PiT ma tusim P5B deluxe, ja mam P5B (obyc) a taky jsem mel problem s tim auto, ale spise na default takty - ale zase opacny problem nez PiT .. na default to nejelo, dokud jsem nenastavil vsude auto. U o/c jsem nezjistil zadny vliv tohoto.
Printable View
PiT ma tusim P5B deluxe, ja mam P5B (obyc) a taky jsem mel problem s tim auto, ale spise na default takty - ale zase opacny problem nez PiT .. na default to nejelo, dokud jsem nenastavil vsude auto. U o/c jsem nezjistil zadny vliv tohoto.
jj, ASUS P5B Deluxe...
Na default ak som ponechal hodnoty auto, tak ok. Ak som nastavil pamate, ktore mam, aby isli na cca tolko, kolkatky su - 1066Mhz, tak som do nich musel davat 2.4V aby isli bez chyby, no neprikladal som tomu nejaky vyznam, kedze su to GEILy a na heatsinkoch maju priamo napisane doporucenu voltaz 2.4V.
OC som logicky skusal tak, ze som potom dvihol zbernicu procesora, pamate sa snazil ponechat na <=1066/2.4V a dvihal postupne napatie CPU, dokedy nebol stabilny.
Ak som ponechal vsetky ostatne voltaze okrem CPU a MEM na auto, tak mi to na 9x333 nepostlo ani pri VCORE 1.45V a na 9x300 bolo stabilne az na MEM 2.4V + CPU VCORE 1.4V.
Nasral som sa, nastavil napatie NB na 1.45V a uz to ficalo na 9x300 pri 1.4V... No viac to moc neslo.
Tak som pokusne po tom, co som si precital niekde na 4e Tvoj post o tom, ze Ti na auto ohuluje doska, co to da, zvysne voltaze dal vsetky na minimum, co slo a teraz som sa ustalil s voltazami > NB 1.45V, CPU 1.3625V (realne idle1.336/load1.312), MEM 2.1V, ostatne na minime a ide mi to 9x333 + pamate 2x500 stable, mozno by to slo aj viac ale neskusal som...
Skusali ste uz niekto na nejakej doske s Intel P35 chipsetom pouzivat utilitky typu RMClock ???
Tjst nieco ako EIST ale manualne ovladane teda napr znizenie nasobica a sucastne aj vcore pohodlne z windowsu jednym tlacidlo .. vhodne je to napr ked clovek ma vysoke pretocene cpu a ten "brutalny vykon" prave nepotrebuje .. napr v noci ci ak pozeram telku na kompe ci iba surfujem ..vtedy je mi 3600 s 1.42 uplne zbytocnych .... uplne by mi stacilo 2400 s 1.1V :rolleyes:
myslim si ze sharker vie ako to funguje , len mu RMClock na bearlake nefici. Pochopil som to spravne?
Máš v RMC zapnutý EIST?
.
http://img503.imageshack.us/img503/9...lock225nx0.jpg
To asi nepomoze .. hladam nieco na zmenu z 1.0v ~2400mhz (400x6) @ 3600 1.41real z pohodlia windowsu.
S X2 4400+ s tym problem nebol :confused: No podpora novehp P35chipsetu veru zatila nic moc.. kde tu tunic. Co mam overene co funguje 100% spolahlivo je MemSet 3.3 Beta ..no ten neriesi to co robil RMclock :(
http://img295.imageshack.us/img295/7...ucksfz3.th.jpg
Myslím toto:
http://www.home.karneval.cz/4006918901/RMC.JPG
Dokud jsem to neaktivoval na P965 tak RMC taky nešlapal (v BIOSu mám EIST vypnutý).
EDIT: Jestli ti přepínání násobiče funguje, tak ber můj post jak bezpředmětnej. Koukám, že máš asi spíš problém s nejnižším VCORE v RMC.
dneska som robil zaujimavu vec, konvertoval som mapu do .img garminovskeho formatu cez program cgpsmapper na Core2 e6300 na 1960 Mhz mi to trvalo nieco okolo 15 min ale doma na obstaroznom athlone64 venice na 2700 Mhz to trvalo 4min:50 s :o je to dost nepochopitelne predsa 700 Mhz nemoze urobit naskok 300 %:rolleyes: niekde nieco ai hnije
BTW koukam prave ze je ke stazeni novej coretemp 0.95.4 beta http://www.thecoolest.zerobrains.com...reTempBeta.zip,
zkousel ho tu nekdo komu padala predchozi 0.95? Zatim ho mam teprv den, no ukaze se az casem...
Jede v pohodě, žádný známky nestability ..
tak som dneska zalozil E 6300 a zatim to ide na 3200 na 1.24 V menej ako default 1.325 :o co je super:D, teplota v prime 59 stupnov ale mam uz strop v ramkach viac ako 912 nedaju :???: oplati sa kupit rychlejsie alebo srat na to :?: hold ADATA 6400 to nestihaju, za slusnu cenu sa daju zohnat ADATA EXTREME 1000 ist do nich ?
Zdravím,
doporučuju s...t na to, protože já jsem to tak udělal (e6320) - tj. koupil lepší ramku (z Geil 800 cl5 na A-data 800+ EE) a stejně strop fsb cca 500 (na 500 nenaběhlo, na 490 ok - a kvůli ramkám to nebylo - ty daly i 1100...) a nevím, jestli to nedávala deska (to spíše), nebo už procík... 3,2 je v poho...:-) ruku na srdce - provozoval bys to na vyšším oc, nebo jde jen o nalezení stropu? Já osobně teď provozuju na 2,8 a víc jak 3,22 na provoz nikdy nepofičí - především kvůli desce - přeci jen e63x0 má celkem nízký násobič a ds3 (i když mám horší chipset) na tento extrém (tj. fsb>480) už není...
Takže shrnuto - myslím, že víc nedáš kvůli desce (možná o trochu víc - nebo míň) - i když procík na to může mít...
A ty paměti A-data 1000 - mrkni na časování - někde jsem četl, že jedou na 5-6-6-18... což není to pravé, 800+EE jsou obecně ok a levnější - kol. 1950kč...
Spíš jsem to myslel tak, že i když jsou to paměti, jestli se vyplatí další investice do pamětí - a popsal zkušenost, když jsem já sám tuto investici provedl :-(
Jinak je možnost - pokud bys mohl ty svoje paměti někomu přenechat (do jiné sestavy apod.), nebo pokud pro tebe nejsou peníze problém, tak se stávajících zbavit a jít do jiných - určitě si spíše polepšíš.
OT:Nevím čím to bylo, ale moje deska snesla geily (jely na 960) a buď se neměla ráda s Patriotama, Corsairama (zkoušel jsem patrioty 800 cl5 i cl4, c. cl4), nebo jsem měl smůlu, ale ze všech pamětí jsem si nakonec nechal a-data ee 800+, které jako jediné jely stabilně i na 1066 cl5 v poho jdou provozovat na 940 cl4 na 2,1V...
Jinak taky jsem uvažoval nad a-data 1000 (zvlášť když jsou za cca 2300), ale nakonec z toho sešlo - šly podle reakcí nataktovat hůře než 800+.
Samozřejmě je to tvoje rozhodnutí, míchám se do toho abych ti ušetřil čas a peníze - sám jsem totiž totéž před cca měsícem, řešil...
edit - ještě jsem zapoměl - rozhodující rychlost sběrnice, ne frekvence pamětí - v everestu mám na fsb 470, paměti na 960 cl4 lepší výsledek než na 1100 cl5 - fsb 440 a dělička 2,5 ( ale nejelo turbo e.m. - bios)...
Prices of Intel 45nm desktop CPUs revealed
http://resources.vr-zone.com//newspi.../26/QX9650.gif
TCMagazine
Sice uz to neni Conroe, ale zakladat novy thread se mi nechtelo.
tak som zohnal adata 800+ extreme a musim potvrdit su to skvele pamete teraz mi idu na 1066 5-5-5-15 CR2 na 2.14 V :D idem skusit ci daju aj viac procik mam na 3300 pri 1.337 V v biose real CPUZ 1.28 V