No jo, ale furt je to OEM BenQ...a i takové věci jsou (např. pro mě) podstatné.
Printable View
No jo, ale furt je to OEM BenQ...a i takové věci jsou (např. pro mě) podstatné.
No nevim co proti BenQ mas.. Jednu chvilku to byly i dobry CDRW.. Ja bych tuhle MSI bral hned... Ovsem zatim me staci moje palda.. Menit budu az budou DL media nejak vic podporovany a hlavne na cenove urovni, aby se to vyplatilo..
EDIT: No asi je nevyhoda teto mechaniky v plastovejsim provedeni no :roll:
nevim, nevim, MSI u mne skoncila, co jsem mel jejich CDRW, tak nemely vydrz (max. 6 mesicu, pak sly do kytek...), ale mozna se uz jejich kvalita zlepsila a navic mas 2r. zaruku, u teto znacky jsem zvedavy na reakce majitelu po delsi dobe provozu...Citace:
Původně odeslal Mirectec
/ jinak pokud jela, tak nic proti /
Máte někdo víc zkušeností s tou Toshibou 5372? Teda kromě toho, že Made in Japan jsou kvalitnější. Dost lidí říká, že je vybíravá na média. Je to tak? Na stránkách Toshiby jsem ani nenašel žádnej supported media list.
ja uz ji par tydnu mam. je trochu vybiravejsi. v mem pripade mi zatim 'nesezrala' prazdne dvd-r multidisc 4 (zkousel jsem asi 3). jinak jsem ji potom krmil memorexama dvd+rw, verbatimama dvd+rw, nejaky dvd-r megeton, blank, verbatim, imation, memorex a ty vsechny v pohode. takze pro me z toho plyne resume, ze proste multidisky ne, zbytek v pohodeCitace:
Původně odeslal Funda
Tak to jsem rád, protože do ní asi půjdu. Na CDR.CZ kdosi psal, že mu to nežere ani Verbatimy (místo 4x je to prý pálí jen 2x), což je u nás dost rozšířený médium. To mě trošku vyděsilo.Citace:
Původně odeslal Kraki
To, že nežere multirisky bych bral jako plus ;-).Citace:
Původně odeslal Funda
Nejvybíravější byly 5112, ale už u 5272 se to začalo zlepšovat. Verbatimky nedělají problémy snad nikde (vyjma některých majitelů LiteOnů), takže těch bych se u 5372 rozhodně nebál.
Tak teď už jenom zbývá najít obchod, kde mají Japonskou 5372-ku a beru ji.
1) BenQ nebyl nikdy dobrej a už vůbec ne coby CDRW!!! Jediná pozitivní vlastnost na BenQ posledních pár měsíců je ta, že používá chipsety od Philipsu a dokonce mu dělal i OEM u PHILIPS DVDRW-885K.Citace:
Původně odeslal Mirectec
2) Jedna věc je vynikající chipset Nexperia PNX7860E/TZA1047 a druhá ostatní elektronické a mechanické vybavení vypalovačky a to u MSI a BenQ nebylo nikdy na špici. Jde o to, že ze začátku bude jistě vše perfektní, ale otázka zní, jak dlouho.
3) Na CDR ji až nezvykle vychválili, trochu mi to připadá jako jejich recenze na LiteOny ...... napřed sada x nových firmwarů, potom parádní recenze a dnešní realita je poněkud jinde. Navíc mechanika evidentně nevrací C2 chyby, takže některé testy spíš odhadli, než by je měli skutečně naměřené.
4) Další naprosto stejná OEM mechanika je NuTech DDW-163
ad1 - přesně tak, kvalita chipsetu nic nevypovídá o kvalitě optiky (no, jestli spolu s chipsetem bere od Philipse i tu, nemuselo by to být zlé) a mechaniky (a tady už to tak růžové určitě nebude).
Pro ty, kteří čekají na LG GSA 4163 je tady taková trošku amatérská recenze http://forums.hardwarezone.com/showthread.php?t=885415
Nevím, jestli jsem si to dobře vyložil, ale pochopil jsem z toho, že narozdíl od 4160 tam jde v Neru nastavit bit setting.
A kdo by si ji chtěl koupit, tak už ji prodávaj v Softcomu od včerejška.
Edit: Už se dá sehnat v Cybexu, Bohemce, ale určitě i jinde.
Nevíte někdo co je zač DVD mechanika Toshiba, kterou NETBOX teď dává jako dárek, když se u nich připojíte? Nemají tam napsaný typ jen tyto parametry: interní, buffer 2MB, DVD+R DL 5x zápis, DVD+R 16x zápis, DVD-R 12x zápis, DVD-RW/+RW 4x zápis, DVD-RAM 2xčtení, DVD-ROM 16x čtení, CD-R 48x zápis, DC-RW 24 zápis, CD-ROM 48 čtení...a je dual layer.
Docela už je teď pro mně DVD palírna nutnost, tak přemýšlím, že bych to sfoukl rovnou i s NETBOXEM - co si o této mechanice myslíte? Má to smysl?
P.S.: chci si ji pak dát do rámečku a používat k noťasu jako externí
Díky
Kdyby jsi se podival do Hardware na CDRku a nebo jen podle parametru navstivil web Toshiby, tak by jsi zjistil, ze se jedna o typ 5372, ktery se rozebira na strance nahore :roll:Citace:
Původně odeslal ReVitriol
Diky - už jsem v obraze... sorry, že jsem se na to nepodíval, ale sjíždět CDR a celý fóra mě fakt nebaví - PC je pro mě nutnost, ale nejraději bych ty krámy všechny hodil do mega lisu a ihned rozšrotoval - rohodně mě nebaví se v PC vrtat jen tak pro zábavu nebo pro honění výkonu jen tak pro nic za nic, čímž ale nemám nic proti lidem, který to zase baví. Zdar
Ktorú mechaniku by ste mi odporučili:
Pioneer D108
Toshiba 5372
ide mi o kvalitu zápisu na DVD aj CD a aby tá mechanika dačo aj vydržala.
Za odpoveď vďaka.
Ty mechaniky sou na tom podobně, Ta Toshiba je o něco ryhlejší na DL 5x, Pioneer zas pálí podle specifikace ryhcleji na DVD-R. V kvalitě jsou hodně podobný. Akorát Toshiba má trošičku problémy s CD. Z těchto dvou mechanik bych bral Pioneer. Z jiných spíš LG GSA-4163B :-)
Naskoniec som si kupil Toshibu SD-R5372, pretože TEAC W516D nemali.
Som snou dost spokojny :-).
Rozhoduju se mezi:
1)NEC ND-3500
2)TOSHIBA SD- R5372
3)ASUS DRW 0804P (8x8 DVDR/RW) je totožná s PIONEER DVR A07XLA, ale čte lépe
Ještě jsem původně uvažoval o TEACu, ale ta značka mě totálně za poslední roky zklamala, takže si to možou zapchat.
Spíš váhám mezi NECem a TOSHIBou, pro NECa hovoří to, že ho můžu skoro všude sehnat, TOSHIBU vedou jen v LEVi, jinde jsem ji neviděl.
Jinak pro mně není důležitá rozhodně rychlost, potřebuju aby to kde co překouslo, třeba i pomalu, ale abych se časem dobral k výsledku.
To že se to rychle roztočí a pak mi to rychne nahlásí chybu, na to s.eru. :?
Kdybys měl DVD-ROm, poradil bych ti NEC, takhle ti radím LG 4160 nebo 4163, ev. Pioneer 108 (107 už nekoupíš).Citace:
Původně odeslal Lord Owl
s LG 4163 bych jeste asi pockal na jiny FW, ale 120 a 160 nejsou opravdu spatne..., NEC je taky velice dobry, ale kazdy ma "tu svou znacku"... :-)Citace:
Původně odeslal peta303
Pioneer, no nevim, nechci shazovat tuto znacku, ale podle mne uz neni to co byvala, stejne jako Teac :-(
/ osobne ma 4120 pali na verbatimy+8 12x a vse v poho... [zatim] /
Aj ja by som potreboval poradit
a to medzi
LG GSA-4163B
alebo
MSI DR16 - B
pripadne nieco ine?
A můžeš sem napsat řekněme 2 důvody, proč už není Pioneer tím, čím býval?Citace:
Původně odeslal johnn
ja ne, ale zkusenosti kamose z PC kseftu...Citace:
Původně odeslal .Voivod.
uz je neprodava / dost reklamaci, mozna to byla jen vadna serie..., ted dela jen NECa, ostatni na prani zakaznika /
Tak to je dost v rozporu s tím, co si můžeš přečíst třeba zde na fóru nebo i na jiných, třeba PCTuning atd. Mám na mysli, kolik lidí mělo problémy s Pioneerem oproti jiným značkám. Konkrétně tady to mají srovnané dle typu CD-ROM, DVD-ROM, CD-RW, DVD-RW, Comba atd. http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=17477
Neviem jak pioneer ale Teac sa dost pokazil :-( Sam mam posledneho praveho Teaca 540 ale next year planujem LG4163 :wink:
presiel som par recenzii a rozhodol som sa pre LG 4163B
Přečetl jsem si recenzi na CDR.cz ...vypadá opravdu dobře :-)Citace:
Původně odeslal vuaras
Zatím ji bohužel u nás nemají skladem a cena 2800,- s DPH je taky dost vysoká.Uvidíme po novém roce.
u nas ju maju na sklade a stoji 2970 sk uz aj s dph co je asi 2300 CZK, ale kupim ju az po vianociach a dam nejake skusenosti aj sem
jasne ja tiez cakam az after christmas :wink:
zatial co ho mam, ani jedno DVD nebolo chybne vypalene, aj pri overburningu Arita 8x na 12x , uplne v pohode, filmy vsetky cele bez jedineho zaseku, v stolovych prehravacoch, a vo vsetkych DVDromkach, taktiez ma minimalnu hlucnost oproti niektorym mechanikam :-)Citace:
Původně odeslal .Voivod.
doporucujem lg je zatial v pohode.cita vsetko
a jak je na tom ta tva LG 4163b s hlukem?Citace:
Původně odeslal port777
Muzete mi poradit jakou mechaniku si vybrat?
rozhoduji se mezi:
LG SuperMulti GSA-4163B
LG SuperMulti GSA-4160B
Pioneer DVR-108
jde mi nejvice o kvalitu zapisu a aby dlouho vydrzela..
Chci palit prevazne jen na DVD-R a to 4x-8xrychlostne a to asi +-50ks mesicne.
dik moc za radu...
Právě jsem otestoval LiteOna 1653S s posledním fw na různých médiích a vypaluje ve vynikající kvalitě i na šmejd-média - tuhle mechaniku doporučuju.
Potřebuji se rozhodnout mezi NEC3500 a LG4163B ...na cenu se teďkom koukat nebudu,hlavní je kvalita zápisu na DVD-R,čtení médii a hlučnost mechaniky samé.
Pročetl jsem si zecenze na CDR,ale zajimaly by mě i zkušenosti uživatelů samých ...hlavně u té LG4163B.
s LG 4163 jsem naprosto spokojený, dlouho jsem vybíral ale naštěstí jsem nepřebral, zatím ani jedno špatně vypálené médium, nezkoušel jsem ale levná média, když se dá koupit dvdr verbatim za 19kc tak nevidím důvod je zkoušet
Dneska jsem si domů přinesl NEC 3520A,zatím spokojenost,ale je to moje první DVD vypalovačka,takže zatím se učím.
Objednal jsem si dneska LG 4163 v černé barvě tak pak dám info co a jak ale zatím od všech co jí mají tak jenom dobré ohlasy :arrow:
Výsledky LiteOnu SOHW-1653S:
Emgeton HiTech DVD-R 4x (TY Oxygene Surface)
http://jan555.webpark.cz/ty.jpg
http://jan555.webpark.cz/ty.jpg
TDK DVD-R 4x (Grey, Videobox)
http://jan555.webpark.cz/tdk.jpg
http://jan555.webpark.cz/tdk.jpg
Princo DVD-R 4x (spindl, cena za kus pod 6 Kč - větší shity doma nemám)
http://jan555.webpark.cz/princo.jpg
http://jan555.webpark.cz/princo.jpg
Snad vyhrabu i jiná média (Verbatim) a testnu, vzhledem k výsledkům, ceně, schopnosti přečíst cokoliv a tichosti provozu imho best-buy.
ludia skuste Grabovat na Pioneere a na LG na klasickej LG co mam na skusku dvdromku grabuje 3600-4500kb za sekundu a na napalovacke Pioneer 108D cez 7000-7700kb za sekundu, to nieje porovnatelny vysledok, je normalna DVD romka ktora grabuje rychlejsie a je spolahliva?? nemyslim DVD vypalku, a pocul som ze DVD Teac uz nieje na nic dobry, ze slabo cita. Teraz aku kupit ???
Taky si chci koupid DVD pec a premyslim nad Liteonem jsou dobry?
Jakej tanhle:
DVDRW LITE-ON SOHW-1653S bulk (16x,8.5GB)
http://www.vts.cz/DetailPage.asp?DPG=55625
nebo
LITE-ON (LI59) DVD±RW SOHW-1633S bulk (16x,8.5GB)
http://www.vts.cz/DetailPage.asp?DPG=54841
nebo nejkou uplne jinou?
Chci aby umnela 8,5 gb medija
jo cotoje R9 to je ze umi 8,5 gb medija?
Martyr-M: Na to, jakej je LO 1653S máš odpověď o post výš, je to problém? :roll:
vcera som konecne kupil lg 4163 a na media verbatim +/- zatial v pohode aj zapis aj citanie bez problemu, je ticha, so zatazou procesora tiez skoro ziadny problem, zatial spokojnost
Citace:
Původně odeslal Martyr-M
nie Lite On by som si urcite nevybral, aj ked sa najdu ludia ktori ti ukazu 50percent testov kde zaziari, ale trebars v ukazovateloch ako grabovanie DVD filmov na disk, a podobne ta moze prudko sklamat, a na podstatnych ukazovateloch pre DVD vypalovacku tiez nieje tato mechanika na 1.mieste v testoch(chybovost pri zapise,atd.), takze bud Pioneer 108D alebo NEC3500vku je moja rada, Nec je od Pioneeru lacnejsi, :!:
P.S. momentalne Lite On vyda DVD Dual Layer 12x mechaniku, a DVD RW DL 8x, takze ak chces nieco dobre kupit pockaj mesiac dva a mas tu mechaniky od vsetkych vyrobcov s neporovnatelne lepsimi parametrami ako terajsia ponuka. To sa mozes vsadit ze na tom 8,5GB mediu ked budes napalovat 8x alebo 4x si rozdiel medzi 24minutami a 12minutami vsimnes :wink:
Nebylo by spatny sem hodit hlasovani jaka DVD pec je nejlepsi.
Kterou by jste brali v cene tak do 2500? Docela se mi zamlouva NEC3520 - jako OEM vyjde na cechcomp.cz 2100Kč, nebo mam radsi vzit LG?
ja som sa rozhodoval medzi lg 4163 a Nec 3520 ale nakoniec to vyhrala LG z dvoch dovodov:
1. Nec este nebol nikde skladom, kde ja nakupujem - bgs, agem, libra
2. nec nepodporuje dvd-ram, co ja vyuzijem
na druhej strane ma nec podla testov lepsi zapis
a ze pockat, to je pravda, ale dokedy? stale sa to vylepsuje, ked to clovek potrebuje hned, tak potom kaslat na cakanie, DL media su este aj tak dost drahe, to si radsej spravim dve dvd za 50 ak jedno za 300
ale ta lg 4163 nema dvovrstvi emdija ne
Ta LG 4163 samozřejmě umí dual layer, ale jinak je to příšernej šrot, za poslednní rok to nejhorší co LG vypustila, hned vzápětí za ní je LG 4160. Naopak nejlepší vypalka loňského roku vůbec byla LG 4120, ta neměla chybu a vydržela strašně moc. Když už tu LG 4163 mám, tak ji asi nechám, než odejde a koupím k ní NEC 3520 místo LG 4160, co mi přijde z reklamace.
kema preco?
vies napist aj konkretne nevyhody?
prave som ju kupil a tak som zvedavy, ak toje zavazne, tak ju samozrejme predam :-))
hlavní a nejpodstatnějsí nevýhoda je, že ta vypalka NEUMÍ vypalovat 12x a rychleji čitelně. Pokud na Verbatimu zvolím rychlost 12x, tak jde kvalita do háje, media jsou většinou nečitelná od toho okamžiku, kdy vypalka přepne na 12x rychlost. Další věc je, že na jinak skvělá media TDK -R ta 4163 vypaluje v mnohem horší kvalitě, než třeba ona vychvalovaná 4120, občas je to až za hranicemu povolených chyb. Naopak jiné vypalky na tyto media vypalují přímo excelentně. A jestli ta LG 4163 vydrží tak málo, jak 4160, tak potěš koště. Na druhou stranu naprosto skvěle (a to platí pro všechny LG vypalky) čtzě poškozená media.
a palis na 12x certifikovane media, alebo palis na 8x? ja zatial palim na verbatimy a ide to, tak neviem, ale palim len 8x, lebo 12x alebo 16x media este nemam. Uvidi sa, ako to dopadne potom s nimi. Aku verziu firmware mas? ja mam 101
Ja som vedel ze s Pioneerom sa neokaslem, 12x mam vypalene media rovnako super citatelne ako na 4x, aj obyc. DVD romku som objednal Nec(Pioneer je chip Nec), tak myslim ze je to bezpecna a dobra volba :!:
Pálím na 8x media, ale na tom houby záleží, kvalita MUSÍ být v tomto případě stejná. A není, je to katastrofa. Mám taky A101, doufám, že už příští FW bude něco řešit, protože ten A101 neřešil nic.Citace:
Původně odeslal vuaras
uvidime co prinesie novy firmaware, kazdopadne momentalne ked budem chciet palit 12x tak budem palit na 12x media, inak mas pravdu, ze ostatne napalky, teda aspon niektore, palia v pohode overspeed bez problemu 12x a zapis je super
Este stale to chce pockat, kedy vyjde poriadna mechanika, ktora bude dobre napalovat, citat a nebude vyberava na media....
Jooj kde su casy teac napalovaciek, kde to pracovalo, ako malo
Tak jsem si cet jeste nejaky recenze a rikam si ze radsi nez toho liteona asi vemu
LG SuperMulti GSA-4163B OEM
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30121
tet nedavno vysla je dobra?
Bože, četls pár postů zpátky? Píšu, že dobrá rozhodně není a jestli to nespraví hned přísští FW, tak jde z domu, i kdybych ji měl vyhodit! Byl jsem zvyklý na kvalitní vypalky od LG, ne tentu nedodělanej šunt!
Ber radsej nieco ine. Napr. NEC :DCitace:
Původně odeslal Martyr-M
Kema, ako sa da na tej LG menit booktype?
Je lepsi teda ta starsi
LG SuperMulti GSA-4160B OEM
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28982
Kema: tobe hlavne vadi ze neumi opalit 12 res pripaleni 12 dela chyby coz mne tak ani zase nevadi staci my klidne 8x
Vuaras: odpověděl jsem už ti už jinde
Martyr-M: Pokud ty vypalka má ve specifikacích, že má zvládnout takovou a takovou rychlost a nezvládne ji vypálit v mezích dané normy pro kvalitu, tak není něco v pořádku. Pokud výrobce vydá už druhý fw a nic se nezlepší, taky to o něčem vypovídá. Přitom předchozí modely s tím problémy neměly. Navíc si občas blbě rozumí s Verbatimy - pálí je jenom 6x místo nastavené 8x, nebo nedejbože 12x. Media TDK vypaluje katastrofálně, přitom model 4160 nebo 4120 na ně pálí přímo excelentně, lép než Verbatimy. Ten kus HW se prostě nepovedl, stejně tak asi i fw. 4160 taky nedoporučuju, pokud pálíš větší objemy dat, protože moc nevydrží, mě vydržela během měsíce jenom 100DVD, pak šla na reklamaci.
No mne 4160 dodrbala z 10 tdk 10. cize 100% uspesnost s firmware a302.Citace:
Původně odeslal Kema
Takže můj poslední verdikt zní.......NEC 3520A(a jeste k tomu se uz tenhle typ objevil v cenících Alfy :wink: )
teraz som palil nejake video LOTR1 dvd a pohoda, book type ako dvd-rom, cita v pohode, aj napalka aj stara toshiba, este to vyskusat na stolovom prehravaci
ten nec je doost dobry, akurat skoda, ze neviem dvd ram, keby vedel, tak jednoznacne asi najlepsia volby teraz
Kvůli tomu, že přepálí DVDčko, umí book-type a přečte ho i jiná mechanika, je nejlepší? No tak to :lol:Citace:
Původně odeslal vuaras
No ale kdyz si uvedomis ze stoji neco malo pres 2000? :wink:Citace:
Původně odeslal jan555
to co som napisal, som myslel na LG 4163B, ten NEC mal podla testov na cdr.cz dobre vysledky, takze preto.Citace:
Původně odeslal jan555
A hlavne zakladom je, aby ta mechanika vedela precitat, napalit a dalo sa to citat aj inde a aby ten zapis vydrzal. Na to samozrejme treba aj patricne dobre media. A v sucasnosti je ten NEC naozaj asi jeden z najlepsich, ked beriem pomer vykon/cena
Ještě jsem slíbil test Verbatimu - tady je Verbatim DVD+R 16x na SOHW-1653S 16x:
http://jan555.webpark.cz/verba16x.jpg
http://jan555.webpark.cz/verba16x.jpg
(já třeba problém, jestli LG, nebo NEC vůbec neřeším 8-) :lol: )
Už jí máš? taky o ní uvažujuCitace:
Původně odeslal LiTKo
za 1910Kč s DPH je to dobrá volba pro mě
Mám NEC 3520A koupenou u nás v MScompu za 2450,- :? v Alfě je myslím za 2250,-.
Vše mi zatím funguje dobře,jen mám problémy s pálením CD-RW,možná je to staršími medii,ještě vyzkouším.Jinak pálím na TDK+R a pohoda.
u nas v Sofcomu maji tyo 3520 (bez áčka), ale takova zadne neexistuje, tak to je asi ta stejna co mas ty co? Jak ses spokojenej s hlukem? je ticha, stredne hlucna, hlucna? dikyCitace:
Původně odeslal Katoo
No nevím,je to moje první DVD mechanika takže nemohu posoudit,ale když roztočí DVD na maximum,tak je to slyšet celkem dost :?Citace:
Původně odeslal Neller
Moje nová TOSHIBA SD 5372 zatím ani nešpitla :wink:
navíc mi bez problémů přečetla i postarší cédo s filmama, který už málokde šlo zkopírovat až do konce.
Nechci to zakřiknout, ale koupil jsem dobře. 8-)
Tak ma doma NECa 3520A made in Malaysia ;D
Zatim pali na vsechno a precetla vsechno a jeste k tomu je uplne ticha... :wink:
Na jaká media pálíš a jakou rychlostí? Nahoď taky časy, za jak dlouho vypálíš při jaké rychlosti. DíkyCitace:
Původně odeslal LiTKo
Zatim jsem palil na TDK minus 8x(to mi nero dovolilo palit i 16x ale nezkousel jsem) dale Imation minus 8x, Verbatim plus i minus 8x, a jeste minusove xidexy taky 8x, ted jsem dovypaloval minusove TDK rychlost nastavena na 8x(Nero) a DVD vypalene za 8 minut(rychlost skakala nejprve ze 4 na 6 a potom na 8 neslo to plynule jako moje cdrw palirna)Citace:
Původně odeslal Kema
ja viem ze je to off topic ale aj tak, ako nastavim v nerovi, aby sa mi zobrazovala aktualna rychlost, ktorou sa napaluje? mam verziu 6.6.0.5
Zkoušel jsem pálit na TDK-R a TDK+R oba 8x v Neru,taky mi nabídl 16x.Vypálil to v pohodě na oba dva média :lol: ,čas si už bohužel nepamatuji.Citace:
Původně odeslal LiTKo
no moment, jestli jsi měl na NECu nastavenou rychlost 8x, tak jsi NEMOHL vypálit plné DVD za 8 minut, to nejde! Potože NEC jako jeden z mála začíná vypalovat na 4x a postupně zvyšuje, navíc pořád testuje kvalitu, takže ta doba bude 9 minut a víc. Proto jsem se ptal na tu dobu. Takže to zkus znovu, ale přesněji. A můžeš to zkusit i 16x, jak dopadne kvalita?Citace:
Původně odeslal LiTKo
http://www.cdr.cz/a/6431Citace:
Původně odeslal vuaras
Citace:
Původně odeslal Kema
8 a pul minuty, nejsem slepy, ale byly to obrazy 6ti cedel(ne uplne zaplnenych), takze to bylo nejakych 3,7GB, ted dovypaluju plne dvd tak napisu cas :idea:Citace:
Původně odeslal Kema
Ted jsem palil filmove dvd pres shrink a trvalo to 8minut a 47s :idea:
TDK-R 8x,pálil jsem 4621MB rychlostí 16x za dobu 5:36 (už dost hlučné)
TDR-R 8x,pálil jsem 4642MB rychlostí 8x za dobu 9:40 (pěkně tichounké)
Mám LG4163 a vypálená DVD jsou perfektně čitelná (pc,přehrávač,..) ale nevypaluje mi normální CD-R :evil: (data ani hudbu)
Dneska jí prodejce po 3hodinách testů poslal na reklamaci. :evil:Citace:
Původně odeslal Butch
Butch: zkoušel jsi zapisovat na DVD+R 12x?
já osobně ale prodejce když to testoval tak říkla že zkusil všechny druhy médií i rychlostí co jsou (ale zda to bylo DVD+R 12x) to ti neřeknu :?Citace:
Původně odeslal Kema
chcel by som radu, aku znacku DVD-RW si kupit BENQ, THOSIBA, TEAC,
alebo MSI ma niekto askuswnosti ci niektora vypaluje all media, alebo ako je to z hlucnostou a pripadnymi chybami
Dik
Nejlepe se jevi Pioneer a nebo LG.. PIONEER DV-R 108 or LG GSA-4163
.. tot muj nazor... btw s tim pioneerem sem spokojenej :wink:
Když Pioneer, tak bych si počkal na 109, myslím, že bude mít vychytávky NECa 3520 a rozdíl mezi 108 a 109 bude podobný jako mezi NECy 3500 a 3520 - tzn. velký. Každopádně Pioneer staví na dobrém základu, tak proč do něj nejít. Nicméně pro sebe jsem opět vzal NECky (a opět nelituji).
Emilio > sázka na jistotu je NEC 3520A a Pioneer 108 (též jako OEM pro ASUS 1604 alias TEAC W516D), risk je LG 4163 a Toshiba 5372, mechaniku na bázi OEM od BenQ (MSi) nebo LiteOn (TEAC G) bych ti spíše nedoporučil.
ehm, mozes uviest dovod, preco je LG "risk" ???Citace:
Původně odeslal peta303
Protože zrovna LG 4163 je nejmíň povedená LG DVD vypalka za poslední rok, problémy s vypalování 12x a vyšší rychlostí jsou všeobecně známé, ani druhý vydaný FW to neopravil. Těžko se vypořádává s Verbatimy, občas na ně vypaluje jenom 6x. Prostě žádnej zázrak :roll:
hmm, no pre cloveka co je "alergicky" na hluk je 12x resp. 16x uplne pase - osobne pre mna su hranicou nad ktoru v ziadnom pripade nie som ochotny ist 24x u dataCD a 8x u DVD - dokonca audio CD aj tak palim iba 8x - obcas 16x 8-) - vsetko co je rychlejsie ma len obtazuje hlukom :!: a prakticky prinos v rychlosti je pre mna zanedbatelny... :!:Citace:
Původně odeslal Kema
...a ak pozaduje hlavne kvalitny zapis a citanie prip. univerzalnost , tak ten LG nemusi byt najhorsi...
OK, pro tebe možná bude dobrá, ale pokud má ta vypalovačka spoecifikované nějaké vlastnosti a kvalitativně je nesplňuje, tak u mě není důvěryhodná a basta. Měl jsem ji a už je pryč. Vzal jsem místo ní NEC 3520 a to jsem zdá se taky šlápnul vedle :-(Citace:
Původně odeslal Marcelino
...hmm, a potom ze NEC je istota... :?Citace:
Původně odeslal Kema
NECy jsou obecně velmi dobré vypalky, s každým novým modelem se zlepšují, ale já jsem kápnul asi na horší kousek, viz jiný thread. Čekám, jestli má někdo podobné problémy... :?
Moje osobní zkušenosti s NEC ND-3520 a PIONEER DVR-108 jsou takové, že PIONEER je o něco lepší. Nemyslím teď specifikaci, ale například čtení poškozených médií, hlučnost (podstatný rozdíl) nebo vytížení CPU (opět podstatný rozdíl) či konstrukci mechaniky.Citace:
Původně odeslal peta303
Co se týče pálení CD či DVD, jsou na tom obě mechaniky stejně dobře, respektive výborně.
NEC má lepší přístupy a je pomalu o 350,- Kč levnější. A hlavně, PIONEER ani NEC nejsou co kus, to originál, proti například LITE ONu. Otestoval jsem stejným způsobem několik kusů DVR-108ček rozdíly byli v řádech jednotek %. O ND-3520tkách platí to samé. Rozdíly v Lite-ONech SOHW-1653S byli přes 20%, což je dost!