Widle XP SP2, opera 9.50
Printable View
Widle XP SP2, opera 9.50
Ja s ni zadne problemy nemam :)
Vše je věc zvyku,začal jsem po přechodu z MSIE na Opeře a jedu na ní dodnes.Vzhledem k bezpečnosti,rychlému přístupu k nastavením (většinou 2 kliky myší),velmi dobrému poštovnímu klientovi,rychlým možnostem přidání vyhledávačů,výborné integrované RSS čtečce proto dávám přednost Opeře.Nemusím oproti FF stahovat "moře" pluginů, protože Opera má většinu už v sobě integrovanou.To co potřebuju, Opera má.Sice má také své mínusy, v podobě pomalejšího načítání některých stránek,ale jsou ve většině případů způsobeny nedodržováním standardů autory těchto stránek.
Ještě bych doplnil výbornou funkci Přizpůsobit šířce, možnost ukládat v *.mht formátu, nemusím při každé změně skinu restartovat prohlížeč, jako tomu je u FF....;-) Ale je pravda, že s Operou mi nefunguje moc dobře editace článků na Blogspotu...jedinná kaňka...;-) Jinak se můžu plně podepsat pod výše uvedené ;-)
EDIT:
Jak je to u FF s obnovou WWW stránek při spadnutí prohlížeče? Obnoví se z cache, nebo se načítají znova, nebo se při spadnutí browseru nenačtou vůbec?
Díky za odpověď
Stiskni klavesu . a enter => snazi se to vyhledat tecku na strance a Opera padne, pak uvidis co dela po obnoveni :)
Jinak me docela vadi, ze pri kazdem nainstalovani nove verze opery, mi prestane chodit mistni vyhledavani novych prispevku, pri kliku na nove prispevky me to odhlasi. Mam podezreni na to ze je zde delane sessionid na zaklade hodnoty UserAgent, ktera se pri kazde nove verzi meni... Resp. dela to jen a prave u novych prispevku, tak jestli se tam kontroluje neco navic...
Stisk "." a "enter" teprve vyvola dialog to zaprve. Pro vyhledavani tecky ji musis stisknout 2x, to zadruhe. A za treti mne to stejnak nepada ;)
To ze se pri instalu nove verze prepisou cookies a je potreba se znovu zalogovat na forum je vazne moc zavazne pochybeni vyvojaru opery ... mozna bys mel zas na chvili pouzivat IE, nejlepe ve verzi 5 ;)
Nenapsal jsem ze zmena useragent je chyba opery. A ani jsem nemel chut to na ni shazovat, jen jsem to chtel konstatovat. A navic neni treba se znovu prihlasit, protoze to ani nejde. Je to takove zvlastni, treba po pridani prispevku, mi uz vyhledavani novych prispevku funguje...
Takze sorry, budu uz nadavat jen na vBulletin....
Nadavej na co chces :) Tedy vazne, na foru mam autologon a po kazdem update opery to chce zadat znovu username a pass, narozdil treba od fora na phpbb. Neberu to jako chybu, ale vlastnost a nevadi mi to.
Tak mi zrovna přišla RSS zpráva na tento článek:
http://my.opera.com/desktopteam/blog...ing-for-flight
A jak to tak vypadá, již brzy(příští týden budou uveřejněny další informace) se dočkáme Opery 10 alfa verze. :)
PS: Zde je další info v CZ:
http://www.zive.cz/Bleskovky/Opera-P...2/default.aspx
Opera 10 alfa 1 je venku!
Download + Info:
http://my.opera.com/desktopteam/blog...-alpha-is-here
Dostupná jako vždy pro hlavní tři platformy(WIN, GNU/Linux( a další UNIX), MacOS).
Changelogy:
WIN, Lin+unix , MacOS
Dobre rano,
v nove Opere mi jaksi vubec nefunguje zvuk z YouTube. Nevite, cim by se to dalo resit? FF funguje bez problemu. Dik :-)
Tak v nove opere 10.0 alpha reportuju ten bug s teckou - konecne vim jak efektivne a rychle vypnout operu ;D
Kdyby někdo nevěděl, jak nainstalovat CZ slovník pro kontrolu pravopisu v Opeře 10 alpha 1, tak jsem napsal snad přehledný a jasný návod na svém blogu.
Návod najdete zde:
http://senkjakub.blogspot.com/2008/1...-do-opery.html
uz asi na peti PC jsem se setkal s problemem Flash 10 + opera 9.5 ci 9.62, po nainstalovani nejnovejsiho Flashe opera pada jak prezrale trnky ze stromu. Tak bacha na to.
EDIT: nejsem sam jak tak vidim po netu
Jojo, to je ta ich skvela "akceleracia pomocou GPU" :mweheh: Ja som sa zasa uz na X pocitacoch so starsou grafikou stretol s padanim Acrobat Readeru 9 pri niektorych PDFkach, ktore starsie verzie otvora bez problemov, takze som hromadne preinstalovaval na posledny 8.1.3 :o
Flash Player 10 a 9.62 i 10A nemaji problem s flashem. Nicmene 10A sla po par minutach pryc..
Nainstaloval jsem, vyzkoušel jsem, objevil jsem deset milionů bugů a hodil je do reportu, odinstaloval jsem. Hotl je to přeci jen alpha verze, tak nemůžeme čekat plnou funkčnost.
Já jsem zatím spokojen :) Hlavně proto, že zapracovali na vylepšení podpory Gmailu, hlavně co se týče rychlosti...Používám linuxovou verzi a zatím Flash nepadá(F10)...
Jinak problém s tečkou a enterem zůstává....
Na ftp Opery sa objavila nova verzia 9-tkovej rady - cize 9.63.
Changelog zatial nie je znamy, vyzera vsak, ze chyba pri vyhladavani cez . (bodku) je opravena. Teda aspon mne uz Opera nepada :-).
Download
Zjišťuji, že se z mé Opery stává neohrabaný moloch :(.
Momentálně mi moje "Operka" zabírá 160MB v RAM, i když mám nastaveno 25. Opravdu nechápu co to způsobuje.
Je pravda, že už svůj profil tahám několik let naskrz verzemi, ale tohle se mi prostě nelíbí :(.
Uvažuji o smazání profilu a zanechání pouze wand a oblíbených, ale zase pak to nastavování...
To bohužel nepomůže. Od verze 9.6x se u mě Opera začala hodně prasit a poslední verze tomu dala korunu. Padá při každé vhodné příležitosti. Smazání profilu a cookies není řešením.