Další build Opera a pořád chyba přetrvává.
Tohle už opravdu neni normální! :mad:
Printable View
Další build Opera a pořád chyba přetrvává.
Tohle už opravdu neni normální! :mad:
edit
Záleží od toho že administrátor čoho. Firefox Portable funguje tak že ukladá dáta tam odkiaľ je spustení, takže napr. USB kľúč, takže admin kompu by nemal vidieť čo si si prezeral, na druhej strane je to jednoducho odsledovateľná vec, nakoľko vo väčšine firiem je nejaký proxáč/firewall alebo niečo kde sa dajú elegnatne logovať odchádzajúce a prichádzajúce dáta. Takže ak niekto chce zistiť čo sleduješ na nete, tak si to zisít bez ohľadu na to aký požívaš prehliadač.
edit
Zalezi od toho, do akej miery to sleduje. Ak mas nejaky keylogger resp. program, ktory sleduje kazdy stisk klavesy priamo v pocitaci, tak by sa mohol dozvediet prihlasovacie udaje do bankovnictva, samotnu komunikaciu medzi bankou (strankou banky) a klientom (tebou/tvojim PC) vsak uz neodsleduje, pretoze prebieha kryptovane - bude akurat vediet, ze si sa prihlasil na internetbanking.
edit
Pokial nie je admin debil, tak vzdy uvidi kto a kam sa pripaja. Ci uvidi aj konkretne data, zalezi uz len na tom ci je komunikacia kryptovana alebo nie. Takze ziadnym portable programom si nepomozes.
miro.e:
Jedine ze by si obisiel pripojenie cez firemnu siet nejakym mobilnym pripojenim priamo :))) Inak staci aby admin logoval a uvidi ktora masina sa kedy kam pripajala... Pretoze vsetok datovy tok lezie v konecnom dosledku cez server alebo aspon router...
Tak venku je beta verze Opery 10 (už nějaký pátek), rád bych se ostatních touto cestou zeptal, co říkají na beta verzi Opery. :)
Osobně se mi hodně zalíbil nový vzhled Opery, a taky oficiální možnost nastavení počtu náhledů ve speed dialu a také možnost stáhnutí CZ (a jiných) slovníků přímo přes kontextovou nabídku Opery.
Používám ji denně a nepadá. Mám otevřeno 5 tabů a zabírá poměrně hodně, 205 MB, což v dnešní době již nepovažuji za problém, ale na horších konfiguracích to už může dělat problém.
A co zaujalo Vás? :)
Operu 10b jsem užíval nějaké 3 týdny (Win 7 x64), ale má ještě pár bodů, které mi vadily:
1.) Odezva načítání stránek je pomalejší než na 9.64. Zde trvalo i někdy až 1 sec, než se stránka načetla, ani Turbo mód nic nezměnil. (s připojením UPC 20M je IMHO tento mód zbytečný)
2.) Nevím proč, ale stalo se mi někdy, že Gmail občas nefungoval, tak jak měl. Převážně se jednalo o tlačítka na horní listě pro mazání, editaci atd... Nehledě na to, že Google Calendar nefungují v něm úkoly (tasks). Ale tato chyba se vyskytuje i ve starší finální verzi.
3.) Občasné mouchy s flashem.
Jinak na druhou stranu mi subjektivně příjde svižnější oproti 9.64, vzhled se vydařil. Bohužel na Opeře mi vadí to, že ačkoliv je tento browser rychlý, stále mi zde chybí možnost některých pluginů z FF. Škoda, jinak na browsení na různých web fórech mi Opera podává dojem několikráte svižnějšího prohlížeče oproti FF.
Zabírá hodně, protože caching. Kontrolu pravopisu nepoužívám, protože nejsem dobytek a nepotřebuji ji. Vzhled mám klasický základní bez jakýchkoliv grafických udělátek. Toť asi tak vše.
Jo, vlastně, "feature" s mizejicími favicons v personal baru je stále zde a v plné síle :).
Opera 10 B1 by byla super, kdyby ku*va furt nemizely ty po*raté FAVICONY!
Tohle už fakt není normální. Vždyť se o tom ví už kolik stovek buildů a pořád s tím nic nedělají, některé věci fakt nepochopím.
Jinak mi přijde, že má Opera obecně dost problémy s JS a AJAXEm. Některé věci fungují o dost pomaleji, některé pro změnu vůbec.
Je tu nová verze Opery, změn je hodně, zatím jsem to stihnul jen stáhnout:
http://www.zive.cz/Bleskovky/Nova-Op...3/default.aspx
Zajímavé ta Opera Unite.
No uvidíme co si ještě Opera dále přichystá, zatím jsem tyto služby nezkoušel, ale rozhodně věřím, že stojí nový build Opery za stažení a otestování.
Více info zde na official website:
Opera Unite
Tak momentálně testuji poslední build Opery a ten skin se opravdu vyvíjí hodně dobře.
Akorát mě prostě štvou některé ty detaily jako jsou ty favicony atd. Pořád mihotám mezi IE8 a Operou, ale v rychlosti odezvy aplikace prostě Opera nemá konkurenci - i to skrolování po stránce je plynulejší a hezčí.
EDIT: No tam samozřejmě, že favicon bug tu furt je. To je prostě nekomentovatelné.
Takže, snad si pamatuji podstatu Vašeho problému. Dělal jsem test:
Zobrazil jsem si osobní lištu, vložil jsem na ni 6 náhodných odkazů, čili i s tím defaultním jich tam mám 7.
Zavřel jsem všechny taby a otevřel všechny stránky z osobní lišty. Vypnul jsem Operu, provedl jsem výše uvedené ještě jednou, a pak ukončil Operu ještě jednou a zopakoval jsem to naposledy.
Za celou dobu jsem si žádného problému nevšiml. Mám Linuxovou Operu, na kterou jsem zde před několika hodinama zveřejnil odkaz.
Snad jsem pochopil Vámi zmiňovaný bug správně. Pokud ne, omlouvám se, je to už déle, co jste se o tom tady více rozepisoval a nějak jsem ten post nemohl najít.
Blackknight: Tenhle bug nejde jednoduše interpretovat. Jinak už by byl opravený. Jediná možnost by snad byla použít nějaký logger všeho, co ovlivňuje chování browseru od myši, klávesnice, až po samotné browsení. Osobně si myslím, že se jedná o komplexní bug týkající se kombinace Opery, Vist a ovladačů. Ale na to já opravdu nemám čas.
Aha, takže chápu to dobře, že se tento bug objevuje pouze u Visty?
Podle mých informací se objevuje pouze se zapnutým Aerem.
Objevuje se někdy zcela ojediněle. Prostě uživatel browsuje, kliká na oblíbené na osobní liště a najednou začnou ikonky mizet. IMHO čím častěji navštívím nějakou stránku, která je v liště, tak pak mizí. A také se domnívám že to zmizení způsobuje přejetí myši.
Je to opravdu hodně divný problém, který nejde jen tak ověřit.
A stezuje si na to vyvojarum jeste nekdo krom vas? ;D
admix: Ale jo, ví se o tom, ale problém je, že nelze interpretovat příčinu a tím nahlásit bug. A v tom je zakopaný pes.
Snad bych jen doplnil, že mizení favicon se týká i XP SP2, tedy nejen Vist, a to jak u starší Opery 9.6, tak novější 10b.
Aha, já měl za to, že se jedná jen o problém Aera.
Tak v tom případě opravdu nechápu, proč to ještě není vyřešené :(
A proč tento problém neobejít? Třeba si zvýšit počet stránek ve SpeedDialu a vložit potřebné odkazy tam. Vím, že to není dostupné ihned, ale až po 2 sekundách, až se otevře nový tab, ale to už snad na tom nesejde.
Dalším řešením je pak použít jinou platformu, kde tento bug není :D
Zvyk je železná košile.
Prostě jsem zvyklý mít nahoře v liště hezky ikonky vedle sebe s nejnavštěvovanějšími stránkami - a to dokonce bez popisků - jen ikonky. Proto je pro mě o to horší, když začínají mizet :D
Momentálně opět zkouším Chrome a musím říct, že se mi setsakramensky zamlouvá. Ještě ty mousegestures a bude to nářez.
Nejvíc se mi líbí ta rychlost aplikace, to už je snad i rychlejší než Opera.