Uzivatele Opery:
jde vam prispivat do diskuze na http://www.autorevue.cz/diskuze/ ? Mi nejde, neslo ani s operou 7.x a ted ani s 8kou...
Printable View
Uzivatele Opery:
jde vam prispivat do diskuze na http://www.autorevue.cz/diskuze/ ? Mi nejde, neslo ani s operou 7.x a ted ani s 8kou...
nejde,akorát napíšu jméno, ale do pole s textem psát nende :!:Citace:
Původně odeslal comm
Mne to normalne jde i prispevek se odesle.Citace:
Původně odeslal sebad
Predtim nez zacnete neco psat do pole text musite si zvolit jestli chcete psat jako ve Wordu a nebo jako v poznamkovym bloku, po vyberu uz muzete do pole text vesele psat :-)
Mam Operu 7.54
Taky nemam zadny problem, Opera 8 preview 3.Citace:
Původně odeslal comm
A proc bys tam musel mit all-in-one spoustu bordelu co nepotrebujes? Me se tenhle pristup taky docela libi...Citace:
Původně odeslal howard
BTW jakou mate s FF zkusenost na pomalejsich compech? Ja to hodil na W98SE, Celeron 400 a 64MB ram a teror... Musel jsem tam hodit Operu :)
Je to tady nekolik stran zpatky. FF zere o hodne moc pameti vic, nez Opera. I na svem pocitaci jsem nebyl s rychlosti vubec spokojen.Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Aha srry, jsem tenhle thread zase zacal sledovat po delsi dobe... Je fakt, ze tohle je u FF asi tak jediny co mi vadi... Tedy me ne, u me na compu to beha v poho :) A segra ma operu takze pohoda :)Citace:
Původně odeslal daso
Ceho se vlastne tykala aktualizace 1.0.2? Vcera ta stranka nejak blbla, moc jsem se toho tam nedocetl?
a jo jede to,akorát se dole musí kliknout na OK :oops:Citace:
Původně odeslal dekon
Venku je česká verze Firefoxu 1.0.2 : http://www.mozilla.org/products/firefox/all.html
1. A proc ne? Kdyby to fungovalo poradne, tak by nebyl problem.Citace:
2. Nekteri uzivatele potrebuji pluginy na ruzne veci. Je to proste opruz, ja chci spustit jeden setup.exe, kliknout 5x next a chci, aby to fungovalo a ne to, co se deje po upgradu firefoxe. Copak ja, ja si s tim poradim, ale co chudaci mene zkuseni uzivatele? Ne vsichni umi editovat vselijake soubory. Ale i nachazet novejsi verze extensionu je otravne.
A ty betaverze opery 8 jsou jeste znatelne rychlejsi nez 7.54, potvrzuji z vlastni zkusenosti na 233@266 P1.Citace:
Prosimte, a muzes mi rict, s cim jsi mel tak STRASLIVY problemy? Bo ja jsem Firefox nainstaloval presne jak pises... SEtup, pak parkrat klik na Next a hotovo... a jeste jsem nenarazil na problem?
ve firefoxu mi porad kravi kopirovani cehokoliv do schranky.. Nejde "ulozit adresu cokoliv..." nejde NEKDY CTRL+C, treba az na po paty se to zkopiruje, a klavesnice je OK. Mozna se to nekdy stava i ve win, nevite cim to? Delal to firefox 0.9, i 1, i 1.02 tedka :-(
To teda nevim... Jak jsem rikal, trosku nechapu vase problemy, ja osobne instaloval firefox stylem "click'n'click" a funguje normalne vsechno? :)Citace:
Původně odeslal Commander
doteraz mi FF isiel pekne v pohode a ako som nainstaloval 1.0.2 tak zrazu po chvili zacne zrat stale viac pamate a sem tam aj 80 % vykonu procaku.. a to ma dost s...tve
je normalni, ze ve FF (1.0.2) kdyz zavru zalozku, tak mi dojizdi zvuky? peknej opruz - mam stranku se zvukem (flash, napozadi, cokoliv) zavru ji, a rve to porad
tataz verze, ale nedela mi to, takze asi neni, a nebo mam nenormalniho FF ja :)Citace:
Myslim,ze chyba neni na nasi strane prijimace, me to taky nedela, takze spis bude neco nenormalniho u Commandera ;DCitace:
Původně odeslal KtK
Jede vam v mozille web alfacompu, konkretne ceniky? http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?akc=2
Ja tu stranku otevru, vyberu nejakou kategorii a mozilla mi spadne a xp vyhodi hlasku ze v aplikaci mozilla nastala chyba atd..
Je to bug mozilly, spatne naprgane stranky alfacompu nebo chyba u me mezi klavesnici a zidli?
Ps:pouzivam Mozilla suite 1.7.3
Me dela to same :/ FF 1.0.2Citace:
Původně odeslal sendik
Ale kdyz to zkusim po restartu browseru tak v pohode. Jeste jsem nenasel cas to vyzkoumat, jestli to teda nejak rozume jde.
Me to dela porad, at restartuju jak chci :? Nejhorsi je kdyz na to zapomenu, najedu tam a spadne mi browser - vsechny taby atd, vetsinou pootvirane za cely den jsou v tahu :evil:Citace:
Původně odeslal jedik
Uz jsem psal na czillu, ale zatim zadna odpoved, tak uvidime, kazdopadne je to opruz, tohle je spolecne s komerckou posledni stranka kvuli ktere mam ie :oops:
Tak jestli odepisou tak to pls dej vedet, to by me zajimalo. Jinak v tehle krizi urcite Operu ;)Citace:
Původně odeslal sendik
Mně to nedělá - FF 1.0.2 cz ...
Copak firefox neotevre vsechny taby po opetovnem spusteni? Opera to dela. Nebo na to musi byt nakej plugin?Citace:
Původně odeslal sendik
V Opere ty stranky jdou, ackoliv jsem mel pocit, ze jsou naky zatuhly, kdyz se poprve nacitaly.
Nevim jak ff, ja mam "velkou" mozillu, a ta to defaultne teda nema..ale ted tu nechci resit co umi/neumi mozilla/opera/whatever, toho uz je tu 30stranek, zajima me proste ten problem..Citace:
Původně odeslal howard
taky mi to funguje ok
obtw. na to znovuotvirani tabu je SessionSaver extensionKód:Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20050220 Firefox/1.0
Jede vam v Opere 8 (b3) RSS? Myslim ze mi jelo, ale ted uz se nezobrazi ani ikona RSS u stranek, ktere jej podporuji... zajimave
Ja zadny problem nemam.Citace:
Původně odeslal comm
mam problem s Operou 8. uz 2x se mi stalo ze se otevrene okno jakoby minimalizovalo, coz by nebyl problem, pokud by slo obnovit, jenze nejde a vsechna okna se pak oteviraji minimalizovana, a to i po restartu Opery :-/
uz me nebavi porad znova instalovat a nastavovat celou Operu
tak konečně vyšlahttp://www.ocguru.cz/smileys/cool3.gif, na začátku tam číhala malá pastička,nechtělo se mi to připojit,protože tam byl defaultně nastavenej proxy-server :roll:
Jeste me napada jeden problem spojeny s operou 8... a to ten, ze si pridava "sama" spatne ikony k zastupcum stranek (napr. na Personal baru). Videl jsem to zatim u vsech lidi, co Operu 8 maji. (ted mi napriklad k www.bonusweb.cz dava ikonu Google...)
Neuveritelne se stalo skutecnosti.
Muj sef si nainstaloval Operu 8 a ted uz asi hodinu mu ukazuju, co to umi a jak vselicos nastavit :-)
Tak jsem udelal cistou instalaci Opery 8. RSS uz mi jde, ale nefunguje mi automaticke presmerovani
(Redirection Status
The URL was redirected to /login?reason=failure. Please click the link to go there.
You can enable the automatic redirection in the settings.)
Je to u kazde druhe stranky, silene me to stve. Myslim, ze to po instalaci nedelalo, az po nejake dobe... da se to nastavit?
EDIT: tak mi pomohlo az kompletni preinstalovani... heh :roll:
Ted jsem zkusil ctecku textu v Opere (+10.5mb), parada :) anglicky text je krasne srozumitelny. Super vecicka pro ty, kteri nevi jak co vyslovovat :)
;D
Nevite, jak se u Opery 8 zbavit ikony v systray?
Ale treba comm rikal, ze ji tam nema, tak nevim, jak se mi tam vzala.
Ted mam navic uplne cisou instalaci a taky ji tam nemam (takze to neni tou 7,54kou jak jsme se bavili) :-PCitace:
Původně odeslal howard
já ji tam taky nemám :!:
No ja jo ;D
Nebude to nahodou delat to, ze jsem si v Opere nastavil mailovej ucet?
Ja ho nastaveny mam, takze to tim klidne byt muze.Citace:
Původně odeslal howard
já ho nemám,takže to tim asi budeCitace:
Původně odeslal Masster
Jako maly deticky. Beru to jako odpoved, ze nikdo nevi, jak se te ikony zbavit. LOL
Ja se snazil neco chytryho vygooglit, ale kdyz on tu ikonu nikdo neresi, jen si upravuji menu ktery tam je.Citace:
Původně odeslal howard
tak tohle uz je fakt na prasky :))Citace:
staci kliknout na odkaz a nez se cokoliv nacte ho okamzite zavrit, a pak jenom surfovat a treba za 20 sekund to zacne rvat, ikdyz uz nic neprohlizite :)
treba tu ve vtipech byl odkaz, kliknu, a ocividen to byl takovej ten lekaci svinskej obrazek, tak zavru, brouzdam po foru a najednou malem infarkt :roll:
Commander:
1.0.3 no problem
Nevim ale nemas nejaky divni flashovy plugin ??? Tohle totiz normalne opravdu nedela...Citace:
Mě to taky v životě tenhle problém nedělalo... Commander, tys instaloval jak, click and click, nebo sis tam pak docpával ještě něco sám?
cute lidi.. po dlouho dobe asi pul roku jsem byl nucen preinstalovat XP a nemuzu do boha do firefoxu nahodit zadny skin.. pokazde jak dam instal tak se otevira ten jar ve firefoxu jakoby to byla stranka a jsou tam jenom klikihaky.... nevite co s tim??? toto se mi uz parkrat stalo ale ted uz fakt nevim jak na to.. moc dik
Tim to neni 100%. Predtim jsem ho nemel, ted taky ne. Ale ikonu jsem kdysi mel taky, vzpominam :) a taky jsem nevedel jak se ji zbavit :lol:Citace:
Původně odeslal howard
nevite teda co s tim?? chtel bych si tam nahodit skin grey modern a porad to dela to same.. aji bez jakychkolik extensions... jinak XP mam SP1Citace:
Původně odeslal [MJK
skontroluj ci mas povolenu "povolit webovym strankam instalaciu softwaru" a skus to jarko otvorit cez subor > otvorit suborCitace:
Původně odeslal [MJK
Můj postup k dokonalosti IE5>IE5.5>IE6>Opera>Firefox ;D
no instalace software povolena... ale tak i tak... stejne kdybych dal otevrit souvor tak to nezna soubor jar a ve firefoxu se to stejne otevre v novem okne jako nejake klikyhaky.... ja to jakoze nechapuCitace:
Původně odeslal Moon
u mě >>
na prohlížení -- Opera (je rychlejiší)
na tvorbu -- FF (extensions)
FF->Dokonalost :wink:
prima jako porad psat hlasky typu FF je best a opera je best... ale kdybyste aspon nekomu pomohli to ne.... :roll:
ted jsem preinstaloval na 1.0.3 a dela to stale ???Citace:
Původně odeslal daso
nedela to jenom flash, dela to i takove to okno WMP a tak daleCitace:
Původně odeslal jedik
tohle nechapuCitace:
tak uz jsem to vyresil... prejmenoval jsem jar na xpi a jede to... 8-)
Muj postup: Netscape 3, Netscape 4, IE4, IE5+Mozilla +/- 1.0, IE6, (uz pred 4 roky) Opera 5, Opera 6, Opera 7, Opera 8Citace:
Původně odeslal XPM
LOL, Opera is the BEST !!!!
Potrebuju zaridit, aby se IE hlasil jako neco jinyho, treba Firefox, nebo Opera. Existuje na to plugin?
FF 1.0.3 pry neni bezpecny, vice zde ...
No ja nevim, ale hlasit tady kazdy bug. Od toho tenhle tred snad neni ne?Citace:
Původně odeslal ctrl_j
Firefox neni bezpecny prohlizec, zadny prohlizec neni bezpecny, Firefox je "pouze" bezpecnejsi prohlizec nez IE. :-)
Co rikate te nove opere 8? jednak me u ni stve ze zabira 85MB v pameti a to mam otevrenou jenom jednu stranku fora... Pak jsem zkousel Voice a teda ze by to bylo naky pohodlny ??? musim to dycky zopakovat tak dvakrat nez pochopi co chci...
Vyhoda je mozna v podpore SVG ale jelikoz to zadny jiny prohlizec plne nepodporuje tak se to na strankach moc nevyskytuje...
Asi zustanu u 7.54 ta mi prijde lepsi, mensi pametove naroky a voice a svg zatim ozelim...
Mozna jsem neco u nove oper nezaznamel, byl bych jedine rad...
PS: ete ke vsemu jsem ted zjistil ze nefungujou stranky CC korektne, zobrazi se spatne menu... Kdyz jsem si chtel stranku u lozit a podivat se cim to je, tak jsem proste v menu nenasel Save as With Images, jak to bylo ve stary opere, ale je tam jenom Save as a tudiz se neulozi obrazky a css :( doufam ze jsem to jenom prehlid jinak se jim ta nova verze fakt nepovedla:(
"save with images as" .. sa nachadza v kontextovom menu (prave tlacitko na sajte..) :!:
Tak to ja mohu rict, ze Opera 8 zere mnohem min pameti, u 7.54 se mi stavalo, ze mi na konci sichty zrala klidne 120 MB, osmicka uz ne. Ono taky zalezi, jak si nastavis pametovou cache.
Opera 8 ma jednu chybicku. Obcas, kdyz se vracim zpet, tak se ta stranka nezobrazi cela, musim pohnout posuvnikem, aby se to refreshlo. Snad to spravi. Jinak je naprosto ok.
btw: pred verzi 8.01 TP1 vas varuju, vyckejte na nakou lepsi verzi
No mě by spíš zajímalo, kdy vyjedou s tou další verzí, která tyhle díry opravuje... Bo to že 1.0.3 obsahuje ty (tuším) dva bugy už je na stránkách czilly asi tak dva měsíce :)Citace:
Původně odeslal howard
1.0.4 uz je na svete. Dokonce i ceska
Nj fakt, člověk to chvíli nekontroluje... :)Citace:
Původně odeslal KtK
to kontroluje sam FF, ne? nahore mas sipecku (nebo ja mam) "critical updates available" ;)Citace:
Prave ze nemam, tohle jsem tam mel do verze 1.0.1 tusim, od 1.0.2 tam zadna sipecka neni ???Citace:
Původně odeslal KtK
je, teda alespon ja ji tam mam :wink:Citace:
Šipečka tam je, dokud ji v nastavení->ostatní->aktualizace software nevypnete.
Vypnutý to nemám a šipečka tam není ???Citace:
Původně odeslal frelichl
jasne ze neni .. teraz som upgradol na 1.0.4 a sipka zmizla :roll:
Tuto instalaci, co prave mam jsem zacal na 1.0.3 a ted updatnul na 1.0.4 a sipka je tam stale.Citace:
Původně odeslal tomase
EDIT: Tak jsem nainstaloval vsechny updaty pluginu a zmizela, takze se asi zobrazuje pouze jsou li nejakej updaty dostupne.
no to je snad logicky ne ???Citace:
Původně odeslal monsoon
Njn, me se ale neukazovala ani u 1.0.3 kdyz uz byla 1.0.4 na svete... Ale to je jedno, stejne se obcas ukliknu a misto back dam Mozzila Firefox :) Kazdopadne budme radi, ze je tam sipka a ne carka, protoze kdyby se banda OCckaru hadala o to , kdo tam ma a kdo nema carku, tak by to bylo celkem srandovni ;D ;D ;D ;D
Bohuzel :( proste to v opere nikda neni :( a s tou pametovou narocnosti, je to jak kdy, ted ji mam treba zapnutou celej den a otevreno asi 10 oken a zabira 80MB...Citace:
Původně odeslal tomase
Asi dnes vysla Mozilla 1.7.8, pouzivate vubec jeste nekdo tuhle Mozillu? :-)
Mno ja se divim, ze jeste vubec vychazi, kdyz uz sami oznamili stop jejiho vyvoje.Citace:
Původně odeslal howard
To jo no, ale asi jenom bugfix. Imho je to ale skoda, ze to nevychazi. Ja mam rad ty all-in-one produkty :-)
zkousel ste uz nekdo nevej netscape 8.0 ???Vyplati se ho vyzkouset kdyz pouzivam operu??
Co jsem ruzne cetl tak pokus o reinkarnaci jaksik nevysel. Nic co by tu jeste nebylo.Citace:
Původně odeslal Fleak
Procpak vzdycky po instalaci nove verze opery pribudou v personalbaru dva vyhledavace, jeden amazon a druhy nevim? :-)
Opera 8.01 zmizela, ze by ji stahnuli kvuli bugum? Nebo nevite proc?
http://snapshot.opera.com/windows/o801_7583.exeCitace:
Původně odeslal howard
Zdravim. Rozhodol som sa ze prejdem z FF na OPERU (ked tu je uz ten affiliate program). Stiahol som si verziu 8.0 ale neviem ako mam spustit to slubovane integrovane IRC a ICQ.
Opera Goes BitTorrent
Citace:
Opera Software today launched a technical preview of the Opera browser for Windows, Linux and Mac that includes support for BitTorrent. Integrating this popular file-downloading technology in the Opera browser offers the end user a faster download process by utilizing full bandwidth and reducing the chance of in-transfer delay when multiple users download the same file. With BitTorrent, users would have had an alternative download mechanism," said Christen Krogh, VP of Engineering, Opera Software.
nevite nekdo kde se to da vypnout???Citace:
Původně odeslal Masster
EDIT: uff tak uz jsem to nasel..je to v tools-preferences-downloads-a tam se musi ale odskrtnout policko "Hide file types........."- a tam to uz najdete
Mozilla Forefox 1.0.5 EN
DOWNLOAD
Here's what's new in Firefox 1.0.5:
* Several security fixes.
* Improvements to stability.
(ceska verze bude brzo na http://www.czilla.cz/)
a kdyby tomu nahodou tady nekdo rozumnel, tak tady je seznam:
MFSA 2005-56 Code execution through shared function objects
MFSA 2005-55 XHTML node spoofing
MFSA 2005-54 Javascript prompt origin spoofing
MFSA 2005-53 Standalone applications can run arbitrary code through the browser
MFSA 2005-52 Same origin violation: frame calling top.focus()
MFSA 2005-51 The return of frame-injection spoofing
MFSA 2005-50 Possibly exploitable crash in InstallVersion.compareTo()
MFSA 2005-49 Script injection from Firefox sidebar panel using data:
MFSA 2005-48 Same-origin violation with InstallTrigger callback
MFSA 2005-47 Code execution via "Set as Wallpaper"
MFSA 2005-46 XBL scripts ran even when Javascript disabled
MFSA 2005-45 Content-generated event vulnerabilities
a hlavne 1.0.5 opravuje pad systemu na strance http://www.heppel-stefan.de
Mne to nepada ani v 1.0.4 (ani vo Windows ani v Linuxe).
to sem fakt jedinej, kdo jeste pouziva normalni mozillu? ;D ... asi mi bude chybet google hledani v adresovym radku :cry:
Proc by ti mel chybet? To je snad uz standard.
ve firefoxu co sem si ted zrovna stahnul je googlovsky hledani vedle adresovyho radku ... v mozille je implementovany primo v nem
ale tady je to taky primo v nem, taky nechapu proc je tam to vedle, nikdy jsem to nepouzil. A velmi jednoduse se ve FF delaji vlastni zkratky na hledani.Citace:
Původně odeslal basik
Staci do pole kam pises co se ma hledat tuknout pravym a tam uz je "Add a keyword for this search"
mno zatim vydrzim a mozille a az bude treba tak se s ff budu muset naucit ;D