To X2EE, integ. GPU atd utahne cokoliv, na to nepotrebujes mit Seasonica :-D.
Printable View
eurocase 350 roX :cool:
diky klucííí...tusil jsem to
Nezkoušel jste někdo tenhle kousek jak je na tom s hlučností? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V4000DQG
Coolermaster nikdy neměl tiché zdroje a tenhle na tom imho nebude jinak. Obecně z testů nevycházejí jejich zdroje obvykle špatně, mívají slušné součástky, ale často taky propájené 12V větve a spol. V ruce jsem ho neměl, ale nemusel by být za ty peníze špatný, tichý zdroj bych ale hledal jinde ...
a ja tu spravim male promo ;) akurat sa doraba pre casopis Computer test zdrojov, tu je zoznam:
AeroCool AD-550AS
Akasa AK-P040FG8
Akasa AK-P050FG8-BK
Asus A-45GA
Be Quiet! ES-350W
Be Quiet! ES-600W
Corsair HX520W
Enermax Liberty ELT500AWT
Eurocase 350X
Eurocase ATX-450 JSP
Eurocase ATX-550 JSP
Fortron ATX-350PNR
Fortron Blue Storm II 500W
Fortron Epsilon 600
Fortron FSP300-60THN-P
Chieftec GPS-500AB
Chill CP-450A4
Nexus NX-8040
Nexus NX-9003SFB
Point of View Black Diamond 500W
Seasonic S12 550
Sharkoon SilentStorm SHA535-9A
SilverStone ST40EF
Spire SP-ATX-600W
Tagan TG430-U15
Tagan TG600-U25
Thermaltake TR2-550
Trust 570W Pro PSU Dual Fan
Trust PW-5150
Yesico SilentCool SC560-AS12CF
Vsetko na specialne vyrobenom testery, vratane merani osciloscopom, hlukomerom, tvrdosti zdroj atp., rozdelen do kategorii s roznymi modelovymi zatazami a aj testom spickoveho vytazenia ;) proste prvotriedna praca ... to vsetko Computer 12/07 na stankoch 13.6.
Tak to si ho hned koupim :-) Přestože známe vítěze už teď
jasne, ten to uplne teda dost "vyhral", ale zdroje tam su/budu rozdelen do troch kategorii podla udavanych amperov/wattov
FYI: začínají se prodávat nové verze Seasonicu S12 - S12II Energy Plus (80+) ve verzích 380W, 430W a 500W.
http://www.caseking.de/shop/catalog/...ESE_013_4g.jpg
ta krabice je už trochu ošoupaná :)
Jinak ad chlazení zdrojů: Nedávno mi v jednom kompu přestal po dvou letech fungovat Aerocool Turbine Power 550 W (modulární zdroj s jedním 12 cm ventilátorem). Jeden den vše ok, druhý den absolutní ko, počítač nešel zapnout, ani větráčky se neroztočily. Uvnitř jsem zaregistroval min. jednu nafouklou součástku v zadní části u připojení kabelů... Podle vnitřního uspořádání to tipuju na nedostatečné proudění vzduchu v určitých partiích, které se pravděpodobně dlouhodobě přehřívaly... Zdroj byl umístěn ve standardní skříni s jedním dalším fanem na výfuku a celkově slušným průvanem... K jeho cti nutno říci, že nevzal nic s sebou.
Ale zase dobře, že se recyklovaný papír používá, že ... :)
Kankal: jistě, slepá místa jsou vždycky, ale imho i v tomhle na tom principiálně musí být zdroje s jedním 80 mm fanem hůř. Tuhle konkrétní závadu ale stejně s největší pravděpodobností tipuji na nekvalitní součástky ...
Jan555: nekvalitní součástky asi také, ale věřím, že k tomu přispěl i špatný airflow. Byl jsem líný to nafotit, ale přes ty nafouklé součástky vedl tlusný svazek kabelů, takže vzduch neměl moc šanci. Nerad bych svůj případ zobecňoval, ale Aerocool Turbine Power doporučovat nebudu, není totiž ani moc tichý. Nahradil jsem ho Corsairem 520W a zatím spokojenost.
me prijde ze vseobecne chladice Aerocool jsou hlucný. mel jsem nejaky 120mm a byla to fakt turbina :-) takze do zdroju davaj neco podobneho
Tak už jsem se konečně odhodlal vyměnit ten starej zdroj za Corsaira a můžu říct, že žádný buzzing/hissing se nekoná. Paráda. Je to teprve druhý zdroj co jsem měl v ruce, že když přiložím ucho a zastavím větrák, tak nic neslyším.
Větrák je z blízka tj. <1m slabě slyšet, ale přesto tišší zdroj jsem nezažil (bez modu)
Zdravím,
tak musím po delší době hold sehnat nový zdroj, ta přilepená lopatka u Taganu po půl roce odpadla :D a stejně pokukuju po silnějším.
Potřeboval bych zdroj, který by splňoval tyhle kritéria, jestli o takovém víte, budu vděčný:
>= 500W
2x PCI-E 6pin
Neslyšitelný 12cm FAN (něco ve stylu Enermax, Corsair, Seasonic)
Pouze modulární kabeláž
Aspoň 3x napájení S-ATA na třech větvích nebo 4x napájení na dvou větvích
Důležité a to komplet kabeláž v pěkném flexu, žádné viditelné dráty (něco na způsob kvalitní kabeláže Tagana, ale silnou verzi nemůžu sehnat a spíš bych zkusil jinou značku)
Dobré reference, hodnocení v recenzích, zkušenosti
Díky.
Ja myslim, ze za posledne dve stranky je to jasne - Corsair HX520
myslím, že spíš ne
>= 500W
ANO
---
2x PCI-E 6pin
ANO
---
Neslyšitelný 12cm FAN (něco ve stylu Enermax, Corsair, Seasonic)
NE/ANO, neslyšitelný není, ale nic tiššího aktivně chlazeného neseženeš
---
Pouze modulární kabeláž
ANO, pokud nemyslíš včetně napájení MB, což by bylo zbytečné a spíš jen na škodu
---
Aspoň 3x napájení S-ATA na třech větvích nebo 4x napájení na dvou větvích
NE, já k němu mám pouze 2x2
---
Důležité a to komplet kabeláž v pěkném flexu, žádné viditelné dráty (něco na způsob kvalitní kabeláže Tagana, ale silnou verzi nemůžu sehnat a spíš bych zkusil jinou značku)
NE, ve flexu mám jen napájení MB a na TAGAN to vzhledem nemá
---
Dobré reference, hodnocení v recenzích, zkušenosti
ANO