Jasne... Tak vecer mam zase co delat .... :-)Citace:
Původně odeslal Eagle
Printable View
Jasne... Tak vecer mam zase co delat .... :-)Citace:
Původně odeslal Eagle
Zkus to pak hodit sem, taky by mě to zajímalo, dík.Citace:
Původně odeslal svaca
tak sem se stal taky majitelem jednoho kousku:
ADA3000DAA4BP
LBBLE 0517DPMW
Z643946E50687
par postrehu:
- Venice jede i s BIOSem bez jeho podpory
- deska jede s 1, 2 a 4 pametma;se 3 jen dlouze pipa
- deska postne na FSB 300 i 350, 400 uz ne
podle databaze by to nemusel bejt uplne spatnej kousek:
3000+ LBBLE 0517EPMW - 2700 MHZ 1.376V AIR - qk4722 XS - prime stable
Tak jsem taky testoval W vs V ....
Jel jsem to 291x9@DDR242-CL2.5-4-4-8-2T (Winchester VIC nedovolil)
Memtest86:
V: 2494
W: 2436
Everest 2.0:
V: 6060;2038;45,8
W: 6107;2040;45,8
Sandra to same, stejne vysledky ....
Rozumite tomu ?
Nevím,jestli mám zrovna tuhle sérii (zapomněl jsem si to opsat),ale LBBLE tam myslím bylo a s default VCore jedu na 2520MHz(280x9) Primestable na 2700(300x9) jsem už musel zvýšit VCore na 1,57.Citace:
Původně odeslal baros
preco ta skromnost podla mna je to pekny KUSOK..Citace:
Původně odeslal baros
som zvedavy ake budem mat stastie ja s nejakov AGP doskou :|
Můžeš mi prosím Tě postnout link na tu databázi?Citace:
Původně odeslal baros
Chtěl bych si ověřit SanDiego, jestli tam už jsou...
to je nanic vysledok, otestuj to normalne na 200 pri co najnizsom casovani a 1T, prave 1T je zrejme kamen urazu u venice a btw. nechapem tvoju antipatiu k vysledkom v casopise Computer, vsetko som to meral ja :roll:Citace:
Původně odeslal svaca
Nevyzkousim, Winchester si u 1T ani neprdne ... (zkusim pak jiny kousek)
Ale v Everestu 1T NEMA vyznam na cteni ...
Posilal jsem vysledky z WPCREDITu Eaglovi a on rika, ze jsou stejne nastavene W i V ...
BTW, cumputer je vetsinou hruza a ja nevim, ze do nej pises zrovna ty ... :-)
Recenze grafik jsou taky vyborne od doby, kdy tam pise Mirek Jahoda.
Ja jsem nevidel ten tvuj clanek jeste, jen jsem reagoval na duveryhodnost computeru, ale to je jedno, nechme toho ...
mam na stole kousek +3000, LBBLE 0516EPPBW, mam desku na reklamaci, tak to nemuzu testnout. myslite ze jsem chytnul dobrou serii?
predpokladam ze ses seknul a ma tam bejt 0516EPBW. to mam to samy. kazdopadne jeden polak se s tim na vode dostal asi na 2.8..Citace:
Původně odeslal Sgt.Hicks
Mam taky tenhle typ a zatim jedu v defaultu na 2434MHz(270*9) vic mi to nejak nejde kvuli deska/ramky nebo nevim kvuli cemu.Citace:
tak mam venice 3500+ ale jede me max jen 220*11 (2420) dal tak 228 nestabilne a 330 uz vubec nejde i kdyz do nej cpu 1,7. ALe pride mi ze se to hada s pametma (2x512 kingmax hardcore) mam sice casovani cl2 ale cpu do nich 2,80V. A kdyz sem daval pameti na auto nebo spd, tak to taky bylo stabilnejsi spis s vyssim napetim na pametech nez na cpu :?
To je dost málo na 3500+...zkus to teda s ne tak agrsivnim časovánim...abys věděl strop CPU.Citace:
Původně odeslal oiler
to nepomaha, jak sem psal mel sem pameti i na auto i na spd
no ono spd ale je naprd..musis rucne nastavit zhorsene casovani
no covece mate pravdu ted mam zkusebne 235 a zatim drzi, zda se ze je problem v tom ze kdyz je na auto, tak deska davala asi 1T, ted mam rucne 2T a mnohem stabilnejsi, takze diky moc, btw jak velkej vliv na vykon ma to 1t a 2t?
me ten rozdil daval rozdil asi 300 MB propustnosti.. ale v aplikacich a hrach nevim..
NO rozdiel je hodne velky .. :wink:Citace:
Původně odeslal oiler
1T ? to dnešní paměti nedaj, většina desek to ani nemůže nastavit. Někdy bívá 1.5T a jestli to ta tvoje paměť udělá, tak smekám před ní.
OMG .. CPC nieje CL .. si to mylis :wink: Aspon si sa nato mohol trosku pozriet (stacilo na znacenie) predtym ako si vypluvol takuto blbost :?Citace:
Původně odeslal DOC_ZENITH
CPC moze byt 1T a 2T
CL moze byt 1, 1.5, 2, 2.5, 3 ...
No teda ROFL!!! :lol:Citace:
Tohle patří do naší Hall of shame!!!
http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=62353Citace:
Původně odeslal Darth Maul
jestlis to jeste nenasel, je to i tady na 21. strane
;DCitace:
Měl jsem dojem, že vtipy máme jinde...
Mimochodem, prozkoušel už někdo další propustnosti W a V?
Nazdar, mozete mi helfnut... nemozem nikde najst informacie k tomuto cpu: 3200+ ADA3200DAA4BP LBBLE 0515FPMW. Podla ADA3200DAA4BP som nasiel, ze by to mal byt Venice. A nasiel som 3000+ LBBLE 0515FPMW, co isli tak 2800 MHz pri 1.6 aj na vzduchu. Ale neviem nikde najst 3200+.
Jak velky ? :-)Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Kdyz jsem testoval W a V tak jsem si hral i s 1T testoval jsem to na Quake III, at se ukaze ten brutalni narust ... neukazalo se nic.... je to JEN pamet.
EDIT: http://forums.anandtech.com/messagev...&enterthread=y
No v hrach je to podobne ako v celkovo priepustnosti u A64 .. takze tam to moc nepoznas. Ale skus si zapnut napriklad SuperPi alebo 3DMark01 a demo Lobby a uvidis ten rozdiel :wink:Citace:
Původně odeslal svaca
Ano v syntetickych testech ano, ale to je bohuzel vse ....
Jeste je to tak videt v SuperPi a ve WinRARu, tot vse .....
Chci rict, ze je zbytecne, aby se tim spousta lidi trapila, nebot u drtive vetsiny obyc modulu je 1T utopie a akorat jsou s tim trable .....
Jinak ano v pametech je to nejdulezitejsi hodnota.
Neřekl bych...
Pokud počítáš video, příp. využíváš jinou paměťově náročnou aplikaci, tak si rozdílu všimneš.
Enkodovani videa z 768x576 (MJPEG) do 512x384 (XviD), 2pass, filtry = 0 FPS rozdil.Citace:
Původně odeslal Tantalos
:idea: :-o :oops: :oops: :oops: :oops: Sry. Něak jsem to blbě přečet. /OT.
no 2T a 1T mozna nekdo pozna mozna ne (dokud to nekdo netestne tak nema cenu se tu hadat), ale rozdil 400mhz na cpu uz znat je. Ja se z 2400 1T dostal na 2800 s 2T. Takze me to ted jede 254x11 a to uz je rozdil oproti 220*11. Takze jeste jednou diky za radu to nastavit rucne :-)
BTW jede to zatim stabilne na 1.625 a mam tam max 68°C jak to topi vam?
koukam ze rozdil co se tyce 1T a 2T je jak se zda z testu, z toho odkazu co je o nekolik postu vejs, v podstate zanedbatelnej (nejvic to bylo u jednoho manika ve hre doom3 = 4%)
Ty mas Hardcore kingmax ? Jedes 1:1 na tech 254 MHz ??Citace:
Původně odeslal oiler
jj KmHardcore 500 jedu 1:1 254 2.5,3,3,8 2,8.V ale zatim testuju
no ty woe ja by som ani nespaval mat taketo teploty!Citace:
Původně odeslal oiler
no nevim se vzduchem to melo v zalkadu nejakejch 55 mozna vic pod zatezi
co to mas za shitneho vodnika ked ta mas az 68 stupnov ??? na vodnika sa mi tie teploty zdaju byt prilis vysoke ....
vodnik je v pohode (aquacool) jen spona je nic moc protoze zadnou nemam a ta co tam je, je zbastlena, ale proste je to tak v klidu to ma 42 pod zatezi max 68 (vcera sem mel doma fakt vedro) ted to mam max 62. S box chladicem by to melo asi mnohem vic kdyz na 1.4V tam bylo neco okolo 55. Jinak na vodnikovy nemam expanzni nadobu jako spousta lidi tady, kvuli tomu abych sebou nemusel nosit kybl s vodou. :-))
No ja si na boardu nastavil, at drzi (box) 50 stupnu a on to drzi, i kdyz v tech vedrech i za cenu 4800 rpm ... Vodnik preci MUSI chladit lip ....
jj ale ono asi v kazdy desce je to jinak a dokonce i ruzny biosy se muzou lisit. Takze je to mozna +- autobus. Navic ja mam na radiatorech jen sotva bezici neslysne vetracky
spis bych rekl ze je nekde u Abitu :-), ja mam taky teploty uplne nekde mimo...
Ty teploty jsou divny, ja mam SanDiego 4000+ na 3000Mhz(250x12)@1.68V bios 1.66V real a mam se Zalmanem na 2500 otacek pouze 47 stupnu v zatezi(2 hodiny encodovani dvd->xvid).
Citace:
Původně odeslal ex*OBR*ex
Wou San Diego na 3000Mhz :o tak to uz musi byt iny vykon ........ :drool:
Ja mam s BOX chladicem pri 1,475V na 2600Mhz max 42°C full load. Trapi me spis chipset ten leze az k 50°C
aku mas seriu? ja mam LBBLE 0515FPMW a zatial sa zda, ze 10x270 by aj mohlo byt stabilne (ale este je prilis skoro) len teplota stupa az na 59 °C, vcore 1.55, chladic BOXCitace:
Původně odeslal JOHN
a full load testujes cim, ja som nedavno nasiel novsiu verziu prime95 http://www.mersenne.org/prime.htm a pustam torture test (maximum heat) a ten teda vypeka dost
no to je dobra otazka cim testujete zatez paac je v tom hodne velkej rozdil. Pro porovnani je opravdu nejlepsi ten prime test a jak pise spravne ace nastavte tam maximum heat a po pul hodce uz budete vedet jak moc vam topi procesor. Me v zakladu (pokojova teplota 25°C) jede 41 v klidu a az 53 pod zatezi v primu na max heat. Kdyz je to pretoceny na 2800 pri 1,65v tak to ma 52 v klidu a 65 pod zatezi. Dalsi vec je jak moc sou ruzny hodnoty z cidel na jinejch deskach ...
me se teploty jeste trochu zvedaj pripojenou 6800ultrou na vodnim okruhu
momentalne mi bezi na 2720 pri 1,55V v cpuZ 34 iddle (v pokoji 29 :-( ) a zhruba 45 full... v zime to bude 30iddle/39full :idea:
... ale co mi vadi jsou obcasne zamrzy (hard reset) - i pri necinnosti !!!!
Prime ok, memtest ok.... :?:
no ackoliv mam cpu v prime super stable pri 1,57, tak v 3d marku 05 to zbuchne hned dokud tam nedam 1.65 a projevi se to tak ze se okamzite resne comp, tak jestli to neni stejnej problem. Btw zkousis to v tom primu na max heat?
Vis vcem je problem ?? NENI to rock stable !!!Citace:
Původně odeslal oiler
Ted jsem to resil dva dny ....
Mam tu 9NPA+ a 3000+ venice, 2x512 MB Kingmax.
OK. sestavil jsem to a nahodil 395x9 a pameti na 245MHz (tak jsem to mel na 9NDA3+) = absolutne stable .....
Pustim 3Dmark a on nedojede, prime spadlo za 2 hodiny a hl2 za 30 minut.
A sakra .... at jsem zkousel cokoliv, tak to nejelo, ani na default ... zkousel jsem uplne vse, nakonec jsem nastavil pameti aby to bylo rock stable na 200+200 a postil prime95(burn) + 3 Dmark, projel, OK...
Dobry, dam procesor na 300x9 a pameti nechavam na 200MHz a prime pada ihned pri jakekoliv voltazi (zkouseno do 1,7) vau, to neni dobre, nakonec jsem zjistil, ze musim ject 286x9@1.6V real = rock solid prime95 vsechny testy, 3dmark a HL2. To me moc netesi, nebot je to horsi vysledek jak na nf3Ultra, pameti jsem pak nastavil a delicku olu, takze jedou na 238Mhz tusim ...
Vse je Rock solid stable ....
Zvlastni.... a jeste zvlastnejsi je, ze pustite-li prime95 + 3dmark2003 a 3dmark padne Vas system NENI 100 pro stabilni, pri 290x9 mi 3dmark spadne u posledniho testu, vzdy !!! to znamena, ze prime95 spadne do 8 hodin a hl2 do 1 hodiny hrani ... pokud to dam na 295x9, tak 3Dmark padne v druhem testu, hl2 az nekdy za 30 min a prime za dve hodky ...
Zaver: pada-li ti 3dmark, prime taky, zalezi jen na case .....
a ostatni tez ...
Vsiml jsem si jeste jine veci, podtaktuji-li pameti, treba 180-190 MHz staci, tak procak jede 295x9 v pohode i pri MENSI voltazi i v 3Dmark ...
Prime NENI ok, proto to mrzne .... Jelo ti prime vsechny tri testy pres 24 hodin ?Citace:
Původně odeslal epidot
NE FAKT JSEM NEDAVAL TESTOVAT KAZDY TEST 24h :lol: :lol:
vydrzel jsem na small fft 5hod.... to nic nemeni na tom ze pc zamrzne klidne za tri minuty serfovani na netu pri minimalni zatezi CPU !!!
Z mých zkušeností se pod to mohou podepsat i špatné ovladače. Přeci jen jde o syntetické benchmarky, které používají jen určité konkrétní operace. Po spuštění aplikace, která hned při startu spustí jinou rutinu, vykoná neplatnou operaci a slítne...
akorat nevim proc to svaca rika me ze to nemam stable kdyz padne 3d mark kdyz to tam pisu sam dokud nezvednu voltaz :wink:
Ale chtel sem tim rict to ze nema cenu hned se trapit dlouho nejdriv s primem, je lepsi pustit treba ten 3d mark05 ten pada skoro hned. Ja testuju tak ze pustim nejdriv na chvili prime (asi tak 15min-30min) jestli to neni uplne na hovno a nehada se to hned z patra. Pak zkousim 3dmark a kdyz projede 3d mark tak3x tak pustim teprv ten prime na noc. Me se prave stalo to zem sem zkousel prime skoro20 hodin a pohoda takze bych rek stable, ale 3dmark me to shodil u druhyho testu ;D takze sem stejne nakonec pridaval voltaz az podle 3d marku
Mimochodem, já to mít 20hod prime stable včetně memtestu a chybu házet 3D Mark, tak se zaměřím na grafiku a ovladače k ní... :wink:
Ale to by ti nepomohlo zvýšení voltáže na CPU, takže pes je zakopaný jinde.
No prave, protoze je tam problem ...Citace:
Původně odeslal epidot
Ja mel problemy i kdysi (a nejen ja) ze komp padal, treba 2x za tyden a ne vic a vzdy BYL NEKDE problem, vetsinou v taktovani, pokud je to kvalitni HW ...
Ja jsem si to spatne precetl ... :-)Citace:
Původně odeslal oiler
Ale reagoval jsem hlavne na to, ze jsem se trapil s prime (to zabere dost casu
:roll: ) a pritom je lepsi ten postup jak pises = je rychlejsi ... proste zkusit 3Dmark, ci neco podobne citliveho .. :-)))
V grafice problem nemuze byt, nebot 3Dmark padne do plochy (spatne jsem se vyjadril), zvlastni je, ze linux snese VIC chyb ... :-)Citace:
Původně odeslal Tantalos
Připojuji se k názoru, že na nejrychlejší otestování stability je 30 minut Prime, a pak nechat proběhnout v loopu 3x-5x 3DM05 (případně i 03), moje zkušenost hovoří víc než jasně o tom, že je-li kompl nestabilní, tak 3DM vytuhne (skočí zpět do woken) při načítání již některého z prvního kola testů... (třeba v 3DM05 typicky moje sestava zhavaruje při velkém OC na načítání FireFly Forest nebo během něj...).
zdarec, dostal jsem novej kousek z reklamacky (3000+ (venice) LBBLE 0517APQW). necham ho trosku "rozbehat", a potom z neho zkusim neco vytahnout. s pozdravem Sgt.Hicks.
Hele, na co jsi dokázal vyreklamovat procesor a kde? ???Citace:
umrela me par hodin stara deska,.. a vzala sebou i procesor. reklamacka probehla v pohode. jedna se o brnenskou Alfa-Computers. technika zajimalo, jestli nemam procak fyzicky poskozen (urazenej rozek, ulomenej pin,.. nebo neco obdobneho).Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Dnes jsem zacal testovat Venice 3000+. Pro zacatek jsem nahodil 9x261 (2349) pri defaultu (na Epoxu 9NDA3+ to znamena 1.35 V) a prime uz bezi pres 2 hodiny ;D Vypada to nadejne, mam nasledujici serii (info z databaze na extremsystems):
3000+ LBBLE 0517EPAW - 2700 MHZ 1.475V AIR - SoboL XS - FreeZone QC-80 CU - prime stable
3000+ LBBLE 0517EPAW - 2925 MHZ 1.522V AIR - Vosh tweak.pl - 12 h prime stable , Freezer64 + AS5
3000+ LBBLE 0517EPAW - 2961 MHZ 1.616V AIR - Vosh tweak.pl - 12 h prime stable , Freezer64 + AS5
3000+ LBBLE 0517EPAW - 2781 MHZ 1.480V AIR - Pure tweak.pl - stock cooler , prime stable
3000+ LBBLE 0517EPAW - 2942 MHZ 1.580V H2O - wampir XS - SuperPI 16 M stable
Edit: tak jsem zkusil 9*271 1.4 V a prime 2 hod. bez problemu (pak jsem ho prerusil)
Tak mě napadla jedna blbost. A co zdroj? V prime jede jen CPU. V 3Dmarku jede i grafika. Jestli ta grafika sežere hodně proudu, a zdoj pak není schopen dodat stabylní napětí, může to bejt tim. Když dáš větší voltáž CPU, může to i přes ten nestabylní proud přestát.
napad to neni spatnej, ale ja mam 420W enermax a tak chybu ve zdroji nehledam
Oiler- a jake prime pouzivas?
Resilo se to tu jiz nekolikrat napr. v threadu o prime a v threadu o winchesteru, nejake verze prime jsou na nic, blbe ukazovaly vysledky pri torture testu vcetne pameti. ostatni torture testy jsou na ho... [na nic]. Duvod je prosty - u A64 je kupodivu pametovy radic v cipu a pustis li prime bez cinnosti pameti muze se ti zdat ze mas stabilni komp, ale pri prvni hre [anebo 3dmarku] ti to spadne a musis zvedat voltaz. Jak jednoduche - ten pametovy radic taky topi a ovlivnuje cinnost jadra a pri hrach jede vse na plny vykon.
Prime nejake starsi verze bez soucasneho testovani pameti u mne znamenalo "stabilitu" pri voltazi 1.47Vcore a u verze 24.6 prime test vcetne pameti stabilita je na 1.52 Vcore
Ten test bez pameti jsem si na PC mohl honit jak dlouho jsem chtel a tvaril se ze je vse ok. A na tu versi 24.6 prime mne pri hledani priciny navedli na zahranicnim foru. Ted jsem si vsimnul ze na XS pouzivaj versi 24.11 a na http://www.mersenneforum.org/showthr...?t=3934&page=1 kde je stazeni, je napsano ze je pro A64 pro 64bit windows. Tu versi 24.6 jsem si take stahl nekde z http://www.mersenneforum.org fora.
o tech verzich sem nevedel :oops: . Mam samozrejme jednu starou verzi ktera me vetsinou odhalila chybu hned. No a pak mam posledni ke stazeni z ofic stranek 23.8... takze asi zkusim tu co o ni pises
na tom linku http://www.mersenneforum.org/showthr...?t=3934&page=1 je aj 32-bit verzia ale zas to vyzera byt stale beta
a teda, ktory torture test odporucate bezat? mne sa zdal maximum heat ako vhodny
posledni ofiko verze jsou 23.neco z downloadu, ta mi nic nenasla - ja pouzivam betu 24.6, na xs foru lidi pouzivaj 24.11, na mersenge foru jsem si vsiml ze je uz 24.12 beta, u te 24.6 mi z 1024 mb pameti na pametech zatezuje 3/4 tj.768 mb, ale co je pro mne hlavni task manger ukazuje zatizeni 100% a zatezuje i memory controllera v chipu A64
to mi predchozi veze neukazovaly pri torture testu s pouzitim pameti [zkusenosti z winchestra - mozna u venice je to jine]
ja se na uroven testu s 3dmarkem [nebo par hodin far cry] u prime dostal s versi 24.6 torture test 3 vcetne pameti -venice nemam a nemam s ni zkusenosti a protoze amd tam upravovalo memory controller, tak ti ace, co je pro tebe nejlepsi neporadim
Prosim na Prime95 mi nesahej .... :-) ;D
Nikdy me nezklamal, pouzivam taky posledni verzi z homepage a paklize mi prime ve vsech trech testech padne do 24 hodin VZDYCKY je ten komp nestabilni, je to jen otazka casu, kdysi davno s Bartonem a KT600 mi prime padlo vzdy okolo 15 hodiny a vse OSTATNI bylo OK, proste dokonaly, pak jsem nainstaloval Midnight Club 2 a hra padala do plochy kazdou pul hodku, doladil jsem CPU (i prime) a pak uz problem nebyl ... Upozornuju, ze opravdu jinak nebyl problem asi tak 2 mesice !!!
Ted s venice, bylo taky vse OK pri 287x9 a CPU burn bezel 24hod OK, ale 3Dmark03 NIKDY nedojel ... :-) a pametovy test padl NEJDRIVE za 10 hodin, tak jsem poladil pameti a vechny problemy prestaly ...
Ja pouzivam StressPrime v30 a ta sa mi aj najviac osvedcila. Najde mi najrychlejsie chyby a to hlavne na pametiach. To co mi u Prime95 v24.6 pri Blend teste preco kludne 12h, ale nakoniec to po 15h spadlo, tak StressPrime mi to nasiel za 2h. A komp bol fakt nestabilny (restarty) .. takze som musel potunit pamete. Teraz mi to vnom frci vpoho 12h .. a mam pokoj.
Člověk nikdy neví, může mít výrobní chybu. Ale to taky mainboard, nebo CPU(nepravděpodobné). Mám skušenost se začkovým 350W zdrojem, který kvůli něaké výrobní chybě dává méně stabylní napětí, než Eurocase 250W. Ale ten tvůj vypadá kvalitně. No každopádně, jestli máš jinej, tak za pokus nic nedáš. Tohle je divnej problém, jestli ne zdroj, tak mainboard. Nic jinýho mě nenapadá.
Porad mluvis o zdroji.... :-) My jsme to tak trochu opomeli, mas naprostou pravdu...Citace:
Kor dneska, dneska to muze byt opravdu cokoliv, systemy jsou vykonne a kremik rve na maximu svych moznosti .... :-)
tak jsem nahodil Prime95 v24.11
- pridal jsem pametim na 2,7V a bylo to pres 12 hod OK (In-space, large FFT) ;D
no mozna mas pravdu. Co vyslo novy CPUz 129, tak uz me na fatalite ukazuje napeti taky a podle nej to trochu obcas kolisa. Kdyz zacnu neco delat ve woknech tak to kolisa vic. V klidu drzi 1,589 a obcas to sleze na 1,576 a nebo naopak 1.603 (v biosu nastaveno 1,575) kdyz je vic pod zatezi, tak je tam spis 1.617. V ocguru co mam k desce to ukazuje trosku jiny cisla a kolisa to tam podstatne vic ve stejnech mezich, ale to i teplota lita +- 5 stupnu sem tam, takze to asi trochu keca.
BUDE NOVA REVIZE A VENICE SKONCI: -aspon to tvrdi eagle na svethardware:
"Společnost AMD připravuje již další revizi procesoru Athlon 64. V dubnu uvedené jádro DH8-E3 přezdívané Venice se počínaje patnáctým červencem letošního roku přestane dodávat a na jeho místo nastoupí jádro DH8-E6. Novinka by pouze měla opravovat některé chybky (errata) dnes dodávaného čipu. Nové procesory proniknou do všech současných modelů, tedy 3000+, 3200+, 3500+ a 3800+. Namísto staršího značení ADA3200BPBOX se novinka bude pyšnit znaky ADA3200BWBOX (platí pro model 3200+ v BOXovaném provedení). CPUID se změní z 20FF0 na 20FF2 a pro správnou funkci procesoru bude vyžadována podpora BIOSu.
Nová revize pronikne i do socketu 754, kde je Venice s odpojenou cache nyní používán pro Semprony. V souvislosti s očekávaným příchodem Sempronů s instrukční sadou AMD64 (64bit rozšíření) ke konci června bude i toto jádro inovováno z revize DH8-E3 na revizi DH8-E6. CPUID se v tomto případě změní z 20FC0 na 20FC2 a opět bude vyžadována podpora BIOSem."
Tak jsem koupil VENICE 3000 a bezi jen na 9*238 :-( :-(
a zbytok zostavy? Nebude chyba niekde inde?Citace:
Původně odeslal Neo
No nevim mne VENICE prijde vpohode a taky si nemuzu stezovat na OC (viz moje sestava), skoda jen toho radice pameti... Ale jinak je to super procak....Citace:
Původně odeslal short24
Jirin
Mame asi stejny kousek .. :-)
Me bezi 300x9 (super stable) na napeti, ktere pri zatezi NESMI spadnout pod 1.55V a protoze napeti na EPoXu kolisa, musim mu davat 1.6V (v klidu ma 1.6V a v zatezi 1.55) a na 311x9 mi jede s 1.7V (i klidu 1.7 a v zatezi 1.65)
No jo, ale kvuli 100MHz mu davat 1.7 rozhodne nebudu ....
BTW, vyzkousel jsem 5 CPU (venice) nez jsem sehnal tento kousek a VSECHNY jeli min. na 2400Mhz ... takze kolega co ma problem s taktovanim, musi hledat chybu jinde ...
No taky bych to tipoval ze problem bude mezi klavesnici a monitorem :-)Citace:
Původně odeslal svaca
Tech 2400 je podle mne minimum ktere snad daji vsechny...
Jirin
100% pokojenost, venice 3000+, 9x270 pri napeti 1.475v (super stable).
Ale kde? Pameti mam Kingstone 400 CL2,5, desku ASUS A8N-E, na co se mam zamerit? Chladic z boxu.Citace:
Původně odeslal tomase
To je jak hledat psouk ve virivce.. Mas spravne delicku pameti ? Mas snizeny HT ? Mas zapojeny SATA ? chtelo by to vic detailu..
presne ako hovori NazQul...Citace:
Původně odeslal Neo
SATA mamCitace:
Původně odeslal NazQul
HT? Co to je? Myslel jsem ze jen P4 ma HT.
Juknu na tu delicku pameti..
vies co, radsej nic netaktuj ked neviem ci ma A64 HT a vies vobec co je CMOS ... Vcore, Latency a pod :idea:Citace:
Původně odeslal Neo
Odporucam ti prebehnut sa trocu viac po 4ume a potom sa pytat...
...a este nieco pokial nebudes mat poriadny popis tak je ti tazko radit ..!!!
myslel LDT, dej to z auto na 3x pripadne jeste nize a testuj...
A nemate nekdo z vas taky ASUS A8N-E?
HT jsem dal na 1(rozsah 1-5 nebo auto)
Pameti jsem nastavil manualne na 400 CL2,5
VCORE jsem nesahal, PCIE i PCI jsem zadal na standard rychlost a stejne mi nejede vic nez 238*9
To je divný a zkoušel si procák jinde,může to bejt pro něj strop.Citace:
Původně odeslal Neo
Ne, ale mel jsem doma dalsi 3 v jinych deskach a taky se jim nechtelo pres 240
Jak jako nastavil pameti manualne na 400 ? Kdyz pak zvedas HTT nezvedaji se i ty pameti ? to by to mozna vysvetlovalo...
jj taky bych rekl... jestli ze jsi nastavil pameti na 400 tak mas FSB:RAM 1:1 takze RAMky ti ted bezi na 238*2 = 476MHz DDR coz se jim uz asi moc libit nebude... Vim ze je to zavadejici pac Asus tam tusim Pise Max. Memory clock coz u vetsiny lidi vyvola dojem ze at bude delat cokoliv pameti zustanou na 400MHz...
Mam tam nastaveni u pameti bud AUTO nebo MANUAL a protoze jsem nevedel co dela auto, tak jsem radsi dal manual a tam nastavil tech 400, skoda ze tady nekdo jinej nema tuhle desku...
hod tam MANUAL a treba 333 -> pri 240FSB pojedou memky +- na 400MHz nebo 266 a muzes vesele pokracovat v takteni
ja mam FSB 315MHz a pameti jsou v biosu nastavene na DDR266 a kvuli OC stejne bezi 210MHz tj DDR420 :!:
Tak,Tak já je mám taky hozený na 333.Citace:
Původně odeslal ALFik
Aha, to je teda pekne zaludny, vecer to hned zkusim...
to nie je zaludny to je uplne logicke ked mas pamate nastavene na 400 a fsb ti ide na 240 tak pamate ti idu na 480 !! Co je asi na pamate trochu moc pokial nemas ovsem nejake 560ky ..Citace:
Původně odeslal Neo
Chlape uz ma zacinas s.r.a.t ! ked nie si schopny si spravit ani poriadny popis ..a nieco si konecne nastudovat o taktovani A64 ! Tak sem ani nepis lebo ma len vytacas svojov neschopnostou!
Vpodstate zaplacana jedna stranka dredu protoze si jeden uzivatel neprecet manual a FAQ...
Tak me zab no..............Citace:
Původně odeslal NazQul