dalo by se řict pokud to máš stabilní a vše funguje tak klidně mužeš zkusit taktovat dál ale to už by asi chtělo lepší chladič nejlepe něco od AC k teplotám pokud bude systém nestabilní sám poznáš že už to chce méně
Printable View
dalo by se řict pokud to máš stabilní a vše funguje tak klidně mužeš zkusit taktovat dál ale to už by asi chtělo lepší chladič nejlepe něco od AC k teplotám pokud bude systém nestabilní sám poznáš že už to chce méně
no skusil som orthos ale po 10minutach mi nieco vypisalo dal som to na 3.0ghz a testujem orthos aspon na hodinu a pol potom napisem zvedol by som aj napetie ale mam low dosku da sa mi len pridavat fsb :D
no po hodine merania v orthose ziadne problemy nic max bola 59 aj to len na sekundu :D teploty boli tak 57-58max takze teraz by som mohol ist na via len keby som zvysil napetie ale skoda ze ho nemam ako :(
Trochu to tu ozivim ;)
Pred rokom som kupil X2 6000+ do taktenia som sa dal az vcera a zatial stable na 3402Mhz(243x14) pri 1.44V REAL. Teplota pri prime95 maximalne 54C, BOX chladic + windtunnel.
Hmm tak 3420@1.45 vyzera ako konecna. Viac nejde a na vyssiu voltaz nereaguje, Chcelo by to lepsie chladenie
Dá se jeste nekde vubec koupit X2 do 939 anebo uz jen bazar? :(
no mám pocit ze se po techto procesorech slehla zem celekm 3 nabidky
sice se dá najít na stránkách, ale poznámka: není již v nabídce
http://www.okcomputers.cz/athlon-64-...0-939/d-61466/ A co tak koukam pomalu mizi AM2 jednojadra....
Ne, byla to pouze FX série, Opterony nic odemčený nemaj.
X2 este zije :D, tak to tu trosku obcerstvim o novy model.
AMD Athlon II X2 240 2800MHz @ 3612MHz/1,5V
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=672226
p95, OCCT atd. stable
Moc pekny vysledok
Inak AMD vydalo X4 a pri cene 99$ mi to pride jako velice zaujimave :-)
Jj, tie nove X4 su za tu cenu super a okolo 3,6GHz by mali dat hadam vsetky. Ja mam PII X3 720 @ X4 za 125€, co je od AMD tiez pekny darcek. :) Musim, ale priznat, ze to vyslo az na druhy pokus (nakup cpu).
S tou X2 som sa moc nehral uz je u syna v pc (3,0GHz/1,15V). Decku a ATI 1950Pro to musi stacit... :p
Co som skusal undervolt pri defaultnych 2,8GHz, tak mu stacilo 1,1375V bios a v reale to lietalo od 1,126V po 1,16V. Faktom je, ze do tych 1,35V su to studene procesory.
http://img249.imageshack.us/img249/1...redeffq.th.jpg
AMD Athlon II 240 2800/1.375V @ 3500/1.300V (aneb pretocit o 25% a jeste ubrat napeti o 6% ;-)) Příloha 8601
Záleží na co. Kdybych ho měl v HTPC, přetočím jen tak aby to zvládalo Full HD filmy i na procesoru (když třeba nebude fungovat DXVA akcelerce) a snížím napětí. Kdyby byl v desktopu, přetočím kam to půjde a poslední dva násobiče ručně v RM Clocku zapnu až když budu potřebovat maximální výkon (na hry, nějakou kompresi rozsáhlých dat atp.) ať to pořád nežere (jel bych na tom totiž BOINC).
jestli reagujes na posledni prispevek od LM pred tebou, tak je tam "ANEB" (konstatovani) a ne "anebo"(otazka) ... doufam tedy ze jsem tvou reakci pochopil spravne :)
Jo, vidíš to :D
Nicméně když už jsem to nakousnul, na jaké minimální frekvenci u Athlonu II je bez DXVA akcelerace Full HD video plynulé? U mě třeba na Athlonu 2,8 GHz to subjektivně mělo podstatně větší snímkovou frekvenci když to počítal procesor, no zase jinde na Athlonu s 2,5 GHz se obraz trochu škubal. Náskok Athlonu II by měl být zhruba 300-400 MHz, takže na 2,5 GHz už to bude vždycky plynulé?
Zalezi o jake Full HD video ti jde. Na predchozim Athlonu 4850e@2800 s naprostou vetsinou filmu problemy nebyly (ale az po prechodu na mplayer-mt - tj. dekodovani obema jadry - na jednom jadre to nedavalo), ale mam par kousku kde to slo do kopru: napr. Samsung.Demo.Oceanic.Life.x264.1080p.40Mbps.mkv se mistama skubal (resp. vynechaval snimky).
Ted s tim X2 240@3500 prehravani toho sameho zere v prumeru cca 60% CPU (spicekove 75%). Takze shruba Athlon II X2@2600 by na to mohl stacit...
Doporucil bych nejnovejsi ovladace grafiky a nejnovejsi verze prehravace. Nedavno jsem to testoval a po update VLC a Catalyst bylo vytizeni CPU skutecne nizsi. Bylo to v dobe, kdyz jeste VLC nemelo GPU akceleraci.
Dost záleží na dekodéru a jeho nastavení, můžou to bejt i rozdíly v rádu desítek procent zátěže CPU.