Hehe, no ty paměti na 1600Mhz, to asi nebude přes ati tool co ;DCitace:
Původně odeslal no-X
Printable View
Hehe, no ty paměti na 1600Mhz, to asi nebude přes ati tool co ;DCitace:
Původně odeslal no-X
Rozhovor s Guennadi Riguerem z ATi:
http://www.digit-life.com/articles2/...520-part6.html
to sa teda divim, ze to sem uz no-X daaavno nepostol http://pctuning.cz/index.php?option=...rt=99#comments vsetci si kupte 1800XT (teda sorry, musite este pockat ;) ) lebo ta vydrzi proste 10nasobne dlhsie ;D
MadCap: v případě Asus X1800XT TOP jen devítinásobně, protože Asus včera oficiálně stanovil takty na 700/1600MHz:
http://www.asus.com/news_show.aspx?id=1828 :wink:
Akorat ne "All tests was done with", ale "All tests WERE done with..." :wink:Citace:
Původně odeslal Spajdr
Ati tool 0.25 beta 10
- Dump Bios button on X1000 Series disabled until fix is found
- Artifact scanning should work better now
- Voltages can be saved to a profile and loaded on startup
- Fixed "New Malware.H" misdetection by McAfee
- Fixed "PCK/Morphine" misdetection by AntiVir PersonalEdition
- Fixed minor issue with profiles storing extended NVIDIA clocks
- Fixed warning "Alternate Pixelcenter"
- Added option to swap GPU and GPU environment temperature (cosmetic change for some ASUS NVIDIA cards)
- Temperature monitoring is back for NVIDIA cards
- Broken dialog sizes fixed on non-standard screen DPI settings
http://www.techpowerup.com/downloads/104
Haste : nepruď, mě se tam ani nic původně nechtělo psát ;D
HIS X1800XT OC-edition
HIS X1800XT OC Edition boosts the card to an extreme speed condition, core operates from 625MHz to 700MHz, and the memory operates from 1.5GHz to 1.6GHz...
http://www.bjorn3d.com/theforum/view...?p=81305#81305
ahoj nevim jestli to sem patri,ale chci se zeptat je u teto karty teplota 86 stupnu normalni nebo ne kdyz na ni sahnu tak je dost rozpalena muze mi nekdo poradit diky moc
X1800XL nebo X1800XT? Podle čeho je určená teplota - podle ovládacího panelu ATi nebo některé externí utilitky? Ovládací panel ATi totiž některým uživatelům ukazuje telpotu o 20°C vyšší, než má karta ve skutečnosti, což by mohlo odpovídat tomuhle výsledku (kdyby měla 90°C, tak se o ní popálíš). Jaký používáš ovladače? Jestli nějaký starší, nainstaluj Cat5.11b.Citace:
Původně odeslal Michal Korytar
je to karta his x1800xt 512 je to pres ovladaci panel ati mam tam ati 5.11 ty nove a po hrani mi to ukazuje 88 stupnu a dost hreje proto nevim jestli je to normalni nekdy se to kousne pri hrani a ve hrach se to dost kouse mam amd 3500.1024 mb ram a bednu mam dobre vetranou a zdroj mam levicom 500w to kousani si myslim ze je tou teplotou,ale nevim moc tomu nerozumim
no ty ovladače co byly na CD u grafiky, blbě ukazovaly teplotu, ale jestli ti to tu teplotu ukazuje i s novými ovladači špatně, tak nejspíš ti špatně doléhá chladič na gpu, nebo má chladič z nějakého důvodu malé otáčky na větráčku. Když pustíš PC, roztočí se ti větrák na grafice na maximum a za pár sekund se stiší?Citace:
no ja tam mam ovladace jak byly u te karty jinak je to tak ze zapnu comp zacne poradny ficak no a potom se to sklidni jine ovladace mi tam nefunguji i ty stazene z netu
Tak proč jsi říkal, že tam máš 5.11?
mam na tom cd jsou 5.11
tak nevim dal jsem dalsi ovladace a porad mam teplotu tak 88 az 95 myslim ze to urcite normalni neni a ve hrach se to dost trha myslite ze je to na reklamaci
Jaký skóre dá 3DMark 2005?
no mam 8200 myslim ze to neni spatny a probehne bez problemu,ale ty hry nuic moc jo a kdyz nic nedelam tak je teplota 80 stupnu
80C v idle stavu ? To je opravdu CHYBA! Nejspis spatne nasazeny chladic, nebo se pri preprave nejak pohnul. Doporucuju tu kartu vyndat, odsroubovat chladic, koupit poradnou pastu (jako treba AC MX-1), natrit a poradne dosadit a prekontrolovat, ze chladic poradne sedi.Citace:
Pokud by ti jenom nejel vetracek, tak to tech 80C v idle nema ani pri vyplem vetraku. Jedine chladic nebo vadny kus. Sazim na chladic :wink:
Kdyby byla chyba v teplotě díky vadnému ovladači, tak by se větráček točil naplno, ale hry se nesekaly, pokud se sekají, přesněji trhají, tak to grafika přesně tohle dělá, trhá se vše, 8200 je trošku málo, měl si mít spíš 8700, ale to je teď jedno. Zkus udělat to co píše Haste, nejspíš to blbě doléhá ten chladič.Citace:
diky moc zitra ten chladic sundam dam tam pastu a poradne to prekontroluju jestli dobre sedi zitra napisu jak to dopadlo tech 8200 je asi malo zitra to testnu znova dik
hlavně jak budeš ten chladič vracet, tak ty šroubky pořádně všude dotáhni :-) mě to takhle jednou pomohlo o 5C, že jeden ze čtyr ze zadní strany karty nebyl dotáhnutý.
dik moc zitra dam vedet
tak mi to nedalo chladic sem sundal dal tam pastu poradne dotahnul a v klidu 65 po zatezi 83 ,ale stejne ty nfs-most wanted mi chodej nejak divne koupim jeste jednu 1024 zatim dik
ahoj mam tuto kartu -VGA HIS Excalibur X1800XT, 512MB, Dual DL-DVI, VIVO vim ze to sem nepatri asi,ale potrebuju poradit jaky chladic ten co je na tom tak dela hrozny ramus hlavne aby tam sedel diky moc za radu
Co vim tak jediny seriove vyrabeny je zatim VF700 od zalmanu ... uz se tesim na vodnika ... pak ti ho za 400 prodam :)Citace:
ahoj chci se zeptat je normalni kdyz mi ati conrol panel ukazuje takt pameti 747 a procesoru 621 tyto hodnoty jsou na defaults moc tomu nerozumim u pameti muzu taktovat max.800 a u procesoru 690 mam ovladace cat.5.11 dekuju za odpovedi
V zahraničí jdou ceny X1800 stále dolu a u nás nejsou ani dostupný :sad:
Radeon X1800XT 512MB za $499 = 12500Kč:
http://www.ewiz.com/detail.php?p=AT-1800XT&c=pw
PowerColor nabízí X1800XT se 760MHz jádrem :? Jestli to není překlep, tak má nejrychlejší grafiku na trhu:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=316319&cks=PRL
ahoj potrebuju jeste jednou poradit mam VGA HIS Excalibur X1800XT, 512MB, Dual DL-DVI, VIVO a kdyz je v klidu tak mam teplotu 70 stupnu chladic jsem sundal dal pastu a porad nic pomuze nejaky jiny chladic treba zalman nebo to mam poslat na reklamaci moc dik
Vyzkoušej 5.12 drivery.
jde o to zdali ti to ukazuje spravne ( zkousel jsi vice ovladacu a merit to treba atitoolem 0.24b10 ? ) a nebo jestli to neni chladicem ... zkusit jiny chladic ... a jakou mas teplotu ve skrini? Mas ji dobre vetranou? Jestli ne tak se ti tam toci teply vzduch a muzes mit chladic treba zlaty - pripadne zkus otevrit skrin ...No a jestli to bude porad tak reklamace ... ale kdyz vime jak to je s dostupnosti techto VGA tak si asi pockas ( ale to je uz vec tveho dodavatele )Citace:
ten program mam kde stahnout jinak teplota cpu je 36 stupnu mam tri vetraky tak tim to asi neni nepocitam ty co jsou na gpu,cpu
No 36 st. v casu neni zrovna malo, ale je fakt kde to co meri ... no ale schvalne zkus otevrit bocnici u casu, nahrat C5.12b a zmerit to ATitoolem 0.24 b10 ktery sezenes tuCitace:
http://www.techpowerup.com/downloads/104
Pak poreferuj ...
PS : BTW co mas za zdroj ?
tak nevim co tam mam delat v tom programu je tam nejakej test artefaktu,ale teplota nikde muzete mi poradit jinak zdroj mam levicom 500w ten co se poziva na tuning pc
jinak mam 0 artifacts pustene 11 minut nevim jak dlouho to mam nechat ten 3d test tam mam 380 FPS a 355 AVG nevim co tam mam dal delat
Citace:
no v preferencich vyberes zalozku temperature monitoring, zapnes to tam a pak se ti v tom hlavnim okne objevy graf s teplotama ... zdroj dobry ...
tak tady je poradi teplot 50 stupnu,10.9A,32%,68 stupnu a 52 stupnu nevim co je ta hlavni teplota
tak mam pocit ze je to na reklamaci new chladic asi nepomuze po dvou minutach hrani mam 95 stupnu
tak to vypada opravdu na reklamaci ... bohuzelCitace:
tak diky za rady dal jsem tam radeona x850xt a teplota v klidu 40 stupnu a pri zatezi 62stupnu tak je to jasny posilam to na reklamaci
tak ti prejeme at ti to rychle vyridi ... no x8500xt ti na tu chvilu bude stacit :)Citace:
diky za prani snad to bude co nejdrive ta x850xt urcite zatim stacit bude ten program atitool je super potom napisu zatim cau
tak jsem ji tam jeste vratil a po zatezi mi to ukazuje 80 a potom to klesne na 58 asi po dvou min.co myslite je to normalni jeste jsem ji rozdelal a dotahnul uz naposled ted mi ukazuje 55
Zkusil jsi Catalyst 5.12?Citace:
jo a kdyz pustim ten test scan for artifacts mi to po 2 min.ukazuje 75 potrebuji uz opravdu naposled poradit co myslite je to normalni nerad bych to poslal a za 3 tydny mi to poslali ze je to v poradku
ne oni uz jsou ati 5.12 mam tam 5.11
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=94631Citace:
Pokud ti ani s Cat5.12 karta nepoběží v základních aplikacích jak má, reklamuj jí.
diky hned to testnu a napisu jo v marku05 mam 8000 budu te se mi zda malo jinak ati tool mi ukazuje takty core 594 a memory 693
tak v klidu mi to ukazuje 55 a po dvou min.hrani need for speed 78 a ted to kleslo na 61 tak co myslite mam to reklamovat nebo to je dobry diky za pomoc
Kvůli teplotě nereklamuj, jádro jako takový by mělo snést 120°C. Pokud je ale karta nestabilní, rozpadá se obraz nebo něco takového, pak by reklamace měla smysl.
ve hrach to chodi teda ty need for speed se sekaj,ale ostatni jdou dobre slo mi hlavne o tu teplotu tak ja tam dam zalmana doufam za tam tento pujde VF 700-AlCu LED jinak diky za radu
chci se jeste zeptat za kolik muzu prodat tu msi x850xt dve karty nepotrebuju asi to sem nepatri,ale kdyz uz se to sem zacal psat diky za radu
<7000 pokud je se zárukou. Pokud je AGP, tak i o dost víc, ale přesně to odhadnout nedokážu. (samozřejmě může mít někdo jiný názor)
diky zaruku jeste mam je to pci-express a tu cenu si tak nejak predstavuji i ja no na tu moji x1800 dam toho zalmana ta teplota uz je lepsi,ale i pres to ho tam dam koukal jsem ze vsichni nebo nekteri co jsou zde tak si kupuji hned co koupi kartu new chladic ten co tam montuji asi nic moc neni tak dik za rady je to super forum prehledne a pro vsechny co potrebuji poradit a nejen pro ne zatim cau
možná trochu OT a možná bych to mohl hodit pod chladiče ale kvůli takové kravince nové téma zakládat nemá cenu.
Plánuji přesun na X1800 asi nejlépe XT ale potřebuju vědět dopředu jestli rozměr děr je stejný jako u X800XT apod kvůli bloku na vodníka.. MYslím si že asi jo ale chci se ujistit určitě to někdo pod vodníkem máte :)
nevim jak x800,ale moje x850 ma uplne jinak diry nez ta moje his x1800xt a je delsi nez x850
je to jako u 7800GT karet, to jest úhlopříčka 75mm.Citace:
Původně odeslal Kulda
tak jsou venku ofic.ati catalyst 5.12 na strankach ati hned je jdu nainstalnout sem zvedav teda jestli sem nezaspal dobu a nejsou uz davno
Citace:
Původně odeslal OBR/PCTf
Celkem i chápu, když overdrive pro XT ti umožní max dát zrovna 700/800 a neznám nikoho kdo by to nedal stable :-)Citace:
Původně odeslal no-X
Krom toho "PE" bude brzy i samostatně v prodeji za cenu o cca 500Kč vyšší.
cau chci se zeptat kdyz tam dam ten bios co zaruka
no když si uděláš zálohu biosu, tak to myslím řešit nemusíš :-)Citace:
pokud se ti karta ovšem nepodělá tak, že tu zálohu už nenahraješ zpět.Citace:
Původně odeslal Spajdr
U tohodle biosu bych se nebál, protože ty takty dá 99 procent XTček :-)Citace:
Původně odeslal Meridius
Super zprávy pro majitele X1800XT - ten nový BIOS:
- přináší stabilně 700/1600 i na kartách, které s předchozím BIOSem na 700MHz stabilní nebyly
- přináší větší OC potenciál
- nabízí vyšší výkon při stejných frekvencích (oproti původnímu BIOSu), jde o natweakovaná nastavení pro ring-bus
Teď už by mě jen zajímaly testy oproti 7800GTX-512 :-)
me by jenom zajimalo kdy ( jestli vubec ) vyjde nejaky podobny BIOS pro X1800XL ... nejaky pekne natweakovany ... vzdyt jsou to stejne karty ... takze by to melo jit ...
Myslím, že ne. To je boj o nejvýkonnější kartu.Citace:
Původně odeslal danikd
Jasan, to je jasny, vsak nemusi byt officialni ... urcite jednou vyjde nejaky editor BIOSu pro X1x00 radu ... a pak uz by to nemel byt problem ... doufejme ...Citace:
Původně odeslal no-X
První test X1800XT-PE (alias X1800XT TOP):
http://www.pcpop.com/doc/0/121/121711_6.shtml
Ve všech testovaných hrách (SplinterCell, Call of Duty2, FarCry, HalfLife 2) krom Doom3 je rychlejší než 7800GTX-512.
No víš jak, psalo se že do X1800XL se budou dávat R520 starších respinů, které nebudou dosahovat takových frekvencí jako R520 respinů pozdějších...Citace:
Původně odeslal danikd
Každopádně ale jednoho krásného dne jim ty starší dojdou a pak bude X1800XLko super kup!!!!
Obávám se, že takový den ani nemusí nastat.Citace:
Původně odeslal LosDatlos
Pravda je to jen dohad, ale i tak si myslím, že by k tomu mělo a mohlo dojít.
Začaly ty R520 dělat v jiné "továrně" a ta má lepší výtěžnost a přece nebudou dělat neustále ty "horší", ale jak říkám, je to jen dohad..
Pak bude XL takový kauf, jako byla dříve X800Pro VIVO AGP, nebo jako je teď X800GTO2...
Jinak jsem na tu svou X1800XT flashnul ten new BIOS a hle, už se jí chce i 743/1696 !! Paráááda! THX to OBR/PCTf ;D
Všechny R520 se vyrábějí a vyráběly ve stejné továrně, krom toho v současné době je výroba R520 zastavena. Otázka je, jestli bude vůbec ještě někdy rozjetá. Pokud se včas a bez problémů rozjede 80nm výroba pro RV560, nebude X1800XL na trhu možná už vůbec zapotřebí a pokud bude R580 úspěšná a R520 by jí jen zabírala výrobní linky, zruší se její výroba úplně. Všechno to závisí taky na rychlosti přechodu 90nm->80nm pro low-end (RV515->RV505) a mainstream (RV530->RV535/540), protože tím by se mohly nějaké 90nm linky uvolnit
R580 bude zřejmě existovat i jako "PRO" verze, tzn. varianta s jedním deaktivovaným quadem. Vzhledem k tomu, že v případě R580 zabírají většinu plochy jádra pixel shader procesory, takže případný defekt s nejvyšší pravděpodobností postihne právě je, by mohlo být množství čipů s jedním poškozeným quadem dostatečně vysoké na to, aby se mohla vydat série karet s takovým čipem. V praxi by taková "PRO" verze znamenala 12 texturovacích jednotek a 36 pixel shaderů.
spekuly, spekuly...
X1300: 4 TMU / 4 PSP
X1600: 4 TMU / 12 PSP
X1700: 8 TMU / 24 PSP
X1800: 16TMU / 16 PSP
X1900: 12 TMU / 36 PSP (PRO)
X1900: 16 TMU / 48 PSP (XT)
Skoro to vypadá, že by ATi opravdu mohla s X1700XT nahradit X1800XL a X1900PRO použít místo X1800XT(-PE).
asi to tu bylo, sem čerstvej majitel x1800xt 512Mb - jak taktit?? ATT ani Atittool mi hodí že kartu neznaj..samo je tu overdrive ale ta je jaksi oničem..Je na to něco nebo se čeká na nové verze?
EDIT - tak rivatuner to umí - soráč za otázku..
http://www.xbitlabs.com/news/video/d...229212113.htmlCitace:
While computer enthusiasts are generally optimistic about overclocking prospects of ATI Technologies’ latest visual processing unit (VPU) RADEON X1800 XT, such optimism may be too early, as in order to boost the clock-speeds of their RADEON X1800 XT-based graphics cards manufacturers have to use new designs of print circuit boards.
ATI Technologies recently allowed its partners to overclock the RADEON X1800 XT 512MB products from stock-speeds of 625MHz/1500MHz for VPU/memory to 700MHz/1600MHz frequencies. However, it seems that for the reasons of stability the manufacturers have to use newer print circuit boards (PCBs) revision 109-A52031-20 that has slightly redesigned power supply circuits with more MOSFETs. Besides, graphics cards makers have to utilize new BIOS versions that push up voltages and apply some other changes.
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=43509Citace:
Původně odeslal Kulda
Citace:
Původně odeslal no-X
Jop jede dík...
BTW nemá někdo OC bios od HISu co vydali?? mám sice od sapphiru ale když už to udělal his tak proč ho tam nedat..
a ještě jedna lama otázečka - existuje nějaká utilitka na flashování biosu grafiky ve win?? asi ne co? kdyby ne nemohl by tu někdo stručně napsat jak to flashnout? grafiku sem nikdy nedělal -díky moc.
zdravim, chtel bych si poridit x1800xl. nemuzu se porad rozhodnout, od jake firmy (rad bych 1.6ns ramky). dale by me zajimalo, jak si momentalne x1800 stoji po strance kvality. jsem se zde docetl, o problemech s taktovanim. potom si zde par lidi stezovalo, na artefakty ve hrach. chtel bych se zeptat, jestli vam uz jedou vsechny v poradku. mockrat dik.
ohledně těch pamětí zde
Mě to už jede v pořádku, jenom XL čipy nemají moc rády větší voltáž, nepomůže ani lepší chlazení. Klidně vezmi Sapphire XL pokud bude k sehnání.Citace:
Původně odeslal Sgt.Hicks
ještě malej dotázek - nemůže se Ati overdrive hádat s jiným programem na taktnutí grafiky?? když taktnu třeba na hodnoty 690/1600 co jde v overdrive přes Ati tool - rozhodí se grafika a následuje reset... myslím že to bude tím ale chci mít jistotu. díky
Pokud máš podezření, tak overdrive prostě vypni :-)Citace:
Původně odeslal Kulda
dá se nějak vypnout?? nebo se musí přeinstalovat ovladače a nezapínat overdrive?Citace:
Původně odeslal no-X
tak tu mám malej problémek.. / co vím má ho asi více lidí /
Mám kartu HIS X1800XT 512mb - problém je jen v OC.
když se nataktuje přes overdrive třeba na 690/1600 je vše OKA - testy projedou v 3d05 nárust cca 600 - 700b oproti def ..
Ale když zkusím nataktovat přes ATI TOOL či RIVA TUNER třeba právě na takty co dokáže overdrive - bud hned vytuhne 3Dmark nebo hned vyskočí jakokdyby artefakty prostě celá obrazovka se rozháže a konec -v lepším případě VPU recover resne graf.čip nebo jedině trvdej reset.. Zkoušel sem i nainstalovat jen driver cat 5.13 bez CCC a výsledek stejnej.. Co vím dělá to více uživatelům tj je to zatím nevyladěnými prográmky na OC nebo je problém jinde??
díky za odpovědi..
Jestli to pres OverDrive jede jak ma, pak je logicky problem pouze v techto programcich...Citace:
Původně odeslal Kulda
RE:Kulda
Mě to dělalo přesně to samé a tak já osobně tyto softíky neřeším. Flashnul jsem tam ten PE BIOS a taktuju tu mojí přes CC Overdrive. Mám nastaveno 729/800 natvrdo a jede mi to v pohodě. Když mám ale zálusk na nějaký BEST 3DMark výsledek ;D, tak vypnu v CC Overdrive a pak to taktuju pomocí utilitky "Overclocker" (THX.Spajdr), kde lze nastavit i větší frekvenci pamětí. Potom mi karta jede bezchybně 745/848. Výš už mi bohužel někdy vytuhne, ale obraz je pořád bez artefaktů...
Citace:
Původně odeslal LosDatlos
Oka no flashovat ten novej bios tam moc nechcu /ale až bude blok na vodníka tak asi jo/ -testnu tu utilitku ještě :) - nemáš na ní přímej link??
A jak to vidite s tou X1900XT? VAs odhad... Ma cenu prechazet z X1800XL s doplatkem treba 5000,- na X1900XT ? Kdo vi jak budou ty PS znat? ( na skodu asi nebudou :) ...
Hodte svuj odhad ...
Problém je v tom, že každý soft nastavuje jiný timing pamětí. Nevím jak konkrétně OD, ale utilita ATi byla optimalizována pro dosažení maximálních frekvencí, nikoli maximálního výkonu.Citace:
Původně odeslal Kulda
Na R580 tu máme thread, pár zmínek o výkonu tam je... v nových hrách se budou nárůsty (X1800XT -> X1900XTX) pohybovat zřejmě mezi 25-75%, záleží na hře a na situaci. Třeba ve FEARu při 1600*1200 AA/AF by prý X1900XTX měla být o třetinu rychlejší, než 7800GTX-512.
může mi tu pls někdo napsat jak flashnout PE bios do karty?? starej sem si zálohovat pomocí ATT - dump bios, vím že se používá utilitka winflash /tj jde to z win??/ nebo je to zas přes disketu a příkazy?? mrkl sem na kartu mám tam 6mosfetů tudíž by asi problém být neměl.. Je to jedno jestli na moji grafiku /HIS/ hodím PE bios od sapphiru?? Hledal sem pod sekcí bios tam sem nic nenašel. Sem lama ve flashování grafik. díky za pomoc...
nikde nemuzu sehnat x1800xl, tyhle karty se uz snad ani nevyrabi.
jj, nevyrábí. S výrobou R580 byla zastavena výroba R520. Bude znovu rozjeta pouze v tom případě, že bude zájem i o karty cenových segmentů nepokrytých verzemi R580.
zdravim vsechny, sehnal jsem x1800xt PE. zjistil jsem, ze ma specialni napajeci konektor. 6-ti pinovy molex, 12V ATX v2.2. neda se koupit nejaka redukce (..alspon jako docasne reseni)? samotna PCi-E me to neni schopna utahnout. mam 400W zdroj chill-innovation 400P. predem dekuji.
http://img9.imageshack.us/img9/3575/224gz.jpg
2Sgt.Hicks:
K některým grafám se ta redukce dodává, takže bys to mohl sehnat od někoho kdo má 6pin. molex od zdroje
mám dojem že XIMA je má a nabízel je - popř měl i návod na udělání. Zkus kontaktovat ho. samo tu redukci sem ke kartě dostal a nepotřebuji ji ale to nemá cenu posílat..
Testy X1x00 na X3:
http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=558153&postcount=32
ATi Radeon X1800 GTO In March
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=804
Nieco po cesky http://www.cdr.cz/#16728