Tak to gratuluju, chrome afaik zatim umi akorat zobrazit stranku ;D
Printable View
Tak to gratuluju, chrome afaik zatim umi akorat zobrazit stranku ;D
1) Mírně si zaSPAMoval :D
2) Ono, pokud máš hodně tabů otevřeno, tak se nediv(10+)...
3) údržba OS a Opery sem tam taky neuškodí
4) lituji tvého rozhodnutí - nemám rád reklamuna stránkách, když už bych musel, tak radši FF...
5) Je to fakt zvláštní, používám Operu denně, mám 5 let starý PC, používám tolik nenáviděný Linux(někým, já ho mám čím dál radši), koukám na youtube videa, se kterými až donedávna měl Linux problémy, stahuju, ale nikdy jsem si nevšiml, že by se Opera loudala a nedej bože zabírala 500 MB, teď mi třeba zabírá 100 MB cca a o zatížení CPU nemá se ani cenu bavit...;-) Používám Operu 10 alpha.
tady je menší důkaz:
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/..._180.99KB.html
A co jako, mas 4 GB RAM, dokud za par stovek dalsi ... :p
To uz jde prece v Chrome poresit pres lokalni proxy
No v září jsem zkoušel cosik s proxy, myslím, že se ten prográmek jmenoval Proxify či jak, ale extra dvakrát nefungoval...nebo jsem ho jen neuměl pořádně nastavit, už si přesně nepamatuju :( přeci jen to je čtvrt roku nazpět...
EDIT: Tak ten program se jmenuje Privoxy(koukl jsem se na odkaz až po odeslání)...dokonce jsem tehdy v září i tento návod myslím viděl...
No ony ty lokální proxy prostě nikdy nebudou tak komfortní jako např. Adblock apod.
Osobně taky Chrome nepoužívám jen kvůli tomu, že neumí nic a nelze do nich doplnit extensions... Jsou věci, který prostě potřebuju - foxmarks, mouse gestgures, adblock. Všechno mi funguje na Win, Mac i Lin.
Tak jsem se opět vrátil k Opeře, jelikož mi ty funkce prostě chyběly :(.
Každopádně se však chystám na "pročištění" účtu.
Zálohuji si pouze hesla ke stránkám a oblíbené a jinak provedu výmaz.
Další 4GB RAM nebudou asi na škodu, ale jak to mám dělat na NB :rolleyes:
Ano, já jsem úplný dement a nemám RAM cache nastavenou. To víš že jo :D.
Mám tam 20MB, což jak je vidět, nic neřeší.
Mám taky 20MB a NIKDY mi Opera ani po 10+ hodinách běhu nezabírala v paměti víc než 150MB. Podotýkám cca 15-20 záložek. Tak nevím.
No mi momentálně Opera baští skoro 290 MB, ale to je tím, že už ji mám nonstop spuštěnou skoro 2 dny
Mně Firefox teď dlabe 250MB, no a co... :?:
Tak tu máme první nové sestavení Opery 10 v tomto roce - sestavení 1229:
http://my.opera.com/desktopteam/blog...-year-snapshot
edit
Existuje 64bit Opera pro Windows? Našel jsem instalačku pro Linux, ale to je všechno...
No udělat to evidentně jde. Ale s takovýmhle přístupem budeme ještě na Win7 furt používat 32bit :( Tfuj.
Windows není jedinný OS ;-)
Tady jsem našel potvrzení, že opravdu 64. bitová Opera není, je ppouze pro GNU/Linux a FreeBSD:
http://www.opera.com/support/kb/view/842/
No jo, já třeba o Linux nemám pražádnej zájem :)
Navíc základ kódu musí být stejnej ne? Tak co by byl problém s převodem na 64...
No nic.
No ani náhodou....Základ je stejný, ale jelikož každý systém používá jinak postavené GUI, tak ten kód je pro každou verzi jiný...Samozřejmně toto je jen jeden příklad, těch provázaností je daleko více(a jsou daleko závažnější), každá verze používá jiné knihovny a podobně.
Já v tomhle zrovna dvakrát v tomto kovaný nejsem, ale snad jsem to napsal pochopitelně. Aby platilo to, co jste napsal, museli by to naprogramovat v Javě, která je přenositelná, ale zase poněkud pomalejší....
Používáte už někdo na ostro nightbuildy Opery 10?
Zajímalo by mě, jak je na tom se stabilitou, jestli často nepadá atd.
Láká mě tam totiž ta vestavěná kontrola pravopisu :)
Opera 10 (sestavení 4126),Mandriva 2009.0, každodenní používání, stabilita 100% -> nepadla ani jednou.
Pokud nebudeš vědět, jak nainstalovat CZ slovník (není součástí instalace), najdeš návod třeba na mém blogu.
PS: Operu používám pouze jako prohlížeč a RSS čtečku. Další funkcionalitu jsem nezkoušel.
Opera 10 win, 1219m. Semtam spadne. Proč nevím. Ale třeba takové mapy.cz ji shodí se železnou pravidelností.
Můžu se zeptat při čem přesněji spadne na těch mapách.cz? Teď jsem to zkoušel a nepadla. Zkoušel jsem pohyb po mapě, zoom a plánování tras.
napíšu do adresy mapy.cz, enter, bum...