Re: Karneval a UPC - aktualni zmeny
ono zalezi jestli se provider odhodla mit internet az xxx mbit a nebo bude mit x mbit ale garantovany.
my jsme meli jen garantovany pripojeni a museli jsme z toho udelat garantovany minimum az nekolik xx negarantovanych. / na celkovym traficu to neudelalo skoro nic./
holt tak si to trh pral a diky upc a adsl musi vetsina provideru jit podobnou cestou.
jinak proti upc nic nemam spis naopak
Jinak takový menší poznatek/dodatek k měření na Speedtest.net:
Opera 9.xx má s touto stránkou problém, hlavně v měření pingu a rychlostí, takže doporučuji si výsledky vždy podložit i třeba s Firefox či jiných browserů.
V Opensuse 11.1 vše OK.
Win 7 Build 7057 x64 Firefox 3.0.7 taky vše v pořádku. Takže chyba byla v Opeře ( testovaná verze 9.64).
@kecinzer:
Měl jsem podobné rychlosti, nyní je to již v pořádku, až teda na fakt toho, že Opera stále měří ping 400 a více, rychlosti taky neodpovídají.
tak ono s tim pingem u speedtestu je to divny i u FF ja mma doma ping do 15ms a speedtest ukazuje i 50. me jde o real provoz a ne o nejaky meraky
Citace:
Původně odeslal
WereWiking
Takze rikate, ze bourit (za predpokladu, ze se to porad bude behem dne takhle vlect) bychom se meli zacit na zacatku dubna?
komentoval jsem, že dosud nejsme na tarifu, který platíme, nikoli výkyvy.
Po diskusi zde shledávám, že mi evidentně uniklo zrušení maximální %-ní garantované odchylky od tarifu - bývalo to 10% nebo 20% (karneval).
Brno - Zabiny
Dnes v noci som restartoval router, dostal som novu IP a Light fici 20/1.5
Jestli zas dostanu novou IP, tak to bude jeste zabava :(
Citace:
Původně odeslal
Deputy
Hmm, pekny ja v Ove mam 10/1 a real tak 6/1 :-/ ale co uz... Ukopal jsem si 20% slevu na cely rok, takze za 392 to docela jde :-)
tak si ten film stáhnete místo dvaceti minut za hodinu... to je tragédie... mě osobně spíše štvou neustálé výpadky
Vypadky jsou fajn, vcera a dneska rano se modem choval tak, ze co pul minuty obnovoval znovu spojeni.
Citace:
Původně odeslal
HollyG
Vypadky jsou fajn, vcera a dneska rano se modem choval tak, ze co pul minuty obnovoval znovu spojeni.
přesně o tom mluvím... a jestli mi to jede 5, nebo 10 Mbps, je mi celkem jedno...
Tak ja misto zrychleni hodinovej vypadek, rychlost furt 10/.5 ... kdyby kurva aspon ten upload zvedli :(
Dnes jsem ze zoufalství restartoval modem a 20/1,5 je doma.
http://www.speedtest.net/result/439684330.png
ne, že by mě nějak trápilo, jestli mám 10, nebo 20 Mbps, ale zkusil jsem restartovat modem a...
http://www.speedtest.net/result/439689977.png
Brno tarif easy 15000/1500, posledni dny jel internet pomaleji, ale dnes zrychleni:
http://www.speedtest.net/result/439704741.png
no hned jak prijedu domu, tak to testnu.. :D
ste všichni nedočkaví :D ale fakt je ten, já taky ;) třeba kecam s kamošema skype, hlasově a zatim aby to jelo dobře vypínám torrenty s tim bych rád přestal :cool:
Naco vypinat? Obmedz rychlost.
Presne tak, bez nejakeho omezeni torrenty zabijou i 100Mbit...
Citace:
Původně odeslal
JERROME
ste všichni nedočkaví :D ale fakt je ten, já taky ;) třeba kecam s kamošema skype, hlasově a zatim aby to jelo dobře vypínám torrenty s tim bych rád přestal :cool:
Tak to tě sklamu, ale tohle s rychlostí linky nesouvisí. Chyba je obvykle mezi židlí a klávesnicí, většina lidí zahltí směrovač u providera (vůbec ne množstvím přenesených dat, ale počtem spojení) a pak se diví proč jim internet jde tak pomalu když z torrentu stahujou jenom pár KB/s. Já jsem zkoušením došel k počtu zhruba max. cca 12 spojení (seed i peer dohromady) a pak to už nic nebrzdí i ping je normální do 50ms. Ale ten počet co to snese se může lišit podle vybavení tvého providera. Pokud narazíš na člověka co to má nastavené stejně inteligentně není problém táhnout od něj 500 KB/s, ale takových je bohužel málo.
Jinak mě to od včerejška po ručním restartu modemu jede opravdu slibovaných 15/1,5 platím 570/měs proto to mám trochu vyšší než normální 10M:
http://www.speedtest.net/result/439846588.png
Pokud vynecham nejake advanced cachovani na L3 jako CEF, tak smerovac vubec nezajima kolika spojeni je provoz tvoren, jestli jich bude 1 nebo 1000000, tak je to pro nej stale stejna zatez. Pojem spojeni, tak jak ho chapes existuje az od L4, takze pro zakladni routing je zcela nadbytecny.
Citace:
Původně odeslal
vendiik
Já jsem zkoušením došel k počtu zhruba max. cca 12 spojení (seed i peer dohromady) a pak to už nic nebrzdí i ping je normální do 50ms.
Konkretne u upc mam bezne pres 1000 spojeni a kratkodobe (po spusteni klienta) treba i pres 4000 half-open a neni problem, ping 10-12ms, stejny jako kdyz nic nebezi. Hlavne to chce ale omezit upload.