Tady je link, ve kterém je popsáno jakou ATI jde jak moddnout na kterou :-) :roll:
http://www.ocfaq.com/softmod/faq.php
Printable View
Tady je link, ve kterém je popsáno jakou ATI jde jak moddnout na kterou :-) :roll:
http://www.ocfaq.com/softmod/faq.php
Zdrojem to nebude to by padal comp do bluedeath obrazovky. Já to vidím spíše na špatný VIA chipset Kt 400.Citace:
Původně odeslal Arny
fakt dobry...... ;DCitace:
Původně odeslal Spec
Mě se občas při náhlém rychlém pohybu s 230 W zdrojem objevovala v obraze taková jako by vlna. Nyní se s 350kou už nekoná.
jsi mel R9500@9700 s 230W zdrojem? Tak to byl dobry ulet :lol:Citace:
Původně odeslal Arny
Tak byl u mě doma Caklík s kompem schodou okolností má stejnou desku Soltek 75 FRV a grafiku Sapphire 9500/9700 a jemu to cuká taky. Třeba Max payne 2 jede cvhilku plynule v chodbách a jinde to chvilkama cuká. Já to vidím na shit chipset.Citace:
Původně odeslal Arny
tak to nevim jestli to bude chipset - me to nedela, maxe otestuju nekdy po vikenduCitace:
Původně odeslal jfk
Takze Max Payne 2 funguje uplne v pohode - zkousel jsem v 1024x768 jak s 2xAA + 4xAniso tak i 6xAA + 16xAniso :o
Spis by to mohlo byt deskou...
Presne tak, Max2 jede jako vino i v 1280*960 s 4xAA a 12xAniso :-)Citace:
Původně odeslal MV
Tak jsem si včera pořídil Sapphire 9500 nonPro, ještě "voněla" novotou a dnes ji přes RivaTuner bez problémů předělal na 9700.
Ten rozdíl výkonu je paráda!!! 8-)
Co jsem studoval obraz, tak jen občas bliknou dva pixely"!" úplně zkraje obrazovky, takže v pohodě lítá s 8 pipelines ;D
Gratuluju ke stastne ruce :-)Citace:
Původně odeslal Tantalos
O víkendu budu mít možnost koupit předělatelnýho Sapphira. Údajně jde bez chyb, ale stejně se radši ostřílených testerů a majitelů této karty ptám na co dát pozor, čim všim ji projet atp. Díky
Zcela určitě tam pusť nějaké grafické benchmarky. Nejpoužívanější je 3D Mark2001SE, 3D Mark03 i Aquamark3. Navíc předpokládám, že máš v počítači nějakou tu hru, tak spusť co můžeš a dej té kartě řádně zabrat. Víš co máš hledat v obraze? Vlastně jakoukoliv chybu v zobrazení. Ještě si zkus stáhnout nejnovější RivaTuner. Ten ti zobrazí přesné informace o kartě, frekvence jádra i pamětí a co je u předělávky nejdůležitější, počet aktivních pipeline tj. 8. Mimochodem, to se týká hardcore modu, fyzicky předělané karty. U softmodu je nejprve potřeba nainstalovat upravené drivery, případně konkrétní soubor viz předchozí příspěvky o softmodu.Citace:
Původně odeslal Deny
3DMark03 ti poví vše, šachovnice přes obraz horizontu u letadel, šachovnice na křídlech, artefakty (špatněspočítané polygony, úkazy v podobě nepatřících objektů), tmavé na světlém a světlé zářící shluky bodů u Pixel Shaderu 2.0. Když proběhne v pořádku, sleduj totéž se zapnutým AA i na ma x (6x).Citace:
Původně odeslal Deny
Tak přesně takhle nějak jsme to testily. 3Dmarky bez AA az s 6xAA, Aquamark, nějaký hry,...různý takty - nic jsme nenasly - takze uz si Sapphire 9500@9700 vesele vrní u mě v kompu ;DCitace:
Původně odeslal AiXinf
100% funkčnost, pro ty co to skoušejí předělat a nejde jim to je následující:
-musíte vlasnit RADEON 9500 noPRO s 256bit pamětima
-stáhnout Riva Tuner
-Catalisty 3.8
-mít štěstí s těma dalšíma 4 pipelinama
Mě a kámošovi to 100% fakčí na 9700Pro, takže jestli někdo chcete poradit pište! Stáhli sme riva tuner a obyčejný Catalisty a fakčilo to. Nemáme v 3D Markách žádný chyby ani šachovnice, takže paráda. Hold dobrý kusy!
no, mi RivaTuner nepomohl - nerozjel to...a mel jsem Cat 3.8...ALE - Omegy zalozene na C3.8 - huj. ;DCitace:
Původně odeslal xman.milan
A nevíš jestli je v tom nějákej rozdíl ve výkonu??Já bych řek, že ne!! Ale hlavní je, že to jede a bez chyb!! :-)Citace:
Původně odeslal Chocen
A nevíš jestli je v tom nějákej rozdíl ve výkonu??Já bych řek, že ne!! Ale hlavní je, že to jede a bez chyb!! :-)Citace:
Původně odeslal Chocen
rekl bych, ze rozdil ve vykonu neni. kazdopadne je to brutalni rozdil oproti klasicke 9500 :wink:
jen jsem chtel vypichnou to, ze pres ten riva tuner mi to nefunguje, zatimco pres ty omega drivery ano - takze ti, kterym se to nepovedlo pres rivatuner mohou zkusit tu druhou cestu...
Musim se taky připojit. Kolega si koupil na mý doporučení Saphire 9500 nonpro 128/256bit. Omegama 3.8 jsme otevřeli další čtyři pipky. Žádný artefakty, žádný šachovnice, žádný problémy. Výkon v 3dmark2003 se zvětšil z 2540 na 3920 bodíků (má p4 1.5 + pomalý sdr paměti). No prostě paráda. Sakra, mít prachy, tak hned letim do CC pro další kousek.
(ja myslel, že rivatunerem se jen kontroluje, jestli je to 8x1 nebo 4x1, otevřít se to musí asi driverama, třeba ty omegy 3.8)
RivaTuner, alespoň ten nejnovější má v sobě skripty pro modifikaci Catalystů. To, že to některým nefunguje je myslím pouze tím, že postupují špatně... Já už to prováděl několikrát na různých sestavách a pokaždé jsem bez problému odemknul zbývající pipky. Otázkou pak zůstává jejich funkčnost :wink:Citace:
Původně odeslal bobesh
fakt ver tomu, ze to nekde proste nefunguje - laboroval jsem s tim dost dlouho, zkousel jsem i ruzne verze patch scriptů....Citace:
Původně odeslal Tantalos
Prosel sem asi pulku tohohle megathreadu a na vic uz nemam silu.... proto prosim, jestli by me nekdo nemohl dat strucnou informaci k nasledujicimu: Mam R9500 ktere jdou aktivovat vsecky pipky bez chyb + jde taktovat na 390/330 stable .... pokud flashnu tuhle kartu biosem z R9700pro .... dostanu R9700pro, nebo nefunkcni kartu ? Zkousel to nekdo ?
dneska sem si koupil 9500 256bit a sel mi predelat na 9700 bez chyb :-) pomoci rivatuneru tak me zajima jestli mam nahravat bios 9700 nebo predelat ten odpor a jestli se tim zvedne jeste vykon oproti tomu rivatuneru. diky