-
Re: Karneval a UPC - aktualni zmeny
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
kolik tech znamejch je, smim-li se ptat ?
prez 100, at uz se jedna o spoluzaky, spolupracovniky nebo rodinne prislusniky...
z Brna a jeho okoli ....
a vychazi me to +- ze ten kdo muze mit netbox tak ho uz ma, ten kdo muze mit UPC tak uz ho ma.
a na ty ostatni zbyva T02 eventualne nejaky wifi provider .......
a spojuje je ot ze by za to chteli platit pokud mozna co nejmene ....
coz samozrejme vylucuje sluzby typu upload booster apod. ....
-
Jako zakaznik UPC i 02 muzu rict asi tohle (jakkoli je moje individualni zkusenost obecne nevypovydajici): Vypadky maji obe spolecnosti tak na stejno, upload bych u obou uvital vyssi, klidne na ukor vyrazneho snizeni downloadu. S 02 mam oproti UPC jedinou spatnou zkusenost navic - nekolik mesicu mi fakturovali nespravne (vyssi) castky, stalo se to nekolikrat po sobe i pres kazdomesicni telefonicke sjednani napravy a opakovane reklamace... Z toho usuzuji, ze u O2 maji pravdepodobne vetsi bordel v papirovani... Jinak s obema jsem jako uzivatel spokojeny, od pravekeho vytaceneho pripojeni se pro me dlouhodobe vse jen zlepsuje.
-
Tak ono to tu pěkně zaznělo. "Zákazník chce nejvíc jedno čeho, za co nejmíň peněz"
A tak operátoři s nízkými náklady navyšují některé parametry (download) a ono to na ty zákazníky funguje. Tak proč by se snažili s jinými parametry? (upload)
Ballnazzare, v Japonsku je úplně jiná mentalita a srovnávat Čechy a Japonce je úplnej nesmysl.
Nesnažím se říct, že mi současný stav vyhovuje (taky bych uvítal symetrickej pětimegabit místo 10/1Mb), ale prostě českej spotřebitel je buran, kterej - viz věta nahoře... se podívej na nabídky hypermarketů a co lidi dělaj, tak je to se vším.
A firmy se prostě přizpůsobí - logicky firma v tržním prostředí, které neustále zmiňuješ, bude řídit svoji marketingovou a obchodní strategii podle majority potenciálních zákazníků. A na ty platí "nejvíc megabitů za nejmíň peněz" ... A samozřejmě obchodní strategie je dosáhnout maxima zisku, v tomhle případě je to kvantita s nízkými náklady.
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
Ballnazzare, v Japonsku je úplně jiná mentalita a srovnávat Čechy a Japonce je úplnej nesmysl.
Nesnažím se říct, že mi současný stav vyhovuje (taky bych uvítal symetrickej pětimegabit místo 10/1Mb), ale prostě českej spotřebitel je buran, kterej - viz věta nahoře... se podívej na nabídky hypermarketů a co lidi dělaj, tak je to se vším.
s timhle proste nemohu souhlasit, to jako Slovaci maji take jinou mentalitu ? nabidky od jejich operatoru sou lepsi nez ty od nasich ? tak a ted mi vysvetli proc ?
proste vas zakladni problem je ten ze si porad myslite ze o konecne nabidce firmy rozhoduje zakaznik a to je podstatny omyl ....
protoze to jakou rychlost nase pripojeni momentalne ma neni zasluhou jednotlivych zakazniku, ale konkurencniho boje o zakaznika. a cim by ten boj byl tvrdsi tak tim budeme mit rychlejsi internet nebo levnejsi ceny a nebo oboje ....
jde krasne videt z lonskeho roku UPC taky nenavysovala rychlost dokud to nezvedla O2, a od te doby se z rychlostma nehejbnulo ...
diky konkurenci mame take internetove pripojeni za mene jak 500kc, za tuto castu tedy alespon Karneval ci tehdejsi Telecom internet nenabizel a pritom poptavka po tom ze strany zakazniku byla znacna ...
// sam jsem za sve prvni stale pripojeni platil 1200,- (tusim byly to 1 nebo 2Mb nebo neco takoveho od karnevalu) a nyni mam pripojeni za 490 s dph, kdyby tehdy karneval neco mel za tu cenu, mel bych o to zajem a nebyl bych jedinej, dokonce si troufam rict ze by o to mela zajem vetsina, tzn. poptavka by po tom byla ..
ovsem tenkrat nic tak levneho nebylo v me lokalite, tuto cenu zaridil az konkurencni boj o zakaznika, ne poptavka samotna a to se snazim celou dobu rict .....
-
Kdyby zákazníci měli zájem o garantované vysokorychlostní symetrické připojení, tak by si nepořizovali UPC, ale alternativy, které jsem zmínil. Zeptej se Jezevce, jak je připojen - má symetrickej bezdrát, tuším dvoumegabit, garantovanej bez limitů a platí za to něco mezi litrem a dvěma.
Ty tu volbu máš, ale nemáš zájem si ji najít.
A neříkej, že má bezdrát velké latence. Já mám doma na UPC kolem 10ms na NIX, s 2.4G (!!!) WIFI v zarušené lokalitě jsem to měl kolem 30ms - se seriozní 5GHz nebo optickým spojem máš latence stejné jak na drátu.
O konečné nabídce rozhoduje jak zákazník, tak dodavatel. Zájem zákazníka určuje rozsah, ve kterém se dodavatel pohybuje. Někteří dodavatelé jsou, řekněme, konzervativní (;D) a neexperimentují, nezkouší, o co bude zájem. Protože, jak už jsem tady Xkrát zopakoval, aby např. UPC mohlo nabízet symetrických 10Mb, tak by muselo investovat do technologie, a kvůli "experimentu, jestli to někdo objedná" to firma jejich velikosti fakt dělat nebude (detaily případně upřesní jiní ;) ).
-
Citace:
Původně odeslal
Ballnazzar
...
a boj o zakaznika nesouvisi s poptavkou?
a kdyz to teda neni o zakaznicich, ale o konkurencnim boji. nahod tvuj odhad, kolik zakazniku by ziskal globalni operator, ktery by nabidl 2Mbit/2Mbit za 490Kc/mes.
v dobe, kdy sis platil 1200 za 1-2 Mbit byla trosku jina cena vseho, pocinaje konektivitou, pres vlakna, technologie, etc. doufam, ze si to uvedomujes ... ona je i poptavka po internetu 100Mbit/100Mbit za 10Kc/mes a i kdyby tu bylo 200 firem nabizejicich internet, tak ti tohle nikdo dlouhodobe nenabidne.
mimochodem, ktere slovenske operatory mas namysli? ja kouknul zbezne na upc a tam rozdil tak velky neni ... krom toho ano, i slovensko uz je jiny trh ... mimochodem za 18EUR co platis ted, bys od upc.sk dostal 3Mbit/384kbit. opravdu ti to prijde lepsi nabidka? nebo na slovensku taky vlastne neni konkurence, jako unas?
Mnohem lepsi otazka je, proc ted nenabizet 2/2 za cenu 10/1 ... rek bych, ze proste proto, ze garantovany to vzhledem k naturelu site bejt nemuze a bez toho to neni pro nikoho dostatecnej tahak ... mozna proto, ze je marketingove lepsi mit min nabidek (nevim, na tohle odbornik nejsem)
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
Kdyby zákazníci měli zájem o garantované vysokorychlostní symetrické připojení, tak by si nepořizovali UPC, ale alternativy, které jsem zmínil. Zeptej se Jezevce, jak je připojen - má symetrickej bezdrát, tuším dvoumegabit, garantovanej bez limitů a platí za to něco mezi litrem a dvěma.
Ty tu volbu máš, ale nemáš zájem si ji najít.
A neříkej, že má bezdrát velké latence. Já mám doma na UPC kolem 10ms na NIX, s 2.4G (!!!) WIFI v zarušené lokalitě jsem to měl kolem 30ms - se seriozní 5GHz nebo optickým spojem máš latence stejné jak na drátu.
O konečné nabídce rozhoduje jak zákazník, tak dodavatel. Zájem zákazníka určuje rozsah, ve kterém se dodavatel pohybuje. Někteří dodavatelé jsou, řekněme, konzervativní (;D) a neexperimentují, nezkouší, o co bude zájem. Protože, jak už jsem tady Xkrát zopakoval, aby např. UPC mohlo nabízet symetrických 10Mb, tak by muselo investovat do technologie, a kvůli "experimentu, jestli to někdo objedná" to firma jejich velikosti fakt dělat nebude (detaily případně upřesní jiní ;) ).
tak a ted bych jeste rad odpoved na to proc na slovensku maji lepsi nabidku nez my v CR ?
poptavka po 20Mb downloadu taky neni a stejne tu takovou sluzbu mame, osobne si myslim, ze kdyby se udelal pruzkum tak drtive vetsine lidi staci momentalne 10Mb a mine a proc tu teda mame tech 20Mb u UPC, v pripade netboxu 40Mb.
to tu neni kvuli poptavce zakazniku o takove rychlosti, ale kvuli tomu, aby pretahli zakazniky od konkurencnich spolecnosti, ktere nejsou schopni dat stejnou nabidku, tzn. jde o konkurencni boj o zakazniky a poptavka po xyMb pripojeni s tim nema co docineni ....
no a snad posledni vec, duvod podle me proc upload se nezveda u domacnosti je ciste ekonomickej. a pricina je u O2, oni se svou infrastrukturou a i technologii nemaji moznost jak tu rychlost nejak razantne navyssit bez opravdu enormnich nakladu a protoze se jedna o nejvetsiho operatora tak dle nej se ridi ostatni mensi operatori jako je UPC apod..
02 je neschopne nejakeho navysovani uploadu i za predpokladu, ze by jim lide byly ochotni dat dvojnasobek ceny ....
no a protoze O2 ma maximalni upload ani ne 1Mb tak zde neni vubec zadny tlak na UPC, aby zvedli upload ze stavajicich 1 a 1,5 na vyssi hodnoty, protoze i to soucasne pripojeni ma lepsi paramatrey nez konkurencni reseni a v tech oblastech, kde ma zakaznik moznost sehnat jeste neco lepsiho tak tam uz stejne casto u toho UPC neni ...
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
mimochodem, ktere slovenske operatory mas namysli? ja kouknul zbezne na upc a tam rozdil tak velky neni ... krom toho ano, i slovensko uz je jiny trh ... mimochodem za 18EUR co platis ted, bys od upc.sk dostal 3Mbit/384kbit. opravdu ti to prijde lepsi nabidka? nebo na slovensku taky vlastne neni konkurence, jako unas?
treba Orange ...
-
Citace:
Původně odeslal
Ballnazzar
tak a ted bych jeste rad odpoved na to proc na slovensku maji lepsi nabidku nez my v CR ?
Bohužel, přehled o nabídce na SK nemám, takže nemůžu hodnotit.
Jinak obecně vzato, souhlasím s Foxem, je to úplně oddělený trh, takže tak...
Ještě ad ten malý up a srovnání proč UPC nepotřebuje navyšovat - ono i kabel má svá technologická omezení, nastuduj si to... Fox ti poví, jaké standardy jsou aktuálně v provozu a z jejich specifikací si to odvoď.
Bude to nějaký EuroDOCSIS 2.0 ?
-
Citace:
Původně odeslal
Ballnazzar
bezdrat nechci, hraju a kabel mi v tom vyhovuje kvuli nizke latenci, s tou sem nastesti byl vzdy at uz u Karnevalu nebo UPC velmi spokojeny ...
nevim ja mam bezdrat a ping mam kolem 15ms max.
a v 10+GHZ pro tebe kdyz chces super kvalitu.
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
a boj o zakaznika nesouvisi s poptavkou?
a kdyz to teda neni o zakaznicich, ale o konkurencnim boji. nahod tvuj odhad, kolik zakazniku by ziskal globalni operator, ktery by nabidl 2Mbit/2Mbit za 490Kc/mes.
divej ti vysvetlim nasledovne proc to nesouvisi s tou tvou poptavkou, v densni dobe uz vetsina lidi co chtela mit pripojeni k internetu a ma moznost ve sve lokalite tak uz ho ma, tzn bych rekl ze poptavce bylo vyhoveno ze strany nabidky.
nyni, protoze uz vetsina zakazniku je "zadanych" tak uz nabidky operatoru nejsou ani tak obrazem toho co by zakaznici opravdu chteli (protoze to uz maji to je to stale pripojeni k netu) ale toho jak se snazi od konkurentu pretahnout klienty, tzn soustredi se na to, aby parametry jejich reseni byly lepsi nez od konkurence + davali neco navic, aby zakazniky primeli k prechodu, tzn. nizsi cena nebo o neco vyssi rychlosti daneho reseni, to je prave ten konkurencni boj to velke navyseni downloadu.
jenze jak uz jsem psal ponevadz majoritni operator O2 neni schopen dalsiho "realneho" ne ppiroveho navysovani uploadu tak zde neni zadna paka pro ostatni ....
operator ktery by dal 2/2 za 490 by v zadnem pripade neuspel, protoze si troufam rict ze v dnesni dobe streamovane TV je 2Mb download malo .... a ztrata 8Mb downloadu je prilis vysoka aby kompenzovala to zvyseni uploadu z 1 na 2. tzn. muzu ti rict ze o tuto nabidku by rozhodne velky zajem nebyl ...
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
v dobe, kdy sis platil 1200 za 1-2 Mbit byla trosku jina cena vseho, pocinaje konektivitou, pres vlakna, technologie, etc. doufam, ze si to uvedomujes ... ona je i poptavka po internetu 100Mbit/100Mbit za 10Kc/mes a i kdyby tu bylo 200 firem nabizejicich internet, tak ti tohle nikdo dlouhodobe nenabidne.
vsak me je to jasne ja bych take neocekaval ze bych dostal za 500,- 1Mb, ale ze by dali treba 0,5 Mb za cca polovicni cenu tj. 600kc. a zajem by o tom byl to mi ver ....
jenze protoze konkurence taky nic levneho nenabizela tak proc by meli i oni ze, stejne nemel zakos kam utec tak co se snazit ....
jinak uz zde koncim, bohuzel nemam na to dost casu ...
-
Jen pro info, u TO2 je SDSL s garantovaným 2/2Mbit za 3.900,- ;) 8/8 už stojí cca 10kKč.
ADSL není garantované a navíc můžeš být přiškrcen až 50x a přitom to bude dle podmínek.
-
Citace:
Původně odeslal
Ballnazzar
divej ti vysvetlim nasledovne proc to nesouvisi s tou tvou poptavkou, v densni dobe uz vetsina lidi co chtela mit pripojeni k internetu a ma moznost ve sve lokalite tak uz ho ma, tzn bych rekl ze poptavce bylo vyhoveno ze strany nabidky.
nyni, protoze uz vetsina zakazniku je "zadanych" tak uz nabidky operatoru nejsou ani tak obrazem toho co by zakaznici opravdu chteli (protoze to uz maji to je to stale pripojeni k netu) ale toho jak se snazi od konkurentu pretahnout klienty, tzn soustredi se na to, aby parametry jejich reseni byly lepsi nez od konkurence + davali neco navic, aby zakazniky primeli k prechodu, tzn. nizsi cena nebo o neco vyssi rychlosti daneho reseni, to je prave ten konkurencni boj to velke navyseni downloadu.
jenze jak uz jsem psal ponevadz majoritni operator O2 neni schopen dalsiho "realneho" ne ppiroveho navysovani uploadu tak zde neni zadna paka pro ostatni ....
operator ktery by dal 2/2 za 490 by v zadnem pripade neuspel, protoze si troufam rict ze v dnesni dobe streamovane TV je 2Mb download malo .... a ztrata 8Mb downloadu je prilis vysoka aby kompenzovala to zvyseni uploadu z 1 na 2. tzn. muzu ti rict ze o tuto nabidku by rozhodne velky zajem nebyl ...
tak tady sam sobe vyvracis, to co pises. pokud by o takovou nabidku zajem nebyl, tak ji nikdo delat nebude. nevyplati se to. a neni to ani dobra zbran do konkurencniho boje.
btw. kdyz se ti 2/2 za 490 nelibi, tak co teda 10/10 negarantovanych za 4k+, kolik lidi si to koupi?
Citace:
vsak me je to jasne ja bych take neocekaval ze bych dostal za 500,- 1Mb, ale ze by dali treba 0,5 Mb za cca polovicni cenu tj. 600kc. a zajem by o tom byl to mi ver ....
jenze protoze konkurence taky nic levneho nenabizela tak proc by meli i oni ze, stejne nemel zakos kam utec tak co se snazit ....
jinak uz zde koncim, bohuzel nemam na to dost casu ...
ve chvili, kdy ti jde o zisk (a ne pocet zakazniku, jako tomu bylo u karnevalu a spousty malejch kabelovek, co upc spolykalo) musis pocitat vsechny naklady, nejen to, ze konektivita stoji x a prodava se to za y a y-x je zisk ...
ostatne to je imo jeden z duvodu, proc ted neni 1MBit/128kbit za 100kc ... to vic penez sezere administrativa, nez zakaznik prinese ...
-
Na druhu stranu je imho pravda, ze pokial by sa nerozhybalo O2, tak stale mame 6/0,5 za 8kil
-
http://www.speedtest.net/result/444207102.png
Tak tady mame to slibovane zrychleni asi .. z 20/.5 ..
-
-
-
Začátkem měsíce zrychleno tak jak bylo slíbeno (bývalý tarif Light tusim) A musím říct, že krom dementů na hotlinu jsem opravdu spokojenej.
http://www.speedtest.net/result/449349285.png
-
-
Tak u mne se uz taky objevil problem s non-ssl trackerama, vsechny offline :( A zrychleni v nedohlednu
-
tak uz taky konecne (tarif light)
http://www.speedtest.net/result/453019076.png
edit: tak to byl prvni test a nasledujicich 5 ukazalo rychlost 6/1,5 a ping kolem 100ms ...wtf? :o
-
S těma torrentama si robí srandu či co? Jako mé oblíbené trackery zatím SSL nepodporují :(.
-
jj, je to takove divoke... seedovat kdyz se to rozjede:D
-
No, dostal jsem se do faze, kdyz nejenze nefunguji nektere tu zminovane sluzby, ale dokonce i IRc server nam dela potize. Zavadu na sve strane jsem si skromne dovolil vyloucit, protoze lide s UPC se ke mne pripoji v poradku.
Jinak kdyz jsme letmo zkouseli nejakou jinou sluzbu (DC++ hub), tak na standardnim portu nic, ale kdyz jsme ho prehodili na 666, slo to v poradku (opet - problem pouze pro non-UPC).
Tohle uz zacina byt opravdu otravne :/
-
Tak se opět opakuje historie - přes den torrenty ok, ve večerních hodinách červené :mad:.
Ať už jdou do pr..le!