vypada to, ze to neni stoprocentni, radeji jsem objednal primo 9700pro za $237, dobra cena a je to 100%
Printable View
vypada to, ze to neni stoprocentni, radeji jsem objednal primo 9700pro za $237, dobra cena a je to 100%
tak bohuzel, presne jak sem predpokladal a presne jak se chova Hercules/Sapphire R9700PRO, i tenhle R9500 snese max. 75MHz AGP, takze pude z domu :wink: ale jinak je to fakt festovni karticka 8-)
-to -Glassman- Tak kolik z těch karet je 100 % funkční na 9700? Jsou všechny červené? Jinak po pokecu s Martine jsem zjistil,že na ATI chipu nezáleží 215R8CbGA13F 8 pipelines funkční,215R8ABGA13F-4 pipelines vadné. Toto není stoprocentní vodítko zda karta bude fungovat jako Radeon 9700. Jinak, všem kteří mají funkční kartu gratuluji a ostatním přeji aspoň štěstí v lásce.
me se to taky vobcas divne skube..treba ms rali challange....fps kolem 50 vobsa to skubne :? :? docela by me zajmalo cim to jeCitace:
Původně odeslal -=Ondra=-
jasne, sem rad ze nam to ten technik otestoval... ale jim otestovana karta ma vadny pipeline - hned v car chase je to vsude sama sachovnice :(
Jo a ty pruhy mi litaj jak na 8k9a2+ tak na BE6-II v2.0 - a to jenom pri 100Hz..... vyssi sem nezkouse pri 85 je to v poho pri 90 to dela slabe... je to na reklamaci?
to ja ti nevim....
mohli by neco rict ze tech 4 pipelineli funguji suber atech 8 mas jako bonus... to by karta nesmela vubec fungovat a jestli jak se tvrdi v CC to testovali tak mas asi smolku.
Ale mozna se pletu.....
me "nejde ani zas az tak" o ty pipeline jako o ten vlnici se obraz :?
no ja jsem jednou mel jedno ATI co melo strasnej problem s mym monitorem nejak si to nerozumelo a jedina Hz bez artefaktu byla 75Hz coz je dovela malo.Pucil jsem si od kamose jeho minitor AOC a tam to behalo v pohode.
Takze se podivej na novejsi ovladace na Monitor..muze to byt blbost a nebo ti to v necem pomuze.
No tak sem si prave objednal take jednu Sapphire Radeon 9500 128 MB z CC a na konci mesice se tesim :)
Nicmene jsem se ptal v CC co v pripade ze to nebude ten dobrej kousek, prej me to muzou vymenit za neco jinyho nebo na miste vratit prachy, coz pokud je pravda, tak vlastne nemam co ztratit ;D
Jenom bych se zeptal, ty dobry kousky maji cerveny tistak, ty s temi sedymi tistaky jsou spatne?
Ze vcerejsi varky mam taky jednoho a po sw uprave mam v 3DMarku taky artefakty. To je v prdeli :(
hmm tak sa vam bylancia pomali zhorsuje..... uz zhruba na 50% uspesnost...a stale klesa. ( je to fakt pekna loteria.)
nevim kde si sebral tech 50%, zatim vim o dvou lidech co jim to dela chyby a tech karet bylo 8, takze zmetkovitost 25%, coz by odpovidalo tem 30/70 co pisou na inetu..
jinak Maxiku, zkus jinej monitor, ale jestli to tim nebude, tak se ozvi a ja ti pucim tu fakturu.. (jen me neleze do hlavy, tys dostal tu carkovanou, takze testlou a sachovnice :?)
Capi! jakou kartu si mel ty? tu testovanou nebo si to risknul? ja mel jednu z tech tri neotestovanejch a chodi v pohode..?
Jen by me zajimalo, jak se to testuje aby clovek zjistil ze to ma vadne pipeline?
mebi hlavne dost zajimal kdyz vCC ty karty budou mit az v 28.1.2003 tak jestli to nebudou nahodou uz ty nove serie netaktovatelne....
Jestli neni lepsi si koupyt rovnpu PRO nedo 9700
Jo to by me zajimalo taky ??? Nicmene sem to pro jistotu objednal a kdyztak to zase zrusim o nic nejde...Citace:
Původně odeslal riddle
no jo ale ja jsem se tolik tesil :roll:
hlavne ze mne v CC ujistovali ze ji tam pro mne maji a ze cekaji jen na par veci by mi ji mohli postat :evil:
a ted jsem pekne v ***** mam v compu GF-MX200 a nemohu si skoro nic zahrat :(
Mno v inych threadoch sa na nefunkcnost stazuje viac ludi....tak preto 50% (proste asi 50% z fora to ide a asi 50% to nejde)Citace:
Původně odeslal Glassman
Tak sem stahnul ty Cat3.0. Ostatni veci byly instalnuty z CD(k R9500). No ale nenasel sem kde se ty pipelines odemikaj?? Poradte mi!! Prosim...
Nebo mam jeste neco stahnout?? :roll:
Divne, kdyz te v CC ujisti ze ji pro tebe maji, tak na 99% ji maji :o Asi jak se zda dali prednost hotovosti...Citace:
Původně odeslal riddle
Jo a jeste sem napisu tejden vyroby PCB: 02/34
Napiste sem svy. Treba neco jeste zjistime.
Divali jste se na jadro - seriovy cislo?
to je preave ono jeste jsem tam v pondeli rano v 9:00 volal anoni mi rekli ze si mam zavolat vecer.
v 18:00 me ujistovali ze to tam uz maj jen cekaji na zbytek zbozi s objednavky....
dnes email ze zbozi nemaj a ze je na ceste takze ho mohu ocekavat koncem mesice....
no proste tam v tom maj bodel :evil:
ja z toho sem nedokaza ani usnout 2x dny jsem nespal... jak jsem se tesil a ted mam nic.... :(
Kamos me stale nabizi Radeona9500(od firmy Club3D)ale pouze 64MB to kdyz nevydrzim tak ji vezmu a nebo se poohlednu po nejake levne 9700 maximalne do 9000kc coz asi nebude....
Nevite teda jestli potrebuju neco krome tech CATALISTU3.0??
Jo a ten SoftR9700 for Windows 9x/ME mi nejde z Guru stahnou-nesel stahnou ani vcera. MATE HO NEKDO?
Ou, to je neprijemne, no a prave kvuli temto problemum a OBROVSKEMU snizeni zivotnosti takto predelane karty sem se rozhod ze do ni nepujdu, koupim normalni GeForce 4 Ti4200, dela to asi 12.400b a na hry to musi byt dostacujici...Citace:
Původně odeslal Maxik
Az bude R9700Pro za rozumny peniz nastane jeji doba...
No právě , že jsem koupil za 9180Kč Stomega Liberec.Citace:
Původně odeslal riddle
Raději to mám jistý.
Namaj ho v ceníku , ale jsou ho schopni sehnat . Já ho měl za dva dny. Tel: 48 530 21 09
To jde... Asi se na to taky vykašlu a koupim si taky 9700 normal a snad to dostanu na uroven 9700PRO... za ty 2000,- navíc to stojí (pokud je tebou uvedena cena s dph doufam)Citace:
Původně odeslal Holmes
2Ocampa tim ze odemknes dalsi 4 pippeline se snizi zivotnost? :-o
To jde... Asi se na to taky vykašlu a koupim si taky 9700 normal a snad to dostanu na uroven 9700PRO... za ty 2000,- navíc to stojí (pokud je tebou uvedena cena s dph doufam)[/quote]
Ano s DPH .Akorát mám smůlu mám tam paměti 3.6ns.
Jo co sem slysel... Jsou to karty co neprosly certifikaci pro R9700, takze na tom mozna neco bude, to ze to tedka funguje jeste neznamena ze to bude fungovat tak par mesicu, rok atd... ale muzu se samozrejme mylit.Citace:
Původně odeslal Pavlis
Citace:
Původně odeslal Ocampa
No část neprošla a část prošla. To proto aby byl trh kompletní.
Holmes> Nechces neco udelat s tim svym podpisem? Je sice fajn ze mas dva poce, nicmene pri soucasnem formatovani kazda tva reakce zabira hafo mista :evil:
Ano s DPH .Akorát mám smůlu mám tam paměti 3.6ns.[/quote]Citace:
Původně odeslal Holmes
A na kolik jsi to taktnul? Mají nějakej e-shop ?
Ještě jsem jí netaktil.
http://www.stomlib.cz/cenik.php
Citace:
Původně odeslal Holmes
Tak zkus ! 8-) Taže říkáš, že jí mohou objednat? A posílají to na dobírku?
A jakej je nejlepší program na taktění.Zatím jsem si stáhnul PowerStrip 3.30.368 beta.
Určitě to seženou a na dobírku nevím.
Holmes
Prosimte co je to presne za znacku?"Sapphire"
A potom da se tak kupovat veci bez DPH?
Asi bych si ji tam taky objednal. :wink:
Podle vseho mela byt testla, ale po sw uprave mam v 3DMarku artefakty.Citace:
Původně odeslal Glassman
Delal jsem to podle tohohle navodu: http://www.maxdownloads.com/~ian/wizzard/
takze nakonec jsou v poho ty netestly a testovany v CC jsou ty sh..ts. No to je hezke :evil:
Pavlis
a od kat mas ty tu svou karticku?
Taky z CC otestovanou, ale artefakty jak jini sice nemam ale je tam vadna 4rice pixelu, muzete se kouknout na
http://notorola.sh.cvut.cz/~kaplan/fifa2.JPG
http://notorola.sh.cvut.cz/~kaplan/Loby.JPG
http://notorola.sh.cvut.cz/~kaplan/dragotic.JPG
to neni az tak zle Pavlis mohl jsi dopadnout o mnoho hure....
Asi to neni prave orechove takze zacnu setrit na 9700 a prozatim si vezmu 9500 a predelam na PRO.
Takze vcera sem to odemkl. Restart... Chvile napeti a +1000bodu (presne). Fillrate jednou tolik / coz napovida ze sem je odemkl /. Nikde sem zadny artefakty nevidel!!!!!!! Coz znamena ze moje karta - puvodne nestla - mela stopu ze nekdo nekam strkal - tozn ze mozna popltl testly a netestly.
Cim to muzu jeste otestovat?
Nezda se vam 1000 bodu navic malo?
JAKY TEDA MATE REVIZE PCB<<<???
No me to hodilo taky jen asi 1500 bodiku. Aby jsi casem nenasel artefakty typu co ma Pavlis, i kdyz co bych za to dal. Me vypadavaji cele textury a mam podobne artefakty jako Maxik.
Popletli testly a netestly?! :o
9500 Pro vs 9500 mem-bus 256 bitovy. Ktera z nich ma vyssi vykon?
Nevim jestli popletli ale podivejte se na ty revize-docela me to zajima...
Obavam ze nova varka ktera prijde do CC bude mnohem horsi uspesnost...
Nic proti, ale tahle karta ma maximalni vyuziti nekde u procesoru kolem 5GHz, s takovym suntem, bez urazky se nemuzes divit ze to dela kolik to dela...Citace:
Jak jsi prisel zrovna na cislo 5GHz??? :oCitace:
Původně odeslal Ocampa
Matematika a prognoza cpu Intel ;DCitace:
Původně odeslal Skeleton
Mam to od cloveka co v tom hodne dela, mimochodem blba R8500, 2 roky starej cip ma vykonostni vyuziti nekde kolem procesoru P4 2.5GHz, dal uz procesor brzdi...
Nekdy opravdu nevim kam se zeneme, kdzy nedokazeme efektivne vyuzit ani rok stare karty, natoz ty nove ze ;-) Se zvysujicim se vykonnem nam rostou body a fps a dokud porostou, tak CPU karte nestaci 8)
jak to vypada, tak zatim sem na tom dobre(mel sem udajne votestovanou) ale neberte u me nic vazne, protoze ja sem slepej a na tom vobrazku sem ten zakrouzkovanej artefakt hledal asi 2 minuty ;D
jinak gpu zatim vyslapuje bez chyb na 365 8-) ale nak se nekce pametem- jedou jenom na 624, dal to dela haluzky :(
do pici ja nikdy nedostanu vec co by mela aspon trochu poradny pameti :|
Kamikatze na to de spravne, nejdriv to jadro poradne "zahorel" ;D a ted si vysmahuje na 365 8)
jinak cece s tema pametma, no asi mas smulu, bo me to jede 330/330 :roll: ale myslim ze i tak muzes bejt spokojenej 8-)
..a jeste Maxik, dostal ted do pracek dalsiho R9500 128M od kolegy v praci a uz se me chlubil, ze tenhle jede v pohode na R9700, tedka si lame hlavu, jak mu to zkonfiskovat :lol:
mno..ja stahnu este nakej poradnej tweaker a dam tomu kotel (zatim se zneuzival jenom rivatuner a tam si ty MHz skacou jak chtej)
btw: narazil sem na naky priposrany problemky: 1)v mafii mi stiny vod aut poskakujou kde chtej
2)ve win 98 se v 3dmarku nekce spustit nature..proste to vyjebe na plochu a nic :( ale ve win xp to jede bez problemu
dej si tam XP a nic neřeš 8)
nojo, ale me v xpčkach leze z 3dmarku vo 500b min :(
tak nekde na bordu(DC) jsem cetl o novych kartickach Radon9500 128MB ale pouze s 128bit.Takze jsem zvedav za jak dlouho to dorazi do Evropy.
Takze pokavat se vam to nepodari sehnat tak mate smulu s kazdou novou varkou se procento uspesnosti snizuje.... :|
Takže pašaci já jsem taky v pohodě.Jedu na 330/330 bez chyby v 3D Marku 2001SE 15600bodů!!!Jinak testováno 5hodin na Unreal Tournament3 1600x1200 detaily na max a v průměru 50FPS!!!Jinač Mafia v 1800*1440/32bit jede naprosto plynule bez chybičky!!! :-D
Zatím jsem jí taktil v Powerstripu a on mě nechce pustit přesCitace:
Původně odeslal Slayer(CZ)
342.9MHz
Nejlepší bude , když tam zavoláš.Citace:
Původně odeslal riddle
Jádro, nebo paměti? :oCitace:
Původně odeslal Holmes
Jádro , paměti jsem dával na 320 bez žádného problému.
Nešel jsem dál proto , že tam nejsou chladiče.
No tak sem Vysla 11500 bodu na default prociku i karte. Zadny artefakty... Jinak FIFA2003 1600*1200*32 uplne bez sekani!! TO SEM CUMEL!! A vypada ten obraz asi o 50% lip nez na GF3-ksychty a tak...
No o vejkendu nahodim DX9 a uvidm jak zvkladnu cas na OC,,..
NAPSITE TY REVIZE PCB>>> na napsany sou na DVi nebo VGA vyvodu...
Nevite o nove verzi "Atlantis" od Sapphire? Je to R9500 128MB, verze bez Atlantis se uz neprodava, neni to nahodou 128bit sbernice??
takze mam novej postreh: kdyz sem mel grafarnu jako r9500 tak slo jadro i na 380 bez problemu, ale jakmile nahodim r9700, tak de jadro jenom kolem 325..ale dalsi posteh: jakmile sem vodinstaloval rivatuner, tak sly pameti na 650 a jenom proto, ze rage 3d tweaker ma kratky stupnice-nevite jak to trba v registrech prepsat??
btw: napiste kolik mate fill rate
Fillr.>Odhadem 1900/2100 (+naky susne)
Ondra: Jsem zvedavej, k cemu ti ty cisla budou. Jen pro informaci, na D-Sub konektoru mam 0242 a na TV-Out konektoru 0234. Jine podobne cislo jsem tam nenasel...Jinak pameti jdou taky na 330 a GPU jsem diky sve vrozene zbabelosti pres 350 nepustil (zhavi jak peklo), a to jeste jenom kvuli 3DMarku.
Tak to uz nevim ja sem tam jiny cislo nevidel asi sem se prehlidl. Ale kde jinde by to mohlo bejt?? Nevim odkad to ctou v zahranici..
Ale oba tam mame 0234.....>to vim jiste ;DCitace:
Původně odeslal Erbriac
ach jo, de to se mno do pice-uz se zacinaj vobjevovat sachovnice!! :( :evil: :-(
hmm nakoniec odide kazda... s tych kariet.
a proto jsem si radši objednal Athlon XP 2400+ - záruka nárůstu výkonu 8-)Citace:
Původně odeslal Semik
uvidime
ja mam pusteny ako screensaver tie psie hlavy v dx9 a kartu mam vyse tyzdna a ziadne sachovnice...
2Semik: Nebud pesimista, vsechny urcite neodejdou :) A ty co odejdou tak se reklamujou ;D
Kua,to je ale dlouhy :o :o
Moc sem te nepochopil Kamikatze007! To znamena ze zacatku si nemel sachovnice a najednou tam kde nebyly najednou sou??
Jinak sem vas milne infomoval o mem tejdnu vyroby PCB:0244 je spravnej. Najdete ho pod tim(ne pod nim-ale 1-2cm nize nez je plisek)pliskem z duhy strany karty. Je napsany bile.
martine: hezky to by se mi libilo ale kde vzit prachy na R9700? Protoze nebudu riskovat vadnou R9500 ;D
deekay: hmm proste to treba risknut, podla mna to za to stoji...
r9500 ma velky potencial ;D no kto by to bol povedal
podle me to teda za to nestoji... ta uspesnost predelavky se cim dal tim zmensuje...
No jen by me zajimalo ze se to Kamikatzemu PODELALO!! Jak?
tak jsem nasel na sklade Manli 9700 128MB (ne PRO) a i s dani to dela asi 9030 kč. Tak nevim jestli do toho jit. ???
zaruka 2 roky .
podla mna prve manli sa celkom daju, moc by som sa toho nebal...
okrem toho ak je tam zaruka tak preco nie, podla mna to bude take iste ako ostatne
all: 9700 NPR Hatching v1.0 skusali ste toto demo?
pretoze ja si na tom testujem chybovost taktovania, pustim, chvilu pockam a potom stlacim escape aby sa zobrazilo priehladne menu, ak sa ta blikaju stvorceky tak to neni nic moc. Najvyssia frekvencia bez stvorcekov bola tych 325. Ale pri inych demach mozem mat aj 350 a ziadne chyby. Pozrite sa na to aj vy!
hmm ktovie ci je to riesenie aj dlhodobe, alebo sa tie chybne ci (znova zapnute) potrubia po takom mesiaci dvoch odpalia uplne. :-(
nefim semik :) ale ja by som moju 4200 menil za 9500 [s PCB z 9700] hned :).
Mozna na tom neco bude jedno je jiste ze jsem se na O/c R9500@R9700 vybodnul. Cladic na GPU nic moc, jsem podnej mr :wink: knul :roll: :o byla tam nakydana pasta jak kdyz se tam vyprdne ptak ;D a co vic kolem GPU je kovovy oramovani ktere prilehnuti na GPU take moc neprida. Jedu na 275/270 a zatim to slape tak jak ma 8)Citace:
Původně odeslal Semik
To oramovani je myslim neco jako copper shim. A prave malej vyskovej rozdil mezi copper shimem a jadrem je podle nejakyho serveru pricinou vyssi teploty jadra. Tam to vyresili tak ze heatsink v mistech kde se dotyka shimu trochu zbrousili a teplota jim klesla cca o 2stupne :)
Ja nevim jaky mate starosti. Bud to nejde vod zacatku=spatnej cip
Nebo je to bez vad po zapnuti pipelines=museli dat dobrej cip co se dava do R9700!!
Jinou logikuv tom nevidim!
ze zacatku to behalo bez problemu jako 9700, ale pak se ve hrach zacaly zjevovat sachovni...sice ne tak velky jako u maxika, ale uz to ten pocit z hrani celkem rusilo :(
A ty sachovnice tam byly i na def. frekvencich nebo jen pri OC? Zkousel si to dat zase z5 na R9500?
Ja to zkousel na orig. Radlu a sralo se to stejne, jak rikas. Pomaha vypnout AA a AF a restart (alespon me)Citace:
Původně odeslal martine
dela to i na default, jako r9500 to jede normalne
ale sosnul sem radeonator...ale to mi tak dokonale skopalo widle, ze sem to nezral :evil: s tim to bylo totalne nestabilni...v kazdy hre se to kouslo :evil:
Takze ze zacatku to bylo uplne v pohode?! Mozna ze sis je posral moc velkym OC!
ale ja to jinak provozoval na standartni frekvenci-to co sem tady psal bylo jenom testovani, na bootu se to nastavilo na def. :wink:
..stejne nechapu jak by se to jenom overclockingem mohlo posrat
No to pripada jen tehdy ze by se to poskodilo moc velkym teplem...
Ondra ma pravdu!Ze zacatku jsem ji trapil na 330/330 ale kdyz to tedka ctu tak jsem koncil na 320/320 takovej rozdil v 3D marku to neni (asi 200 bodů)a jsem v poho. :wink:
ale ja mam v bocnici pred grafarnou 120mm deltu a ta grafika byla studena
Ale stejne je to divny... Ja jedu na default protoze tech par bodu me nic neda... ;D Hlavne ze mam 8pipek :-D
Mas recht 8)Citace:
ja tomu dam kotel..uvidime kolik ten srac da!!
Citace:
Původně odeslal Kamikatze007
Neco mi rika ze posledni co na svem PC budes hrat budou ŠACHY ;D
Kamikadze,ty si proste bestie,*hwueeeeeee!!!!!
Ale stejne tu 9500 risknu *hwueeeeeee!!!!!
Mimochodem kde najdu to demo 9700 NPR Hatching?
http://pdownload.mii.instacontent.ne...-Demo-v1.0.exeCitace:
Původně odeslal Zorg