-
Re: [OLD] . : : [N]evíte jaký zdroj? : : .
Citace:
Původně odeslal
jan555
To vypada mooc pekne, tri 12V vetve Corsair, ctyri Seasonic, ucinost pri max. zatezi taky vyborna, oproti tomu Tagan ucinost pri max zatezi cca 71 procent co jsem vycetl z recenzi a jen dve 12V vetve po 20A, bohuzel pro me je ten corsair a seasonic drahy. Ja mam moznost sehnat toho Tagana par mesicu stareho za 2000 Kc, takze k tomu taky musim prihlednout. Za ty penize se me zda (i kdyz nedosahuje takove ucinosti, ma jen dve 12V vetve) porad velmi dobra koupe a utahne to temer cokoliv. Porad si myslim, ze je to jeden v velmi povedenych zdroju. Proto se ptam, jestli se za ty 2000 Kc vyplati.
-
De mě je ta cena odpovídají, nedávno se prodal 480 tagan U15 za 1800kč, čili 2k za 530 je oki, jen jsme zaslechl že právě tato 530 T. je oproti 480 hlučnější, nevím cj na tom pravdy nemohu říci, nemám zkušenost s 530, ale 480 je tichá dost, ať si každej říká co chce, pokud nemáš vodu, tak to neslyšíš..
Na tvou budoucí sestavu stačí i nadbudoucnost.
Můj starý U15 480W utáhl Xeon 3060@3,4 8800GTS 640 OC, 2hdd, 2 ide, 5 fanů
/EDIT: pokud bys uvažoval uplne nad new PSU nad 3k, tak ani seasonic ani corsair,
ale http://www.silentpcreview.com/article688-page4.html - 4*16A na 12V, prumerna ucinost 82,4%, cena 3300kč, i míň ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
tnema
hlucny ....
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
hlucny ....
Pokud má vodu tak jo, oproti U15 480 nepozoruju zvýšený hluk
-
Citace:
Původně odeslal
tnema
Pokud má vodu tak jo, oproti U15 480 nepozoruju zvýšený hluk
tak mas potom hlucny pocitac ;) vetrak na 5V je proste hlucny (teda ten defaultny co tam je)
-
Tak tak, nevím, co to má co s vodou do činění. Corsair má při odběru ~300W hlučnost dle SPCR 22 dB, zatímco Zalman 31 dB a to je sakra rozdíl. Vzhledem k tomu, že i temp rise je shodný, tak je na tom z pohledu hluku Zalman dost bídně.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Tak tak, nevím, co to má co s vodou do činění. Corsair má při odběru ~300W hlučnost dle SPCR 22 dB, zatímco Zalman 31 dB a to je sakra rozdíl. Vzhledem k tomu, že i temp rise je shodný, tak je na tom z pohledu hluku Zalman dost bídně.
on ma asi tnema pocit, ze v PC treba mat vodu, aby si zacal pocut zdroj :))
-
Neříkám že je neslyšitelný, když k němu dám ucho, tak to slyším,
ovšem z 1 m, když mám v téhle chvíli skříň položenou na stole a otevřenou
nepoznám rozdíl mezi mezi U15 480 a HP 600
a pokud zavřu case tak neslyším zdroj vůbec ;-)
-
Já mám Seasonic S12 500W a teda, luxusnější zdroj jsem ještě neviděl :-) tichý, účinný, výkonný, paráda! Mohu jen doporučit.
Jinak jsem na CZC viděl tohle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40557 Je o 500,- dražší než tebou udávaný "jetý" Tagan.
-
Citace:
Původně odeslal
tnema
Neříkám že je neslyšitelný, když k němu dám ucho, tak to slyším,
ovšem z 1 m, když mám v téhle chvíli skříň položenou na stole a otevřenou
nepoznám rozdíl mezi mezi U15 480 a HP 600
a pokud zavřu case tak neslyším zdroj vůbec ;-)
cez den nepoznam rozdiel ani ja, ale vec je to ina pesnicka ;)
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Já mám Seasonic S12 500W a teda, luxusnější zdroj jsem ještě neviděl :-) tichý, účinný, výkonný, paráda! Mohu jen doporučit.
Jinak jsem na CZC viděl tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40557 Je o 500,- dražší než tebou udávaný "jetý" Tagan.
No ale to neni Seasonic S12-500 500W. Tohle je SS-500HT 500W OEM. A ma nizzsi ucinost. Jinak sem nic jineho nezjistil.
-
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
..a mensi napeti na obou 12V vetvich.
Rekl bych, ze napeti bude uz z principu stejne :D
-
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Rekl bych, ze napeti bude uz z principu stejne :D
Sem to ale blbec. Ani se nepodivam co pisu. To je jasny ze napeti bude stejny, akorat vystupni proud se muze lisit. Omlouvam se za nepozornost.
Jinak ten S12-500 500W ma 2*12V vetve po 16A a 17A kazdou. A ten SS-500HT 500W ma taky dve vetve taky po 17A a 16A. Takze v tomto se nelisi (omylem sem se predtim podival u toho SS-500HT na jeho 400W verzi ta ma hodnoty nizsi). Ale rozdil mezi nima je v ucinosti i kdyz S12-500 ma ucinost az 80 procent, tak SS-500HT ji ma o trochu nizsi - 77 procent. Jinak nevim jaky jiny rozdil mezi nima je, mozna ventilator, ale to sem nikde nezjistil :(
-
Zdarec, uvazuju o koupi new zdroje, protoze ten dosavadni KME jaksi uz nestiha. Jak jsem procetl recenze, tak se tedkom rozhoduju mezi Corsair Power Supply HX520 520W a Enermaxem Liberty 500W. Ten Corsair by vlastne mel byt prevleceny Seasonic s modularni kabelazi. Nemate s nim nekdo zkusenosti?
-
Utahne mi Seasonic S-12 430W tuhle sestavu (planuje se i OC)
X2 3800+ AM2
1 GB RAM DDR2 800 Mhz
X1900XTX 512 MB
1 disk
1 mechanika
+ par dalsich blbosti jako fany, zvukovka, usb klavesnice, mys, atd.
-
Imho ano, kamosovi sem stavel C2D@2.8GHz + x1950XTX s S12 430 a naprosto bez problemu.
-
-
Cau,
chcem vymenit zdroj a tak hladam fakt co najtichsi zdroj. Ktomu by som samozrejme bral co najvecsiu spolahlivost a ucinnost. Znacnou vyhodou je aj modular cabel managment. Cenou by sa mal pohybovat okolo 4000kc a na vykone asi az tak moc nezalezi pretoze moju zostavu utiahne asi vsetko co ma nad 400W vykonu.
Pozeral som na:
Seasonic rada S12 - ta by mala byt velmi ticha a ucinna, a snad aj spolahliva.
Seasonic rada M12 - snad by to malo byt to iste ako rada S12 akurat by mala byt modular, ale ma este jeden fan navyse .. takze fakt neviem ako to moze byt s hlukom a vlastne ani s ucinnostou. Plus na rozdiel od S12 je ten MCM ale len ak by bol rovnako tichy a efektivny.
Seasonic S12 Energy Plus - plusom by mala byt snad este vetsia ucinnost.
Corsair rada HX - vraj velmi tichy a ucinny. Ktomu ma MCM .. takze ma celkom laka.
Pozeral som este po Fortron Epsilon 700W a po OCZ GameXStream 700W .. ale neviem onich skoro nic. Tak ked tak si necham poradit mozno aj uplne nieco ineho. No za kazdu radu dakujem
-
Mam zkusenosti s S12 430W a jsou to zkusenosti jenom pozitivni. Napeti drzi nadherne, je krasne tichouckej a to mi taha X2 3800+, 1GB ram, x1900XTX, atd. Mel jsem moznost jeste slyset Enermax Liberty 500W a ten (ac je taky jeden z tissich, tak tichosti seasonica nedosahuje). Sice ma odpojitelnou kabelaz, ale pokud ti jde o ticho, tak je seasonic lepsi. Jo a ten corsair ma myslim stejnej vetrak jako seasonic (takze by mel byt stejne tichy), navic dpojitelny kabely, takze pokud ti nejde primarne o penize, tak bych priplatil a bral Corsaira.
-
Odpověděl sis sám, všechny jsou to dost dobré zdroje, osobně bych vzal Corsair. Pokud se nechystáš na nějakou šílenou konfiguraci CrossFire/SLI, tak proti rozpočtu dost ušetříš, protože ti bohatě postačí HX520, který má navíc stejné fan speed tresholdy jako 620 (ještě při 300W loadu jede fan na ~3.8V :cool: ).
-
Vybírám taky nový zdroj a mám podobné preference. Už jsem se rozhodl pro Corsaira, ale pak jsem narazil na stížnosti lidí s tímto zdrojem -> buzzing.
Nevím jestli to je problém některých kusů nebo kombinace s jiným HW jako to bylo kdysi s Fortronama v kombinaci s disky.
Takže asi zbývá jen objednat a vyzkoušet, případně využít 14ti denní lhůtu...
-
Imho je to problém některých kusů, takže bych to viděl tak, že koupit a před nějakým vyvazováním kabelů, atd. vyzkoušet. Mně osobně ty zdroje připadají dost dobré na to tohle risknout, většina majitelů žádné problémy nemá a když nebudou na začátku, neměly by se později objevit. (navíc to reklamovatelné je)
-
v testlabe mame 620tku a je to totalne best zdroj co utiahne vsetko a pritom zvladne byt velmi velmi tichy :) s oblubou tvrdim, ze najlepsi seasonic je corsair :)
-
no uvidíme -> pokud nebude bzučet/pískat tak není co řešit :-)
-
Tak dik moc za rady :) Skusim teda tiez toho Corsaira .. len tiez dufam ze nebude problem so zlym kuskom, ale snad ne :)