-
Citace:
Původně odeslal dexterav
tie dfi su fakt len pre frajerov :wink:
pri 1. starte som videl tolko BSOD na default ako doteraz za cely zivot ;D
ale uz OK
S tymi doskami to az take zle nie je, len to chce dobre a hlavne kvalitne komponenty k tejto doske a potom kopec casu na testovanie. Pretoze ta doska ma vela nastaveni a treba skusat skusat a skusat...a o tom predsa overclocking je nie? Nezabudnite ze cely system nadvihujete cez specifikaciu vyrobcov a je tak len na Vas ako sa Vam podari udrzat system v stabilite a pod. Myslim ze tymto by som tuto temu ukoncil. Venujme sa ozaj problemom...aby tu neboli tri stranky OT. :-)
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Citace:
Původně odeslal dexterav
tie dfi su fakt len pre frajerov :wink:
pri 1. starte som videl tolko BSOD na default ako doteraz za cely zivot ;D
ale uz OK
S tymi doskami to az take zle nie je, len to chce dobre a hlavne kvalitne komponenty k tejto doske a potom kopec casu na testovanie. Pretoze ta doska ma vela nastaveni a treba skusat skusat a skusat...a o tom predsa overclocking je nie? Nezabudnite ze cely system nadvihujete cez specifikaciu vyrobcov a je tak len na Vas ako sa Vam podari udrzat system v stabilite a pod. Myslim ze tymto by som tuto temu ukoncil. Venujme sa ozaj problemom...aby tu neboli tri stranky OT. :-)
já si jen dovolím podotknout, že žádné extravagantní komponenty deska nepotřebuje. Kromě setu uvedeného v podpisu mám ještě sestavu se stejnou deskou a grafikou, Athlon64 3500+ 130nm jádro , standartní paměti CorsairVS 400MHz a obyčejný zdroj Eurocase 400W a ani na této sestavě jsem neměl sebemenší problém. Nikdy žádný problém s pamětmi, a to jsem před OCZetkama měl Geil Ultra, ani při o/c.
-
Dobre takze posledne OT: s tymi komponentami som to asi prehnal :) skor som to myslel tak ze ak niekto hodi slabe pamete slabsie chladenie, slabsi zdroj a chce to neviem kde Dotiahnut a Vytiahnut tak to samozrejme nejde tak hladko :wink:
-
lidi je nejaky zpusob jak nahradit ten chladic co je na chipsetu ze nejaky PASIV popripade z neco mene hlucnehO.. pokud tak cim? jen podotknu , ze mma ASUS 6800U coz je docela macek ktery zakryva skoro cely chladic cipsetu :?
-
myslím že přímo GABO tam dal toho modrýho zalmana , musel ho lehce modlnout ( roztáh tam ty žebírka)
-
prosba o pomoc
po tydnu provozu pocitace odesel do vecnych lovist zdroj(EUROCASE 400W)- uz vim ze to byl smejd. Vzal, ale bohuzel neco sebou. pameti jsem zkusil na jinem compu a jsou v pohode. Grafika nemam kde vyzkouset. - nevite mela by tam fungovat i PCI grafika jen na zkousku?. Pocitac po pusteni je zobrazi loga a kousne se. Do biosu se uz nedostanu. Tipuju bud CPU nebo deska - co na to odbornici.
-
Re: prosba o pomoc
Citace:
Původně odeslal Garion
po tydnu provozu pocitace odesel do vecnych lovist zdroj(EUROCASE 400W)- uz vim ze to byl smejd. Vzal, ale bohuzel neco sebou. pameti jsem zkusil na jinem compu a jsou v pohode. Grafika nemam kde vyzkouset. - nevite mela by tam fungovat i PCI grafika jen na zkousku?. Pocitac po pusteni je zobrazi loga a kousne se. Do biosu se uz nedostanu. Tipuju bud CPU nebo deska - co na to odbornici.
Ze zkušenosti z podobných "odchodů" tipuji desku. Procesory na výjimky odejdou úplně a nenabootuješ.
-
Re: prosba o pomoc
Citace:
Původně odeslal Garion
To bude pravdepodobne doska - k zdroju je fakt skoda ze si nepochodil forum EC rozhodne nie je zdroj ktory stoji za kupu.
-
Citace:
Původně odeslal Erda
myslím že přímo GABO tam dal toho modrýho zalmana , musel ho lehce modlnout ( roztáh tam ty žebírka)
a kde ho maji a co to stoji... jaka je cca teplota jen s pasivem?
-
Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
Citace:
Původně odeslal Erda
Je to klasicky zalman na chipsety : http://casemodding.cz/index.php?pg=d...53e790b6a37fe3
A jen stim pasivem to neuchladis .. musis to aspon mierne (priamo) ofukovat nejakym fanom. Teploty su podla prudu vzduchu :wink:
-
Aj teploty mam v recenzii...niekomu sa sakramentsky nechce citat -> ze -Ja8k1-.
Samotny pasiv a hlavne v bedni to neuchladi...musi na pasiv fukat 120mm aj pomalobezny vetrak...potom su teploty tak okolo 50C co je vp ohode si myslim.
-
Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
Citace:
Původně odeslal Erda
Je to klasicky zalman na chipsety :
http://casemodding.cz/index.php?pg=d...53e790b6a37fe3
A jen stim pasivem to neuchladis .. musis to aspon mierne (priamo) ofukovat nejakym fanom. Teploty su podla prudu vzduchu :wink:
no jo ale 1) ten vetrak toho chipsetu je videt asi jen z 1\4..... 2) kdybych chtel pred ten pasiv postavit vetrak tak vetsinu zastini grafika 3) ohnout zebra toho zalmana? a jak? kdyz se ho ta grafika dotyka?
2GABO: jj nechtelo se mi zrovan hledat.. nejak ted nemam cas :?
-
no
ja jsem toho zalmana ruzne poohybal aby nevadila ma VGA a pouze s pasivem ( ve skrini ventiluje krapet vzduch ) mam idle 46° a pri zatizeni 52°.Tak to asi necham.Ale spise me trapi ta PWM IC teplota. Pri zatezi 55° a za boha nevim jestli "to" uz trapim nebo ne. Jak bych tomu mohl pomoci s chlazenim?
A prosim poradte NF4 UltraD,Mushkin TCCD,Venice. Co je podle Vas na OC nej BIOS.Vim ze to je tezke...,ale jen tak tipnete.Diky moc
-
MNo PWM IC teplota je teplota v oblasti regulatorov pokial ma pamet neklame. 55C C je teda dost, na lanke kde je teplo ako prase mam akurat pri zatazeni 56C ale tu su fakt extremne podmienky... ;D
Ten Zalman je OK.
-
Ono sa daju zonat aj dobre male fany na chipset, ale DFI ma novy rozmer dier a tie ktore tam sedia sa bud nedaju zohnat alebo su hnusne drahe.
-
Citace:
Ono sa daju zonat aj dobre male fany na chipset, ale DFI ma novy rozmer dier a tie ktore tam sedia sa bud nedaju zohnat alebo su hnusne drahe.
hod odkazy na ty fany
-
Dal jsem nejnovejsi BIOS u desky nF4 Ultra-D protoze mi to blblo. Pri najizdeni do Win XP SP2 se mi to pokazde restartuje. Kdyz nabiha Win jak tam jezdi ty cary tak je to v pohode, ale jakmile se to ma otevrit uz do oken tak to restartuje. Cim to muze byt ? Jak to muzu zjistit ? Diky....
-
Citace:
Původně odeslal Jirime
Dal jsem nejnovejsi BIOS u desky nF4 Ultra-D protoze mi to blblo. Pri najizdeni do Win XP SP2 se mi to pokazde restartuje. Kdyz nabiha Win jak tam jezdi ty cary tak je to v pohode, ale jakmile se to ma otevrit uz do oken tak to restartuje. Cim to muze byt ? Jak to muzu zjistit ? Diky....
ja jsem ti říkal, abys nainstaloval BIOS 310
-
Mam Bios 310....Kdyz jsem to zapnul do nouzoveho rezimu tak to slo, ale jakmile jsem to spustil normalne tak se mi to pokazde restartuje. Zkousel jsem memtest z biosu...Nechal jsem ho bezet 3 hodky a slapal bez zadne chyby. Tak co ted ? Diky....
-
Citace:
Původně odeslal Jirime
Mam Bios 310....Kdyz jsem to zapnul do nouzoveho rezimu tak to slo, ale jakmile jsem to spustil normalne tak se mi to pokazde restartuje. Zkousel jsem memtest z biosu...Nechal jsem ho bezet 3 hodky a slapal bez zadne chyby. Tak co ted ? Diky....
kdyz ti to v nouzaku najelo, tak v normalnim rezimu bude problem s ovladacema,ne?
-
Citace:
Původně odeslal Jirime
No asi bych zkusil preinstalovat ovladace( tedy, aby bylo jasno odinstalovat a znovu nainstalovat, instaluju napred pro desku a pote pro grafiku), tim nic nezkazis, kdyz to nepomuze, preinstaloval bych win
-
Ja samozrejme zkousel i novou instalaci WIN XP, ale pokazde to restartuje. Nerestartuje to pouze v Nouzovem rezimu, ale jakmile dam Nouzovy rezim s praci v siti tak zase restartuje...??? Ovladace jsem uz vsechny naistaloval.....Pokud mam zapojeny pouze dve veci Treba jeden HDD a jeden CDrom tak Win nabehne, ale jakmile zapojim treti vec tak to pada jak uz jsem psal.....Jdu zkusit zapojit pouze jeden HDD a preinstalovat Win....
-
skusil si zdroj, mam chill 510a a vobec sa mi nepacia napatia,
na 12V vetve pri full loade klesaju na 11.75 podla speeedfanu a 11.9 podla multimetra (inac je to stale v norme)
ale vsetko je stabilne tak to neriesim
a kedze je 400w o nieco slabsia, pozrel by som ten zdroj
-
jak uz jsem psal.Tu desku mam novou konkretne pouze jinou.Predtim jsem mel take Utra-D, ale tu jsem musel reklamovat kvuli PS/2 a USB a tak mam ted pouze vymenenou a predtim jsem jel na ten samy zdroj bez mensich problemu. Tak si nemyslim, ze to bude zdrojem.....
-
Citace:
Původně odeslal dexterav
na 12V vetve pri full loade klesaju na 12.75 podla speeedfanu a 11.9 podla multimetra (inac je to stale v norme)
já už mu to psal taky, má dost náročnou kartu a ta 400Wka dává do 12V větve 22A a to bude peak load, předpokládám, že ten pokles je na 11,75 (a ne 12,75, to je blbost), to by nebylo tak hrozný, pokud třeba nemáš ve speedfanu iddle 12,1 a lítá ti při zátěži na 11,75, ale furt to není drama, pokud to neklesá k 11,5V. Já mám dvě sestavy s LP Ultra D, oboje s Leadtek 6600GT extreme, v jednej mám Akasu 460W, v jeden AeroCool Turbine Power 450W. Při max. zátěži Prime a ještě spustím UV katody to u obou zdrojů poklesne (speedfan) o 0,05V a průběh je lineární: Oba zdroje jsou ATX 2.0
-
PROSBA -
Chtel bych poprosit Prazaky o malou sluzbicku. Mam zdroj 400W a potreboval bych pujcit pouze na 1 hodinu nejaky zdroj 450W a vice. Pouze na zkousku. Mam problem ktery uz resim od ctvrtka a stale ho nemohu vyresit. Vypada to, ze to je se zdrojem a proto Vas prosim o pomoc zapujceni zroje na hodinku. DIKY MOC.....!!! Mel by mit delenou vetev 12V....Jeste jednou diky....
-
Citace:
Původně odeslal Gentle Giant
Citace:
Původně odeslal dexterav
na 12V vetve pri full loade klesaju na 12.75 podla speeedfanu a 11.9 podla multimetra (inac je to stale v norme)
já už mu to psal taky, má dost náročnou kartu a ta 400Wka dává do 12V větve 22A a to bude peak load, předpokládám, že ten pokles je na 11,75 (a ne 12,75, to je blbost), to by nebylo tak hrozný, pokud třeba nemáš ve speedfanu iddle 12,1 a lítá ti při zátěži na 11,75, ale furt to není drama, pokud to neklesá k 11,5V. Já mám dvě sestavy s LP Ultra D, oboje s Leadtek 6600GT extreme, v jednej mám Akasu 460W, v jeden AeroCool Turbine Power 450W. Při max. zátěži Prime a ještě spustím UV katody to u obou zdrojů poklesne (speedfan) o 0,05V a průběh je lineární: Oba zdroje jsou ATX 2.0
tych 12.75 som uz opravil :oops:
a viem ze je to este v norme ale ,keby so tam supol gf800ultra asi by to uz ok nebolo, dobre vedia preco pisu 480W zdroj :eek:
takze je to o chlp (ten chill je inac 480W) preto si aj ja mysli ze to nestiha ten jeho 400W
mozno by sa k tomu mohol vyjadrit aj GABO ten ma tiez chill 510a
-
to dexterav
oni už se ty Chilly dělají v provedení 2.03, ale zatím tu nejsou. Doporučil jsem kolegovi ten svůj poslední přírůstek Aerocool 450W , combined 12V rail 16+18V , UV flexo kabely, odpojitelné po jednotlivých segmentech,max. noise level max.26db můžu potvrdit, že je tichoučkej.
-
Jaká je maximální přípustná teplota na chipsetu DFI LP UT NF4 Ultra-D ?
Mám po 4hod. Prime95 na chipsetu 53 °C při 3100 ot. ventilátoru.
Je to v pohodě?
Jinak na CPU A64-3200 po 4h. Prime95 38-39 °C 1600 ot. Freezer64.Procesor není nijak přetaktovanej.
Používám soft SmartGuardian.
Ukazuje teplotu a otáčky ventilátoru na CPU , Chipsetu a ještě na PWM IC což nevím co je.Ale tam ukazuje jen teplotu a otáčky ne.Co je PWM IC?Po 4h. Prime95 mi to ukazovalo teplotu 55 °C.Mohl by to být zdroj? Ale nevím jak by se z něho měřila teplota když ze základní desky tam není žádné čidlo.
Aještě jeden dotaz.
Na zakl.desce co jsem mel předtím (EPOX 8RDA+) jsem měl nastaveno v biosu spouštění PC klávesnicí pomocí hesla.
Ale u DFI LP UT NF4 Ultra-D se mi to nedaří rozjet.
Jde u této desky spouštět PC přes klávesnici?
Poraďte jak?
Předem díky za rady.
-
Citace:
Původně odeslal Ex
Jaká je maximální přípustná teplota na chipsetu DFI LP UT NF4 Ultra-D ?
Mám po 4hod. Prime95 na chipsetu 53 °C při 3100 ot. ventilátoru.
Je to v pohodě?
už je to tu mnohokrát , hledej
Citace:
Původně odeslal Ex
.... a ještě na PWM IC což nevím co je.Ale tam ukazuje jen teplotu a otáčky ne.Co je PWM IC?
to už je tu taky, hledej
Citace:
Původně odeslal Ex
Aještě jeden dotaz.
Na zakl.desce co jsem mel předtím (EPOX 8RDA+) jsem měl nastaveno v biosu spouštění PC klávesnicí pomocí hesla.
Ale u DFI LP UT NF4 Ultra-D se mi to nedaří rozjet.
Jde u této desky spouštět PC přes klávesnici?
Poraďte jak?
Předem díky za rady.
musíš pustit do desky 5V , přehodíš tam jeden pin je to popsaný v manuálu vod desky
-
Přehodil sem ten jumper od PS2 a už mi jde po vypnutí PC napětí do myši a klávesnice.
Nastavil jsem v biosu spouštění PC přes klávesnici pomocí hesla a zadal heslo,ale stále mi to nejde přes klávesnici zapnut.
Hledal jsem na foru ,ale řešení sem nenašel.
čím by to ještě mohlo být?
-
Citace:
Původně odeslal Ex
Přehodil sem ten jumper od PS2 a už mi jde po vypnutí PC napětí do myši a klávesnice.
Nastavil jsem v biosu spouštění PC přes klávesnici pomocí hesla a zadal heslo,ale stále mi to nejde přes klávesnici zapnut.
Hledal jsem na foru ,ale řešení sem nenašel.
čím by to ještě mohlo být?
Napadá mě, není v manuálu zmínka o kompatabilních klávesnicích právě pro tuto funkci?
-
Dal jsem nejnovejsi BIOS u desky nF4 Ultra-D protoze mi to blblo. Pri najizdeni do Win XP SP2 se mi to pokazde restartuje. Kdyz nabiha Win jak tam jezdi ty cary tak je to v pohode, ale jakmile se to ma otevrit uz do oken tak to restartuje. Cim to muze byt ?
Ja samozrejme zkousel i novou instalaci WIN XP, ale pokazde to restartuje. Nerestartuje to pouze v Nouzovem rezimu, ale jakmile dam Nouzovy rezim s praci v siti tak zase restartuje...??? Ovladace jsem uz vsechny naistaloval.....Pokud mam zapojeny pouze dve veci Treba jeden HDD a jeden CDrom tak Win nabehne, ale jakmile zapojim treti vec tak to pada jak uz jsem psal.....Dost lidi tvrdi,ze to muze byt zdrojem. Divil jsem se tomu protoze predtim co jsem mel tu desku take Ultra-D jsem nemel problemy. Bezelo mi uplne vsechno....2xHDD,1xCDrom,1xDVDrom,1xGK,1xZalmanna CPU,2xVetrak 80mm ve skrini a 1xVetrak na zdoji....toto jsem mel vsechno zaple a uplne v pohode, ale ted co mam tu druhou MB tak mi to nejede....ale i presto jsem tedy zakoupil novy zdroj :
Tagan TG530-U22 - 2Force Series - 530 Watt
http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=3042
A musim Vam bohuzel napsat,ze zdrojem to neni.... :-(
Protoze mi to dela i nadale..... :-( :-( :-(
Buuu ja budu blecet...... :-(
-
Cool n Quiet
Chtěl jsem vyzkoušet Cool n Quiet ,ale nejde mi to.
Nainstaloval jsem CPU ovladače v Biosu zapnul Cool n Quiet a v nastavení napájení dal minimální spotřeba a nic se neděje.
PC není přetaktován.Mám Bios LPUTNF4ULD0310 (10.3.2005).
Jak to rozchodit?
-
ja som nic v BIOSe nerobil, na DFI to je potreba? Nainstalis ovladac a cez vlastnosti plochy -> napajanie nastavis "Minimal power management" (neviem ako je to po cesky) a cez cpu-z alebo amd soft si pozri podtaktenie procu pri idle, prip. nizkom vytazeni
-
treba zapnut v biose ak chces aby to fungovalo automaticky.
2 ex
ako nefunguje rychlost alebo voltaz mne nesla voltaz rychlost sa znizovala treba nastavit VID na auto
treab novsi bios ako mas (aspon mne to pomohlo)
-
Nemění se ani frekvence CPU ani voltáž!Myslíte že by pomoh novější bios.
Jakej bios tam zkusit?
-
len tak letmo som skusil pohladat
http://www.lejabeach.com/DFI/dfinf4u...finf4bios.html
http://forums.legitreviews.com/about1705.html
Citace:
simplyadvanced02-26-2005, 04:30 PM
cool n quiet info
(by traivs again)
Question
How do I enable AMD Cool‘n’Quiet™ Technology?
Answer:
It is available on AMD Athlon™ 64 processor-based systems that can effectively lower the power consumption and enable a quite quiet system. It is required to do some settings before using this technology. Firstly, install AMD Cool‘n’Quiet™ Software, please download it at
http://www.dfi.com.tw/Upload/Driver/cpucooler.EXE. Secondly, enable Cool‘n’Quiet at Power Management in BIOS. Finally, set power option as “minimal power management” in control panel.
-
Tak sem tam dal novější bios a už mi cool n quiet funguje.
-
Pořád v tom mám trošku hokej - vzhledem k mý sestavě (viz. popis) - hlavně pamětem - kterej BIOS mám použít? Co se stane, když bych nezvolil ten správnej?
Jo a může ten novej BIOS 7xx (nebo jak se označujou) třeba pomoct v tom, že by mi šlo výš taktit při 1T?
-
Citace:
Původně odeslal Hanz
Pořád v tom mám trošku hokej - vzhledem k mý sestavě (viz. popis) - hlavně pamětem - kterej BIOS mám použít? Co se stane, když bych nezvolil ten správnej?
Jo a může ten novej BIOS 7xx (nebo jak se označujou) třeba pomoct v tom, že by mi šlo výš taktit při 1T?
Citace:
-3 for both kinds of rams (310 ram table), -1 for TCCD etc. (326 ram table), -2 for BH5/CH5 etc. (316 ram table
Od 4xx, jsem nepozoroval žádné zlepšení v taktění. Pokud nezvolíš správnej, tak se nic vážného neděje, jen pravděpodobně nedosáhneš takových výsledků jako se správným. :-)
-
njn
jenze vsude na forech se lisi nazory na pouziti ruznych biosu s koncovkou -1, -2 a -3. Dam priklad
TechpowerUp.com :
(* -3 for both kinds of rams (310 ram table), -1 for TCCD etc. (326 ram table), -2 for BH5/CH5 etc. (316 ram table)) - prevzalo i toto forum.
http://www.dfi-bios.tk/
...7.02-1 (None Specific)
...7.02-2 (BH-5,UTT)
...7.02-3 (TCCD)
A dle nekterych postu doporucuji na TCCD (ktere vlastnim) BIOS-2
no a vyberte si ze ... :evil:
Nejlepsi je proste ozkouset vsechny a uvidi se. Osobne s TCCD jede asi nejlepe BIOS-3
Edit : byl to muj 100. jubilejni prispevek 8-) Kurna a zrovna vypotim takovy moudro ;D ;D ;D
-
jj, já to taky tak udělal, vyzkoušel jsem si všechy 3, zjistil nejvhodnější a od té doby jsem používal už vždy pouze ten jeden.
Je pravda, že mezi 1 a 3 u mě nebyl nic moc rozdíl, ale u jiných pamětí třeba bude
-
Citace:
Původně odeslal M.K.
jj, já to taky tak udělal, vyzkoušel jsem si všechy 3, zjistil nejvhodnější a od té doby jsem používal už vždy pouze ten jeden.
Je pravda, že mezi 1 a 3 u mě nebyl nic moc rozdíl, ale u jiných pamětí třeba bude
me treba s nektewrym z tech 3 biosu ani nejde taktit... takze povetsinou musim vyskuset vsechny tri :(
-
Mam problem s 1T nechce to ist ani panovi na 200 MHz (default) mam stock bios posledny 0.6.26 a pamete su Twinmoss CADT 2x512 mb zaujimave je ze na inteli 865 PE idu v pohode na 1T ;D . Pomoze ten novy bios 7.02-1 z http://www.dfi-bios.tk/ :?: Ma niekto skusenost :idea:
-
Citace:
Původně odeslal Jirime
Ja samozrejme zkousel i novou instalaci WIN XP, ale pokazde to restartuje. Nerestartuje to pouze v Nouzovem rezimu, ale jakmile dam Nouzovy rezim s praci v siti tak zase restartuje...??? Ovladace jsem uz vsechny naistaloval.....Pokud mam zapojeny pouze dve veci Treba jeden HDD a jeden CDrom tak Win nabehne, ale jakmile zapojim treti vec tak to pada jak uz jsem psal.....Jdu zkusit zapojit pouze jeden HDD a preinstalovat Win....
Takze zdrojem to neni uz mam novy.(viz popis) GK to take neni protoze jsem dnes koupil uplne novou ATI X700 PCI-E 128MB se kterou to dela take. Zkousim Memtest86+ v.1.51 z Biosu a jak ted koukam tak mi to hazi 31 chyb v 70% testu. Cim to muze byt ? Jak pak zjistim z toho testu cim to je ? Jsou tam same cisla atd....Vsak to urcite nekdo znate.... :-) Nikdy jsem to nedelal takze opravdu nevim jak to z toho vyctu. Poradte prosim...Diky...
-
-
Citace:
Původně odeslal tomase
chybne pameti...
Mam dost kvalitni pameti a te desce co jsem mel predtim ULTRA-D bezely bez problemu......jak se to da zjistit ?
-
Citace:
Původně odeslal Jirime
Citace:
Původně odeslal tomase
chybne pameti...
Mam dost kvalitni pameti a te desce co jsem mel predtim ULTRA-D bezely bez problemu......jak se to da zjistit ?
Možná jen chybuje některý z paměťových slotů, zkus prohodit RAMky, příp. sloty.
-
Citace:
Původně odeslal oso
Mam problem s 1T nechce to ist ani panovi na 200 MHz (default) mam stock bios posledny 0.6.26 a pamete su Twinmoss CADT 2x512 mb zaujimave je ze na inteli 865 PE idu v pohode na 1T ;D . Pomoze ten novy bios 7.02-1 z
http://www.dfi-bios.tk/ :?: Ma niekto skusenost :idea:
NO uz to ide na 1T ale musel som zdvihnut LDT na 1.3 V ale teraz pocujem pri zatazi take divne cvrlikanie ale aj pri boote cim to moze byt :?:
-
Mam problem se slotama na pameti. Mam 2x512 pameti viz popis dole. Zkousel obe pameti. Dal jsem pouze jeden modul do oranzoveho uplne dole. PC nabehlo, ale pouze bezely vetraky atd. Takze proste nabehl pouze do elektriky. Jinak na monitoru nic nenabehlo. To same mi udelalo ve spodnim zlutem slotu. Pokud dam jeden modul do zluteho slotu nahore tak PC bezi. Pokud dam jeden modul do oranzoveho nahore tak PC bezi take. Pokud dam jeden modul do zluteho nahore a druhy do oranzoveho nahore tak PC bezi take. Zkousel bios 310,626 a 702 a kazdeho to same. Vypada to jako kdyby spodni zluty a oranzovy byly v PR****.... :evil: Nemam jine pameti abych to vyzkousel.Co myslite je to temi sloty ??? Dikes za vase vsechny rady a pripominky....
Pokud mam ted dva moduly nahore (zluty a oranzovy) jede to v dualu ? Mam ted Bios 702.....
-
ne ... v dualu to jede pouze a jenom ve stejnych barvach nezalezi na biosu....
to ze ti nefunguji spodni dva sloty muze byt tim, ze i v manualu "doporucuji" osadit 1,nebo druhy slot pokud se jedna o jeden pametovy modul... kazdopadne bych skusil jeine pameti-pokud nepojedou busou asi ty sloty v cudu
-
Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
to ze ti nefunguji spodni dva sloty muze byt tim, ze i v manualu "doporucuji" osadit 1,nebo druhy slot pokud se jedna o jeden pametovy modul...
Jo vypada to,ze sloty jsou v cudu....Vsak jsem tam psal, ze jsem zkousel i po jednoum modulu,ale oba moduly kdyby nahodou byl jeden spatny a zkousel jsem to na vsech slotech po jednom. Ty dva spodni nejede ani jeden. Jinak oba moduly funguji pouze ve vrchnich slotech.....
-
a ako sa ti podarilo tie sloty odpalit .... ja pouzivam tie tmave oranzove a no problem :-)
-
Citace:
Původně odeslal Sharker
a ako sa ti podarilo tie sloty odpalit .... ja pouzivam tie tmave oranzove a no problem :-)
Odpalit ? Proc myslis, ze jsem je odpalil ? Ja netaktuji a tak nevim jak bych je mel odpalit..... :evil:
-
Citace:
Původně odeslal Jirime
Citace:
Původně odeslal Sharker
Odpalit ? Proc myslis, ze jsem je odpalil ? Ja netaktuji a tak nevim jak bych je mel odpalit..... :evil:
a jeli, nebo ti to dela "od nova" ?
ldii mam tady dotaz na nekoho kdo pouziva jeden z novejsich biosu a nastaveni pameti na "nestandartnich" 233 respektive 250.. jede toto nastaveni nekomu? me totiz jede jen 233 a to jeste nejak "podivne" ???
-
Dela mi to bohuzel od zacatku..... :evil:
-
Citace:
Původně odeslal Jirime
a ze mas sloty v haji te nenapadlo?
no flame
-
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
Citace:
Původně odeslal Jirime
no flame
BLIK.... :lol: Kdyby jsi si precetl par prispevku predtim nez pouze posledni tak by jsi zjistil, ze napadlo..... ;D
-
Citace:
Původně odeslal Jirime
Citace:
Citace:
Původně odeslal Jirime
no flame
BLIK.... :lol: Kdyby jsi si precetl par prispevku predtim nez pouze posledni tak by jsi zjistil, ze napadlo..... ;D
v pohode ja jsem to cetl, ale nechapu porad, co tady resis?
proste ti to nejede, dva spodni jsou KO(nebo jak to pises) dej to na reklamacku a tes se na fungujici desku!?!?!?
-
Zdravim vsechny, jsem zacatecnik a tak se predem omlouvam za asi pro vas blbe dotaz, ale radeji se poradim kdyz to sam nevim...koupil jsem desku DFI LP NF4 Ultra-D, procak A64 3200+ (Venice) - chladim ho PrimeCoolerem Al/Cu, VGA - ASUS NV 6600TOP 128 MB - chlazeni AC 6,rev.2, pameti tyhle http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820227206., zdroj Enermax Noice Taker 485W.
muj prvni dotaz je ze jsem zapojil procak a chladic ale ja blbec jsem si neuvedomil ze uz pres ten chladic nezapojim pameti...takze jsem ho musel znovu odsroubovat a nasadit pameti do oranzovejch slotu a pak dat znovu chladic, chci se zeptat jestli musim znova utrit pastu z procaku a dat ji tam znovu aby to v pohode chladilo...zatim jsem to neudelal a mam teplotu na procaku tak od 38-41 stupnu ale zatim jsem to nijak nezatezoval...
dalsi dotaz mam na bios - updatoval jsem ho z Win pres winflash ten 623-2, jak jsem se zde na treadu docetl, k mym pametem by mel byt bios s 2 na konci...snad je to tak, pokud jsem mel dat jiny mohli byste poradit presne jaky?
...nechal jsem projet Memtest86 a zatim bez error...akorat nevim jak dlouho nechat bezet test, OBR pise alespon 15passu a kdyz jeden pass trvba asi 25 min, to by bylo 6 hodin,je to tak? nechal jsem projet jeden pass a vsechno bez error.
no a ted bych chtel poradit co dal,jak zacit s taktovanim...ale jsem fakt novacek,ale chci se do toho pustit,potrebuju jen poradit jak zacit a s cim hybat,procetl jsem plno navodu a jsem z toho uplne zmatenej, mohlbyste mi nekdo pomoc kam najet a jak a z cim hybat, co myt kde nastavene...vim je to asi pitomy co ale potrebuju trochu poradit pitomej nejsem ale nerad bych neco podelal...radeji se poradim...diky moc za kazdou pomoc a ochotu...
-
Citace:
2Sharker: Jumpre mam prehodene na SLI. Samozrejme s SLI modom tam mam 8line. Bez neho by ta mali byt 2 .. ale napriklad niektorym ludom ide 8line aj na nonSLI. Takze len klasicky prehodis jumpre, ako keby si chcel SLI .. a je to.
aha viem ze mas MB od Beachkena teda ams rev 1.0 ci 1.1 ktora umoznovala HW mod na SLI teda mas ho spraveny ci nie ???? inak dakde na nete som cital ze ta DFI podporuje takzvany DXG teda Dual Graphic System to znamena ze teoreticky by mali po prehodeni jumprov byt aj v spodnom slote 8x linky .. ale nepojde to v SLI teda grafy nebudu spolupracovat .. alebo sa mylim .. ja ma tiez REV 1.1 teda este ta co sa dala modnut na SLI ... od M.K.
-
Nové české a slovenské fórum specializované na desky DFI, http://czdfi.com/forum
-
jen takpro zajimavost.. funguje nekomu nastaveni FSBna 200\250 ? pokud ano tak ktery bios pouzil,jake pameti a jak se toprojevuje v testech diky...
-
Mám touhu zapojit do Karajan modulu front audio z casu tak, aby mi normálně hráli repráky, ale když zapojím do front audia mikrofon a sluchátka, tak aby bedny přestaly hrát.
Bohužel se mi to ale zatím neporařilo. Jediným výsledkem bylo, že mi hrály jen zadní repráky. Nic jiného.
Mám teda case Thermaltake Soprano.
Jinak schéma od boardu a od casu je následující:
http://img504.imageshack.us/img504/7...ntaudio5js.jpg
Co mám kam zapojit, aby mi to fungovalo tak, jak uvádím výše.
Díky
---------EDIT---------
No tak OK, když nikdo neví, jak jsem si pořídil pod stromeček X-Fi a na Karajan kašlu.... (ale popravdě, na X-Fi to řeším taky, protože jsem si koupil "jen" Xtreme Music bez 5,25" panelu)
-
Re: DFI LanParty NF4 serie - potrebuji pomoc
no zeptam se i tady i kdyz to vidim spis na problem s GK:
tusite jak je mozne ze ve 3dm03 je narust vykonu jen 600b (10900 -> 11500) pri pretaktovani procesoru z 1800Mhz na 2700mhz? ciste widle. posledni drivery. sestava z podpisu. nastaveni BIOSu sem kontroloval ale niceho sem si nevsim. na tehle (2700Mhz, Ultra-D,... )sestave by to melo davat tak 14000-15000.
-
Citace:
Původně odeslal tominek
no zeptam se i tady i kdyz to vidim spis na problem s GK:
tusite jak je mozne ze ve 3dm03 je narust vykonu jen 600b (10900 -> 11500) pri pretaktovani procesoru z 1800Mhz na 2700mhz? ciste widle. posledni drivery. sestava z podpisu. nastaveni BIOSu sem kontroloval ale niceho sem si nevsim. na tehle (2700Mhz, Ultra-D,... )sestave by to melo davat tak 14000-15000.
Jaké máš ovladače? Poslední oficiální nebo bety? Ten výkon je vážně dost mizerný. Zkusil bych nové nForce ovladače, příp. bety forceware.
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Jaké máš ovladače? Poslední oficiální nebo bety? Ten výkon je vážně dost mizerný. Zkusil bych nové nForce ovladače, příp. bety forceware.
prave vsecko posledni oficialni WHQL od nV. vykon CPU sel v sandre o cca 50% nahoru. ale 3d graficky temer vubec. divne je i to ze je uplne jedno jestli v driverech na GK nasvim max kvalitu nebo max vykon. na max vykon to dokonce haze o 200 bodu mene. je to vsecko stable, jen pomale. na tech defaultnic 1800Mhz (CPU) bych tech 11K i pochopil ale na 2700Mhz by se to k tem 14-15K snad melo dostat.
-
Zkus ještě poslední bety forceware. Přece jen 7800 je nejnovější hw, takže může být ještě někde problém. Mimochodem, co máš za bios? Zkus si v biosu hodit opět default a otestovat na základních hodnotách.
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Zkus ještě poslední bety forceware. Přece jen 7800 je nejnovější hw, takže může být ještě někde problém. Mimochodem, co máš za bios? Zkus si v biosu hodit opět default a otestovat na základních hodnotách.
no zkusim ty bety... ale 7800GT je celkem bezna a uz tu par mesicu je...
na default je to o cca 600-700 budu mene. zkousel sem to prepinat asi 10x a porad stejne vyseldky. pomaly je i 3dm05 a vsechny 3daplikace sem cekal trochu rychlejsi. zkusim jinej BIOS a jine drivery na fosnu ale pak uz nevim :???:
-
Máš ji předpokládám v pcie 16x? Co reinstalace OS byl čistý? Nezdržuje tě nějaký rezidentní program?
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Máš ji předpokládám v pcie 16x? Co reinstalace OS byl čistý? Nezdržuje tě nějaký rezidentní program?
ano PCIe 16x. uplne novy system. uplne vse krom systemovych procesu vyple.
-
Tak abych řekl pravdu, už mě toho snad krom teploty moc nenapadá.
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Tak abych řekl pravdu, už mě toho snad krom teploty moc nenapadá.
tak sem zkusil nF4 drivery k desce a vysledek byl takovy ze se po par vterinac v 3dm hryzl komp. a i na sedktopu delal psi kusy. tak sem preinstalil widle dal jsem jen drivery (MoBo, GK, SB). pustil 3dm a zase 10900. umi se to GPU podtaktovat kdyz je mu moc teplo?? (mam tam origo chladic protoze s dodanim Zalmanu jsou nejake potize). jeste zkusim jiny BIOS ale ze by to mohlo delat takovy rozdil se me nezda.
-
predchozi problem vyresen. ted mam dalsi :confused:
mam BIOS 704-2BT tusim ze je to modnuty z 07/06. problem je ze nemuz zprovoznit zapinani PC pomoci mysi ci KB. v BIOSU ta moznost je ale bohuzel nefunguje (klik ani move. pass ani hotkey). pouzivam zapinani z klavesnice uz dost let a nechci si odvykat. tusite jak na to?
-
a] mozna by bylo dobry napsat jak jsi ten minuly problem vyresil, aby tu nevznikd dalsi thread se stejnym dotazem
b] zapinani mysi a klavesnici s jinym biosem fungovalo? jestli si to nezkousel tak procti manual a najdi si na desce switche, ktere se pro tuto funkci musi prehodit z defaultu
-
Citace:
Původně odeslal jimmy
a] mozna by bylo dobry napsat jak jsi ten minuly problem vyresil, aby tu nevznikd dalsi thread se stejnym dotazem
b] zapinani mysi a klavesnici s jinym biosem fungovalo? jestli si to nezkousel tak procti manual a najdi si na desce switche, ktere se pro tuto funkci musi prehodit z defaultu
a) byl to problem graficke (prehrivani => snizeni voltaze => podtaktovani => spatny vykon:oops:; ted ma s grafikou na default (3dm03/05) 15292/7040 a pri pretoceni (na 485/1140 - jeste jsou rezrvy) 17302/7040) takze :cool:
b) s jinem BIOSem to taky nejelo. ze se to musi zapnout na switchem na desce je pro me novinka (na zadne jine desce to nebylo - nebo to bylo zapnute) takze diky podivam se na to. divne je ze do klavesnice dle me vubec nejde stava ve vypnutem stavu (nemeril sem, ale v okamzik vypnuti zhasne numlock)
-
Citace:
Původně odeslal tominek
a) byl to problem graficke (prehrivani => snizeni voltaze => podtaktovani => spatny vykon:oops:; ted ma s grafikou na default (3dm03/05) 15292/7040 a pri pretoceni (na 485/1140 - jeste jsou rezrvy) 17302/7040) takze :cool:
b) s jinem BIOSem to taky nejelo. ze se to musi zapnout na switchem na desce je pro me novinka (na zadne jine desce to nebylo - nebo to bylo zapnute) takze diky podivam se na to. divne je ze do klavesnice dle me vubec nejde stava ve vypnutem stavu (nemeril sem, ale v okamzik vypnuti zhasne numlock)
Takže to opravdu nakonec byl problém s přehříváním? :o)
Hlavně, že už to funguje. Jinak do desky by napájení jít mělo, poznáš to podle diod, které by i při vypnutém stavu (ne zdroji) měly svítit.
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Takže to opravdu nakonec byl problém s přehříváním? :o)
Hlavně, že už to funguje. Jinak do desky by napájení jít mělo, poznáš to podle diod, které by i při vypnutém stavu (ne zdroji) měly svítit.
no do desky samo jde sviti dioda dole u PCI i nahore u pameti ale asi nejde do USB a ani PS/2 pri vypnotem kompu (ACPI S1). predpokladam ze na ro jsou ti tri jumpery na desce (1-4 USB +5VSB, 7-10 +5VSB a PS/2 +5VSB), je to tak? takze je musim prepnout do nedefault pozice. zdroj to utahne ma tam tsuim 2,5A
-
myslim ze jsi uhodil hrebicek na hlavicku ;)
-
pruser je ze sem nastavil +5Vsb i do USB ale kdy vypnu komp tak mys nesviti a samozrejme s ni komp zapnout nejde (pres Ps/2 to jede). takze predpokladam ze az poridim USB klavesnici budu o5 v pasti :???:
jeste dotaz: doporucujete na PATA disk (Master sam na kablu, systemovy; z podpisu) widloidni ovladace nebo ty od nV (pokud teda jeste krom nekdo pouziva neco jeko PATA disk)
-
ja vzdy daval nVidia SW IDE a vzdy bez problemu - nekdo problemy mel z drivejsi verzi ovladacu. Ted by melo byt vse OK
-
zkouseli ste uz nekdo rozchodit v DFI-LP4-Ultra D 4 pametove moduly
mam 4x512MB 400MHz A-Data a zaboha nejsem schopnej je rozbehat
zkousel sem ruzny biosy, ruzny nastaveni co sem nasel na forech ale vzdycky se me nadetekuje jenom 1GB pri bootu
kdyz osadim jenom dva moduly, tak funguje dual channel pri jakykoliv kombinaci modulu at je osadim do slotu 1 a 3 nebo 2 a 4, ale kdyz osadim vsechny 4 sloty tak funguje jenom 1GB pameti
neresili ste to uz nekdo?
-
Citace:
Původně odeslal NeO_01
zkousel sem ruzny biosy, ruzny nastaveni co sem nasel na forech ale vzdycky se me nadetekuje jenom 1GB pri bootu
kdyz osadim jenom dva moduly, tak funguje dual channel pri jakykoliv kombinaci modulu at je osadim do slotu 1 a 3 nebo 2 a 4, ale kdyz osadim vsechny 4 sloty tak funguje jenom 1GB pameti
Skus si procist tenhle clanek http://www.svethardware.cz/art_doc-F...400825C9E.html
jesli ti s toho neco nepomůže. jeste sem neslisel o tom ze by se pameti nezobrazily kdyz jsou zapojeny.
1)Urcite skus jiné biosy
2)Koukni se do Cpuz-z jesli můzes číst SPD údaje ze vsech 4 modulů nebo jen dvou
3) Až to budeš skoušet tak předem nastav paměti na 166 děličku a 2T command rate a pak zapoj 4 moduly a zapni..
-
Citace:
Původně odeslal NeO_01
Normálně provozuju 4x512 Kingmax 433 na hodnotách DDR470 3-3-6 CL2,5 2T
1T se jim nechce, ale zase tak velký vliv to na výkon nemá... a 2GB za 5k ujde... ;)
-
Citace:
Původně odeslal aless
Skus si procist tenhle clanek
http://www.svethardware.cz/art_doc-F...400825C9E.html
jesli ti s toho neco nepomůže. jeste sem neslisel o tom ze by se pameti nezobrazily kdyz jsou zapojeny.
1)Urcite skus jiné biosy
2)Koukni se do Cpuz-z jesli můzes číst SPD údaje ze vsech 4 modulů nebo jen dvou
3) Až to budeš skoušet tak předem nastav paměti na 166 děličku a 2T command rate a pak zapoj 4 moduly a zapni..
1. mno par uz sem jich zkusil
2. tak pameti sou v cpuz videt vsechny a pise ze je osazeno 2GB, a v spd je videt ze dve pameti maji rozdilne spd timings, ale jak uz sem psal pokud je zapojim po dvou tak chodej v dualu v jakykoliv kombinaci, ale zkusim pro jistotu sehnat jeste dve dalsi stejny pameti
3. to uz sem taky zkousel, ale porad to vidi jenom 1GB
edit: tak clanek pomohl k tomu ze by to melo fungovat
-
Kdyz se zobrazej v cpuz tak do nich jde v poradku napeti , asi bych videl problem s biosem ze neřeší ty dva dalsi moduly nebo i procesor ze je zlej i kdyz tomu nevěřim. Když ti jedou dobře oba pamětový kanály vpohode tak bude podle me teda problem v tom rozdilnym spd jinak nevim.
-
Teplota CPU se zbláznila ...
Stala se mi taková divná věc - po probuzení PC ze spánku slyším hluk, který dřív nebyl - zapnu Speedfan a hle - na CPU 56 C :!: a větrák (AC 64 Ultra) na plný výkon, osatní utility (MBM, Everest, NTune, ITE SG) hlásily to samé. Nejdřív jsm si myslel, že se větrák "uspal" i s PC, ale ani po 10 minutách teplota neklesla ani o stupeň. Chladič seděl dobře a byl studený. Poslední, co mne napadlo, byl RESET :idea: - vlezu do BIOSU, a hle - 34 C ???. Stalo se to už někomu ?
Sestava: Opt 144 / LP nF4-D BIOS 704-BT2 / X800 GTO2, zbytek asi není podstatný ...
//EDIT: Takže si odpovím sám - prý je to normální ("resuming from S3"). Chce to nový BIOS.
-
Re: Teplota CPU se zbláznila ...
Citace:
Původně odeslal NMS
Stala se mi taková divná věc - po probuzení PC ze spánku slyším hluk, který dřív nebyl - zapnu Speedfan a hle - na CPU 56 C :!: a větrák (AC 64 Ultra) na plný výkon, osatní utility (MBM, Everest, NTune, ITE SG) hlásily to samé. Nejdřív jsm si myslel, že se větrák "uspal" i s PC, ale ani po 10 minutách teplota neklesla ani o stupeň. Chladič seděl dobře a byl studený. Poslední, co mne napadlo, byl RESET :idea: - vlezu do BIOSU, a hle - 34 C ???. Stalo se to už někomu ?
Sestava: Opt 144 / LP nF4-D BIOS 704-BT2 / X800 GTO2, zbytek asi není podstatný ...
//EDIT: Takže si odpovím sám - prý je to normální ("resuming from S3"). Chce to nový BIOS.
tak jsem to ted zkousel a uplne stejnej problem
ja mam vodnika a 55°C je hooodne smesnych:D
rozhodilo me to i ukazatele napeti ve speedfanu:(
-
Citace:
tak jsem to ted zkousel a uplne stejnej problem
ja mam vodnika a 55°C je hooodne smesnych:D
rozhodilo me to i ukazatele napeti ve speedfanu:(
Tady se tomu věnují, ale pro verzi EXPERT, u těch "starých" desek to mělo být dávno vyřešeno >:} ... Taky máš 704-BT2 BIOS ? To by mě pak zajímalo, z čeho ho ten BigToe dělal, pokud je chyba v něm ...
-
Citace:
Původně odeslal NMS
Tady se tomu věnují, ale pro verzi EXPERT, u těch "starých" desek to mělo být dávno vyřešeno >:} ... Taky máš
704-BT2 BIOS ? To by mě pak zajímalo, z čeho ho ten BigToe dělal,
pokud je chyba v něm ...
jo, mam tento bios
ale ono to funguje v pohode, akorat kdyz vidis ty teploty, tak si myslis, ze je neco spatne
-
To jo, navíc, když se k tomu zblázní i větrák, o kterém normálně nevím. Zajímalo mě, které BIOSy toto nedělají - ale zase jestli je ten od BigToe poslední, tak pak mi to už neleze do hlavy ??
-
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Normálně provozuju 4x512 Kingmax 433 na hodnotách DDR470 3-3-6 CL2,5 2T
1T se jim nechce, ale zase tak velký vliv to na výkon nemá... a 2GB za 5k ujde... ;)
ako pises, dnes som kupil obycajne GOODRAM 400MHz cl2.5 a supol ich k ADATA 500, na 1T nejdu ale na 2T to ide na 433 (celkom good na take hnusne ramky)
a vlyv na vykon je smiesny
takze treba skusit to 2t, inac pri 433 to na 1T ani nenabootuje pri 400MHz to prebene cez post
takze 4x512 433MHz, cl2.5 3,3,6 2T
-
co ja vim, tak 4 moduly v teto desce ani nemuzou jit na 1T
je to napsany v manualu, nebo na strankach vyrobce
-
Citace:
Původně odeslal dexterav
ako pises, dnes som kupil obycajne GOODRAM 400MHz cl2.5 a supol ich k ADATA 500, na 1T nejdu ale na 2T to ide na 433 (celkom good na take hnusne ramky)
a vlyv na vykon je smiesny
takze treba skusit to 2t, inac pri 433 to na 1T ani nenabootuje pri 400MHz to prebene cez post
takze 4x512 433MHz, cl2.5 3,3,6 2T
a jakejpak pouzivate bios?
-
Citace:
Původně odeslal NeO_01
a jakejpak pouzivate bios?
posledny oficialny? zo stranok dfi (fx-60 + C'N'Q )
-
planuju ted upgrade (asi DFI LanParty UT NF4Ultra-D) a zajimalo by me jestli v ni nekdo pouzival pameti Corsair XMSpro (CL2-3-2-6) v dualu (2x512)?
-
potreboval bych pomoct!mam dva dny cerstve postavenej comp...ale jelikoz jsem do ted behal pouze na socket A...tak tohle je pro me zase neco zcela novyho...!Ted k problemu!mam dva HDD zapojeny do SATA a k tomu mam IDE suplik do kteryho bych rad sem tam strcil nejakej ten disk!ale ejhle!system mam samozrejme nainstalovanej na SATA disku...ale jakmile strcim do supliku disk tak me to najednou nechce bootovat!jako kdyby to nemohlo najit zadnej system!v Biosu mam nastavenej jako prvni systemovej disk!ale to vubec nepomaha!Tak jsem ten suplik skousel pripojit na SATA pres redukci a to dela jeste veci haluze....tak do tretice jsem to vrznul na ten SATA od Silliconu a jaks taks se to rozhejbalo....v biosu musi bejt nastavenej jako SATA ...ne raid!tak si vesele nahraju co potrebuju a ze ten disk vyndam!resetnu comp...a hopla...nacitani woken zamrzne a HDD porad sviti!tak jdu do biosu a tam dam Sillicon SATA disabled...a najednou to jede v pohode!az na jeden uz malinkej problemek!porad me sviti HDD kontrolka....pokud vratim do supliku disk...tak standartne poblikuje..!tipuji ze to bude zpusobovat ta redukce!nejradeji bych mel ten suplik zapojenej standartne do IDE!a tak se ptam jak to vyresit!Dik moc!necekal jsem ze s novym compem bude tolik problemu!kor s blbym suplikem!a to nemluvim o samovolnem vypinani compu pri spusteni treba speedfunu...ale to uz jsem psal jinde...
-
Citace:
Původně odeslal barakoas
potreboval bych pomoct!mam dva dny cerstve postavenej comp...ale jelikoz jsem do ted behal pouze na socket A...tak tohle je pro me zase neco zcela novyho...!Ted k problemu!mam dva HDD zapojeny do SATA a k tomu mam IDE suplik do kteryho bych rad sem tam strcil nejakej ten disk!ale ejhle!system mam samozrejme nainstalovanej na SATA disku...ale jakmile strcim do supliku disk tak me to najednou nechce bootovat!jako kdyby to nemohlo najit zadnej system!v Biosu mam nastavenej jako prvni systemovej disk!ale to vubec nepomaha!Tak jsem ten suplik skousel pripojit na SATA pres redukci a to dela jeste veci haluze....tak do tretice jsem to vrznul na ten SATA od Silliconu a jaks taks se to rozhejbalo....v biosu musi bejt nastavenej jako SATA ...ne raid!tak si vesele nahraju co potrebuju a ze ten disk vyndam!resetnu comp...a hopla...nacitani woken zamrzne a HDD porad sviti!tak jdu do biosu a tam dam Sillicon SATA disabled...a najednou to jede v pohode!az na jeden uz malinkej problemek!porad me sviti HDD kontrolka....pokud vratim do supliku disk...tak standartne poblikuje..!tipuji ze to bude zpusobovat ta redukce!nejradeji bych mel ten suplik zapojenej standartne do IDE!a tak se ptam jak to vyresit!Dik moc!necekal jsem ze s novym compem bude tolik problemu!kor s blbym suplikem!a to nemluvim o samovolnem vypinani compu pri spusteni treba speedfunu...ale to uz jsem psal jinde...
vim ze to neresi tvuj problem ale ja mel s internima suplama pres EIDE vzdycky jenom problemy. mavic je zname ze nF4 desky maj problemy s vice diskama. me se nejvic osvedcilo met jeden (maximalne 2 disky - bud kvuli RAIDU nebo pokud nekdo musi met jako systemovy disk Raptor) a vsechny ostatni pripojovat pres USB. je to sice malinko pomalejsi ale urcite rychlejsi nez 2 IDE na jednom kanalu. a nemel sem s tim nikdy nejmensi problem (o to sem pouzival cca 5 ruznych USB supliku a pocet mechanik a HDD sel do desitek)
jinak tusite nekdo proc me nejde stava do USB i kdyz sem to jumperem na desce nastavil (viz par postu vejs)?? predpokladam ze to bude nejaka prkotina.
-
Citace:
Původně odeslal barakoas
nastav boot na scsi a potom (nabihani sata radice, tusim ze ctrl+neco) vyber z jakyho disku se ma bootovat. me se jeste osvedcilo nastavit prave sata-raid, na sata mi delalo potize (mluvim o 2xsata + 1 ata disk). speedfun rulezzzz!