté grcy co ATI předvádí jak u starších, tak i novějších her, AF už G80 pořešilo, výkon to má jako dvě X1900 v crossfire, tak není nad čím váhat.
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Bezva zprava... takze by mohli zacit pracovat na snizeni prikonu. Uz se nemuzu dockat :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
stíny vypadají v pořádku a né ty kostrbaté grcy co ATI předvádí jak u starších, tak i novějších her
Shadow Filtering je v oficialnich specifikacich az u DX10 a tedy R600 by to mela podporovat taky ...
-
-
Citace:
Původně odeslal
nex
V DXT mívají i výhodné ceny - tohle je ale úlet a IMHO naprostá zbytečnost, protože Gigabyte za 12500 udělá určitě lepší službu... :cool:
-
eVGA je u nás z nějakého důvoda drahá jak prase, přitom jinde stojí méně než Asus, stejně jako u nás je drahá HIS značka, daleko dražší než Sapphire a v zahraničí je to prakticky všude opět naopak.
-
Citace:
Původně odeslal
nex
No vzhledem k tomu, ze eVGA je dobra hlavne diky sluzbam, tak to nijak tu cenu neomlouva. Pochybuju, ze u nas nabizi step up program, kdyz tu nemaji zastoupeni.
Tohle je proste zneuziti situace, ze u nas byla vetsina karet rozebranych jeste pred naskladnenim a ze se necekala takova poptavka. Jinak si totiz nedokazu vysvetlit, co zpusobilo nedostatek G80 na nasem trhu, kdyz jakykoliv vetsi obchod v USA/UK ma nekolik kusu od ruznych znacek skladem za MSRP.
-
celkem zajímavý problém s Geforce 8800GTX a Enermax 620W
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=122781
(stručně řečeno, vyřešil to tak, že prohodil napájecí PCI-E konektory.)
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Rozhodne je to jeste pomerne daleko, kdybych chtel novou grafiku, tak bych 8800 koupil hned ted. Pokud bych nespechal(jako ze nespecham), tak bych pockal jak se vykonove i cenove vyvrbi soubor s R600. Je ale lepsi se nenechavat strhnout hypem kolem novinek, za to clovek vzdy nejak zaplati a nemusi to byt ani z pohledu financi...
Hmm asi máš recht. v současně době mám 2x 7900GT SLI takže na tom zkusím ještě chvílu vydržet.
-
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
Hmm asi máš recht. v současně době mám 2x 7900GT SLI takže na tom zkusím ještě chvílu vydržet.
Držím palce, já bych to nevydržel :D
-
Tak grafika došla, i když je karta větší než 1950XTX tak váží přibližně stejně, ten nasávací otvor u větráku je pěkně velký :-)
-
-
Nevite, zda jsou nekde testy, jak je ta karta zavisla na vykonu CPU?
(zatim jsem videl testy jen na core2 extreem, nebo fx57)
A celkem by mne zajimalo, jak si grafika vede v porovnani s ostatnima na mene vykonych systemech ( amd 3700 atd...)
-
Citace:
Původně odeslal
milka
A celkem by mne zajimalo, jak si grafika vede v porovnani s ostatnima na mene vykonych systemech ( amd 3700 atd...)
zalezi co od toho chces,s 3700 zadnej bench dneska netrhnes:( ,jestli na hrani,tak je to v pohode-ono na nejake 19 screenu rozdil moc nepoznas-jestli mas o par FPS min te trapit nemusi.Ale hazet to na nejake semprditko nedo celerona asi neni nejlepsi napad.
-
Tak od BFG uz mame papíry o přeprave mám to na cestě, behěm tohoto tydne to prijde, nejmpozdeji zacatkem příštího tydne mam skladem. jak GTX tak GTS, pokud nevystaci dalsi jsou u nas do 10dnu.
GTX 17 730 kc - no mozna by se dala usmlouvat naka korunka dolu. Zatim je to predbezna cena, mozna to bude o krapet min, zatim nemame fakturu od BFG.
GTS - 12 721 kc
-
Mi uz taky dorazila Asus 8800GTX, prijde mi celkem tezka. Co me dostalo, je velikost krabice, tam by se v poho vesla zakladni deska a nejaky bonus k tomu. Skoda, ze ta karta neni pro mne.
-
Citace:
Původně odeslal
pulec7
Tak od BFG uz mame papíry o přeprave mám to na cestě, behěm tohoto tydne to prijde, nejmpozdeji zacatkem příštího tydne mam skladem. jak GTX tak GTS, pokud nevystaci dalsi jsou u nas do 10dnu.
GTX 17 730 kc - no mozna by se dala usmlouvat naka korunka dolu. Zatim je to predbezna cena, mozna to bude o krapet min, zatim nemame fakturu od BFG.
GTS - 12 721 kc
v cem je lepsi ta BFG?cenove furt vychazi lip ten asus co je skladem, jinak to jisti GB kterej se da zitra sehnat za 12700 nakup GTX (myslim, ze to byl actebis)
-
Citace:
Původně odeslal
milka
do 1280x1024 je rozdíl v fps, ale v 1600x1200 už to není cpu bound a fps tam jsou prakticky identické jak s E6600 na default, tak přetaktovanou nad 3 Ghz.
EDIT.: i když tady rozdíl v min.fps je
http://www.driverheaven.net/reviews/...iewx120/36.php
-
Jinak na www.driverheaven.net je porovnáno GTS a GTX vs X1950CF a výsledky jsou pro NVIDII hodně dobré :)
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Jinak na
www.driverheaven.net je porovnáno GTS a GTX vs X1950CF a výsledky jsou pro NVIDII hodně dobré :)
To je docela velký brutus - škoda, že s rozlišením začínají až na 1600x1200
-
tak tady maj GTX za 15t,5is,ale je to nejaka POV,nevite nekdo co to je zac?za ty prachy je to luxus,hlavne bez DPH to je za necelych 13koliku:rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
BRABUS
tak tady maj GTX za 15t,5is,ale je to nejaka POV,nevite nekdo co to je zac?za ty prachy je to luxus,hlavne bez DPH to je za necelych 13koliku:rolleyes:
Point of View.
V dnesni dobe uz neexistuje vyrobce, ktery by nestal za nic. Max. je to bez nejakych sluzeb navic, s originalnim chladicem a bez softu. Neni se ceho bat.
-
Citace:
Původně odeslal
BRABUS
tolik bude stat za tyden gigabyte tak vydrz
-
no to ja musim vydrzet do prosince,nez prijedu domu-ono tahat do letadla vodnika a cele PC bez skrine uz samo o sobe vazi a tahle bestie ma snad 2kila:eek: .uz se nemuzu dockat:p
-
třeba na pixmanii to maj o 2000 Kč dražší ale davaji k tomu 2 hry tady to bude asi bez her
-
No u Asus je GTI Racing + Ghost Recon - Advanced Warfighter a to nejlepší na závěr 3D Mark 06 :D i s non blacklisted SN :)
A imitace kůže, černé pouzdro na CDčka s logem Asus
-
Spajdr:budeš kupovat GTS nebo GTX
-
Citace:
Původně odeslal
Adisis
Spajdr:budeš kupovat GTS nebo GTX
uz ma doma GTX
-
nemuzu najit info o ohlucnosti eventuelne teplotach....potrebuju neco do relativniho ticha..takze toto jsou dva celkem dulezite udaje..)))
-
Velky dotaz, nevite KDY nebo JAKE WaterBlocky se pripravuji/jsou na trhu k 8800 serii?
-
Citace:
Původně odeslal
uberguru
nemuzu najit info o ohlucnosti eventuelne teplotach....potrebuju neco do relativniho ticha..takze toto jsou dva celkem dulezite udaje..)))
Ve 2D módu to naprosto neslyším, skoro jsem se lekl že se větrák ani netočí.
Nemůžu nikde v ovladačích (97.02) najít ukazatel frekvence pamětí a jádra ani teploty.
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Ve 2D módu to naprosto neslyším, skoro jsem se lekl že se větrák ani netočí.
Nemůžu nikde v ovladačích (97.02) najít ukazatel frekvence pamětí a jádra ani teploty.
Coolbits nefungují?
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Velky dotaz, nevite KDY nebo JAKE WaterBlocky se pripravuji/jsou na trhu k 8800 serii?
BFG ma vlastnu kartu s vodnym chladenim: http://paradise.gizmodo.com/gadgets/...ion-213416.php
http://www.bfgtech.com/8800GTX_768_PCIe_wc.html
Inak WB full, som zatial videl Innovatek http://www.presence-pc.com/image/Wat...-3-1-jpg-.html
Kupit sa da tu, ale za vela love a ktovie co to je zac http://www.ncix.com/products/index.p...e=Danger%20Den
-
Chjooo proc innovatek nepouziva aspon castecne medene WB. To me prudilo uz na X1900/7900 serii WB. Vim, ze to u vodnika neni to nejdulezitejsi, ale ono to pak i lip vypada :rolleyes:
-
ježiě ja sem si nevšimnul zajimalo by mě kolik spajdrovy dava v 3Dmarcich
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Coolbits nefungují?
Ne, nic se nestane
EDIT.: Ntune mi teplotu ukáže, ale to se nedá zobrazit přímo v panelu grafiky?
-
Coolbits nefunguji a podle vseho uz nejspis ani fungovat nebudou.
Taktovat se da pres nTune a vzhledem k tomu, ze nove ForceWare maji mit panel ve stylu nTune, tak to nejspis spoji.
Tento tyden nebo pristi uz snad budou venku.
-
Už jsem to našel na taktování paměti i jádra :-)
Vůbec se v tom neorientuju, naposledy jsem si hrál ovladačema ještě když nebyly ani forceware :)
-
zatím žádné testy, nějak je problém udržet stabilitu PC, před chvílí mi to hodilo modrou smrt, MACHINE_CHECK_EXCEPTION a pc se vyplo, tohle jsem už jednou měl, tuším někde byla menší voltáž, no uvidíme co dále s tím, jako kdyby zdroj nestíhal :))
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
zatím žádné testy, nějak je problém udržet stabilitu PC, před chvílí mi to hodilo modrou smrt, MACHINE_CHECK_EXCEPTION a pc se vyplo, tohle jsem už jednou měl, tuším někde byla menší voltáž, no uvidíme co dále s tím, jako kdyby zdroj nestíhal :))
snad nemas vadny kus
-
Citace:
Původně odeslal
Radim Štěpanec
snad nemas vadny kus
doufejme ze ne, jinak bych zaslal druhej a pokud by ani ten nesel tak bych asus poslal do vecnych lovist .) jinak scot666 si nestezoval tak uvidime
-
Citace:
Původně odeslal
K!ll3r
doufejme ze ne, jinak bych zaslal druhej a pokud by ani ten nesel tak bych asus poslal do vecnych lovist .) jinak scot666 si nestezoval tak uvidime
Pry v ČR ještě nebyly kusy, ktere byly opravene, tak kdo ví
-
Další problém, i když mám instalované ovladače na LCD, tak mi prostě grafika nenabízí 1280x1024, ale nejblíž je 1280x800 a pak až 1024x768 ... :(
-
Na jakych FW jedes?
97.02, 96.94 nebo 96.97 (tady si nejsem jisty podporou G80)
-
Reinstaloval si po výměně grafiky systém?
-
Pro ty kdo si nechteji zbytecne instalovat nTune, tak je tu jeste dalsi moznost, jak tyto karty pretaktovat - ATITool 0.25 beta 10.
-
Ne, wokna jsem nereinstaloval, jenom uninstall ati ovladače, projel to driver cleanerem, ovladače mám 97.02, ty asusy co jsou na cdčku grafiku ani nenajdou :D .. prý se dá nastavit custom rozlišení, ale kde? já tu možnost nevidím.
-
Najdi si zalozku v klasickem panelu Screen resolutions and Refresh Rates.
Dal uz si snad pak poradis.
Takhle to vypadalo driv - http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=353484&postcount=12
-
panu Massterovi děkuji za cenné rady, rozlišení už jedou díky starému CP panelu, který byl třeba aktivovat přes registr :-)
-
Nekdo se tu myslim nedavno ptal jak jsou na tom GTX a GTS s hlucnosti a teplotou.
Tady jsou teploty v idle
http://images.anandtech.com/graphs/8...1147/13558.png
Tady pri loadu.
http://images.anandtech.com/graphs/8...1147/13560.png
A nakonec hluk.
http://images.anandtech.com/graphs/8...1147/13557.png
btw. ten registry hack pro zpristupneni stareho CP vypada takhle
Kód:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak]
"Coolbits"=dword:3
"NvCplDisableRefreshRatePage"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvCplApi\Policies]
"ContextUIPolicy"=dword:00000001
"TaskbarUIPolicy"=dword:00000003
;hint: 1 = old panel, 2= new panel, 3= both panels
-
teploty přesně odpovídají, ale ten větrák na chladiči opravdu slyšet není, oproti starému X1900XT nebe a dudy, nevím jak na tom je X1950XT :) no podle grafu malinko hůř.
-
To padání podle mě vyřeší reinstal. Já bych to každopádně vždy při změně hardwaru reinstl ono člověk nikdy neví co se v Xpčkách jebne když kuchneš nějakej díl.
-
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
To padání podle mě vyřeší reinstal. Já bych to každopádně vždy při změně hardwaru reinstl ono člověk nikdy neví co se v Xpčkách jebne když kuchneš nějakej díl.
Jenže to by lidi jako já reinstalovali každý týden!!! >:}
-
Hmmm tak lidi jako ty to budou muset řešit jinak, :D
-
Citace:
Původně odeslal
Radim Štěpanec
Pry v ČR ještě nebyly kusy, ktere byly opravene, tak kdo ví
bohuzel toto byla opravena verze, prni asusy tu meli byt 5.11 kdy opravdu prisli ale par sekund pred expendaci ke me, mi volal produkt manager je se omlouva ale posila je vsechny na RMA, radim ma novou varku starsi o tyden , pokud by byla zase vadna jednalo by se o 2 vadne varky to by bylo vcelku vtipne v podeni NV atd
-
Citace:
Původně odeslal
K!ll3r
bohuzel toto byla opravena verze, prni asusy tu meli byt 5.11 kdy opravdu prisli ale par sekund pred expendaci ke me, mi volal produkt manager je se omlouva ale posila je vsechny na RMA, radim ma novou varku starsi o tyden , pokud by byla zase vadna jednalo by se o 2 vadne varky to by bylo vcelku vtipne v podeni NV atd
16.11 bych měl mít další ASUS, prý už z výroby OK
-
Citace:
Původně odeslal
Radim Štěpanec
16.11 bych měl mít další ASUS, prý už z výroby OK
dneska si ho muzes vytahnou z levi , vecer se ma naskladnovat, actebis je dalsi mozny zdroj
-
Citace:
Původně odeslal
K!ll3r
dneska si ho muzes vytahnou z levi , vecer se ma naskladnovat, actebis je dalsi mozny zdroj
Víš stejně dobře jako já, že na ty karty jsou pořadníky
-
Citace:
Původně odeslal
Radim Štěpanec
Víš stejně dobře jako já, že na ty karty jsou pořadníky
proto v nem musis bejt jako ja uz 3 tydny .) mel jsem je ve stejnej den jak v levi tak v atc, clovek si to musi hlidat nebo mit schopnyho obchodaka , ten muj mi to hlida stylem ze kdyz se to objevi v ceniku tak automaticky bookuje u novych polozek 5ks, nikdy se mi nestalo ze bych je nemel driv nez CC , Alzac atd atd
-
Chvíli jsem lítal ve world of warcraft a s aniso na quality je shimmering prakticky pryč, tak pěkně to nezvládla ani X1900XT :)
-
diky, za info - teplota/hluk...nekdo si ji asi koupi pod stromecek.
-
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
Mozna te prekvapi ale ja jsem vymenil pred 2ma tydny AMD+Nforce MB za C2D s Intel chipsetem a bez reinstalu Woken jedu bez problemu. Takze to padani neni systemem, ale spis ovladaci.
-
reinstall to nevyřešil, ale zvednutí voltáže pro PCIE/SATA ano :)
-
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
reinstall to nevyřešil, ale zvednutí voltáže pro PCIE/SATA ano :)
tak uz bys mohl nahodit nake benchmarky nejlepe herni veci a jake OC ti tva karta dovoli. dikec
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
32xAA ve SLI....
odstraneno , neumim cist .)
-
Ted sem to prostudoval a me osobne se to zda jako hodne vyhipovana novinka. Chvili sem uvazoval ze prodam noveho Radeona a koupim tohle ale vzadnem pripade, detailne sem prohlednul screeny z her, co se do vykonu tyce dejme tomu ale pokud pretaktujete x1950XTX ktery de na 750MHz jadro, a pres 2.1GHz pameti dostanete se lepe jak GTS, kvalita obrazu je podle me na 99% stejna. DX10 tu bude az pristi rok v lete, tak aby se uz jaks taks pouzival, do te doby prijde R600 a nVidia bude opet v loji :), a bude se zase jen dotahovat :). Sem zvedavy jak to dopadne ale podle me R600 bude opravdu prevratne DX10 a jeste k tomu bude zatracene rychle :).
-
Citace:
Původně odeslal
pulec7
Ted sem to prostudoval a me osobne se to zda jako hodne vyhipovana novinka. Chvili sem uvazoval ze prodam noveho Radeona a koupim tohle ale vzadnem pripade, detailne sem prohlednul screeny z her, co se do vykonu tyce dejme tomu ale pokud pretaktujete x1950XTX ktery de na 750MHz jadro, a pres 2.1GHz pameti dostanete se lepe jak GTS, kvalita obrazu je podle me na 99% stejna. DX10 tu bude az pristi rok v lete, tak aby se uz jaks taks pouzival, do te doby prijde R600 a nVidia bude opet v loji :), a bude se zase jen dotahovat :). Sem zvedavy jak to dopadne ale podle me R600 bude opravdu prevratne DX10 a jeste k tomu bude zatracene rychle :).
Ale prosím tě, tady nejde o porovnávání co jaká karta má Mhz, o kolik zvedneš z default X1950XTX oproti GTS který má obrovskou rezervu a dáš jí na takty v GTX úplně v pohodě, když se podíváš na ceny X1950XTX a GTS tak tam věru moc velký cenový rozdíl není, ale přetaktovaná GTS bude rychlá jak dvě X1950XTX v Crossfire. DX10 bude až příští rok, ale lítá to krásně i v DX9 hrách, tak proč do toho nejít? já ten rozdíl vidím obrovský :) oproti jedné X1900XT, oproti Crossfire už tolik né, ale ovladače se ještě poladí si myslím.
A než ATI něco dalšího vydá, tak NVIDIA bude mít vylepšenou verzi G80, pokud už nemá teď.
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Ale prosím tě, tady nejde o porovnávání co jaká karta má Mhz, o kolik zvedneš z default X1950XTX oproti GTS který má obrovskou rezervu a dáš jí na takty v GTX úplně v pohodě, když se podíváš na ceny X1950XTX a GTS tak tam věru moc velký cenový rozdíl není, ale přetaktovaná GTS bude rychlá jak dvě X1950XTX v Crossfire. DX10 bude až příští rok, ale lítá to krásně i v DX9 hrách, tak proč do toho nejít? já ten rozdíl vidím obrovský :) oproti jedné X1900XT, oproti Crossfire už tolik né, ale ovladače se ještě poladí si myslím.
A než ATI něco dalšího vydá, tak NVIDIA bude mít vylepšenou verzi G80, pokud už nemá teď.
to jo,za ty penize nic lepsiho proste nekoupite.nekde jsem cetl ze nvidia uz chysta 80nm G80.Nekde se zase spekulovalo o 65nm verzi az vyjde R600(krera by prej mohla bejt taky 65nm).
-
Citace:
Původně odeslal
Airwolf
Mozna te prekvapi ale ja jsem vymenil pred 2ma tydny AMD+Nforce MB za C2D s Intel chipsetem a bez reinstalu Woken jedu bez problemu. Takze to padani neni systemem, ale spis ovladaci.
Ono to samozřejmě není pravidlo kolikrát to hrne no problémo ale kdyby se mi po výměně hardwaru začlo něco sekat nejdřív bych reinstaloval.
-
Tak mi dneska dorazila 8800GTS od Asusu.. jsem zvědavej jak pojede.. máte někdo zkušenosti přímo s touhle kartou?
-
Citace:
Původně odeslal
RED
Tak mi dneska dorazila 8800GTS od Asusu.. jsem zvědavej jak pojede.. máte někdo zkušenosti přímo s touhle kartou?
Foukni to hned na 575/1800 :)
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Foukni to hned na 575/1800 :)
Neblbni.. :-) si to hned nevodpražim.. :-)
-
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
a co tym chces odprazit?
Ja to netaktuju.. myslel jsem že ta karta má dostatečnej výkon a že ji nemusim taktovat.. nebo musim?
-
samozrejme, ze nemusis, ale preco si zadarmo nepridat vykonu?
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
samozrejme, ze nemusis, ale preco si zadarmo nepridat vykonu?
A proc jo, kdyz vykonove v pohode staci? :) To je to samy jako, proc si do mesta nekoupit auto s V6 3.0l, kdyz mi staci 1.6. Pokud to opravdu neni treba, tak je to pouze zbytecny prihrivani karty :)
-
to zalezi co (hru) a na com (rozlisenie) hras, keby ma to brzdilo od TOTALNE najlepsieho AA a AF tak taktujem ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Oki, no zkusim mozna testnout tu BFG, sem trosicku skeptickej zatim, pokud to opravdu pujde vpohode taktnout na uroven GTX tak potom by to mohla byt velice zajimava vec.
-
Tak to ukazalo 8300b v 3dmarku 2006. Nebudu taktovat.. tohle staci.. v IL2 Sturmovik Forgotten Battle mi to ukazuje 200 fps v kokpitu ve 1280x1024 a víc nepotrebuju..
-
Citace:
Původně odeslal
NightKing
A proc jo, kdyz vykonove v pohode staci? :) To je to samy jako, proc si do mesta nekoupit auto s V6 3.0l, kdyz mi staci 1.6. Pokud to opravdu neni treba, tak je to pouze zbytecny prihrivani karty :)
porovnanie nie je na mieste. Spotreba 1.6 a 3.0 je niekde inde ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
porovnanie nie je na mieste. Spotreba 1.6 a 3.0 je niekde inde ;-)
Stejne tak spotreba a teplelne vyzarovani 8800 vs. lowend karty
-
bavime sa teraz o pretaktovani jednej serie karty a nie porovnanie 8800 vs. lowend tak o com tocis? Este ma teda zacnite presviedcat, ze taktovanie je vlastne nanic.
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
bavime sa teraz o pretaktovani jednej serie karty a nie porovnanie 8800 vs. lowend tak o com tocis? Este ma teda zacnite presviedcat, ze taktovanie je vlastne nanic.
Pravda, ona uz i ta uvaha o 1.6 vs 3.0 byla zcestna.
Pro nekoho muze byt OC neprijatelny i napr. z duvodu zvysene spotreby a tepelneho vyzarovani, kazdopadne se neustale setkavam s nazorem "taktovat nebudu, protoze mi to zatim staci" - tj. takove povedomi, ze taktovani je neco spatneho a ze se tim komponenty nici. Tohle by bylo na jinou diskuzi (OC vs. zivotnost HW a naroky na lepsi chlazeni) ale chapu, ze u takto vykonne karty muze byt pro nekoho OC uz celkem zbytecny (200fps vs. napr. 220fps) - na druhou stranu, jak pise MC, pri pouziti vysokeho rozliseni a AA a AF bych o netaktovani nepremyslel ani sekundu.
Kazdopadne podle snad uz kvuli nazvu tohoto 4a by se tu nikdo o zbytecnosti taktovani nemel ani zminovat :)
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Pravda, ona uz i ta uvaha o 1.6 vs 3.0 byla zcestna.
Pro nekoho muze byt OC neprijatelny i napr. z duvodu zvysene spotreby a tepelneho vyzarovani, kazdopadne se neustale setkavam s nazorem "taktovat nebudu, protoze mi to zatim staci" - tj. takove povedomi, ze taktovani je neco spatneho a ze se tim komponenty nici. Tohle by bylo na jinou diskuzi (OC vs. zivotnost HW a naroky na lepsi chlazeni) ale chapu, ze u takto vykonne karty muze byt pro nekoho OC uz celkem zbytecny (200fps vs. napr. 220fps) - na druhou stranu, jak pise MC, pri pouziti vysokeho rozliseni a AA a AF bych o netaktovani nepremyslel ani sekundu.
Kazdopadne podle snad uz kvuli nazvu tohoto 4a by se tu nikdo o zbytecnosti taktovani nemel ani zminovat :)
Chlapi, ja to zase nemyslel ve zlem, nemam zadne psychicke problemy nebo bariery s taktovanim :p, jen jsem chtel obhajit myslenku, ze pokud mi vykon staci tak taktovat netreba (protoze se tim zvysi spotreba a tepelne vyzarovani), pokud nestaci tak si samozrejme pomuzu. Timto bych skoncil s lehkym OT :)