@Blackknight:
novej tab s Speed Dialem se mi otevíral 2 vteřiny na staré penťák dvojce, na každym solidním PC je novej tab se Speed Dialem otevřenej takřka hned.
Printable View
@Blackknight:
novej tab s Speed Dialem se mi otevíral 2 vteřiny na staré penťák dvojce, na každym solidním PC je novej tab se Speed Dialem otevřenej takřka hned.
To je též pravda. Až teď jsem si všiml, díky tvé předešlé zprávě že jdou zobrazit jen ikonky :D Tak jsem si je tam nechal, budu chvíli surfovat a později třeba dám vědět, jestli zmizly. Při předchozím testování jsem je měl i s textem, uvidíme...
Jo a musím na ně klikat občas, nebo začnou mizet najednou samy?
Spíše jsem to myslel jako než stačím vybrat danou stránku z SpeedDialu, trošku nešikovně jsem to napsal, jak jsem se te koukal ;-)
No ony ale mizí i s textem :D. Na Linuxu tento bug snad není pokud vím.
Ale zkoušej.
Obvykle se to stává u ikonek, na které si během surfování kliknul (i třeba jednou) - pak se na tomto webu pohybuješ dlouho, ejhle, ikonka fuč :D.
Pánové a dámy, asi jsem nalezl dočasné řešení mizících favicons.
Na fórech Opery se to totiž řešilo a pak mě to napadlo "favicons disappearing from personal bar". To "personal bar" mi vnuklo nápad.
Nechal jsem si totiž v Opeře nad osobní lištou zobrazit i hlavní lištu, ze které jsem vyházel všechny prvky a přetahal do ní prvních X ikon z osobní lišty.
A voala, z hlavní lišty ikony nemizí!
Sice tato lišta není tak pohodlná - nelze na ní přímo přetahovat taby - musí se nejdřív kliknout pravým a dát přizpůsobit, nicméně tento úkon nikdo asi tolik často nedělá.
Takže já mám pro zatím vyřešeni a jen mě štve, že jsem na to nepřišel dříve.
Právě jsem si aktualizoval na finální Firefox 3.5 z RC verze. Nabídnulo to update, takže Firefox 3.5 je finální zřejmě.
Jinak subjektivně se mi zdá, že reaguje ještě rychleji. ;)
Panove co zkousite Operu 10.00 Betu - jde nejak vypnout to cervene "podteckovavani" pod psanym textem v jakemkoliv prispevku? Nikde jsem to nenasel (imho je to kontrola anglickeho pravopisu, Operu mam v EN, klavesnice CZ).
Kliknes do formulare a vypnes Spell checking :)
Kliknes do jakyhokoliv textovyho okna pravym tlacitkem :) Napr. tady na foru pri posilani odpovedi :)
No tak od doby Beta verze lze doinstalovat i CZ slovník přímo ze stejného kontextového menu, verze lokalizace Opery by neměla hrát roli....
Firefox 3.5 finální verze je venku, stahujte zde:
http://www.mozilla-europe.org/cs/firefox/
Díky za link (a upozornění).
Zajímavé že mi tuhle "aktualizaci" FF nenabídne sám... ale ona je to vlastně nová verze, takže je nutné to nainstalovat ručně (odinstalovat starou verzi 3.0.11 a nainstalovat 3.5 NEBO 3.0.11 jen přeinstalovat verzí 3.5)?
A propo, nevíte jak ve FF spustit RUČNĚ vyhledávání aktualizací?
meteor: help->check for updates nefunguje?
http://files.getdropbox.com/u/18960/ff.png
Bože já jsem vemeno :-) dikes (k+).
Já pořád "štuboval" v Možnosti / Aktualizace a tohle mi úplně uniklo...
3.0.11 netreba odinštalovať, 3.5 ju preinštaluje. Zároveň info: 3.5 RC3 je zároveň aj oficiálne vydaná 3.5-ka. Ten kto mal pred tým 3.5-ku RC2 sa uź aktualizovala na finálnu.
Ďalšia vec je to źe nie každému doporučujem upgrade. Dosť veľa rozšírení pod 3.5-kou nefunguje. V mojom prípade neide Google Gears a Live PageRank, HTML Validator mi ponúkol novú verziu v tomto momente po manuálnej kontrole aktualizácii.
Novy firefox podporuje color management nativne, akurat nedokaze pracovat s ICM ale len ICC profilmi.
Nastavuje sa rucne -> do address baru zadat about:config a nasledne do prikazoveho riadku -> gfx.color_management.
Su tam tri polozky.
gfx.color_management.display_profile
gfx.color_management.mode
gfx.color_management.rendering_intent
Pricom zaujimave su prve dve.
display_profile = cesta k icc profilu
mode =>
It depends on what you have gfx.color_management.mode set to.
0 = Color management is disabled for everything
1 = Color management is enabled for all rendered graphics including untagged images which will assume sRGB
2 = Color management is enabled for all rendered graphics except untagged images which are left unmanaged.
Standardne je nastavene 2, ja som si na wide-gamut monitore nastavil 1.
Mam nainstalovane verze FF 1.5, FF 2.0 a FF 3.0. Mam to pro testovani chovani webu.
A ted bych potreboval poradit, zda mam nainstalovat FF 3.5 jako samostatnou verzi, nebo jako upgrade z verze 3.0?
Logicky mi vychazi upgrade, ale o FF 3.5 se casto pise jako o nove Major verzi.
Co mi poradite?
Podľa mňa zvlášť, nakoľko sa nejedná iba a update. Nová verzia má napr. aj podporu HTML5, takže mohlo sa tam toho pomeniť viac.
Inak vidíš nejaký rozdiel pri zobrazovaní stránok medzi Firefox 1, 2 a 3?
e1: Take jsem si rikal. Posilam K+ za nazor.
Firefox 1.5 obcas nezvlada korektne nektere javascripty. Jinak je to v pohode.
Sice predpokladam, ze ten, kdo ma Firefox, aktualizuje automaticky na nejnovejsi verzi, ale spolehat se na to neda.
V tom mas naprostou pravdu, spousta bfu nema ani tucha, co to je aktualizace a ze neco takoveho existuje. Ohledne oddelene instalace, urcite zvlast. Staci mrknout sem: http://www.mozilla-europe.org/cs/fir.../releasenotes/
U FF je to celkem vpohode, a) vetsina BFUcek to ma od nekoho, kdo jim necha automaticky aktualizace zaply b) v 99% to nedela zadny potize, protoze narozdil od tehoz ve win to nedojebe OS.
=> da se IMO dost dobre predpokladat, ze do mesice po vydani nove verze ma 80% uzivatelu prave tu. (Edit: narozdil od IE, kde kazda verze zobrazuje vsechno jinak nez ta predchozi je to u FF vetsinou tak, ze starsi weby zobrazuje nova verze stejne a umi veci navic).
Jezevec: Presne tak jsem to myslel s temi automatickymi aktualizacemi.
Uz si presne nepamatuji, a instalovat ho na test nebudu, ale nebyla ve verzich 1.x pouze rucni aktualizace? Nebo minimalne prechod na vyssi radu pouze rucni? Kazdopadne toto uz je detail a vybocuje z tematu :)