tak to modry okno me skace zas ve hrach - a pak je po vsem, RESET. ja si proste s touhle kartou nemuzu nic zahrat.Citace:
Původně odeslal Chocen
Printable View
tak to modry okno me skace zas ve hrach - a pak je po vsem, RESET. ja si proste s touhle kartou nemuzu nic zahrat.Citace:
Původně odeslal Chocen
Tak som to znova skusil modnut a mam aj screen
Tu : http://www.obrazkyv.szm.sk/rad_hack.JPG
Pozrite sa my pls na neho a povedzte, ci ide o poskodene pipelines, alebo staci iba nieco nastavit a..... :?
tu bilou mensi carku s tim sumem co mas u ikony ja mel asi 3mm tlustou a od shora az dolu a asi 20 vedle sebe po cely obrazovce. mas ji i taktlou? zkus 3D mark03 jestli budes mit sachovnici, pak mas chybny zbyly 4 pipelines
Taktnutu ju nemam, sice som skusil zvysit jadro z 276.5 na 290 ale restarovalo my to win s tym, ze bol obnoveny po zavaznej chybe :-(
tak som to dal naspat 276.5/270
Tak dobre skusim este ten 3dmark a uvidim...
To také vysvětluje proč u mé karty Powercolor 9500 ultra modnuté na 9700 ty to tečky nejsou mám zde Infeony 3,6 ns a kamarád má na Sapphire v jednom testu šachovnici.ahoj jfkCitace:
Původně odeslal Vodicka
tecky v obraze malinkaty jsou chyby pameti a vetsi tecky v obraze nedostatecne napajeni jadra ci jeho vysoky takt.
Heh, takze to vyzera, ze u mna je to v pamati, to sa asi neda nijako opravit co :?Citace:
Původně odeslal honzAK
no pokud to dela i nemodnuty tak je to v pametich,pokud modnuty zkus ty pameti podtaktovat, a jestli to bude delat i nadale tak chyba bude v kvlaite otevrenych pipek jedna bude malinko horsi...
Pri nemodnutom to samozrejme nerobi.Citace:
Původně odeslal honzAK
Ok skusim podtaktovat, ale o kolko asi? o jeden stupen ?
Kdyz je to pipkama (tj.nemodnuty je to ok), tak podtaktovavat nema cenu. Me se to chova stejne. Tecky mam dokonce i pri prehravani videa (ale jen kdyz je to modnuty).Citace:
Původně odeslal Vojtoo
2 Honzak máš naprostou pravdu včera jsem podle toho zkoušel nejvyšší takt a přesně jak si psal se to projevuje. Díky za cenné informace. ahoj jfkCitace:
Původně odeslal honzAK
Mám Sapphire 9500 300/300 ze správný serie a fungující pipeline. Používám upravené ovladače z http://www.maxdownloads.com/~ian/wizzard/ , ale tady to už nežije. Když ty ovladače použiji tak mi v 3DMarku03 naroste score o několik set bodů což asi vzhledem k sestavě je OK. Podle čeho poznám kolik pipeline pracuje ? Jinak mi to píše že to je pořád Sapphire 9500. Odkud stáhnu nový upravený ovladače ? Ještě vím že to jde udělat pomocí RivaTuneru, ale tam si nejsem 100 procentně jistý jak to udělat. Mám verzi 2.0 12.4 kde je možnost přes Open patch script tam dát jede ze tří souborů. Postup tedy je že nainstaluji originál nový Catalisty a pak přes RivaTuner dám přepsat originál soubor jedním z těchto souborů / FireGL, 9700, 9800 - který ? / a hlavně co pak vybrat dole z nabídky vedle Continue a pak soubor ati2mtag.sys je v kompu 3X, který přepsat - postupně všechny 3 ? Omlouvám se za triviální dotazy, bohužel trochu v tom plavu.
Pánové chce to někdy trochu pátrat já jsem nic také nevěděl a musel jsem to pracně zjišťovat, ale že mám pro Vás pochopení tak tady je odkaz na ovladače omega http://www.omegacorner.com/index_ati.htmlCitace:
Původně odeslal Arny
tady odkaz na rivatuner http://download.guru3d.com/pafiledb....on=file&id=163. Ovladače nainstaluj při instalaci vyber hacked drivers 9500/9700 a vše se naistaluje samo. Spusť Rivatuner má to napsat 256 bit, /8x1/pipelines. Když spustíš 3dmark03 a v obraze při testech nebudou artefagy/šachovnice/ tak si gratuluj a má funční kartu Radeon 9700. Jinak ovaldače se ti budou hlásit pořád jako Radeon 9500,ale někde v info o kartě to hlásí gpu 9700 :o). ahoj jfk
Pánové chce to někdy trochu pátrat já jsem nic také nevěděl a musel jsem to pracně zjišťovat, ale že mám pro Vás pochopení tak tady je odkaz na ovladače omega http://www.omegacorner.com/index_ati.htmlCitace:
Původně odeslal Arny
tady odkaz na rivatuner http://download.guru3d.com/pafiledb....on=file&id=163. Ovladače nainstaluj při instalaci vyber hacked drivers 9500/9700 a vše se naistaluje samo. Spusť Rivatuner má to napsat 256 bit, /8x1/pipelines. Když spustíš 3dmark03 a v obraze při testech nebudou artefagy/šachovnice/ tak si gratuluj a máš funční kartu Radeon 9700. Jinak ovladače se ti budou hlásit pořád jako Radeon 9500, ale někde v info o kartě to hlásí gpu 9700 :o). ahoj jfk
Tak ja som skusil ten 3DMark 03 a co nevidim..sachovnica....takze z toho nic nebude :(
Aspon ho teda budem pomalinky po kusku taktit, uvidim kam sa az dostanem...
Jak koukám na tu tvojí grafiku ta stejně nejde předělat plnohodnotně na 9700, musíš mít pcb jako radeon 9700/ 256 bit paměťovou sběrnici-paměti do L/ a 128 mb ram, takže bohužel lituji. :-( ahoj jfkCitace:
Původně odeslal Vojtoo
Ja som z toho aj tak nechcel urobit 9700 iba som chcel otvorit dalsie 4 pipe :)
Děkuji kfk. Dřív to ty Omegy v sobě neměly a nejsem si jistý že starší RivaTuner psal 8x1. Stejně jsem trochu narazil. Před tím mi fungovaly bez problémů upravený Catalysty 3.5. U těch nových Omeg 3.8 mi nešla obnovovací frekvence víš než na 60 Hz. Podle typů z diskuzního fóra o tom jsem nakonec po několika neúspěších s jiným softem rozchodil PowerStrip kde je frekvence zablokovaná bez ohledu na to co chtějí vokna. Uvidím jestly nebudou nějaký problémy, ale trochu se mi to nazdá. Není to prostě čistá instalace.
Ahoj nejsem kfk, ale jfk :D. Na zablokování frekvence použij třeba reforce/na www.guru3d.com/ jinak já to naistaloval a absolutně bez problémů. Nyní mám Catalysty 3.8.ahoj jfkCitace:
Původně odeslal Arny
Sorry jfk.
Storry pokračuje. Dal jsem tam ty Catalysty 3.8, frekvenci jsem zamknul PowerStripem a zdálo se to OK. Druhý den mi začalo vytuhávat GTAčko a vyskytli se ještě další drobné problémy. Dal jsem tam teda Catalysty 3.8 a frekvence je OK, ale zas se mi nedaří pomocí RivaTuneru odemknout ty čtyři pipeline. Hlásí to :
Browsing for file ati2mtag.sys... selected 6.14.10.6387, 611328 bytes
00064a0d> matched sequence has been replaced
8b 56 10 c1 e2 10 25 ff ff 00 00 03 d0
8b 56 10 c1 e2 10 25 ff ff ff ff 89 c2
00064a62> matched sequence has been replaced
8b 56 10 c1 e2 10 25 ff ff 00 00 03 d0
8b 56 10 c1 e2 10 25 ff ff ff ff 89 c2
00089804> matched sequence has been replaced
68 c0 03 00 00 ff b0 a0 00 00 00 e8 b6 23 f6 ff c1 e8 10
66 8b 40 04 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90
00089caa> matched sequence has been replaced
83 f8 40 75 1d 66 81 bd 00 ff ff ff 02 10 75 12 0f b7 85 02 ff ff ff
0f b7 85 02 ff ff ff 66 25 f0 f0 66 0d 04 0e 66 89 85 02 ff ff ff 90
ERROR: Target sequence must be replaced 1 time(s)!
c1 e8 10 3b 46 10 74
Takže pořád stejný problém. Upravený Catalysty 3.5 fungují z toho již mrtvého webu, ale nový Catalysty 3.8 se mi nedaří rozchodit s 8 pipeline. Ono už v době 3.5 ani ty 3.5 nešly pomocí RivaTuneru. Postup s drobnými nejastnosti jsem už napsal v minulém příspěvku, ale zkoušel jsem snad všechny varianty a snad v tom chybu nedělám. Na 3.5 se to tenkrát přepsalo, ale po restartu spadly drivery.
2 Army a dal jsi tam ty upravený Catalysty 3.8. http://www.ocfaq.com/softmod/download.php + přepsal původní soubor tím hacknutým driverem? Já to tak mám a musí to chodit a na frekvenci používej prográmek reforce funguje perfektně.ahoj jfk
Super. Povedlo se. jfk dík. Moje karta bere bez problémů ten hacknutý soubor ati2mtag.sys, ale RivaTuner jí evidentně vadí. Po zrušení toho webu jsem neměl ten soubor. Frekvence byla na 60 Hz. Ten soft se jmenuje RefreshForce, ale stejně nepomohl. Nakonec jsem vnutil 100 Hz pomucí PowerStrip-u. Zatím je vše OK.
2Army nemáš zač hlavně, že se to povedlo já jsem se zase trápil s /plaváním, cukáním obrazu/ a již jsem to vyřešil. Nyní si s touto grafikou užívám jenom radosti. Já rivatuner používám jenom ke kontrole zda je zapnuto všech 8 pipelines. :DCitace:
Původně odeslal Arny
Plavání, cukání obrazu - že by slabý zdroj ? Alspoň jsem si vyzkoušel že jen se 4 pipinama to má podle 3DMarku03 2/3 bodů.
Jak jde moddnout R9500Pro na R9800?
Ted jsem to cetl v souvislosti s prehrivani moddnutych karet v Catalystech 3.8.Poradte nekdo.